Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: Erkut71 - 17 Şubat 2011, 11:11:15

Başlık: SOĞUKKEN SÜREKLİ STOP ISININCA SAAT GİBİ
Gönderen: Erkut71 - 17 Şubat 2011, 11:11:15
Arkadaşlar 99 Comfortline var Gaz kelebeği Orjinal sıemens ile yenisi ile değiştirdim Hala memnun değilim. Bu araç sabahları çalışınca kendi kendine gaz vermesi gerekirken stop ediyo hareket halindeyken kavşak yada ışıklara gelince giderken stop ediyo sonra ısınınca yani termostat 90'a doğru gelirken araba saat gibi oluyo herşey düzeliyo Rölanti, stop sorunu kalmıyo NEDEN ACABA... Termostat ta orj ile değişti.
Bu arada adaptasyon yapıldı bilgisyara bağlanıyo bi sıkıntı görünmüyo :) ama sabahları aynı arıza bazen hızlanıp hızlanıp bi duvara sokasın geliyo rezil etti trafikte artık.
Başlık: Ynt: SOĞUKKEN SÜREKLİ STOP ISININCA SAAT GİBİ
Gönderen: redbarons - 17 Şubat 2011, 13:55:07
hocam donanımdan anlamam ama bizim arabalarda otomatik jikle olayı varya acaba omu devreye girmiyor. belki bilgisi olan arkadaşlara komik gelebilir ama yine de paylaşmak istedim
Gönderen: redbarons - 17 Şubat 2011, 14:47:44
kardeş bi sitede buldum. 

JİKLE
Jikle soğuk motoru çalıştırmak için gereken yakıt karışım ayarlarını yapar. Hava-yakıt karışımı çok soğuk olunca motor düzgün çalışmaz veya zaman zaman durur. Jikle çekildiğinde hava-yakıt karışımını "zenginleştirir". Jikle karbüratörün ağzında gerektiğinde içeri giren havayı bloke eden özel bir parçadır. Jikle plakası kapanınca altındaki vakum artar, daha fazla yakıt çekmeye başlar. Zengin yakıt karışımı düşük ısılardada yanarak motorun ısınmasını sağlar.
Elle kumanda edilen jikle genelde torpidonun üzerinde bir yerdedir. Karbüratörün üzerindeki jikleye tel ile bağlı olup çekip-iterek kumanda edilir. Sürücü motoru çalıştırırken jikleyi kapar. Unutmamanız gereken şey; motor ısındığında jikleyi tekrar itmek!.. Buradaki problem, sürücüler arac ısındıktan sonra tam olarak açmayı unutur (bu durumda jikleyi itmeyi), bunun sınucunda zengin yakıt karışımı yanma odasında ve bujilerde kurum (karbon) oluşturur. Bu sorunu gidermek için otomatik jikle bulunmuştur.
Otomatik jikle motor ısısına dayanır. Jikle valfi egzos ısısı ile çalışan bir termostat tarafından kontrol edilir. Motor soğukken çalıştırmak için valf kapanır ve motor ısındıkça yavaş yavaş açılır.
Otomatik jikledeki elektrik ısıtmalı bobin jikle valfinin kapalı olduğu zamanı kısaltmak için kullanılır.

Gönderen: ak8624 - 17 Şubat 2011, 15:55:06
Sizin araçlarda otomatik yada elle kumanda edilen jigle yok
Elektronik jikle var yani
Rölanti valfi var bi kontrol ettirin.
Gönderen: redbarons - 17 Şubat 2011, 16:03:44
Sizin araçlarda otomatik yada elle kumanda edilen jigle yok
Elektronik jikle var yani
Rölanti valfi var bi kontrol ettirin.

