Volkswagen Türkiye
Serbest Forum => Sohbet => Konuyu başlatan: relaxizmir - 04 Şubat 2011, 08:50:28
-
Sevgili Volkswagen severler.
Bildiğiniz üzere akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor ki tutabilene aşk olsun.İnanın benzinin litresine 4.03 TL vermek şahsen benim çok ama çok zoruma gidiyor.Bunun yanı sıra bu durum karşısında hiçbirşey yapmayan ve yapmayada niyeti olmayan halkı görünce iyice deliriyorum...Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir???
-
sadece benzin olsa neyse disel'de aynı durumda 3.46 oldu litresi neye elimizi atsak elimizde kalıyor herşey akaryakıta bağlı meyve sebze kamyonla geliyor yakıta zam geldikçe mutfak masraflarını katlıyor artık dur demenin zamanı geldi haziranı bekliyorum diyeceğim ama milletimizden artık umudu kestim.Aziz Nesin haklı diyesim geliyorda gazaba uğrarım diye korkuyorum. >:(
-
Her benzinciye gittiğimde içim kan ağlıyor. Benzin de almamız gerekiyor. Nası protesto edicez ki? Bir yerde okumuştum. Belki bu forumda. Bu fikir çok hoşuma gitmişti. Dediğim gibi benzi almaya mecburuz. ee nası yapıcaz o zaman... Türkiye 3-4 tane büyük benzin firması var. Atıyorum Shell, BP, opet gibi. Bunlardan birisini belirleyeceğiz. Mesela BP. Kimse BP 'den benzin almayacak. Benzin ihtiyacını gidip diğer firmalardan halledecek. Ama BP'den almayacak. BP hiç satış yapamayınca ne olucak. Gidip kendisi nası indirim yapabilirimin cevaplarını armya başlıyacak, diğer firmaların kapısını aşındıracak veya devleti sıkıştıracak.
Sizce de bu etkili olmaz mı? :bekleriz: :bekleriz:
-
Adamlar diyorki firmalara promosyon ürün dağıtma akaryakıtta indirim yap.Eee sen aldığın vergiden bi kuruş aşağı inmiyorsun firmalardan indirim yapmasını bekliyorsun gün geçtikçe sömürülüyoruz :( Yazık Türk halkına
-
Her benzinciye gittiğimde içim kan ağlıyor. Benzin de almamız gerekiyor. Nası protesto edicez ki? Bir yerde okumuştum. Belki bu forumda. Bu fikir çok hoşuma gitmişti. Dediğim gibi benzi almaya mecburuz. ee nası yapıcaz o zaman... Türkiye 3-4 tane büyük benzin firması var. Atıyorum Shell, BP, opet gibi. Bunlardan birisini belirleyeceğiz. Mesela BP. Kimse BP 'den benzin almayacak. Benzin ihtiyacını gidip diğer firmalardan halledecek. Ama BP'den almayacak. BP hiç satış yapamayınca ne olucak. Gidip kendisi nası indirim yapabilirimin cevaplarını armya başlıyacak, diğer firmaların kapısını aşındıracak veya devleti sıkıştıracak.
Mantıklı bir fikir ama onların zarar edebilmesi için büyük bir çoğunluk olması gerekir buda sağlanırmı ::)
-
bunun olması biraz zor bi arkadaşım var benzinlik sahibi bide çalışan arkadaşım var ayrı olarak başka bi yerde firmaların litreden kazandıkları %8 yani benzinin litresi 100 milyon olduğunda 8 milyon 10 milyon olduğunda 800 bin 1 milyon olduğunda 80bin 4 milyon olduğu için çarpı 4ten şuanki 1 litreden kazandıkları para 320 binlira yani 3 sakız parası bütün benzin istasyonları franchisingdir bunları tek başlarına fiyat indirimi yapmaları mümkün değildir ayrıca bu fiyatı ayarlayan firmalar değildir arkadaşlar yanlış düşünülmesin sakın bu fiyatları ayarlayanlar devlettir aynı sigaradaki fiyatı ayarlamak gibi devlet ne derse o fiyattan satmak zorundalar malesef ama malesef :(
-
kimsenin bizi iplediği yok artık otomobilin bir lüks olunmadığının farkına varılmalı :bekleriz:
-
kimse bizi iplemez tabi afedersiniz kıçı kırık bi televizyon dizisi için türkiye ayağa kalkıyor ama bu benzin zamları için hiç kimse kılını kıpırdatmıyor işte böyle bi toplumda yaşıyoruz
-
