Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: brave - 24 Şubat 2011, 14:51:34

Başlık: Artık Dayanamıyorum !!!
Gönderen: brave - 24 Şubat 2011, 14:51:34
 slm arkadaşlar bu benzin aldı başını gidiyor lpg işine girmeyim dedim ama sanırım bu iş delikanlılığa gelmeyck ben golfüme kıyamadım orjinalliği bozulmasın dedim ama hakaten artık çok lüks kaçmaya başladı bu benzin işi tam ölçmedim ama sanırım 380 400 yakıyor araç şehir içinde aracın sesi çekişi filan çok iyi titreme yok lpg den sonra değişir die korkuyorum... of offff
Başlık: Ynt: Artık Dayanamıyorum !!!
Gönderen: redbarons - 24 Şubat 2011, 15:03:22
valla kardeş ben 2.5 sene direndim ama baktım olcak gibi değil taktırdım. ve görüyorum ki sitede birçok arkadaş taktırmış durumda. sağlam bir usta ve kaliteli bir ürün taktırdığın zaman sorun yaşayacağını düşünmüyorum. lpg taktırdıktan sonra en az çeyrek depo benzin bulundurman gerekiyor sebebine gelince benzin pompasını bozmaması için.
bir de şunu düşünmelisin öncelikle benzinde çalışmakta ve motor %40 ısındığında gaza geçmekte dolayısıyla bu bazen kışın 3 km yazın ise 1 kmyi bulmakta. bu yüzden kışında lpgyle baya bi benzin harcamaya devam ediyor araçlar. dolayısıyla ben sana ankarada olduğunu düşünerek kışın aracı benzinde yazın ise lpgde kullanmanı öneririm. ha kışın ş.içi baya bi kilometre yapıyorsan lpgde kalman mantıklı..
Gönderen: brave - 24 Şubat 2011, 15:07:37
saolasın kardeşim de işde kim ne derse desin hiç bişey orjinali gibi olmaz işde ama yapacak bişey yok ankara ostimde mavi denizler mi yada onun gibi bişeydi bi yer varmış çok iyi diorlar bakalım artık ...çok sevmesem satacam da benim için modeli filan önemli değil ben aşığım bu araca:)
Gönderen: serhat - 24 Şubat 2011, 16:13:47
 :(
Gönderen: redbarons - 24 Şubat 2011, 16:21:37
saolasın kardeşim de işde kim ne derse desin hiç bişey orjinali gibi olmaz işde ama yapacak bişey yok ankara ostimde mavi denizler mi yada onun gibi bişeydi bi yer varmış çok iyi diorlar bakalım artık ...çok sevmesem satacam da benim için modeli filan önemli değil ben aşığım bu araca:)

valla kardeş eskiden ferrarisine lpg takana gülüyordum şimdi ise türkiye şartlarında adam haklı diyorum %70 vergi mi olur ya.. artık türkiyedeki birçok araç ya dizel ya lpgli yada 1,2 gibi küçük motor.. şartlar bu..

satacaksan dizel alacaksın onun içinde yılda enaz 20 bin yapman lazım. veya 1.2 benzinli bi araç alacaksın. bunlardansa ben golfe lpg takarım binerim
Gönderen: OffLineR - 24 Şubat 2011, 16:51:27
LPG'ye hayır.
Toplu taşıma kullanıp araçların orjinalliğini bozmayalım.
Gönderen: freegane - 24 Şubat 2011, 17:09:13
LPG'ye evet,devlete litre başına 3 litre vergi vermek istemiyorum  :D Ankara'da Memduh usta var Prins'in bölge bayisi sabah oradaydım Hakan'ın Audi A4 1.8T'sine fiyat çıkarttık. Prins 2350 MTM 2200 TL'ye bağlıyor 10 ayda taksit yapıyor bilginize.  ;) Şu an Türkiye'de kullanılan en sorunsuz ve en kaliteli LPG kitleri bu iki markadır :tamamdir
Gönderen: golf_4 - 24 Şubat 2011, 17:38:24
valla bende atiker vardı bir türlü memnun kalmayıp sokmustum ancak ruhsattan sildirmemiştim şimdi hazır ruhsatta işliyken yeniden baglatmayı dusunuyorum tabiki atiker baglatmam bu sefer ama bu fiyatlarda benzin cok lüks olmaya basladı ...bende herşeyin orjinalinden yanayım ama burda kim ne derse desin artık insanlar benzinli araba alırken lpg varmı diye bakıyor yoksa da taktırıyor ...orjinal iyidir ama boyle giderse benım orjinalliğim bozulacak
Gönderen: R-Line - 24 Şubat 2011, 17:48:41
LPG'ye hayır.

