Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: golf4ank - 17 Şubat 2011, 00:28:52
-
Selamın aleykum abılem 2000 model 1.6 golf 4 aracıma sıralı sistem taktırmayı dusunuyorum sizce hangı marka taktırmam daha doru olur aracın km si 125 bin de bikac kısı kesınlıkle lovato dıyor bırı zavoli bırı brc ben lovato dıye dusunuyorum ama tamda bılmedıgım ıcın yardımlarınızı beklıyorum sımdıden tesekkur ederım
Lovato : 1290 Tl Brc: 1600 Tl Atiker : tanıdık oldugunu ıcın 1000 dedi sımdıye kadar aldıgım fıyatlar bunlar
-
atiker taktırmada ne taktırırsan taktır tanıdık olsa bile atiker için fazla fiyat vermişler....
-
dogrudur abı valla benımde aklım karıstı gonlum lovato mu ne ondan yana sadece bı his tabı bu bu markadan memnun abıler varmı sıtede bakalım bıde eyvallah abım sagolasın
-
atiker bende vardı ancak 3000 km dayanabıldım soktum ...bana sorarsan hiç taktırma hiç bozma arabanı...illa taktırcam dıyosan lovato,brc iyidir ama prins daha iyidir ekonomik duruma göre karar verirsin
-
abi kesinlikle lavatoo
-
atiker bende vardı ancak 3000 km dayanabıldım soktum ...bana sorarsan hiç taktırma hiç bozma arabanı...
:tamamdir
-
Bir atiker kullanıcısı olarak tavsiye etmiyorum.Yaklaşık 6 ay sonra falan enjektörler ses yapıyor onun haricinde bir sıkıntım yok.Atiker için fiğyatta fazla 900 olması lazım.Ama ses yapmayan yeni enjektörler olduğunu duyudum.Onlardan takacaksa birşey diyemem.
-
bendede var atiker para olmadığı zaman ucuz diye taktırmıştık 900 e son sistemdi araba traktör gibi oldu araba uyuz olduğumdan çoğu zaman benzinde kullanıyorum ve atikerde yakıtı brc lavatodaki gibi düşüremiyorsun... 5 ay önce 900 e taktırdım kredi kartına 12 taksitle peşin fiyatı daha ucuz...
-
valla kardeş bende de atiker takılı ama ben son derece memnunum. çekişi mükemmel. ben şunu bilir şunu söylerim : lpg yi ustasına taktırmak lazım. hangi marka olursa olsun.
-
valla kardeş bende de atiker takılı ama ben son derece memnunum. çekişi mükemmel. ben şunu bilir şunu söylerim : lpg yi ustasına taktırmak lazım. hangi marka olursa olsun.
Çekişi ile alakalı bir problem yok zaten problem enjektörlerden gelen ses.
-
Çekişi ile alakalı bir problem yok zaten problem enjektörlerden gelen ses.
bende ordan da gelen ses yok
-
1-teleflek (hollanda malı)
2-prins (hollanda malı)
500 tl fazla ver başın ağrımasın.
kolay gelsin.
-
arkadaşların dedikleri kısmen doğru ama!...
ne taktırdığın önemli değil esas olan takan ustanın iyi ya da kötü olması. en iyi markayı bile taktırsan montajı yapan usta işini iyi yapamazsa paran boşa gider.
bende zavoli var. yakıtından memnununum.işçilikte fena değil.
ustan iyi olsun gerisi önemli değil ister atiker ister prins önemli olan montaj.
-
Prins'in fiyatı 2000'in üzerinde olur ama buna değer. O kadar para vermek istemezsen BRC tavsiye ederim,LPG sisteminin yaygınlığıda önemli. BRC heryerde bilinen ve tanınan bir marka servis dıkıntısı çekmezsiniz. LPG montajı için size önerebileceğim yer ise Ostim'de Üstün otogaz var çok met ediyorlar.Montajını da bildiğim kadarıyla manifoltu delmeden yapıyorlar.Bir iki arkadaşım orada taktırmıştı bana da orayı önerdiler,Mk3 Golf GTI'a herkes LPG takmaya çekinirken o adamlar 3 arabaya bağlamışlardı ve kullananlar oldukça memnundu
-
bende ordan da gelen ses yok
ozaman ses yapmayan enjektörler geldi demişlerdi onlardan takmışlar.