bilgi için teşekkürler
Gönderen: maminci - 17 Şubat 2011, 16:54:48
Rölanti regülatöründe sorun olabilir.
Gönderen: Erkut71 - 18 Şubat 2011, 09:31:50
ısınınca Neden Rölanti Dahil hiç bişeyde Problem Yok...
Gönderen: Erkut71 - 22 Şubat 2011, 16:47:24
YOK MU ŞİMDİ BİLGİSİ OLAN MİLYONLARCA GOLFÜN İÇİNDE BENDEMİ OLDU BU SORUN...
Gönderen: redbarons - 23 Şubat 2011, 11:17:31
hocam birde ısıyla ilgili müşürlere baktır. aracına uygun olanı takılmadıysa oda sorun yaratabilir..
Gönderen: Erkut71 - 23 Şubat 2011, 11:27:01
hocam birde ısıyla ilgili müşürlere baktır. aracına uygun olanı takılmadıysa oda sorun yaratabilir..
Kardeş, Hararet Müşürü, Termostat Orjinalleri ile Değişti Yine Aynı ?
Gönderen: kumtel - 23 Şubat 2011, 22:44:32
Hocam bak benzer sorunu bende aylarca yaşadım.Arabayı defalarca bilgisayara soktuk hiç bir şey gözükmedi.Sırf tahmini  olarak hararet müşürünü bende değiştirdim.Olmadı.En sonunda bir usta (adama dua ediyorum) benzin pompası olabilir dedi ve değiştirdi.Şimdi hiç bir sorun yok.Meğerse sorun benzin pompasında imiş.
Gönderen: redbarons - 24 Şubat 2011, 11:34:11
Hocam bak benzer sorunu bende aylarca yaşadım.Arabayı defalarca bilgisayara soktuk hiç bir şey gözükmedi.Sırf tahmini  olarak hararet müşürünü bende değiştirdim.Olmadı.En sonunda bir usta (adama dua ediyorum) benzin pompası olabilir dedi ve değiştirdi.Şimdi hiç bir sorun yok.Meğerse sorun benzin pompasında imiş.

kardeş tam tersi bi durumla karşı karşıya sen sabahları zorlanmıyorsun arkadaş sabahları zorlanıyor. sen araba ısındıktan sonra ılık durumda problem yaşıyorsun arkadaş ısınınca saat gibi diyor. aynı sorun olduğunu düşünmüyorum.

Gönderen: redbarons - 24 Şubat 2011, 11:43:16
Kardeş, Hararet Müşürü, Termostat Orjinalleri ile Değişti Yine Aynı ?

kardeş birde ısı ve fan ünitesiyle alakalı bir müşür daha var yeri : sürücü tarafında rüzgarlığın altına gizli. yani sol amortisör varya orda rüzgarlığı kaldırınca altında bir müşür daha var..

birde bende ustama anlattım senin durumu ısı sensöründen yapar başka bişeyden yapmaz diyor. veya beyin ısı sensörünü görmüyor olabilir diyor. birde şunu söyledi piyasada ısı sensörürünün neredeyse orjinali kalmadığını genelde orjinal diye yan sanayi takabildiklerini söyledi. sen bu dediklerini yetkili serviste mi yaptırdın.
Gönderen: Erkut71 - 26 Şubat 2011, 11:18:34
Keşke Pompadan Olsa Gözüm Kapalı Değiştiririm Başkan Vallahi Ama işte Kesin Bir Bilgi Veren Olmuyo Ki Kırıkkalede Yetkili Serviste Yok Ankaraya Gitmem Gerek Onlarda Randevulu Çalışıyo Bizde EsnaFız Gidemiyoruz Tabi Özel Vw ustalarına GötürDüm ama Bişey yok...
Gönderen: Erkut71 - 26 Şubat 2011, 11:21:23
kardeş birde ısı ve fan ünitesiyle alakalı bir müşür daha var yeri : sürücü tarafında rüzgarlığın altına gizli. yani sol amortisör varya orda rüzgarlığı kaldırınca altında bir müşür daha var..

birde bende ustama anlattım senin durumu ısı sensöründen yapar başka bişeyden yapmaz diyor. veya beyin ısı sensörünü görmüyor olabilir diyor. birde şunu söyledi piyasada ısı sensörürünün neredeyse orjinali kalmadığını genelde orjinal diye yan sanayi takabildiklerini söyledi. sen bu dediklerini yetkili serviste mi yaptırdın.