Fethiye'de düzenlenen BP (British Petrol)'ün toplantısında adamların yıllık net gelirin (ciro değil yani) 100 milyar $ olduğunu duyunca :o şok :o geçirmiştim bu para ile sadece bir şirketin dünyanın herhangi biryerinde savaş başlatabileceğini yada durdurabileceği yani 3.Dünya Savaşını bir şirketin bile başlatabileceğini anladım böyle bir paranın neler yapabileceğini daha net anlatabilmişimdir umarım...BP'nin bu bölgede yani Ortadoğu'da petrolü ilk çıkaran şirket olduğunu ve dolayısı ile bu fiyatların yüksek olması en çok kime yarıyor dersiniz?BP'ye mi hayır hükümetlere çünkü ne kadar çok tüketilirse o kadar çok kazanacak olan BP bunu istemez peki burda amaç nedir?Daha çok vergi toplaması lazım diyen saf vatandaşım olacaktır elbet ama zaten en pahalı yakıtı en yüksek vergiyi ödeyen (KDV)%18 (Özel iletişim vergisi)%25 vs.vs..kayıt dışı ekonmomi yüksek diyen saf vatandaşım da olacaktır vergiyi düşürse zaten kayıt dışının yarısı kayıt içi olur aynı hesaba gelir nedir mevzu?Bence birtürlü kurtaamadığımız tamamen Doğu bölgesidir mesele.. ben Mersin'den ötesine KDV'li mal satamadığım için ticaret yapamıyorum, elektrik hatta su faturasını ödeyen duymadım nerden mi biliyorum ordaki bir sitede yazlığım var elektirği ödüyorum çünkü benim elimde ama su ödemiyor koca site ve diğer siteler artezyen suyu kullanılıyorlar, mesela antep'den sonrasında petrol fiyatlarının birden düştüğünü görüyorum ve savaş bölgesi gibi binlerce askere ödenen fazladan İAŞ ve korucu sistemi ve 30 çocuklu aileye yeşil kart mevzusu ve doğal şartlarda eklenince Türkçe konuşmayan vatandaşımın!helikopterle hastaheneye sevki dünyanın en büyük 10 projesinden biri GAP'ın 30 yılda bitirilememiş olması ve %20 kapasiteyle çalışması 1 km ilerde petrol kuyularını görüp de nasıl oluyosa kendi petrolümüzü çıkaramamış olması gibi sebeplerden dolayı bizim yakıt fiyatları düşmez malesef doğu bölgesi yarayan kanamız ve maalesef bu yarayı açan kim ya da kimler tartışılır ama kapanmasına izin vermeyen malesef gene o bölgedeki vatandaşlarımız ...Ezan dinmez Bayrak İnmez diyoruz ama bayrağımızın altında faklı dillin konuşulduğunu unutuyor yada müsama gösteriyoruz ezan diyoruz ama Ekümenliklere kapütülasyonlar sağlıyor Patriklere başka bi ülkenin Bakanı ya da Devlet Başkanı gibi davranıyoruz dibimizde K.K.T.C'ne kendimizi sevdiremiyoruz ....yani vatan sevgisi toplum bilinci olmadıkca yurt dışına 80 kuruşa sattığımız petrolü burda vatandaşım 4 TL'ye tüketmesi onun hakkıdır ona müstahaktır...
-
Arkadaşlar öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.Gel gelelim Türk halkına örgütlenme dediğinde kimse kılını kıpırdatmaz ki bunun hepimiz farkındayız.Ben mesela şahsi olarak aracımın arka camına koskocaman yazılar ile "DİKKAT BU ARAÇ DÜNYANIN EN PAHALI YAKITI İLE ÇALIŞIYOR" yazdım.Hemen reaksiyon görüp bunu yapan birkaç kişi olduğunu görünce sevinmedim değil.İnanın bana zoruma gidiyor.Akşamları trafikte görüyorum 4'lüleri açıp aklınca eylem yapanları.BU İŞ BÖYLE OLMAZ !!!
Adamlar Mısır karıştı diye eylem yapıyor,Mavi marmara basıldı diye eylem yapıyor,Muhteşem yüzyıl dizisi için eylem yapıyor ama hergün yediği ekmeği getiren aracın akaryakıtına yapılan zamma koyun gibi boyun eğiyor.Kusura bakmayın ama ben bu parayı kazanmak için ter döküyorum.Ve aldığım her 100 TL'lik yakıtın 60TL'sini devlete vergi veriyorum.He bir Allah kuruşunu helal etmiyorum o ayrı mesele.Haram zıkkım olsun,çoluk çocuklarından çıksın.Devlet benim vergimi birçok alanda kullanıyor.Ben bunun karşılığnda ne alıyorum ?? BABAYI...Yok öyle yağma.Kendileri kadınlarının altlarına jeep'leri çekerken iyi ama.Haziranda görüşücez bu yiyicilerle...