-
Selamın aleykum abılem 2000 model 1.6 golf 4 aracıma sıralı sistem taktırmayı dusunuyorum sizce hangı marka taktırmam daha doru olur aracın km si 125 bin de bikac kısı kesınlıkle lovato dıyor bırı zavoli bırı brc ben lovato dıye dusunuyorum ama tamda bılmedıgım ıcın yardımlarınızı beklıyorum sımdıden tesekkur ederım
Lovato : 1290 Tl Brc: 1600 Tl Atiker : tanıdık oldugunu ıcın 1000 dedi sımdıye kadar aldıgım fıyatlar bunlar
bende aracımı 2 ay önce aldım ve LPG konusunu araştırdım uzun bir süre ... 2004 pasific var bende 100 binde ....
Teleflex ve prince fiyatları 2000 peşin fiyatı ,, ama bir numaralı LPG konusunda diyorlar ... ben BRC taktırdım 15 gün önce 1400 e performansta hiçbirşey hissetmiyorsun arıza lambası yanmıyor .. ama dediğim gibi bende yeniyim henüz ama sprun yaşamadım anadolu bölge bayii mavi denizlere taktırdım ilgi ve alakaları ve işçiliği çok hoş ... araştır umarım en iyi ve biütcene en uygun kararı verirsin ...
-
abi valla çok tesekkur ederım seviyorum bu siteyi işte :) En kısa zamanda Bir sonuca varıp taktırdıgımla sizlerle paylaşmak isterim ÇOK SAĞOLUN ABİLER...
-
bende aracımı 2 ay önce aldım ve LPG konusunu araştırdım uzun bir süre ... 2004 pasific var bende 100 binde ....
Teleflex ve prince fiyatları 2000 peşin fiyatı ,, ama bir numaralı LPG konusunda diyorlar ... ben BRC taktırdım 15 gün önce 1400 e performansta hiçbirşey hissetmiyorsun arıza lambası yanmıyor .. ama dediğim gibi bende yeniyim henüz ama sprun yaşamadım anadolu bölge bayii mavi denizlere taktırdım ilgi ve alakaları ve işçiliği çok hoş ... araştır umarım en iyi ve biütcene en uygun kararı verirsin ...
üstad 1400 liraya taktırdım demişsin montaj dahilmi bu fiyata bide ruhsata işletmek için muayene dışında başka bi işlem gerekiyomu
-
üstad 1400 liraya taktırdım demişsin montaj dahilmi bu fiyata bide ruhsata işletmek için muayene dışında başka bi işlem gerekiyomu
tabiki montaj dahil ..:)
brc my-10 modeli ... 55 lt stepneye tank .. peşin 1400 dediler, biz 2 araç gittik 10 taksit yaptılar ...
dün muayene işinide hallettim 135 lira tutuyor oda ... son olarak ruhsatın kağıdı değişecek işte ... şöyle izah edeyim, lpg yi taktırıyorsun fatura aldığın tarihten itibaren yasal 1 ay süren var önce sızdırmaklık raporu alıyosun basit bişey 25 lira tutuyor .. sonrada muayene son olarakta ruhsata işletiyosun .. ve bitiyor ...
-
tabiki montaj dahil ..:)
brc my-10 modeli ... 55 lt stepneye tank .. peşin 1400 dediler, biz 2 araç gittik 10 taksit yaptılar ...
dün muayene işinide hallettim 135 lira tutuyor oda ... son olarak ruhsatın kağıdı değişecek işte ... şöyle izah edeyim, lpg yi taktırıyorsun fatura aldığın tarihten itibaren yasal 1 ay süren var önce sızdırmaklık raporu alıyosun basit bişey 25 lira tutuyor .. sonrada muayene son olarakta ruhsata işletiyosun .. ve bitiyor ...
selam taraftar.