Ben o Müşürü Bi Kendim bakıyım Sonra onun orjinalinden alıyım Gidiyim Taktırıyım Bakalım Arabadan SoğuDum Zaten Termostatla hararet müşürünü aynı marka olarak kendim bizzat aldım ustalara bile güvenmedim ki yetkili servis yok burda olsa NeySe Yok.. Kumtel kardeşimiz Benzin Pompasından diyo ama Bu Gaz da ikende yapıyo Benzinde yapSa anlıcam Da :) Aslında ufacık bi arızadır da işte...
Gönderen: nakres - 26 Şubat 2011, 12:58:14
soğukken test cihazına bağlanarak kontrollerinin yapılması gerekiyor ilk etapta test cihazında boğaz kelebek açısının ve motor ısısının kontrolü  gerekiyor.
Gönderen: Erkut71 - 14 Mart 2011, 14:45:01
soğukken test cihazına bağlanarak kontrollerinin yapılması gerekiyor ilk etapta test cihazında boğaz kelebek açısının ve motor ısısının kontrolü  gerekiyor.
Evet Yapıldı Motor Kontrol Ünitesi 00228 Arıza Kodu Veriyo Kardeş?
Gönderen: yesilkrt - 14 Mart 2011, 14:51:21
en güzeli gaz kelebeğini sökmeden temizlemek. sökünce işin içinden iş çıkıyor.
Gönderen: Erkut71 - 14 Mart 2011, 15:08:00
en güzeli gaz kelebeğini sökmeden temizlemek. sökünce işin içinden iş çıkıyor.
Daha 1 aylık Gaz Kelebeği Ama? Baktım içine Tertemiz Parlıyo Mubarek :)
Gönderen: Erkut71 - 26 Mart 2011, 11:06:28
Arkadaşlar Sorun Bulun 1,500 TL Harcamadan Sonra Bulundu...
Manifolt Contasından Yapıyormuş Değişti Şimdi Çok Şükür Birşey Kalmadı. Bilginize!
Gönderen: thebad - 28 Mart 2011, 18:02:42
manifolt contası kaça değişti.
Gönderen: zinarnet - 23 Ekim 2011, 00:22:25
Merhabalar bende (golf 4 2000 Akl) hemen hemen aynı problemi yaşıyorum fakat benim durumun farkı stop etme sorunu yok,
soğuk motorda ilk devirde ısıtma olayı olmuyo yani araç hep düşük devirde çalışıyo geçen gün kutup başını söküp takınca düzeldi fakat sonraki gün yine aynı,
sorun ne olabilir sizce?
Gönderen: zinarnet - 23 Ekim 2011, 00:22:53
Merhabalar bende (golf 4 2000 Akl) hemen hemen aynı problemi yaşıyorum fakat benim durumun farkı stop etme sorunu yok,
soğuk motorda ilk devirde ısıtma olayı olmuyo yani araç hep düşük devirde çalışıyo geçen gün kutup başını söküp takınca düzeldi fakat sonraki gün yine aynı,
sorun ne olabilir sizce?
Gönderen: champi0n_10 - 01 Kasım 2011, 00:52:21
keşke gaz kelebeğini değiştirmeseydin arkadaslarında dediği gibi bendede aynı problem vardı gaz kelebeğini temizleyip sorunu gidermişlerdi hiç değilse bunun için masraf yapmazdın
Gönderen: salih18200 - 04 Kasım 2011, 01:31:51
bendede sabah çalışma sorunu vardı. stop ediyodu sabahları ayrıca yolda sirkeliyodu motor soğukken ama gaza geçince düzeliyodu. usta pompadandır dedi. masraf etmek istemedim değiştirmedim. Geçen opetten benzin aldım depo yarıya yaklaştı sabah bi çalıştırdım saat gibi çalışıyo teklemede yok. ya benzinden fark etti. yada depo dolduğu için basınç arttı o yüzden bilmiyorum şimdilik sorun kalmadı.
Gönderen: 26golf26 - 04 Kasım 2011, 16:48:34
o sorun bende de ara ara  oluyor...
sabahları stop etem ilk çalıştırmada ve 2. viteste silkeleme yapıyodu gaz kelebeğini temizlettim ama pek bi faydası olmadı şimdide rolantide gaz verip kesiyo kısa kısa ibreden farkedililiyo....  ???
Gönderen: yabancı - 09 Kasım 2011, 14:43:02
aynı sorun benim arabada da var. ilk çalışırken soğukken gürültülü çalışıyor araba silkeleniyor sonra hiç sorun yok. boğaz kelebeği temizlendi sonuç aynı... arkadaşın sorunu Manifolt Contasının değişmesiyle çözümüş.. acaba bizimkinde de bu çözüm olabilir mi?
Gönderen: cicos - 10 Kasım 2011, 19:34:48
selamlar bende soguk havalarda marşa basıyorum çalışıyor devir hop düşüyor sonra stop ediyor. 3 defada nihayet çalışıyor. bunun sebebi nedir sizce veya daha önce tecube edenler varsa şayet. birde sizler arabalarınızı gaz vererekmi çalıştırıyorsunuz yoksa gaz vermedenmi. 3. sorum kaç devirde sürünce yakıt performansı ve hız performansı alıyorusunuz.
Gönderen: peace - 12 Kasım 2011, 20:48:50
merhaba...
aynı sorunu geçen ay içerisinde bende yaşadım...sürekli götürdüğüm servisteki ustalar Devir Müşörü varmış onun arızalı olduğunu söylediler gerçekten değişim sonucu düzeldi...hani söylenenlere ek olarak buda aklınızın bir köşesinde bulunsun bence...
şimdiden geçmiş olsun...
Gönderen: 26golf26 - 13 Kasım 2011, 10:52:35
geçmiş olsun peace , tahminim benim arabanın sorunuda dediğin devir müşüründen... Sen ne kadara değiştirdin?
Gönderen: seearee - 13 Kasım 2011, 11:58:47
aynı sorun bendede vardı hatta dediğin gibi soğukken ve özellikle çok yavaş kavşaklardan dönerken stop edip beni deli ediyordu,sorunsa tam olarak direksiyon basınç  müşürü varmış ondan kaynaklanıyormuş onu değiştirdim sonrada gaz adaptasyonu yaptırdım sorun halloldu umarım seninde basit ve ucuz arızadır.ama dediklerimi bir dene erim.bu arada direksiyon basınç müşür arızası pc ye bağlanınca çıkmıyor ama değiştirince düzeldi.

