Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: beyazbora - 12 Mart 2011, 00:28:19

Başlık: boramın suyu çıktı
Gönderen: beyazbora - 12 Mart 2011, 00:28:19
slmlar arabam su aldı sol arka koltuğun önünden nerdeyse bir kova su çıkardım
sol ön koltuğun önündede var yani benim oturduğum yerde
nasıl su almış anlamadım yarın ustaya göstericem
var mı bir fikri olan
üstten almadığına eminim
:'(

birde bu aralar stop etme modası çıkardı
ileri geri manevra yaparken veya bazen dururken stop ediyor
onuda göstericem :'(
Başlık: Ynt: boramın suyu çıktı
Gönderen: alpers3 - 12 Mart 2011, 00:35:03
slmlar arabam su aldı sol arka koltuğun önünden nerdeyse bir kova su çıkardım
sol ön koltuğun önündede var yani benim oturduğum yerde
nasıl su almış anlamadım yarın ustaya göstericem
var mı bir fikri olan
üstten almadığına eminim
:'(

birde bu aralar stop etme modası çıkardı
ileri geri manevra yaparken veya bazen dururken stop ediyor
onuda göstericem :'(
ustten alıodur muhtemelen sılgı kolunu altındakı plastıkte asınma wardır yoksada kenarlarında parca olur oradanda gırer we su olayına cok acıl cozum bul derım cunku senın koltugun altında beyınler var (tabıı ozellıgıne gore arabanın) sıkıntı yasarsın en kotu aırbag beynı olur zarar werır masraf cıkartırsın bıde :tamamdir
Gönderen: qxqxq - 12 Mart 2011, 02:50:22
aracın tahliye kanallarına baktır tıkalıysa oralardan alıyo.eğer oralarda sorun yoksa ve aracın lpgliyse genellikle kaput telinin contası var oradan alıyo ona baktır sorun geçer
Gönderen: maverick - 12 Mart 2011, 08:11:07
sol ön sağ ön tarafta su tahliye delikleri var çamurlukların içinde davlumbazın altında
tıkalı olması muhtemel sileceklerin altındaki ızgara sökülüyor altı temizleniyor tahliye delikleri açılıyor

arka taraf için kapı içinde tahliye deliği var tıkalı olabilir kapının altında
aynı şekilde kapının içinde aracın içinden çıkan kabloların içinden geçip kapıya geldiği körük lastik var onun 2 tarafını kontrol edin tırnakları kırık olabilir oradan da alabilr