55 lt simit taktırdın sanırım.
55 lt simit tank bagaj taban halısını yüksek gelmiyormu ?
ben 45 lt taktırdım istetmenin yerinden yüksek atar dediler( 55 lt )bagaj taban halısı tam oturmaz dediler.
-
selam taraftar.
55 lt simit taktırdın sanırım.
55 lt simit tank bagaj taban halısını yüksek gelmiyormu ?
ben 45 lt taktırdım istetmenin yerinden yüksek atar dediler( 55 lt )bagaj taban halısı tam oturmaz dediler.
evt 55 lt simit taktı usta,, taban halısında herhangi bir şekil bozukluğu yok.. diğer araç toyota avensis 2007 modeldi onada 55 lt taktılar .. toyotanın yedek lastiği ince bizim golfler gibi değil ... her iki araçta 55 lt ye tabiri caizse cuk diye oturdu ...
mavi denizler bölge bayiine taktırdım adamlar günde 10 araca felan takıyorlar .. o gün benden başka bir passat FSI birde Touren mi cip varya o vardı .. brc artık fsı motorada lpg kiti takıyormuş bilginize ... yani şunu söyleyeceğim adamların eli o kadar pratik olmuş ki ezberlemişler hangi araba hangi tip tank olacağını .....
inşallah ileride bir sorun yaşamam ... ben lpg taktırırken bir sürü müşteriyle konuştum biriside ostimde polismiş,,, adam çok araştırdım diyorr burada karar kıldım dedi ...
-
sn.golf2001
sanırım sende telefleks vardı değil mi ? ş.içi ortalama ne yakıyor,, ben 250 olarak ölçtüm .. henüz ş.dışına çıkmadım lpg ile .. 250 normal bir değer mi acaba ?
-
selam taraftar hemşerim.
bende prins var.GOLF otomatik vites confort.2001 model.
yakıt dğerlerimi (yeni lpg yakıt değerleri)konusu içine attım uzun yol değerlerini
sende birşeyler yazmışsın depoyu tam bitirememişsin demişsin .
taraftar kardeş simit tank birden biti verir lambalara aldanma.bende ilk lpg taktırdığımda 2 ışık yanar iken birden lpg biti verdi.benzine geçti
kardeş sen 55 tank a boş kenmi 42 lt gaz fulledin bunu anlamadım.
şehir içi 0.250 tl iyi gibi kış ayında.
deponu hep aynı istasyon aynı pompadan al tam ölçüm yapa bilirsin.
kolay gelsin.
-
SONUNDA TAKTIRDIM BRC MARKA COK MEMNUNUM 5 GUN OLDU ARACIMIN CEKISINDE BI SIKINTI HISSETMEDIM BENZINDE CALISIYO GIBI SUANKI YAKIT DEGERIDE 280 KRS LPG YIDE 2.07 KURUSTAN ALDIM 20 LIRAYA 70 KM GITTIM NORMAL MI SIZCE
-
SONUNDA TAKTIRDIM BRC MARKA COK MEMNUNUM 5 GUN OLDU ARACIMIN CEKISINDE BI SIKINTI HISSETMEDIM BENZINDE CALISIYO GIBI SUANKI YAKIT DEGERIDE 280 KRS LPG YIDE 2.07 KURUSTAN ALDIM 20 LIRAYA 70 KM GITTIM NORMAL MI SIZCE
hayırlı olsun güle güle kullan.
20 tl 70 km normalmi diye sormuşsun
araç ın düz vitesmi otomatikmi ?