tek sayfa sanmıştım 3 sayfaymış sorununu halletmişsin geçmiş olsun ama dediğin arızanın aynısı bende dediğim sebeplerden olmuştu.çok geçmiş olsun tekrardan.
Gönderen: hakkihakan - 13 Kasım 2011, 23:17:18
Benim arac sogukken sanki spor araba.Isınınca paspal oluyor.
Gönderen: zinarnet - 20 Kasım 2011, 01:31:37
merhaba...
aynı sorunu geçen ay içerisinde bende yaşadım...sürekli götürdüğüm servisteki ustalar Devir Müşörü varmış onun arızalı olduğunu söylediler gerçekten değişim sonucu düzeldi...hani söylenenlere ek olarak buda aklınızın bir köşesinde bulunsun bence...
şimdiden geçmiş olsun...

Bu devir müşürü nedir nası bişeydir bilgi verebilirmisin
Gönderen: ogretmen_ankara - 21 Kasım 2011, 13:57:59
Bende de aynı sorun mevcut. Sabahları çalıştırdığımda mutlaka ilk seferde çalışır, düzensiz sallana sallana devam eder çalışmaya. ne zaman ki motor biraz ısınıp lpg ye geçerse tamamen sorunsuz ve düzenli hale gelir. 2 yıldır sadece kışın yaşıyorum bu sorunu. yazın da hiç bir sıkıntı olmuyor. 3 ustaya gösterdim bir sonuç çıkmadı. ben de alıştım. yolda stop etmesi falan yok. ısınınca fabrikasyon gibi lpg. yolda giderken benzine de alsam gayet düzenli. ısı sensörü falan deniyor yorumlarda ama ben değiştirdim bir sonuç elde edemedim malesef. Çok araştırdım fakat herkes te başka bir çözüm yolu var.
Gönderen: ogretmen_ankara - 21 Kasım 2011, 14:00:36
Sonuçta da internetten şu bilgiye ulaştım. ve bana son derece mantıklı geldi. Alıntıdır. Aynen aktarıyorum

Arkadaşlar sabahları benzinde çalışmama problemini bir formda arkadaşın uyguladığı bir yöntemle çözdüm.Arabanın hava emiş kanalı üzerinde bulunan NTC türü bir sensör .Araba ecusuna havanın sıcaklığı veya soğukluğu hakkında bilgi veriyor.Hava soğuk olduğu zaman ecu bu sensörden aldığı bilgiye dayanarak motora zengin karışım gönderiyor.bu da arabanın çalışmamasına ve boğulmasına,çiğ yakıt kullanmasına yol açıyor.Hava 10 c iken sensör direnci 3 kiloohm.Bu sensöre paralel 2,7 kiloohm değerinde direnç takıldığında Ecu ya 1,5 kiloohm civarı bir değer gidiyor.Ecu havayı sıcak algılıyarak fazla benzin göndermiyor.Böylece araba zengin karışım kullanmıyor.ve araba çalışıyor.Arkadaşlar sabah çalışmama sorununu ortadan kaldırdım.Şimdi sırada motoru ne kadar hızlı lpg ye geçirebilirim.Çünkü ben lpg yi ısıtarak ne kadar çabuk devreye alırsam o kadar iyi ve bir o kadarda sorunlar ortadan kalkar
Gönderen: caner4 - 27 Ocak 2012, 10:06:47
aynı sorun bendede vardı hatta dediğin gibi soğukken ve özellikle çok yavaş kavşaklardan dönerken stop edip beni deli ediyordu,sorunsa tam olarak direksiyon basınç  müşürü varmış ondan kaynaklanıyormuş onu değiştirdim sonrada gaz adaptasyonu yaptırdım sorun halloldu umarım seninde basit ve ucuz arızadır.ama dediklerimi bir dene erim.bu arada direksiyon basınç müşür arızası pc ye bağlanınca çıkmıyor ama değiştirince düzeldi.