paşa ben düşündümde
hatta hesapladım
ben lpg takarsam, araç daha fazla yakacak. gereksiz ağırlık  :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 24 Şubat 2011, 18:04:35
LPG'ye hayır.
+16  :tamamdir LPG'ye hayır  :tamamdir
Gönderen: golf2001 - 24 Şubat 2011, 18:08:57
LPG'ye evet,devlete litre başına 3 litre vergi vermek istemiyorum  :D Ankara'da Memduh usta var Prins'in bölge bayisi sabah oradaydım Hakan'ın Audi A4 1.8T'sine fiyat çıkarttık. Prins 2350 MTM 2200 TL'ye bağlıyor 10 ayda taksit yapıyor bilginize.  ;) Şu an Türkiye'de kullanılan en sorunsuz ve en kaliteli LPG kitleri bu iki markadır :tamamdir
:tamamdir
aynı yere aynı ustaya bende prins taktırdım.şu ana kadar çok memnunum.memduh usta iyi bir arkadaş.
Gönderen: taraftar - 24 Şubat 2011, 18:19:12
3 hafta evvel taktırdım,, mavi denizler brc servisine taktırdım ... işçilik ve alaka güzel tavsiye ederim .. çekişte veya performansta fark hissetmedim ...  bugün tekrar lpg aldım ş.içi kullandım sadece ş.dışına hiç çıkmadım ... 64 lirayla 340 km yol gitmişim ... başlarda performansta kayıp varmı diye devirli kullandım yalan yok, sonralarda ise sakin kullandım ... 190 lira yakmış oluyor şehir içinde ...

ikaz lambası felan yanmıyor bilgi vereyim .. 1400 tl ye 10 taksit yaptılar bize 2 araç götürmüştük ...
Gönderen: yesilkrt - 24 Şubat 2011, 18:22:15
EĞİTİM ŞART! diyo cem yılmaz
LPG ŞART! diyorum ben de :D :D :D :D ;D :D :t :halazn: :bekleriz: :sevgi: :tavazn: :D ;) :) :halazn:
Gönderen: yesilkrt - 24 Şubat 2011, 18:27:15
3 hafta evvel taktırdım,, mavi denizler brc servisine taktırdım ... işçilik ve alaka güzel tavsiye ederim .. çekişte veya performansta fark hissetmedim ...  bugün tekrar lpg aldım ş.içi kullandım sadece ş.dışına hiç çıkmadım ... 64 lirayla 340 km yol gitmişim ... başlarda performansta kayıp varmı diye devirli kullandım yalan yok, sonralarda ise sakin kullandım ... 190 lira yakmış oluyor şehir içinde ...

ikaz lambası felan yanmıyor bilgi vereyim .. 1400 tl ye 10 taksit yaptılar bize 2 araç götürmüştük ...
190 değil 180 yakmış oluyor. ş.içi için süper rakam ama yakıtın lt si kaçtan aldın?
Gönderen: taraftar - 24 Şubat 2011, 18:30:29
190 değil 180 yakmış oluyor. ş.içi için süper rakam ama yakıtın lt si kaçtan aldın?