-
lavato taktır kafan rahat etsin
-
bende 1.2 senedir brc var memnunum çekişte bi problem yok enjektörler uzun yıllar gider 15-20 bin kullandıkatan sonra ver 50 tl filtresini değiştir bi o kadar daha kullan.parasından çok takan usta ve sistem bilgisi ii olması lazım yoksa parası falan birbirine yakın atiker dışında. brc de başına bi problem geldiği zaman ara genel merkezi sen problemi çözene kadarrahatsız ederler.test edildi onaylandı. bence brc:)
-
golf2001 abi aracım düz vites birazda ibre 70 80 den asagı dusmedı sanayıden gelırken bu hıza bu yakıt gıderı nedır sence
-
golf2001 abi aracım düz vites birazda ibre 70 80 den asagı dusmedı sanayıden gelırken bu hıza bu yakıt gıderı nedır sence
kardeş tektar lpg hayırlı olsun güle güle kullan.
benim araç otomatik
ş.içi 100 km de-12.5 lt
ş.dışı : 100 km -10 lt - hız 120 -130
bu değerler normal kullanımda arabayı zorlamadan.(kardeş bu değerleri 3veya 4 kez test ettim.)
ş.içi kışın kısa mesafe veya dur kalk stop marşda çok değişiyor.
bir tavsiyem olacak
araç ın lpg deposunu fulle
uzun yol yap veya ş.içi 100km üstü yap.
tekrar aynı istasyon aynı pompadan fulle (değişik istasyonlarda pompa basınçları farklı onun için aynı istasyon aynı pompa öneriyorum)
bu ölçümü 2 veya 3 defa tekrarlayarak not tut. ş.içi ve ş.dışı
yakıt değerlerini tam belirlemiş olursun.
20 tl - 70 km biraz fazla geldi bana birde lpg fiyatları çok değişken sen 100 km de kaç lt tükettiğine bak
senin araç ş.içi 9-10 lt yakması gerekli (normel kullanımda) akrasif kullanım çok değişken olur.kış yaz değerleride var tabi
ş.dışı dahada düşer.
umarım yardımcı olmuşumdur.kolay gelsin
-
tesekkurler abı allah razı olsun daha ıyı tupler sızınlerın olsun :) az yakanından :) Bakalım bı abi Fırsat Olsunda Hele bi Abi Birde Muaneye gıttım tupu taktırınca kusur olarak sanzıman ve motor yag kacakları yazmıslar bu sence ne abı saka fılan mı daha 2 3 ay once muane yaptırmısım tup yokken bu kusurlar yazılmamıstı yag eksıltme fılanda yok aracımda coksukur bu konuda fıkrın varmı abı
-
birkaçak veya sızdırma var ise baktırmakda senin için fayda var.
ne güzel muanede sana fikir vermişler.
büyük ihtimal kecelerden kaçak vardır.bir ustaya baktırmanı tavsiye ederim.
kolay gelsin.
-
sağolasın abı tşk ederım :)
-
Arkadaş bende de atiker var bişikayetim yok çok şükür ama çok ta kullanamadım açıkçası fakat ben ençok çekişi düşer diye korkuyodum çekiş aynı benzinli gibi bencede takan usta çok önemli
-
dyno testinde lpg ve benzin denemelerinde lpgde iken tork nedense fazla çıkıyor :)
-
Bende lavato var çok çok çok memnunum ankaradayım bende yeni taktırdım tanıdıktı 1300 e taktırdım çok memnunum hiç bi sıkıntısı yok.Lavato yada brc taktır başka taktırma 1 kere taktırılıyo bu meret.
-
Arkadaşlar size bir sorum olacak.Biz de kısmetse LPG taktırıcaz 1-2 haftaya.ATİKER taktırmayı düşünüyoruz.En son çıkan sistemleri varmış İtalyadan geliyormuş.çok tavsiye ettiler.Markalar arasında herhangi bir tüketim farkı var mıdır?Bununla ilgili bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
-
vallahi ustam benim bundan önceki golf 4 de tomasetto vardı italyanmıs oda ama bunda lavato taktırdım 60 tl ye şehir içi 385 km yol yapıyo ankara gibi bi yerde.tomasettoyla 90 tl ye yapıyodu o zamanda gaz 1.860 dı.