Ve son olarak eylem adına da NE GEREKİYORSA YAPMAYA BEN ŞAHSIM ADINA HAZIRIM !!! YER MEKAN ZAMAN BELİRLEYİP SESİMİZİ DUYURALIM DERİM
-
Fethiye'de düzenlenen BP (British Petrol)'ün toplantısında adamların yıllık net gelirin (ciro değil yani) 100 milyar $ olduğunu duyunca :o şok :o geçirmiştim bu para ile sadece bir şirketin dünyanın herhangi biryerinde savaş başlatabileceğini yada durdurabileceği yani 3.Dünya Savaşını bir şirketin bile başlatabileceğini anladım böyle bir paranın neler yapabileceğini daha net anlatabilmişimdir umarım...BP'nin bu bölgede yani Ortadoğu'da petrolü ilk çıkaran şirket olduğunu ve dolayısı ile bu fiyatların yüksek olması en çok kime yarıyor dersiniz?BP'ye mi hayır hükümetlere çünkü ne kadar çok tüketilirse o kadar çok kazanacak olan BP bunu istemez peki burda amaç nedir?Daha çok vergi toplaması lazım diyen saf vatandaşım olacaktır elbet ama zaten en pahalı yakıtı en yüksek vergiyi ödeyen (KDV)%18 (Özel iletişim vergisi)%25 vs.vs..kayıt dışı ekonmomi yüksek diyen saf vatandaşım da olacaktır vergiyi düşürse zaten kayıt dışının yarısı kayıt içi olur aynı hesaba gelir nedir mevzu?Bence birtürlü kurtaamadığımız tamamen Doğu bölgesidir mesele.. ben Mersin'den ötesine KDV'li mal satamadığım için ticaret yapamıyorum, elektrik hatta su faturasını ödeyen duymadım nerden mi biliyorum ordaki bir sitede yazlığım var elektirği ödüyorum çünkü benim elimde ama su ödemiyor koca site ve diğer siteler artezyen suyu kullanılıyorlar, mesela antep'den sonrasında petrol fiyatlarının birden düştüğünü görüyorum ve savaş bölgesi gibi binlerce askere ödenen fazladan İAŞ ve korucu sistemi ve 30 çocuklu aileye yeşil kart mevzusu ve doğal şartlarda eklenince Türkçe konuşmayan vatandaşımın!helikopterle hastaheneye sevki dünyanın en büyük 10 projesinden biri GAP'ın 30 yılda bitirilememiş olması ve %20 kapasiteyle çalışması 1 km ilerde petrol kuyularını görüp de nasıl oluyosa kendi petrolümüzü çıkaramamış olması gibi sebeplerden dolayı bizim yakıt fiyatları düşmez malesef doğu bölgesi yarayan kanamız ve maalesef bu yarayı açan kim ya da kimler tartışılır ama kapanmasına izin vermeyen malesef gene o bölgedeki vatandaşlarımız ...Ezan dinmez Bayrak İnmez diyoruz ama bayrağımızın altında faklı dillin konuşulduğunu unutuyor yada müsama gösteriyoruz ezan diyoruz ama Ekümenliklere kapütülasyonlar sağlıyor Patriklere başka bi ülkenin Bakanı ya da Devlet Başkanı gibi davranıyoruz dibimizde K.K.T.C'ne kendimizi sevdiremiyoruz ....yani vatan sevgisi toplum bilinci olmadıkca yurt dışına 80 kuruşa sattığımız petrolü burda vatandaşım 4 TL'ye tüketmesi onun hakkıdır ona müstahaktır...
Eline sağlık çok güzel yazmışsın. (http://www.konsolcular.com/Smileys/default/3.gif)
Bu kadar büyük mesajı alıntı yaptığım için kusura bakmayın ama gözden kaçmasını istemem.
Lütfen okuyun.
-
Arkadaşlar öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.Gel gelelim Türk halkına örgütlenme dediğinde kimse kılını kıpırdatmaz ki bunun hepimiz farkındayız.Ben mesela şahsi olarak aracımın arka camına koskocaman yazılar ile "DİKKAT BU ARAÇ DÜNYANIN EN PAHALI YAKITI İLE ÇALIŞIYOR" yazdım.Hemen reaksiyon görüp bunu yapan birkaç kişi olduğunu görünce sevinmedim değil.İnanın bana zoruma gidiyor.Akşamları trafikte görüyorum 4'lüleri açıp aklınca eylem yapanları.BU İŞ BÖYLE OLMAZ !!!
Adamlar Mısır karıştı diye eylem yapıyor,Mavi marmara basıldı diye eylem yapıyor,Muhteşem yüzyıl dizisi için eylem yapıyor ama hergün yediği ekmeği getiren aracın akaryakıtına yapılan zamma koyun gibi boyun eğiyor.Kusura bakmayın ama ben bu parayı kazanmak için ter döküyorum.Ve aldığım her 100 TL'lik yakıtın 60TL'sini devlete vergi veriyorum.He bir Allah kuruşunu helal etmiyorum o ayrı mesele.Haram zıkkım olsun,çoluk çocuklarından çıksın.Devlet benim vergimi birçok alanda kullanıyor.Ben bunun karşılığnda ne alıyorum ?? BABAYI...Yok öyle yağma.Kendileri kadınlarının altlarına jeep'leri çekerken iyi ama.Haziranda görüşücez bu yiyicilerle...
