Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: mehmetcevahir - 09 Mart 2011, 11:30:38
-
sonunda eski bir golf 3 yeni bir golf 4 kullanıcısı olarak döndüm. golf 3 ve 4 arasındaki farkları merak eden arakadaşlar için bu konu başlığını açtım. golf 4 ümü aldım lpg taktırdım ve geldim istanbuldan sivasa arkadaşlar. lpg markası olarak landirenzo yu tercih ettim. tercih sebebim aslında hem fiyat olarak diğer italyan sistemlerden daha uygun olması hem de italyan marka olması. 1350 tl ye 10 taksit imkanı ile bağladılar ve simit tüp taktırdım. şimdi gelelim golf 3 ile aralarındaki artılarına ve eksilerine:
öncelikle iç ve dış görünüm itibari ile daha yeni daha modern bir görünüme sahip golf 4. içine bindiğiniz zaman günümüz arabalarından konsol olarak çok büyük farklarının olmadığını görmek daha yeni bir arabaya biniyormuş hissi veriyor insana. halbuki diğer arabam olan golf 3 de 1998 model olmasına rağmen daha çok 1990 lı yıların arabalarından çok ayırt edilmiyordu bu anlamda diğerlerinden. göstergeler ışıklandırmalar geceleyin çok hoş duruyor golf 3 e göre. dört hava yastığı olması, direksiyon yükseklik ayarı ile birlikte derinlik ayarı da bulunması koltuklarının daha rahat oluşu ve genel olarak seyir halindeyken içeriye daha az ses alması daha konforlu bir sürüşü beraberinde getiriyor. direksiyon golf 3 e göre biraz daha yumuşak. yol tutuşu olarak ise süspansiyonların biraz daha yumuşak olması konfor açısından artı fakat ani hareketlerde ve virajlarda golf 4 195*65*15 lastiklerle biraz fazla yaylanıyor ve yatma eyilimi gösteriyor. bunların dışında iç aksam olarak golf 4 te çok fazla ayrıntıya yer verilmiş. torpido lambası, arka yolculara ait tercihli tavan lambaları, bagajda bulunan 12 v çıkışı, far yükseklik ayarları, elektrikli aynalar, amortisörlü motor kaputu, silecek fasıla ayarı, dört cam otomatiği, kapı kilitleme düğmesi, otomatik cam güvenlik kilidi, ön ve arka kol dayamaları, yine ön ve arakada bardaklıklar, kapı içlerinde bulunan aydınlatma ışıkları, yine güneşliklerde bulunan ve güneşlik aynalarının kapaklarının açılması ile yanan aydınlatma lambaları, dört disk freni, evrak gözlerine sahip torpido bölmeleri ile donanımlı bir arabada olduğunuzu anlıyorsunuz. gelelim motor kaputunun altına. öncelikle motor üstüne yerleştirilmiş plastik kapak motor kısmını daha şık gösteriyor. performans konusu ise diğer saydığım özellikler kadar fark oluşturmuyor golf 3 e göre. özellikle kısa mesafelerde şehir içinde golf 3 le golf 4 hemen hemen aynı performansa sahip. ama uzun yolculukta golf 4 ivmelenme olarak biraz daha iyi diyebilirim. zaten araçların beygir güçleri aynı sayılır. farklı olan tork değerleri. golf 3 3500 rpm de 140 nm tork üretirken golf 4 148 nm torka ulaşıyor. sonuç itibari ile son olarak şunları söyleyebilirim. eğer 12000 ila 15000 tl paranız var ise ve illa da golfe binmek istiyorum diyorsanız ki "bu foruma üye iseniz zaten golfe binmek istiyorsunuzdur" golf 3 sport 1.6 aft derim. ama eğer 16000 tl ile 20000 tl arasında bir bütçeniz varsa kesinlikle golf 4 derim. saygılarımla... :tamamdir
-
güzel bir inceleme olmuş...
-
nüansları iyi yakalamışsın golf 3 kısa da golf 4 ten daha iyi 1,6 lar için bende kafama yatan
bir golf 3 bulamadığım için golf 4 aldım arkadaşım hayırlı uğurlu olsun :)
-
güzel bir inceleme olmuş...
nüansları iyi yakalamışsın golf 3 kısa da golf 4 ten daha iyi 1,6 lar için bende kafama yatan
bir golf 3 bulamadığım için golf 4 aldım arkadaşım hayırlı uğurlu olsun :)
şimdilik bunlar gözüme takılan ayrıntılar. mümkün olduğunca anlatmaya çalıştım. teşekkürler.