-
Ben BRC taktıralı 4000 km oldu. sorunsuz. :tamamdir
Atiker'den çok şikayet eden var. Brc veya Prinss tavsiye ederim.
Brc en çok tercih edilen olduğundan bakım veya serviste sorun çekmezsin.
-
Ya Atiker in SAFEFAST modeli var.1100 TL ymiş.Tanıdık vasıtasıyla daha da indirim yapıcak.BRC için ise 1500 TL istiyolar genelde.Safefast modeli iyi diyorlar.onu taktırıcaaz kısmetse.aradaki 500 tl lik farkla kaç km yol yaparız :D
-
şehiriçi 2000 uzun yolda 2.500 km yaparsın :)
-
Bir önceki Golf IV te zavoli vardı fena değildi,
Şimdiki aracımda BRC var daha iyi,imkanın varsa iyi bir ustaya BRC taktır.
Bu konuda usta çok çok önemli. :tamamdir
-
Bu konuda usta çok çok önemli. :tamamdir
Ben brc taktırmadan evvel 3-4 firma araştırmıştım.
Renault ve hyundai sıfır araçlara brc takan yeşilyurt firmasının işçiliğini ve montajını inceledim ve taktırdım.
Arada bir bakıma gidiyorum. hiçbir sorun yaşamadım.
-
Selam arkadaşlar yeni lpg taktıracak arkadaşlara kesinlikle ama kesinlikle önerim L O V A T O. bu iş bu adımın işi 1968 den beri oto lpg sistemlerı yapar bu firma zavolli 1997 brc de o civarda lovato sıralı sıstemde ilk cihazı lovato-easy 2. nesil easy fast ve son nesil easy fast plus dır yani adamlar sürekli ecu yu yenilemekte ve sistemi güncellemektedir. 1yıl içinde 1 e30 bmw me 1 e34 bmw me 2 golf ıv premiline a 1 opel zafiraya taktırdım çekiş ses sorun MAHAŞALLAH hiç bir şey yok çok araştırdım ben bu işi. çok ama çok titizimdir her konuda tek sorun ustam iş bitince ecu ye laptobu bağlayıp sistem tanıtma yaparken koltuğa oturup sağ ayağı ile sağ kapı lastiğimin üzerine bastı çok ayar oldum. onun dışında sorun yok bırde orada EYÜP usta var genç bır arkadaş benden daha titiz sanat eseri gibi işliyor sistemi aracımda lpg olduğu belli değil hiç bir elaman motor bölümünde ortalıkta görünmüyor herkez gizli bir tane delik delinmedi sistem montajı için aracın üzereinde olan vidalar kullanıldı.tavsiye eserim. izmir eren oto gaz çiğli ata sanayiinde ekremin selamı var deyin çünkü benım yolladığımı öğrenınce anlıyorlar işin nasıl titizlikle yapılması gerektiğini. saygılar....
10 gün önce taktırdım golfIV premiline edition 1,6 16v ş.içi 0.190 kuruş yaktım. ilk 150 km 3000 devirde kullandım
-
vallahi ustam benim bundan önceki golf 4 de tomasetto vardı italyanmıs oda ama bunda lavato taktırdım 60 tl ye şehir içi 385 km yol yapıyo ankara gibi bi yerde.tomasettoyla 90 tl ye yapıyodu o zamanda gaz 1.860 dı.
ankara lı hemşerim selam
60 türk lirasına 385 km ise
en ucuz gaz 2 tl
60\2 = 30 lt gaz yapar
30 \ 385 km =7.80 lt gaz
100 km şehir içi ankarada 7.80 lt gaz demek.
MUHTEŞEM
fabrika benzin değerlerinden bile düşük.
kürşat kardeş.
bende golf 2001 otomatik (lpg prins)var.ş.içi 100 km de 10-12 lt arası gaz tüketiyor.(araç benzinden lpg geçmeden hareket etmem)
arkadaşımda 2000 golf düz vites var ş.ici 10 lt tüketiyor.