milangaz aldım hep,, bugün 1.99 fiyattan 32 lt aldım ... 64 tl ye ...
lpg yi taktırdığım günde 20 tl lik bir almıştım 1.94 fiyattan yazılım yüklenmesi için sonrada diğer fullerken 1.91 den 60 tl lik almıştım .... toplam 42 lt ye yakın olmuştu yanii 55 lt lik tank var bende ... ben çok şaşırdım 190 veya neyse 18x yaktığına :)
Gönderen: yesilkrt - 24 Şubat 2011, 18:32:52
lpg yi taktırdığım günde 20 tl lik bir almıştım 1.94 fiyattan yazılım yüklenmesi için sonrada diğer fullerken 1.91 den 60 tl lik almıştım .... toplam 42 lt ye yakın olmuştu yanii 55 lt lik tank var bende ... ben çok şaşırdım 190 veya neyse 18x yaktığına :)
biz burda 2.30-2.35ten alıyoz. adaletin bu mu dinya
Gönderen: yesilkrt - 24 Şubat 2011, 18:34:45
Ama ben yine de memnunum çünkü bugün okulda gaz bitti ve ünideki petrolden 20 TL lik aldım tam 98 km ş.içi yaptım. çok memnun oldum mutlu oldum (:
Gönderen: taraftar - 24 Şubat 2011, 18:35:14
biz burda 2.30-2.35ten alıyoz. adaletin bu mu dinya

2.13 üzeri rakam görmedim ankarada .. 1.99 milangaz var .. bu aralıkta rakamlar ankarada ...
Gönderen: OffLineR - 24 Şubat 2011, 18:49:15
paşa ben düşündümde
hatta hesapladım
ben lpg takarsam, araç daha fazla yakacak. gereksiz ağırlık  :D

Ben de stepneyi ve yayları çıkardım, araba hafifledi  :tamamdir
Bir de motor ısıtma kiti alayım diyorum.
En çok motor soğukken yakıyoruz sonuçta
Gönderen: ArIsToCrAd - 24 Şubat 2011, 22:21:39
arabalarımız da 1.6 1.8 motor var en fazla yaksa ne yakacak milletin derdi olmuş çok yakıyor bizim arabalar aslında yakmıyor kokluyor ama benzin olmuş 4 küsür lpg desen aldı başını gidiyor arabalar ne yapsın...
Gönderen: yesilkrt - 24 Şubat 2011, 22:55:27
arabalarımız da 1.6 1.8 motor var en fazla yaksa ne yakacak milletin derdi olmuş çok yakıyor bizim arabalar aslında yakmıyor kokluyor ama benzin olmuş 4 küsür lpg desen aldı başını gidiyor arabalar ne yapsın...
:tamamdir çok doğru aynen katılıyorum. bizim arabalar teknik verilere göre 100kmde 5.9 lt yakıyor. ağzı düz 1 saatte 6lt desek 1 snde 6/3600lt yakıyor. yani saniyede 0,001667lt yada başka bir deyişle saniyede yaklaşık 1,7ml yakıyor. Vw'nin 40.yıl dönümü kutlu olsun. :D
Gönderen: brave - 24 Şubat 2011, 23:07:37
rakamlar gayet güzel bakalım  bi cesaret toplayıp sonunda gidicem sanırım:)
Gönderen: taraftar - 24 Şubat 2011, 23:17:13
rakamlar gayet güzel bakalım  bi cesaret toplayıp sonunda gidicem sanırım:)

ben araştırdım ve sonra cesaret edip taktırdım ,,:) bu arada Libya lideri Kaddafi eğer dediği gibi delilik yapar ve petrol kuyularını ateşe verirse ileriki aylar ve yıllar petrol fiyatlarında çok manipülasyon olacaktır ...
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 24 Şubat 2011, 23:25:21
anti lpg :t lpg ye hayır :bekleriz: kıymayın araçlarınıza yazıktır :( bana lpg li sıfır golf 4 getirseler şuanki aracımdan vazgeçmem.
Taktırmayın arkadaşlar işin içine girdikçe çok farketmiyor çok km yapılıyorsa zaten bunun ilacı dizel lpg değil  :-\
Gönderen: redbarons - 25 Şubat 2011, 09:25:53

manisada gaz 2,30. litreden hesapla bak kaça çıkıyor kmsi.(21,64 kuruş) büyükşehirin nimetinden yararlanıyorsunuz..
Gönderen: htmetin - 25 Şubat 2011, 10:56:00
valla kardeş ben 2.5 sene direndim ama baktım olcak gibi değil taktırdım. ve görüyorum ki sitede birçok arkadaş taktırmış durumda. sağlam bir usta ve kaliteli bir ürün taktırdığın zaman sorun yaşayacağını düşünmüyorum. lpg taktırdıktan sonra en az çeyrek depo benzin bulundurman gerekiyor sebebine gelince benzin pompasını bozmaması için.
bir de şunu düşünmelisin öncelikle benzinde çalışmakta ve motor %40 ısındığında gaza geçmekte dolayısıyla bu bazen kışın 3 km yazın ise 1 kmyi bulmakta. bu yüzden kışında lpgyle baya bi benzin harcamaya devam ediyor araçlar. dolayısıyla ben sana ankarada olduğunu düşünerek kışın aracı benzinde yazın ise lpgde kullanmanı öneririm. ha kışın ş.içi baya bi kilometre yapıyorsan lpgde kalman mantıklı..