Ve son olarak eylem adına da NE GEREKİYORSA YAPMAYA BEN ŞAHSIM ADINA HAZIRIM !!! YER MEKAN ZAMAN BELİRLEYİP SESİMİZİ DUYURALIM DERİM
haklısın aslında bunun için bir eylem oluşturulmalı aynı cumhuriyet mitingi gibi büyük şehirlerde bu eylemlerden yapılmalı ben her türlü eyleme hazırım bunun için prosedürler nedir bilmiyorum ancak her koşulda orada bulunmaya hazırım bunu gerçekten yapmak lazım
-
arkadaşlar slm benzin fiyatlarının ben petrol firmalarıyla ilgili olduğunu okdr da çok düşünmüyorum relaxizmir haklı daha geçen açıkladılar 4 liralık yakıtın 2,5 lirası devlatin vergisi ya >:( bu ne arkadaş yuh be. ben bu fiyatlar yüzünden güzelim arabamı lpg ye çevirmek zorundamıyım! konuyu dağıtmak istemiyorum ama benden al vergiyi yedir ceza evlerindeki katillere teröristlere neyse bu konu beni fena geriyo. bakın şilide gecen madencilerin kurtarılışında büyük rol oynayan bir bakan vardı halk nasıl seviyordu onu, sonra neoldu aynı bakan petrol fiyatlarına çok az bir zam yapacaktı adamın kafasını gözünü kırdılar be! zaten benzin orda 1.3 liramı ne tam bilmiyorum yanlış bilgilendirmek istemem. bunlara böyle millet lazım bak vergiler nasıl düşüyor dedeğin gibi relaxizmir haziranda görüşcez nasılsa...
tüm arkadaşlara kazasız günler.
-
arkadaşlar slm benzin fiyatlarının ben petrol firmalarıyla ilgili olduğunu okdr da çok düşünmüyorum relaxizmir haklı daha geçen açıkladılar 4 liralık yakıtın 2,5 lirası devlatin vergisi ya >:( bu ne arkadaş yuh be. ben bu fiyatlar yüzünden güzelim arabamı lpg ye çevirmek zorundamıyım! konuyu dağıtmak istemiyorum ama benden al vergiyi yedir ceza evlerindeki katillere teröristlere neyse bu konu beni fena geriyo. bakın şilide gecen madencilerin kurtarılışında büyük rol oynayan bir bakan vardı halk nasıl seviyordu onu, sonra neoldu aynı bakan petrol fiyatlarına çok az bir zam yapacaktı adamın kafasını gözünü kırdılar be! zaten benzin orda 1.3 liramı ne tam bilmiyorum yanlış bilgilendirmek istemem. bunlara böyle millet lazım bak vergiler nasıl düşüyor dedeğin gibi relaxizmir haziranda görüşcez nasılsa...
tüm arkadaşlara kazasız günler.
Ah be kardeşim Haziranda görüşsek ne olur...Star Haberi izlesene.Hergün soruyorlar adamlara değişik değişik sorular.Ama ne yanıtlar geliyor.Herif istiklal marşını Fatih Sultan Mehmet yazdı dedi ya :bekleriz: Hani zamanında Aysun Kayacı demişti ya "dağdaki çobanla benim oyum nasıl bir olur" diye.Allah aşkına söyleyin şimdi kız haksızmı ?? Velasıl kelam Haziranda o cahil cüheda takımı yüzünden biz yine öpülen olucaz gibi.Ama bunun böyle gideceğini sanmam.Milletin canına tak etti artık.Onlara oy verenlerde hallerinden pek memnun değiller... Aaaah Aziz Nesin sen ne büyük adammışsın !!!
-
Ah be kardeşim Haziranda görüşsek ne olur...Star Haberi izlesene.Hergün soruyorlar adamlara değişik değişik sorular.Ama ne yanıtlar geliyor.Herif istiklal marşını Fatih Sultan Mehmet yazdı dedi ya :bekleriz: Hani zamanında Aysun Kayacı demişti ya "dağdaki çobanla benim oyum nasıl bir olur" diye.Allah aşkına söyleyin şimdi kız haksızmı ?? Velasıl kelam Haziranda o cahil cüheda takımı yüzünden biz yine öpülen olucaz gibi.Ama bunun böyle gideceğini sanmam.Milletin canına tak etti artık.Onlara oy verenlerde hallerinden pek memnun değiller... Aaaah Aziz Nesin sen ne büyük adammışsın !!!
Bu konuda haklısın ama hazirandada değişik birsey olacağını düşünmüyorum aynı o dediğin cahil cuhelalar bi tane kömüre hayatlarının kurtulduğunu düşünüyorlar ama bilmiyorlar ki o kömürlerle cocuklarının hayatlarını karartıyorlar ben bu milletin aklının başına geldiğini düşünmüyorum zenginler zaten ya onlar tarafından zengin oluyorlar yada herseylerini kaybetmemek için onların tarafinı tutuorlar bi çoğunun zaten siyasetle pek bi alakaları olmuyor zaten çoğu şeyi alıcak paraları var fakirler ise onların verdiği erzaklarla hayatlarını geçiriyorlar yani adamların her yerde kolları var bide bu cahilleride kandirip kendilerini bisey zannettirip akıllarına işliyorlar ya bunların hepsi benim güzel halkımın tembelliğinden geliyor sanmıyorum ki benim halkım tembellikten kurtulsun bizde cocuklarımızda rahata kavuşalım millette bu akıl olduktan sonra değil bu Haziran bundan sonraki hiç bir Haziran'da gün yüzü göremeyiz
-
siyaset katmadan olayı betimlersek daha iyi olacak.