ölçüm doğru ise (benzinle gidilen yol yok) ise senin bu tüketim.MUHTEŞEM.
-
Şiçine 7,8 lt tüketim olamaz, hele otogazda hiç olmaz çünkü otogazın verimi düşük oluğundan benzine göre %10-20 fazla tüketir ama fiyatının ucuzluğundan kurtarır.
-
ben atiker kullanıyorum herşeyinden çok memnunum. bence kalitesi çok güzel, beğenmeyenlerinkide başkalarından etkilenmesinden kaynaklı diye düşüüyorum yada şansızlıkları diye, yakıtım bugün standartlarında yani lpg 2.27 iken km 18 kr civarı ş.içi ş.dışı karışık. çekişte mükemmel.
-
Öncelikle merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım...
İlk arabam olarak uzun zamandır Golf4 almayı düşünüyordum sonunda istediğim oldu (2003 Pacific 1.6 16V 90000km)
Aracı alalı daha 1 ay olmadı, aldığımda lpg takılı değildi ve gerçektende ortalama bir arabadan fazla yakıt tüketiyordu, bayaa bi araştırdım lpg sistemlerini ve en sonunda BRC taktırmaya karar verdim, piyasadaki sistemlerden pahalı (toplamda 1750tl ye mal oldu) ama gerçekten çekiş konusunda oldukça tatmin edici...Açıkça söyleyebilirim ki bu kadarını beklemiyordum...Yüksek hızlarda bile (160+) gaza tamamen basınca beklenmedik bir şekilde arabayı one atıyor...Yakıt tüketimine gelince 90 tl ye depo full doluyor ve 350-400 km (kullanıma göre) gidiyor...Tavsiye ederim, başınızı ağrıtmaz (taktırdığım sistem motor ikaz ışığının yanmasına neden oluyor bilginiz olsun)
-
bende 2001 comfdrt var iki hafta önce corumda brc taktırdım 1500 e bu zamana kadar benzinde bindiğime yanarım taktıracaksan brc ve kesinlikle 2A mühendislik süper işcilik
-
Benim araçta da BRC var motor arıza ışığı yanmadı.
-
Bende de 2001 conf. var brc taktırdım 4 ay kadar once araba kesınlıkle eskısı gıbı degıl. aracın sertlıgı agresıflıgı azaldı. aynı zamanda km basına odedıgım yakıtta azaldı. :)) 40 gun kadar ayara gıttım (yaklasık 20 defa) aracın lpg ye gecerken stop etme sorununu cozemedıler. normalde ısı derecedeyken arac lpg ye gecmelıymıs benımkını 44 dereceye kadar cıkardılar sorun azaldı ama yıne devam ettı (sabahları calıstırırken benzınle manuel calıstırıp motor ısısı 70 derece cıvarına gelınce gaza alıyordum) sonunda enjektorlerın yanındakı sensoru ıptal edıp regülatorun uzerıne bır sensor baglayıp sorunu cozduler. şimdilerde araç lpg ye gecerken bunu hissettiriyor (yaklaşık 10 gundur) henuz lpg servısıne gıdemedım. bırde sabahları (sıcak ve sogukta) çalışma problemım oluyor, bir servis HAL sensoru arızası oldugunu soyledı arastırıyorum cozersem yazarım.
-
Romano marka lpg taktırdım 1 ay önce 1600tl ye,şehir içi:230 kuruş ,şehir dışı:200 kuruş yakıyor.lpg litre fiyatı:2,40 tl den hesaplandı.
Bende çok uzun süre tereddütte kaldım lpg taktırıp taktırmama konusunda ama şimdi verdiğim karardan çok memnunum kesinlikle bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum.Tek dikkat edilmesi gereken iyi işçilik yapan bir yere taktırmak.keyifli sürüşler herkese
-
selamlar, bende de 2004 1.6 16v pasific var lpg taktırmayı düşünüyorum ancak BRC ve KitMTM arasında kararsız kaldım :(