-
Teşekkürler bilgilendirmelerin için.
-
hemşerim benim bende 1 ay once sivastan golf 3 sport getirdim
-
nerden aldın hemşehrim yoksa benim beyaz golf 3 ü mü aldın burdan. :D
yoksa 34 plaka siyah bitane vardı burda o mu?
-
34 plaka olanı aldım :)
-
bu arada zaten ikitaneydi sivasta 1 tane kaldı ;D
-
çok güzel bi bilgilendirme olmuş teşşkürler :)
-
Bilgilendirme gerçekten çok yerinde ve güzel olmuş,Golf 4'ün tek eksisi Mk3'e göre kullanılan malzeme kalitesi.Golf Mk3'de rengi solan direksiyon soyulan torpido kaplaması ve sökülen koltuk döşemesi göremezsiniz,geri kalan herşey için Mk4. Bunu da ben eklemek istedim :)
-
34 plaka olanı aldım :)
eğer benim baktığım golf 3 ise debriyaj balatası değişmesi gerekiyordu, benzinde tekleme yapıyordu, gazda benzine göre biraz daha iyi çalışıyordu ancak yine de performansı hoşuma gitmemişti, sahibi araç hakkında hiç bi şey bilmiyordu, sis lambaları için ayrı bir düğmesi vardı. ha bi de dört lastiği değişmesi gerekiyordu. eğer o arabaysa biraz bakıma ihtiyacı vardı. inşallah fiyat konusunda bunları da göz önünde bulundurmuşundur kardeşim.
Bilgilendirme gerçekten çok yerinde ve güzel olmuş,Golf 4'ün tek eksisi Mk3'e göre kullanılan malzeme kalitesi.Golf Mk3'de rengi solan direksiyon soyulan torpido kaplaması ve sökülen koltuk döşemesi göremezsiniz,geri kalan herşey için Mk4. Bunu da ben eklemek istedim :)
evet gani kardeşim bunu yazmayı unutmuşum. golf 4 teki bütün konsol bi çeşit plastik kaplama ile örtülmüş ve zamana bağlı olarak bu plastik kaplama soyulup çirkin bir görüntü oluşturuyor. hatta bir bezle silmeye kalktığınızda iyice bastırırsanız bezin üstüne simsiyah bir şekilde çıkıyor bu kaplama. ama golf 3 te öyle değil. bütün konsol çok kalieteli bir malzemeyle oluşturulmuş üzerinde görüntüyü güzelliştirmek için bir kaplamaya ihtiyaç duyulmamış. malzemesi zaten kendiliğinden güzel duruyor. bu da tabi eğer güneşte çok bırakılmamışsa ve yağ, alkol ya da petrol ürünleri ile temas geçmemişse uzun yıllar yeniliğini korumasına yardımcı oluyor. bi de kapı döşemeleri zamanla sarkıp çok çirkin bir görüntü oluşturuyor golf4 te ama golf 3 ümde aynı model olmasına rağmen böyle bişeyle karşılaşmamıştım. son olarak da golf 3 te bu anlamda kusurlu bulduğum tek bir şey vardı. o da recaro spor koltuklar çok hoş görünmesinin yanında ön koltukların sol ve sağ yanaklarının profilleri kavisli yapılmadığı için zaman sonra kulanıma bağlı olarak koltuk kumaşı altındaki sert sünger malzemeyi delip koltukların döşemelerini yırtmasıydı :tamamdir
-
benim gibi geniş adamlarında sıkıntısı mk3 de ön koltukların bacakların kısımlarındaki kavislerin rahatsızlık yaratması :D
-
MK3 ile ilgili recaro koltuklardan bende şikayetçiyim. Oturmayı becerdikten sonrası rahatta inip binerken sıkıntı oluyor.
-
iki aracıda kullanan bir arkadaşımız tarafından yapılmış güzel bir değerlendirme.
direksiyon solması, kapı kumaşının sarkması ve soyulan plastikler. keşke her sorunun çözümü bunlar kadar basit ve ucuz olsa.