-
Kusura bakmayın kendimden geçtim bi anda :(
-
Biz hiçbir partinin avantajı veya dezavantajı olacak bir konudan bahsetmiyoruz.Konuşmaların hiçbirinde AKP şöyledir CHP böyledir gibi bir konuşma geçmedi.Fakat hükümetin finans ve ekonomik konudaki beceriksizliğini ve aç gözlülüğünü eleştirmekte hakkına sahibiz.Biz başta AKP değil CHP de olsa MHP de olsa X partide olsa aynı şeyleri söylerdik.Sonuçta ben neticeye bakarım.Neticede de BENZİN 4.07 TL ve bunun 2.44 TL'si vergi !!!
-
Kusura bakmayın kendimden geçtim bi anda :(
Kusura bakılcak birşey yok kardeşim.Eleştirmekten korkmayın bu kadar.Böyle en küçük bişeyde kusura bakılırsa benzin 4 de olur 14 de :t Ve sadece tuzu kuru olanlar ses çıkarmazlar.Kusura bakmasınlar ama ben parayı kazanmak için alnımdan ter döküyorum.Tek zevkimde aracımla gezmek.Bunu engelleyen ne olursa olsun eleştirme hakkınada sahibim.Çünkü o altlarındaki jeep'lerin parasını dolaylı yoldanda olsa ben vergimle ödüyorum.
-
TÜKODER :: Tüketiciyi Koruma Derneği :: www.tukoder.org.tr (http://www.tukoder.org.tr/index.php?a=148)
-
TÜKODER :: Tüketiciyi Koruma Derneği :: [url=http://www.tukoder.org.tr]TÜKODER :: Tüketiciyi Koruma Derneği :: www.tukoder.org.tr (http://www.tukoder.org.tr/index.php?a=148)[/url]
Linke tıklanmıyor :( Yada ben tıklayamıyorum :(
-
Kusura bakılcak birşey yok kardeşim.Eleştirmekten korkmayın bu kadar.Böyle en küçük bişeyde kusura bakılırsa benzin 4 de olur 14 de :t
Benim kusura bakma dediğim konu eleştirmek değil zaten sonuna kadar eleştiririm ben ölene kadar ama bunu böyle kaliteli bir forum sitesinde yapmamız sitenin itibarını zedeler ondandı benim söylediklerim :)
-
Benim kusura bakma dediğim konu eleştirmek değil zaten sonuna kadar eleştiririm ben ölene kadar ama bunu böyle kaliteli bir forum sitesinde yapmamız sitenin itibarını zedeler ondandı benim söylediklerim :)
Sitenin kalitesinden şüphemiz yok.Fakat zamları yapan kim olursa olsun zararı gören bizleriz öyle değilmi ? ? ? Ve bende en doğal demokratik hakkım olan protestoyu kullanıp aracımın canıma "DİKKAT BU ARAÇ DÜNYANIN EN PAHALI YAKITI İLE ÇALIŞIYOR" yazdım.Bu forumunda kaliteli bir forum olduğunu bildiğimden düşüncelerini öğrenmek istedim.
-
zaten kimsenin kimseyi savundugu yok ki niye celalleniyorsun yazılanlardan imalar olduğu aşikar, tamam yakıt fiyatları artıyorda kimse arabasından vazgeçiyor mu yok o zaman yapacak bir şey de yok sen var oldugunu savunuyorsun onada saygı duyarım.
-
Linke tıklanmıyor :( Yada ben tıklayamıyorum :(
Tükoder'in sayfasına girin. Ana sayfada duyuru var zaten. Link bende açılıyor ama duyuruyu aşağıya kopyaladım.
Akaryakıt zamlarını protesto etmek için 05.02.2011 Cumartesi günü saat 11.00 de Galatasaray Lisesi önündeyiz.
DEĞERLİ TÜKETİCİLER
Ülkemiz tüketicilerinin tamamını ilgilendiren akaryakıt zamlarıyla ilgili kitlesel bir basın açıklaması yapmak üzere 5 ŞUBAT.2011 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT: 11.00 ‘ de GALATASARAY LİSESİ’ nin önünde olacağız.
Açıklamayı yaptıktan sonra Taksim’e kadar yürüyerek bildiri dağıtacağız. Tüketicilerimizin gerekli duyarlılığı göstererek destek vermelerini ve bizlerle birlikte olmalarını bekliyoruz.
Saygılarımızla.