Özetlemişsin mevzuyu eline sağlık.
Gönderen: buyukvardar - 26 Şubat 2011, 14:35:42
arkadaşlar bence de kıymayın ben hergün arabamla işe gidip geliyorum ayda sadece şehir içi 150 tl benzin yakıyorum buda 38 lt benzin yapar şehir dışına çıkınca değişiyor gerçi. araçla allah korusun kaza esnasında ilk tutuşan yakıt sistemi lpg yanlışmı biliyorum bir mobesse kamerasına yansıyan bir kazadan örnek vereyim mercedes E200 kavşaktan ilerlerken bir kamyona ortadan çarpmıştı araçta fazla bir hsar yoktu ama hemen alev aldı uç kuruş ucuz yol gidecez diye aracı yakmakta var işin ucunda yinede kendiniz bilirsiniz. beni de çok zorluyor bu benzin fiyatları ama devletin yaptığı bu işte napalım saygılar.
Gönderen: ozkan_misirli - 28 Şubat 2011, 11:55:29
Arkadaşlar kıymakla alakası yok benzin olmuş 4 litre. İmkan olsa da lpg hiç yanaştırmasak ne güzel olurdu. Arabayı çok kısa mesafelerde kullanıyorum. Ev okul arası 1 km. sabah soğuk havada okula 100 m kala geçiyor gaza  ;D Ama dönüşte 200 m de geçiyor. Hele gezeceksem baya faydalı oluyor.Gaz bitince benzine bakıyorum içiyor mübarek.  Şöyle örnek veriyim ara tatilde 30 lira benzin aldım toplam 1500 km yol yaptım. 280 lira gaz parası vermişim. Hesabını artık siz yapın. 1500 km kaç depo harcar maaliyeti kaça gelir?
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 01 Mart 2011, 00:55:37
Arkadaşlar kıymakla alakası yok benzin olmuş 4 litre. İmkan olsa da lpg hiç yanaştırmasak ne güzel olurdu. Arabayı çok kısa mesafelerde kullanıyorum. Ev okul arası 1 km. sabah soğuk havada okula 100 m kala geçiyor gaza  ;D Ama dönüşte 200 m de geçiyor. Hele gezeceksem baya faydalı oluyor.Gaz bitince benzine bakıyorum içiyor mübarek.  Şöyle örnek veriyim ara tatilde 30 lira benzin aldım toplam 1500 km yol yaptım. 280 lira gaz parası vermişim. Hesabını artık siz yapın. 1500 km kaç depo harcar maaliyeti kaça gelir?

420 tl benzin yapar 100 tl için değmez golf ümü üzmeye :saskin: :-\
Gönderen: R-Line - 01 Mart 2011, 11:22:30

bu 1500km nasıl yapıldığı önemli, toplamda 280 gaz +30 benzin = 310tl yakıt masrafınız.

eğer sabit hızda yapıldıysa
0,225 * 1500 = 337.5 tl lik benzin yapar. buda 84-85 lt benzin yapar.

ama şehiriçi kullanımsa bişey diyemem. güzel yakmış çünkü :)
Gönderen: yesilkrt - 01 Mart 2011, 11:26:20
bu 1500km nasıl yapıldığı önemli, toplamda 280 gaz +30 benzin = 310tl yakıt masrafınız.

eğer sabit hızda yapıldıysa
0,225 * 1500 = 337.5 tl lik benzin yapar. buda 84-85 lt benzin yapar.

ama şehiriçi kullanımsa bişey diyemem. güzel yakmış çünkü :)
ş.içi için çok güzel, ş.dışı(sabit hız) için de güzel 186bin.
Gönderen: R-Line - 01 Mart 2011, 13:24:33
ş.içi için çok güzel, ş.dışı(sabit hız) için de güzel 186bin.