tek sayfa sanmıştım 3 sayfaymış sorununu halletmişsin geçmiş olsun ama dediğin arızanın aynısı bende dediğim sebeplerden olmuştu.çok geçmiş olsun tekrardan.

benim de sorunum tam olarak bu sanırım . bende de soğukken sadece park ederken ve köşelerden yavaş dönerken stop etme sorunu var. sadece rölantide durur vaziyetteyken direksiyonu çevirince hoopp devir düşüyor ve tak stop sorunu . ben de bu arkadaşımız gibi direksiyon basınç müşürü üzerinde yoğunlaşmaya başladım bakalım yarın gidip göstericem bakalım inş hallolur bir de sormak istediğim bu müşürün fiyatları nekadar aşağı yukarı ?
Gönderen: golf_4 - 27 Ocak 2012, 15:38:42
önce bu arabada direksiyon basınç müşürü varmı yokmu bu ögrenilmeli her vw olmaz, mesela bende yok BCB motor benimki krank devir sensörüde olabilir başka birşeyde olabilir .işi bilen usta elınle koymuş gibi bulur bu sorunu
Gönderen: caner4 - 27 Ocak 2012, 16:15:33
1.6 SR motor bora hangi motor kodu oluyo AKL mi ?
Gönderen: ferhattasdemir - 28 Ocak 2012, 13:55:52
Arkadaşlar 99 Comfortline var Gaz kelebeği Orjinal sıemens ile yenisi ile değiştirdim Hala memnun değilim. Bu araç sabahları çalışınca kendi kendine gaz vermesi gerekirken stop ediyo hareket halindeyken kavşak yada ışıklara gelince giderken stop ediyo sonra ısınınca yani termostat 90'a doğru gelirken araba saat gibi oluyo herşey düzeliyo Rölanti, stop sorunu kalmıyo NEDEN ACABA... Termostat ta orj ile değişti.
Bu arada adaptasyon yapıldı bilgisyara bağlanıyo bi sıkıntı görünmüyo :) ama sabahları aynı arıza bazen hızlanıp hızlanıp bi duvara sokasın geliyo rezil etti trafikte artık.

Aynı dertten bende muzdaribim. Daha kimseye göstermedim. İnşallah sadece boğaz kelebeğindendir ve onu da temizlemeyle kurtarabiliriz inşallah.
Gönderen: ferhattasdemir - 31 Ocak 2012, 16:41:17
Evet arkadaşlar boğaz kelebeğimi temizledip adaptasyon yaptırdım şu anda problemim düzeldi bir sıkıntı yok çok şükür 50 TL ile kurtardık. Ustanın dediği çamur gibi kaplanmış boğaz kelebeğim "yine iyi gidiyormuş bu araba şimdiye kadar" dedi. Sizce ücret nasıl boğaz kelebeği temizliği + adaptasyon ayarı
Gönderen: ferhattasdemir - 31 Ocak 2012, 16:44:05
1.6 SR motor bora hangi motor kodu oluyo AKL mi ?

Çok yüksek ihtimal
Gönderen: ferhattasdemir - 03 Şubat 2012, 15:01:41
ruhsattaki motor no suna bak orda yazıyor kodu. akl ise akl ise başlıyor bcb ise o şekilde hangi motor kodu ise onunla başlıyor
Gönderen: caner4 - 03 Şubat 2012, 15:07:40
arkadaş yukarda bu müşürün arızasının bilgisayarda çıkmadığını yazmış bende de çıkmıyor bilgisayarda problem büyük ihtimal direksiyon basınç müşüründen sizin dediğiniz gibi. bir de eklemek istediğim bu sorunu yaşayan arkadaşlar , direksiyonda hafif bir sertleşme meydana geldi mi ? sanki bende oldu gibi de ondan sordum yoksa bana mı öyle geldi ?
Gönderen: ferhattasdemir - 03 Şubat 2012, 16:38:08
sen ona yordun ya bu arızayı psikolojik olabilir bu durum? bazen bana da sanki şahin doğana biniyormuşum gibi geliyor direksiyon sertliğinden ama bende öyle direksiyonu sağa sola çevirince hatta dayayınca bile stop etme durumu filan yok. zaten golf 4 lerin direksiyonu diğer markalara göre şehiriçi trafiği için en başından beri biraz serttir. istersen "http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/hadi-efsane-golf-4un-olumsuz-yonlerini-yazalim-t20920.0.html" şu başlığa bi bak burda da baya bi yazan var bu sertliği