TÜKODER
Tüketiciyi Koruma Derneği
Genel Merkez Yönetim Kurulu
-
TÜKODER :: Tüketiciyi Koruma Derneği :: www.tukoder.org.tr (http://www.tukoder.org.tr/index.php?a=148)
İste ankaradada böyle bir calışma yapılması gerekli aksi halde kimsenin sesi çıkmıyor diye daha çok zam gelicek yakıtımıza
-
bir grup olarak burada bulunuyoruz amaçta belli eleştirme hakkımız oldugu kadar eleştirilme hakkımız ve bunların sınırı aşılmasında başka haklar doğacak bunu anlamak yeter. aba altından sopa göstermek oluyor bu yapılan.
-
zaten kimsenin kimseyi savundugu yok ki niye celalleniyorsun yazılanlardan imalar olduğu aşikar, tamam yakıt fiyatları artıyorda kimse arabasından vazgeçiyor mu yok o zaman yapacak bir şey de yok sen var oldugunu savunuyorsun onada saygı duyarım.
Ben celallenmiyorumki :) Şimdiye kadar girdiğim vw forumları içerisinde en klas olanı bu forum.Kaldı ki ben bu foruma üye olduktan sonra polo almaya karar verdim ve aldım.Saygı duyuyorsun güzel.Bende senin gibi herkesin fikirlerine saygı duyuyorum.Konuyu açma sebebimde zaten buydu.
-
bir grup olarak burada bulunuyoruz amaçta belli eleştirme hakkımız oldugu kadar eleştirilme hakkımız ve bunların sınırı aşılmasında başka haklar doğacak bunu anlamak yeter. aba altından sopa göstermek oluyor bu yapılan.
Bizim doğacak haklardan yana bir sıkıntımız yok nizam kardeş.Biz kimseye küfür etmedik hakaret etmedik.Hergün insanların sokakta söylediklerinin yanında bizim düşüncelerimiz inan çok ama çok kibar kalır.Benzinin litresi olmuş 4.07 TL.Kusura bakılmasın ama bende bunu eleştiririm.Burası yeridir değildir tartışılır.Ki adı üzerinde FORUM burası.Kaldıki bu konunun açılmasının sebebi birşeyler yapıp zamlara karşı tepki koyarak sesimizi duyurmak.Yoksa kimseye aba altından sopa gösterdiğimiz yada birilerini itham ettiğimiz yok.Kimseye hadi gidip meclisi basalım demedik.Sen bu konuya katılıp katılmamakta herkes gibi tamamen özgürsün tabi.
-
Tükoder'in sayfasına girin. Ana sayfada duyuru var zaten. Link bende açılıyor ama duyuruyu aşağıya kopyaladım.
Akaryakıt zamlarını protesto etmek için 05.02.2011 Cumartesi günü saat 11.00 de Galatasaray Lisesi önündeyiz.
DEĞERLİ TÜKETİCİLER
Ülkemiz tüketicilerinin tamamını ilgilendiren akaryakıt zamlarıyla ilgili kitlesel bir basın açıklaması yapmak üzere 5 ŞUBAT.2011 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT: 11.00 ‘ de GALATASARAY LİSESİ’ nin önünde olacağız.
Açıklamayı yaptıktan sonra Taksim’e kadar yürüyerek bildiri dağıtacağız. Tüketicilerimizin gerekli duyarlılığı göstererek destek vermelerini ve bizlerle birlikte olmalarını bekliyoruz.
Saygılarımızla.
TÜKODER
Tüketiciyi Koruma Derneği
Genel Merkez Yönetim Kurulu
NİZAM KARDEŞ BAHSETTİĞİM ŞEY BU İŞTE.KALKIP MİLİTANLIK YAPALIM DEMEDİKKİ KİMSEYE ;D GERİLMENİN ALEMİ YOK BENCE...
-
istanbul buna başlamış bide ankarada böyle bişey olsa izmirde bursada sesimizi duyuracak bişeyler yapsak sadece istanbul ile olacak birşey değil bu
-
bi yer belirleyip protosto edelim yoksa bunların düşeceği falan yok hem orda onken 100 oluruz çünkü millet bıktı usandı artık... ankara olabilir mesela bu iş için...
-
bi yer belirleyip protosto edelim yoksa bunların düşeceği falan yok hem orda onken 100 oluruz çünkü millet bıktı usandı artık... ankara olabilir mesela bu iş için...
işte bu işin o kadar kolay olacağını zannetmiyorum izin almadan eylem yapmaya pek sıcak bakıcaklarını sanmıyorum sonra polisle çatışmaya falan girmeyelimde :D
-
işte bu işin o kadar kolay olacağını zannetmiyorum izin almadan eylem yapmaya pek sıcak bakıcaklarını sanmıyorum sonra polisle çatışmaya falan girmeyelimde :D
polisle çatışma gibi bişi olursa şayet sesimizi daha çok duyan olur diye düşünüyorum medyada daha çok yer edersin yoksa sen günlerce bekle orda bi tane bakan duymaz donar ölürüz soğuktan... :D
-
NİZAM KARDEŞ BAHSETTİĞİM ŞEY BU İŞTE.KALKIP MİLİTANLIK YAPALIM DEMEDİKKİ KİMSEYE ;D GERİLMENİN ALEMİ YOK BENCE...
gerilen yok ki gergin olan sensin biraz sakin, benim de canım sıkılıyor bunun tek hal çaresi kontak kapatmak o zaman bir yerlere in içine kadar gider sesimiz ama suda kimse alacagından vazgeçmediğinden yukarı yukarı çıkıyor bu fiyatlar.