kolay gelsin
Gönderen: siyahinci - 12 Mart 2011, 22:19:24
ya arkadaş sende benim gibi boradan çok çekenlerdensin sürekli biryerleri bozulup duruyor. 2004 toyota almadığıma çok pişman oldum evet bora daha konforlu ve rahat ama ustalarla ahbap etti. toyotası olanlar sanai yolu bilmiyorlar
Gönderen: ALPER. - 12 Mart 2011, 23:19:05
bora var, boracık var.15 liradan 30 liraya kadar. Yine corolla-bora karşılaştırması... Bence corollanın sorunsuzluğundan çok size temiz olmayanı düşmüş.
Gönderen: alpers3 - 12 Mart 2011, 23:20:03
bora var, boracık var.15 liradan 30 liraya kadar. Yine corolla-bora karşılaştırması... Bence corollanın sorunsuzluğundan çok size temiz olmayanı düşmüş.
:tamamdir :tamamdir :tamamdir
Gönderen: siyahinci - 12 Mart 2011, 23:37:34
açık konuşalım motorda bora ile toyota kıyaslanamaz. toyota boraya nal toplatır. ama konfor rahatlık ve karizma dersen bora önde gider. bu sadece benim görüşüm değil. çevrenize ustalara kime sorarsanız sorum hep aynı cevabı alırsınız.
Gönderen: oguz oktay - 12 Mart 2011, 23:49:00
1,4 tdı arac bile 1,6 vvtı toyotaya nal toplattıgını cok gördüm toyotayı bukadar övmenin bi amnası yok sonucta iki aracında belli kusurları vardır ona bişi diyemem ama bilindigi üzere bi alman konforunu da bi japondan alamazsınız arkadaslar bunu hepimiz bilioruz
Gönderen: siyahinci - 12 Mart 2011, 23:56:29
nal toplatır derken performansından bahsetmiyorum motorun sağlamlığından arıza vermemesinden bahsediyorum. evet zaten bende öyle yazdım volkswagenin verdiği konforu toyota veremez. ancak motor sağlamlığında iş değişiyor. saygılar.
Gönderen: ALPER. - 13 Mart 2011, 00:19:47
boşuna diyorlar o zaman vw lerin motoru milyon devirir diye. Toyota da onca aracını boşa geri çağırmış o zaman
Gönderen: tarihcifss - 13 Mart 2011, 00:29:34
ben de bir bora hayranı olarak malesef diyorum Toyota sorunsuzluğu açısından  boralardan iyi...Lakn VW motoru da yabana atılır gibi değil..300bin devirmiş polomuz var ailede ve halen biniliyor taş gibi..ufak tefek zaman zaman masraflar istese de...bu da azımsanamayacak kadar bir kalite olsa gerek diye düşünüyorum..
Gönderen: oguz oktay - 13 Mart 2011, 12:40:58
forumda ne zaman bi bora sından sikayeti olan birisi olsun hemen corolla bora kıyaslaması baslıo ben anlamadım gitti ;D
Gönderen: bandareee - 13 Mart 2011, 12:49:43
konforda toyota geride / performansta toyota geride / iç mekanda toyota geride / malzeme kalitesinde toyota geride / yol tutuşta toyota geride .....
bırakında az sorun çıkarsın toyota
Gönderen: R-Line - 13 Mart 2011, 13:17:32
kesinlikle katılıyorum, bora var boracık var yorumuna.
performansıda geçtim konu motor sorunsuzluğuna gelmiş.
malesef boranın 8V diye bir motoru var ki sormayın gitsin,
o kadar sık arıza çıkarıyor ki bugün 2011 model golfün kaput altını süslüyor.  ;)
Gönderen: tarihcifss - 13 Mart 2011, 16:15:32
kesinlikle katılıyorum, bora var boracık var yorumuna.
performansıda geçtim konu motor sorunsuzluğuna gelmiş.
malesef boranın 8V diye bir motoru var ki sormayın gitsin,
o kadar sık arıza çıkarıyor ki bugün 2011 model golfün kaput altını süslüyor.  ;)
kinaye mi realite mi 8V nin problem çıkarması olayı..:D
Gönderen: R-Line - 13 Mart 2011, 16:36:28
8V basit yapısı gereği problemsiz bir motordur, bakımını aksatmadığın ve sen onu üzmediğin sürece oda seni üzmez.
lpg uyumuda güzel, yanlış okumadıysam  bu motor vw araçlarda lpg li olarak yoluna devam edecek.
ülkemize getirilir mi bilemem ama yakıtı dieselleri kıskandıracak cinsten.  :)
Gönderen: beyazbora - 13 Mart 2011, 22:45:49
arkadaşlar su almasından motora nasıl geçtiniz haeyret
bu arada boramdan çok memnunum
su almasının nedenide önde su tahliye yerinde ki silikon lar deforme olmuş

başka arabalarda da oluyor
arkadaşımda opel astra var
o da yaşamış aynı problemi
lüzumsuz tartışmalar girmeye gerek yok

Gönderen: maverick - 13 Mart 2011, 23:34:23
su almasının nedenide önde su tahliye yerinde ki silikon lar deforme olmuş

silikon neresinde var?
Gönderen: asermayer - 15 Mart 2011, 17:21:20
Önemli olan bir arabanın size ne verdiği ve sizden ne istediğidir.Bora yol tutuşu konfor iç mekan işçilik kalitesi üstelik karizması vs bir çok seçenek sunuyor bakımlarını zamanında yaptırırsan fazla sanayiye gitmessin Toyota fazla birşey sunmadığı için birşeyde istemiyor :) Boraya istediğini yani bakımlarını verirseniz size beklentinizden daha çok hizmet edecektir :)