üzerine birde yaktığı benzini ekle, şehir içiyse söyledim zaten güzel değer
ama şehirdışı için lpg takıldığına değecek bir değer değil benim için.  :)
Gönderen: maminci - 01 Mart 2011, 14:58:47
Benzinin pahalılığına diyecek yok doğru ama yine de lt bazında yakıtı yüksek golfun, yukarıda 13-14 lt ş içi yakıtı harcayanlar var, az mı bu rakamlar?
Gönderen: yesilkrt - 01 Mart 2011, 17:39:36
üzerine birde yaktığı benzini ekle, şehir içiyse söyledim zaten güzel değer
ama şehirdışı için lpg takıldığına değecek bir değer değil benim için.  :)
çok doğru söylüyorsun kardeş tamamen kullanım şekline ve beklentine bağlı bir durum. yalnız yılda benim gibi 20bin km yapan biri için biçilmiş kaftan. bu yolun hepsi ş. dışı olsa bile LPG'de ödeyeceğin toplam para(benzin+LPG) en fazla 3 bin, benzin de en az 4 bin dir. en kötü şartlarda bin TL cepte. tamamen ş.içi olursa kar en az 2bin TL olur.
Gönderen: OffLineR - 01 Mart 2011, 19:01:12
Dizel alsaymışız sana.
Gönderen: maminci - 01 Mart 2011, 19:44:05
Evet arkadaşlar yakıt hesabı  ancak dizelle çözülür, lpgnin de bir sürü sakat tarafı var, kapalı parklara giremiyosunuz, çekti çekmedi, soğukta stop etti vb sinir harbi resmen. Bakımlarının çoğu servis tarafından adam gibi yapılmaması da cabası, onda sonra patlıyo sağda solda..
Gönderen: yesilkrt - 01 Mart 2011, 20:39:16
Arabayı 8 şubatta almıştım yani 1 yıl oldu. tam 20bin km yaptım. lpg ile ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadım. dizel de ucuz değil ki ltsi 3,5TL. kaldı ki dizelin parçası da çok pahalı.  hem dizel araçlar 2. elde sıkıntıdır. ayrıca dizel araçlar daha pahalı.
Gönderen: MordemapA - 02 Mart 2011, 16:46:55
Selam arkadaşlar ilk golfümü aldım 4ay oldu henüz 2004 primeline düz vites aracım 50 kuruşa yakın yakıyor bana çok fazla geldi ama aracın motorunda hiç bir sorun yok yetkili servise baktırdığımda araç saat gibi kaçırma dediler ve aldım araba 56.000 de henüz neden bu kadar yakıyor anlamıyorum :-\

(http://img98.imageshack.us/img98/7311/golf2bz.th.jpg) (http://img98.imageshack.us/img98/7311/golf2bz.jpg)
Gönderen: Yükselgfb - 04 Mart 2011, 16:15:58
Lpg'ye evet diyenlerdenim.aracımı daha dün aldım ve şu anda sanayide lpg takılıyo yarına çıkacak nasipse.
bir yere 50 tlye gitmek varken neden 100 tlye gideyim?
Gönderen: MordemapA - 04 Mart 2011, 16:35:40
Taktırdığın lpg nin markası nedir arkadaş. Hayırlı olsun buarada. İzlenimlerini merakla bekliyorum
Gönderen: Yükselgfb - 04 Mart 2011, 22:15:56
Tanıdığım güvendiğim birine yaptırıyorum.yarın alcam aracı.markasını söyledi unuttum  :D çok bilinen bir marka değil.zavolli yeni bir marka çıkarmış ondan takıyo.performans ve diğer yönlerden sıkıntı yaşamıcağıma garanti verdi.görcez bakalım  :)
zaten lpg konusunda markadan çok montajı yapan kişinin işinin uzmanı olması daha önemli.bu yönden bi sıkıntım yok.
Gönderen: OffLineR - 04 Mart 2011, 22:18:38
Geçmiş olsun.
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 04 Mart 2011, 23:08:16
Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun..