Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: STAK67 - 24 Şubat 2011, 16:50:07

Başlık: MK3 1.9 GTD nasıl bilirsiniz ?
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 16:50:07
nette gezinirken denk geldiğim bi araba var izmirde 93 model tek kapı bi araç bunu binmek için alırım alırsam kaportası çok iyi gelmedi gözüme ama sorun değil yaza zaten bi proje düşünüyodum kısmetse ama motor önemli benim için 1.9 gtd motorlar nasıldır başımızı ağrıtırmı? tamiri kolaymıdır herkes anlarmı anlamazmı kısacası alırsak gönül rahatlığıyla binebileceğimiz bi arabamıdır??? Bu arada benim kafamdaki düşünce bu araç GT serisindekilerin en az yakan aracı sanırım sonuçta dizel ve performansnın beni tatmin edebileceğini düşünüyorum.Sizin görüşleriniz ne yönde
Başlık: Ynt: MK3 1.9 GTD nasıl bilirsiniz ?
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 16:53:08
bu arada araçta donanım olarak elektrikli sunroof elektrikli aynalar recaro koltuklar hidrolik direksiyon var ama camlar elektrikli değil  ???  ???
Gönderen: R-Line - 24 Şubat 2011, 17:37:06
aracın motoru ne? td ; tdi
tdi direk enjeksiyondur, daha az yakar daha performanslıdır.
motor bakımlıysa veya düzgün toplandıysa çok fazla sorun yaşatmaz.

camlarda sorun değil ya, topu topu 2 kapı çevriliverir elektrikliye  ;)
Gönderen: htmetin - 24 Şubat 2011, 18:01:39
GTD demiş arkadaş intercoler olmayan galiba.. hani şu rolantide takır tukur çalışan motor :) ama 1.9 olması dikkatimi çekti onlar genelde TD veya TDI olarak mevcut.
Gönderen: MeTHea35 - 24 Şubat 2011, 18:21:42
1.9 gtd ler turbo diesel motor performans olarak dizel e göre tatmin edicek durumda
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 18:22:04
aracın motoru ne? td ; tdi
tdi direk enjeksiyondur, daha az yakar daha performanslıdır.
motor bakımlıysa veya düzgün toplandıysa çok fazla sorun yaşatmaz.

camlarda sorun değil ya, topu topu 2 kapı çevriliverir elektrikliye  ;)

motor gtd yazmış bitanede ankarada var gtd yazıyo ama arabada ne recaro var nede body kit mevcut düz mk3 ama ilanda 1.9 gtd yazıyo motor sesi falan sorun değil benim için :D zaten dizelim var alışkınım sese
Gönderen: freegane - 24 Şubat 2011, 18:22:09
nette gezinirken denk geldiğim bi araba var izmirde 93 model tek kapı bi araç bunu binmek için alırım alırsam kaportası çok iyi gelmedi gözüme ama sorun değil yaza zaten bi proje düşünüyodum kısmetse ama motor önemli benim için 1.9 gtd motorlar nasıldır başımızı ağrıtırmı? tamiri kolaymıdır herkes anlarmı anlamazmı kısacası alırsak gönül rahatlığıyla binebileceğimiz bi arabamıdır??? Bu arada benim kafamdaki düşünce bu araç GT serisindekilerin en az yakan aracı sanırım sonuçta dizel ve performansnın beni tatmin edebileceğini düşünüyorum.Sizin görüşleriniz ne yönde
o arabaya bende bakmıştım zamanında Hasan ama resimlerden pek iç açıcı görünmüyor
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 18:24:36
o arabaya bende bakmıştım zamanında Hasan ama resimlerden pek iç açıcı görünmüyor

abi kaportasını sorun etmiyorum zaten vento burun yapmak gibi bi düşüncem var onu yapıncada komple boyaya sokucam zaten o sıra herşeyini hallederiz
Gönderen: freegane - 24 Şubat 2011, 18:26:39
o zaman önce Vento burunu bul Hasan,ha deyince bulunmuyor. Hurdaya çıkan Vento'lar genelde kafadan hasarlı burun yok  ;D
Gönderen: R-Line - 24 Şubat 2011, 18:29:42
motor gtd yazmış bitanede ankarada var gtd yazıyo ama arabada ne recaro var nede body kit mevcut düz mk3 ama ilanda 1.9 gtd yazıyo motor sesi falan sorun değil benim için :D zaten dizelim var alışkınım sese

işte o yüzden sordum
kime göre gtd neye göre gtd. herkes kafasına göre birşey yazıyor veya işaretliyor.
ses pek farketmez ya, tdi nin td den altta kalır bir yanı yok, ama performansı tabiki daha iyi  :)
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 18:30:18
o zaman önce Vento burunu bul Hasan,ha deyince bulunmuyor. Hurdaya çıkan Vento'lar genelde kafadan hasarlı burun yok  ;D

buldum bileee  :D :D :D :D :D
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 18:31:13
işte o yüzden sordum
kime göre gtd neye göre gtd. herkes kafasına göre birşey yazıyor veya işaretliyor.
ses pek farketmez ya, tdi nin td den altta kalır bir yanı yok, ama performansı tabiki daha iyi  :)

bi gidip bakmak gerek araba yakın zaten bize bu haftasonu gidip inceliycem benim oğlanla takasada sıcak bakıyo sincandaki araç
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 18:43:36
bide izmirdeki arabada gti stoplara benzer bi stop var ama ankaradakinde yok  :tavkiss:
Gönderen: MeTHea35 - 24 Şubat 2011, 18:45:04
aracın linki varmı hasan ?
Gönderen: STAK67 - 24 Şubat 2011, 18:52:30
ankaradaki:
Volkswagen Golf 1.9 GTD 1993 Model 10.500 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-golf-ihtiyacdan-acill-1993-1-9-golf-gtd-11-000-tl-kacirma-37059566/detay)

izmirdeki:
Volkswagen Golf 1.9 GTD 1993 Model 10.500 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-golf-orjinal-araba-32798758/detay)

ankaradaki arabayı aradım konuştum arabada sonradan atma audi motor varmış 1.9 gtd araba cl imiş önceden yani durum açıklığa kavuştu
Gönderen: htmetin - 25 Şubat 2011, 01:34:31
Mevzu yine aynı yere geldii.. golf 3 lerde 140 çeşit donanım ve motor var demişti bir arkadaş onun dediğine geldik. Birde bu sonradan atma motorlar adamın kafasını karıştırıyor.
Gönderen: freegane - 25 Şubat 2011, 01:44:35
Gerçek Golf Mk3 GTD'de:
Klima,çift airbag,elekrikli camlar ve elektrikli ayna,recaro koltuklar,kırmızı emniyet kemerleri ve gti body kit vardır. Türkiye'de çok az sayıda var. En güzeli İzmir'de yeşil renk  çok orjinal bir araba.8 ay kadar önce satılıpa çıktı ve 2 günde 13'e satıldı,geçmiş olsun cümlemize  :)
Gönderen: SeyitE - 25 Şubat 2011, 04:56:20
td alma çok yakar tdi al o daha az yakar benim araç ( 97 1.9 td ) 25-30 kuruş yakıyordu bazen
Gönderen: MeTHea35 - 25 Şubat 2011, 13:45:35
Gerçek Golf Mk3 GTD'de:
Klima,çift airbag,elekrikli camlar ve elektrikli ayna,recaro koltuklar,kırmızı emniyet kemerleri ve gti body kit vardır. Türkiye'de çok az sayıda var. En güzeli İzmir'de yeşil renk  çok orjinal bir araba.8 ay kadar önce satılıpa çıktı ve 2 günde 13'e satıldı,geçmiş olsun cümlemize  :)
dediğin araba karşıyakada duruyordu almaya gittiğimizde sahibi 2 gun sonra gelin dedi yokum diye gittiğimizde sattım demıişti morallerimizi 0 a indirmişti :o
Gönderen: STAK67 - 25 Şubat 2011, 15:30:43
bugün ankaradaki arabaya bakmaya gidicem inşallah.İçime sinerse takasa girmeyi düşünüyorum sonradan atma motor olayı kafamı pek kurcalamıyo açıkçası üzerindeki motor audi motoru dedi ve sıfır takılmış bi motor uyum sorunu yaşamadı demekki ve başka bi sorunda olmaz inşallah girdik bi işe yüzümüz kara çıkmasın :)
Gönderen: ak8624 - 25 Şubat 2011, 16:52:58
İnşallah
Sonradan atmada sorun olmaz sonuçta hepsi volkswagen serisi,
Genelde volkswagen serisinin parçaları birbiriyle aynı,
Gönderen: chyfchy - 25 Şubat 2011, 21:58:03
bugün ankaradaki arabaya bakmaya gidicem inşallah.İçime sinerse takasa girmeyi düşünüyorum sonradan atma motor olayı kafamı pek kurcalamıyo açıkçası üzerindeki motor audi motoru dedi ve sıfır takılmış bi motor uyum sorunu yaşamadı demekki ve başka bi sorunda olmaz inşallah girdik bi işe yüzümüz kara çıkmasın :)

İçine siner neden sinmesin...vw de uyum sorunu diye bisey yok...sıfırda takılsa ikinci elde takılsa sonradanda atılsa problem yok.audi motor nedemek anlamadım vw olsa ne olur vw audi zaten aynı ve aynı motor kodları ile üretiliyor modeller...Sincandaki arkdas ile ben 2 hafta önce konusmustum ama baska arac aldım ve onu sildim listeden  ;) 

Gönderen: STAK67 - 26 Şubat 2011, 01:03:47

İçine siner neden sinmesin...vw de uyum sorunu diye bisey yok...sıfırda takılsa ikinci elde takılsa sonradanda atılsa problem yok.audi motor nedemek anlamadım vw olsa ne olur vw audi zaten aynı ve aynı motor kodları ile üretiliyor modeller...Sincandaki arkdas ile ben 2 hafta önce konusmustum ama baska arac aldım ve onu sildim listeden  ;) 

şimdilik vazgeçtim alırsam biraz daha modeli yeni olsun istiyorum 96 97 sonuçta model yenilemek için satıyorum arabamı
Gönderen: freegane - 26 Şubat 2011, 02:41:11
Hasan ne oldu ya? Niye sıkıldın arabadan böyle hemen,fıstık gibi araban var tadını çıkar :D
Gönderen: STAK67 - 26 Şubat 2011, 02:57:07
Hasan ne oldu ya? Niye sıkıldın arabadan böyle hemen,fıstık gibi araban var tadını çıkar :D

abi benim sıkıldığım yok ama babam susmuyoki ya sırf o yüzden arbaya bişey yapasım gelmiyo
Gönderen: freegane - 26 Şubat 2011, 02:59:59
tamam tamam pazar günü konuşuruz,sıkma sen canını :)
Gönderen: STAK67 - 26 Şubat 2011, 03:02:30
tamam tamam pazar günü konuşuruz,sıkma sen canını :)