Golf IV için özet olarak söylenebilecek tek şey : zamanının biraz ötesinde bir araç hepsi bu kadar.
-
direksiyonun solması kapı kumaşının sarkması ve soyulan plastikler arabamda mevcut
beni acayip rahatsız eden durumlar bunda özellikle plastik aksamla ilgili olarak eski golf serilerinde
böyle feci durumlar yok özellikle golf 5 tamamen rezalet bundada doğaya çevreye saygı babında
kullanılan malzemenin geri dönüşüm cart curt davasına seçilmesi arkadaşta efsane kasa corolla
var araba yeni gibi acayip şekilde bana sarıyor ve ona hak veriyorum :)
-
golf 4 kullanmadım ama inceledim gerçektende 3 ve 4 arasındaki bu plastik aksam kalitesi bariz ortada
-
ben diğer sorunların hiçbirini kendi aracımda görmedim. olsa bile sorun değil bunlar.
ama plastik aksam soyulması bayanlar ve ufak çocuklar yüzünden oldu, onuda köklü olarak çözdük zaten.
birde bu plastik aksamın soyulması plastik kalitesinin kötü olduğunu göstermez ;)
-
iki aracıda kullanan bir arkadaşımız tarafından yapılmış güzel bir değerlendirme.
direksiyon solması, kapı kumaşının sarkması ve soyulan plastikler. keşke her sorunun çözümü bunlar kadar basit ve ucuz olsa.
Golf IV için özet olarak söylenebilecek tek şey : zamanının biraz ötesinde bir araç hepsi bu kadar.
İlk MK3 1992 senesinde üretim bandından çıktı ve yılın otomobili ünvanına sahip. 4 kasa kötü demem hiçbir zaman ama; iç mekandaki görsellik dışında beni etkileyen başka birşey yok golf 4 te, yani + diyebileceğimiz şeyler kısıtlı.. İlk 4 kasanın 98 yılında üretildiğini düşünürsek "zamanın ötesinde" değerlendirmesini MK3 için kullanmanın daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.
-
2008 yılında aldığım ilk aracım (golf 4) yaşına ve km'sine rağmen gerçektende beni fazlasıyla tatmin etmişti.
İnsanoğlu birazda nankör onun quattroyla aldattım >:D >:D >:D
-
ben bütün golfleri severim, hatta herkesin o çok soğuk dediği MK5 Golfü bile.
zamanın ötesi kavramını biraz farklı algılandı sanırım.
98 yılında üretildi tamam ama o yıl üretilen rakiplerinede bir göz atmanı tavsiye ederim.
onların yanında üst sınıf gibiydi golf. üstelik selefine göre oldukça başarılı.
üreticisi tarafından da efsane olarak nitelendirilmiş bir araç. o kadar da olsun ama değil mi? :)
amacım MK3 ü yermek falan değil, oda güzel makina ama efsane başka :sevgi:
-
"Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu" VW'nin bilindik sloganı. Bütün modeller için bunu kullanabiliriz. tabiiki selefine göre üstünlükleri olacak. Yani Olsun da o kadar:)
Bana şu anda km az yaşı genç 4 kasamı yoksa 97 model 3 kasamı desen tabiki 4 kasa derim. Bir kullanıcı olarak.
-
eğer benim baktığım golf 3 ise debriyaj balatası değişmesi gerekiyordu, benzinde tekleme yapıyordu, gazda benzine göre biraz daha iyi çalışıyordu ancak yine de performansı hoşuma gitmemişti, sahibi araç hakkında hiç bi şey bilmiyordu, sis lambaları için ayrı bir düğmesi vardı. ha bi de dört lastiği değişmesi gerekiyordu. eğer o arabaysa biraz bakıma ihtiyacı vardı. inşallah fiyat konusunda bunları da göz önünde bulundurmuşundur kardeşim.
buyuk ihtimal o sana ne kadar fiyat çektiydi
-
buyuk ihtimal o sana ne kadar fiyat çektiydi
araba hoşuma gitmediği için pazarlık etmedim. ama 13500 tl falan istiyordu.
-
bende 13000 e aldım zaten ama arabada debriyajı iyi sayılır tekerleride yuzde 50 ayrıca su an benzinde bi tekleme yok buyuk ihtimal sivasın havası ile bi alakası var :)
-
kapı kolları için çözümü kaplama yaprak buldum arkadaşlar. bence baya da şık durdu. siz ne dersiniz.