-
polisle çatışma gibi bişi olursa şayet sesimizi daha çok duyan olur diye düşünüyorum medyada daha çok yer edersin yoksa sen günlerce bekle orda bi tane bakan duymaz donar ölürüz soğuktan... :D
Biber gazını gözüne yiyince bu düşüncenin değişeceğini düşünüyorum ;D ;D ;D
-
biber gazını çok yedim arkadaşım gözü bırak yanmayan yer kalmadı... :D rahat ol limonun kilosu benzinden ucuz... limonlar benden..
-
biber gazını çok yedim arkadaşım gözü bırak yanmayan yer kalmadı... :D rahat ol limonun kilosu benzinden ucuz... limonlar benden..
Tamam işte bak çözümü buldu adam ;D Eee ne zaman gidiyoz :D
-
harbi süper çözüm benimde aklıma yattı hem acıktık mı limon yeriz suyunu içeriz sonra kaldığımız yerden devam bi kasa liomnuda ben alim hadi :D
-
O zaman TÜDER'in eyleminde görüşmek üzere arkadaşlar.Unutmayın.Sustukça güdülürsünüz...Bizler insanız.Koyun değil !!!
-
ülkemizde çıkan herşey nedense kimseler görmeden bilmeden üstleri kapatılıo. almayalım kardeşim o zaman yurtdışından hiçbirşey bütün kaynaklarımızı biz kullanalım nie olmuo çünkü biz mahkum edilmişiz zamlara vergilere kazandığımızı ağız tadıyla yiyemez olduk ailece tek zevkimiz var onuda elimizden alıolar araba kapının önünde yatar hale geldi ve o haldeyken bile yok mtv yok egzos muanesi yok sigortası derken bütün vergilerini ödüyoruz ama kontağını korkarak çevirioruz inş. okuyolardır birileri de LÜKS olmadığını İHTİYAÇ olduğunu anlarlar.arkadaşlar ne yapıosak eğer bende varım bişeyler değişir umuduyla.....
-
Dünyada milletinden başka herkesi düşünen tek devlet bizimkisi galiba. Dışarı satış fiyatına bak, içeridekilere bak. Yabancılara araba da ucuz. Bizde vergilerle en az 2 katı. Her yerimiz petrolle dolu. Petrolle alakası olmayan tropikal adalarda bile satış fiyatı çok çok daha ucuz. Ben artık benim devletim olduğunu bile düşünmüyorum, dünyanın en güzel ülkesinden nefret ettirdiler, bezdirdiler insanı. Sadece yakıt değil ki herşey de inanılmaz bir vergi var. Kalkması gereken Ötv yıllardır mahvetti bizi, kimse gıkını çıkarmadı. Verginin vergisi alınıyor. Buna rağmen kimsenin umurunda değil ki. Araba satışlarına bakın, aylarca sıra bekliyor millet. Ferrari kadar az üretilen araba da sıra olsa gayet normal dersin de, bu kadar çok getirtilen ve üretilen arabalarda bu sıra nasıl oluyor? 5-10 bin TL lere vermiyorlar ki arabaları. 70-80 bin TL lik arabalarda var sıra. Hala benzinliklerde sıralar oluşuyor, hala dünyanın vergisiyle bir sürü eşya, yiyecek vs alınıyor. Tüketimde azalma da yok. Tam tersi istek var, artma var. Eee demek ki hepimiz zenginiz. Gelirlerimiz çok çok yüksek. Açıkçası benzinin litresi 20 TL de olsa kimsenin tınlayacağını sanmıyorum, en fazla 5-10 kişilik gruplar 1-2 saat eylem yapar, onları da mükemmel basınımız sallamaz bile. Anında unuttururlar, gündem değiştirirler. Herkes halka karşı çalışıyor, devlet bizi düşman gibi bellemiş. Alamadığı vergiler bizden çıkar, alamadıkları arabalar, yapmak istedikleri evler, alışveriş merkezleri yine bizden çıkar. Yapmadıkları hizmetlerin parasını biz veririz, yol derler, şu derler para isterler kuzu gibi veririz ama hiçbiri gelmez bize. Ondan sonra üstlerine toz kondurmazlar, bakın şunlar yapıldı derler. Kesinlikle siyaset yapmıyorum, başa kim gelse bunlar devam edecek. Çünkü koyunlar bile bizden daha organize, daha tepkili maalesef. Etrafımızda bir sürü örnek ülke oldu. En basit zamlarda, değişikliklerde bile ortalık karıştı. Bize bakın, kim sesini yükseltebiliyor ki? Kusura bakmayın tepkim çok ağır oldu, Ama bıçak kemiğe dayandığı için kendime hakim olamadım, eğer bir hatam var ise affola. Yazdıklarım tamamen eleştiriye açıktır ve kişisel görüşlerimdir.