ama böyle giderse ben satmamak için elimden geleni yapıcam masraf edicem bu arabaya
Gönderen: chyfchy - 30 Haziran 2011, 11:23:48
Mk2 başka eyvallahta Mk3 sahibi olunca fark ortaya çıkıyor Neden Mk2 temiz ve ben burdayım diyen araç çok az o sebepten bence Mk2 eğer Mk3 te şuan aynı durumlara maruz kalaydı Mk3 denecekti ve çoğu vw den anlamayan yani kullanmayanın sahip olmak istediği mk3 tür neden tipinden ve birazda rahatlığından içinin dolulugundan ... Golf mk1  mk2 ve mk3  araçlarına sahip oldum mk1 1 kez mk2 2 kez ve mk3 2 kez bu 2.  mk3 aracım her aracta dizel ve 3 kapı idi. Hani burda takır tukur denmiş ya rölantide bunu AAZ,1Z,AHU,AFN ve de  Golf mk4  Pd motor olmayan 6 tip motoruda yapıyor, yani TD ve TDİ ayrımı yok hepsi ses çıkarır fakat şunu savunurum 1.6 D ve 1.6 TD ye göre 1.9 TD veya 1.9 TDİ lar daha sessiz özellikle rölantide...Çünkü 1.6 larda otomatik fincanlar (kapetler,lifter) ve elektirikli pompa yok herşey mekanik.
Mk2 nin sesinin kaput altı izalosyon ve Castrol gtx 10-40w tam sentetik baya azaltıyor bire bir denedim.Bu arada Opet te yağ yaptı tam sentetik şuan Castrol den daha iyi onuda kullanabilirsiniz.Hatta fiyatı Castrolden pahalı Lt başına 2 TL falan.
Gönderen: htmetin - 30 Haziran 2011, 12:25:11
Mk2 başka eyvallahta Mk3 sahibi olunca fark ortaya çıkıyor Neden Mk2 temiz ve ben burdayım diyen araç çok az o sebepten bence Mk2 eğer Mk3 te şuan aynı durumlara maruz kalaydı Mk3 denecekti ve çoğu vw den anlamayan yani kullanmayanın sahip olmak istediği mk3 tür neden tipinden ve birazda rahatlığından içinin dolulugundan ... Golf mk1  mk2 ve mk3  araçlarına sahip oldum mk1 1 kez mk2 2 kez ve mk3 2 kez bu 2.  mk3 aracım her aracta dizel ve 3 kapı idi. Hani burda takır tukur denmiş ya rölantide bunu AAZ,1Z,AHU,AFN ve de  Golf mk4  Pd motor olmayan 6 tip motoruda yapıyor, yani TD ve TDİ ayrımı yok hepsi ses çıkarır fakat şunu savunurum 1.6 D ve 1.6 TD ye göre 1.9 TD veya 1.9 TDİ lar daha sessiz özellikle rölantide...Çünkü 1.6 larda otomatik fincanlar (kapetler,lifter) ve elektirikli pompa yok herşey mekanik.
Mk2 nin sesinin kaput altı izalosyon ve Castrol gtx 10-40w tam sentetik baya azaltıyor bire bir denedim.Bu arada Opet te yağ yaptı tam sentetik şuan Castrol den daha iyi onuda kullanabilirsiniz.Hatta fiyatı Castrolden pahalı Lt başına 2 TL falan.

Hocam sen dizel profösörü olmuşsun..
Gönderen: cavanozz - 30 Haziran 2011, 13:13:00

???  ???
Gönderen: chyfchy - 30 Haziran 2011, 16:27:59
Hocam sen dizel profösörü olmuşsun..

Estafurullah sadece ilgi diyelim pm atan bir kaç değerli arkadaşımızada aynı cevabı verdim dejavu olmasın  ::)
İlk kendime ait mk2 düz dizel 5 kapı aracım oldu ama onu saymıyorum hatta  aldıgım kişi bu sitede kızık yediğim biridir kendisine sorsanız dizel prof.u odur aracıda her zaman diğerlerinde 1 adım öncedir ona göre   :p
Onun dışında 1 benzinli araç daha sahibi oldum onda da aynı şekilde sorun yaşadım onuda saymadım içime sinen kullandığım araç adetini belirttim.Burda yanlış anlaşılmasın bilir kişilik yada araç aldım yok sattım şu kadar arac sahibi oldum diye bir sivrilme gibi görülmesin dizelde bişeyler deneme fırsatı buldum ne yaparım diye.O bakımdan belirttim hatamız varsa affola..
Ama dizel farklı bir olay...
Forever diesel power  ;)