(http://www.fotografekle.com/image-0C62_4D79FFBC.jpg) (http://www.fotografekle.com/share-0C62_4D79FFBC.html)
(http://www.fotografekle.com/image-8403_4D79FFE8.jpg) (http://www.fotografekle.com/share-8403_4D79FFE8.html)
-
bence güzel olmuş döşemelerde temizlenirse dadından yenmez :D
-
valla temizlemek için sonax ın döşeme temizleyici köpüğünden de aldım ama henüz denmedim ne kadar temizler ama temizletmekten ziyade biraz bindikten sonra belki yeniletebilirim kapıların döşemelerini. göz zevkini fena halde bozuyor.
-
döseme ile aynı olsa güzel olurdu ama çalısma güzel tebrikler
-
döseme ile aynı olsa güzel olurdu ama çalısma güzel tebrikler
en uygun bu rengi bulabildim ne yazık ki. ama sanırım diğer aksamları da halledebilirsem biraz daha uyumlu olacak. zor olan kısmı havalandırma çerçeveleri. malum elimde bir şablon yok kendim çıkarmaya çalışacağım artık bütün şablonları. teşekkürler :)
-
en uygun bu rengi bulabildim ne yazık ki. ama sanırım diğer aksamları da halledebilirsem biraz daha uyumlu olacak. zor olan kısmı havalandırma çerçeveleri. malum elimde bir şablon yok kendim çıkarmaya çalışacağım artık bütün şablonları. teşekkürler :)
[/quote]
hocam havalandırmalara yapma onun yerine sök boya daha iyi tavsiyem vites kolunun civarı ve kültablasının oraları yapman
teypten bardaklık hizasına kadar uzat da şık olur
-
hocam havalandırmalara yapma onun yerine sök boya daha iyi tavsiyem vites kolunun civarı ve kültablasının oraları yapman
teypten bardaklık hizasına kadar uzat da şık olur
evet aslında havalandırmaları şöyle bi gözümde canlandırdım da yapılmış halini biraz sırıtır gibi. dediğiniz gibi bardaklıklardan başlayarak küllüğe kadar bulunan aksamları yapabilirim. hem havalandırmalara göre yapması daha kolay. vites kısmına sanırım dokunmam. vites kendi haliyle şık duruyor aslında. yorumlar için teşekkürler... :)
-
konsola da yaptım sadece kenardaki kısımlar kaldı onları sökemediğim için daha sonra arabanın üstünde yapacağım. yorumlarınızı bekliyorum.
(http://www.fotografekle.com/image-6FCA_4D7F30E7.jpg) (http://www.fotografekle.com/share-6FCA_4D7F30E7.html)
-
kaplamaya devam
-
bu kaplama sökülmek istendiğinde nasıl olcak altları ?
-
kaplamanın yapışkanı öyle çok inatçı bir madde değil. kolonya ile silindiğinde iz kalmıyor. tabi sökerken de ısıtırsanız daha rahat çıkar. :tamamdir
-
bu tür kaplamaların iç aksamda uygulanmasını pek sevmem ama yapıldığı kısım daha iyi görüncekse o zaman :tamamdir
-
çok güzel bir konu açmışsın birader ben uzun zamandır girmiyorum forma neden se bilmiyorum bi aralar istatistikler 24 saatte 20 saat gösteriridi şimdi ise baya oldu
ilk MKII ile başladım sonra MKIII sportline ile devam ettim şimdide Allah bana bMKIV ü nasip etti
MKIII üm 98 son kasa 1,6 aft idi tek sıkıntısı yaşı ruhsatta büyük gösteriyordu lakin yolda anlatılması imkansız bir zevkti o devir kadranının 7 leri gösterirken ki ivmeleri beni ve arabaya binenleri hayrete düşürüyordu
nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok arıyorum düşündükçe 06 ZNT 19 U
AMA ŞİMDİ HERŞEY ÇOK DAHA FARKLI
yukarıda ilk yazıdaki ve son yazıdaki herşey
MKIV ün
zamanının biraz ötesinde bir araç
olduğunu söylüyor
Allah herkese önce 91 MKII 1,6 TD sonra 98 MKIII 1,6 sportline sonrada 99 MKIV 1,6 nasip etsin
yaşanacak otomobiller