Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: nihilist_deniz - 13 Mart 2011, 21:11:49
-
Merhaba arkadaşlar pazar günü diye Erzuruma gidip biraz takılalım istedik...
Aracım 2004 model 1.6 golf IV comfortline benzinli.
Arabaya bindik yola koyulduk daha 10 km gittik ki birden radyo birden kesildi...
Sonra aracı durdurdum radyoyu açmak için... Bu sefer ne radyo nede araba ikiside çalışmadı.
Anahtarı çeviriyorum ne marş alıyor ne de göstergeler hareket ediyor donmuş gibiydi.
Üstelik anahtarı çevirdiğimde arabanın saati otomatikmen sıfırlıyordu. Aküsünde olacağını söylediler aradığım bir kaç kişi. Sonra arkadaşı çağırdım geldi bağlantı kaplosuyla aküleri bağladık.
Marş yaptım motor çalıştı bu sefer gaza basıyorum gaz almıyor ve araba kendinden istop etti.
Tamirci çağırdım bir tane geldi motorun kapağını açtı. Aküleri yine aynı şekilde yaptı motor çalıştı hava filtresinden dedi...
Ben işim sağlam olsun diye erzurumdaki servisten ayrılma bir tamirci arkadaş vardı ona götürmek istedim. neyse pazardan dolayı kapaılıydı akşam saat 6 gibi kendi evinde buluştuk. arabaya bir baktı akünün bağlantı ucu yanmış kablosu ateş gibi dedi. Bir süre daha binseydin yanar dedi. arabayı kendi evinin önü çektik. Yarın çekici ile dükkana götüreceğini söyledi...
Sorun ne olabilir. Büyük bir sorun çıkar mı merak ediyorum.
Ayreten yol bilgisayarında almanca birkaç kez yazı cıktı sonra gitti.Anlamadım
Yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden tşkler.
-
kardeş bağlantıda bir yerde kaçak var gibi geldi bana. şemayı bir kontrol ettirmende fayda var. kolay gelsin
geçmiş olsun
-
tşk ederim. Şemayı da kontrol ettiririm. sag ol
-
Ayni olay basima geldi.
Once aku bitik dediler, aku degistirdim ancak ayni seyleri tekrarladi. Kacak vardir dusuncesiyle kontrol ettirdim, ve kacaktan oldugu anlasildi.
Parca ya da aku degistirmeden once kacak aramalisin. Olasilikla cok ekonomik bir sekilde sorunu cozeceksin.
Kazasiz belasiz.
-
İlk ustanın hava filtresinden demesi ilginç (ona usta sıfatını kim koyduysa :bekleriz: :bekleriz: :bekleriz:)
Geçmiş olsun bu arada ;)
-
Ayni olay basima geldi.
Once aku bitik dediler, aku degistirdim ancak ayni seyleri tekrarladi. Kacak vardir dusuncesiyle kontrol ettirdim, ve kacaktan oldugu anlasildi.
Parca ya da aku degistirmeden once kacak aramalisin. Olasilikla cok ekonomik bir sekilde sorunu cozeceksin.
Kazasiz belasiz.
İlk ustanın hava filtresinden demesi ilginç (ona usta sıfatını kim koyduysa :bekleriz: :bekleriz: :bekleriz:)
Geçmiş olsun bu arada ;)
Tşk ederim arkdaşlar. Birde öyle konusuyorduki kendinden emin araba taş gibi hiçbirsey olmaz deyip duruyordu. Usta var usta var!!!
neyse ucuz atlattım...
Şarj dinamosu ve bağlantı kabloları değişecekmiş. büyük bir sıkıntı yokmuş aldığım bilgiler bunlardı. Yarın gidip arabayı alacağım erzurumdan.
saygılar