-
Dünyada milletinden başka herkesi düşünen tek devlet bizimkisi galiba. Dışarı satış fiyatına bak, içeridekilere bak. Yabancılara araba da ucuz. Bizde vergilerle en az 2 katı. Her yerimiz petrolle dolu. Petrolle alakası olmayan tropikal adalarda bile satış fiyatı çok çok daha ucuz. Ben artık benim devletim olduğunu bile düşünmüyorum, dünyanın en güzel ülkesinden nefret ettirdiler, bezdirdiler insanı. Sadece yakıt değil ki herşey de inanılmaz bir vergi var. Kalkması gereken Ötv yıllardır mahvetti bizi, kimse gıkını çıkarmadı. Verginin vergisi alınıyor. Buna rağmen kimsenin umurunda değil ki. Araba satışlarına bakın, aylarca sıra bekliyor millet. Ferrari kadar az üretilen araba da sıra olsa gayet normal dersin de, bu kadar çok getirtilen ve üretilen arabalarda bu sıra nasıl oluyor? 5-10 bin TL lere vermiyorlar ki arabaları. 70-80 bin TL lik arabalarda var sıra. Hala benzinliklerde sıralar oluşuyor, hala dünyanın vergisiyle bir sürü eşya, yiyecek vs alınıyor. Tüketimde azalma da yok. Tam tersi istek var, artma var. Eee demek ki hepimiz zenginiz. Gelirlerimiz çok çok yüksek. Açıkçası benzinin litresi 20 TL de olsa kimsenin tınlayacağını sanmıyorum, en fazla 5-10 kişilik gruplar 1-2 saat eylem yapar, onları da mükemmel basınımız sallamaz bile. Anında unuttururlar, gündem değiştirirler. Herkes halka karşı çalışıyor, devlet bizi düşman gibi bellemiş. Alamadığı vergiler bizden çıkar, alamadıkları arabalar, yapmak istedikleri evler, alışveriş merkezleri yine bizden çıkar. Yapmadıkları hizmetlerin parasını biz veririz, yol derler, şu derler para isterler kuzu gibi veririz ama hiçbiri gelmez bize. Ondan sonra üstlerine toz kondurmazlar, bakın şunlar yapıldı derler. Kesinlikle siyaset yapmıyorum, başa kim gelse bunlar devam edecek. Çünkü koyunlar bile bizden daha organize, daha tepkili maalesef. Etrafımızda bir sürü örnek ülke oldu. En basit zamlarda, değişikliklerde bile ortalık karıştı. Bize bakın, kim sesini yükseltebiliyor ki? Kusura bakmayın tepkim çok ağır oldu, Ama bıçak kemiğe dayandığı için kendime hakim olamadım, eğer bir hatam var ise affola. Yazdıklarım tamamen eleştiriye açıktır ve kişisel görüşlerimdir.
Kardeşim ağzına sağlık.Artık Türkiyenin 2. bir Atatürk'e ihtiyacı var.O nasıl tek başına koskoca ülkeyi değiştirdiyse biz neden yapamayalım.Bir an önce bişeyler yapmak lazım.Yoksa dediğin gibi ben bile memleketimden soğudum artık.Rezil ettiler canım ülkemi ya >:(
-
Kardeşim ağzına sağlık.Artık Türkiyenin 2. bir Atatürk'e ihtiyacı var.O nasıl tek başına koskoca ülkeyi değiştirdiyse biz neden yapamayalım.Bir an önce bişeyler yapmak lazım.Yoksa dediğin gibi ben bile memleketimden soğudum artık.Rezil ettiler canım ülkemi ya >:(
haklısın ikinci bi Atatürk şart bu ülkeye ama şu zamanda geliceğini hiç zannetmiyorum çünkü insan nesli giderek aptallaşıyor tembelleşiyor
-
şimdi 2. atatürk bile gelse elinden birşey gelmez bence önceden tek millet vardı tek din vardı tek bir ülke için savaştılar onu düzeltmeye çalıştılar şimdi 70 milyon insan 7 ye bölünmüş durumda türkü kürtü alevisi çerkezi sunnisi musevisi ermenisi sağcısı solcusu daha bilmediğim ne guruplar vardır şimdi öyle birşey olsa bunların hepsi ayrılıp kendi isteklerini yaptırmaya çalışacaklardır.. gençleri görmüyormusunuz türkçeyi konuşmaya bile acizler amerikayı israili savunan bi ton kişi var türkiyeyi beğenmiyorlar ne hadlerine düşmüşse artık beğenmemek... kendi içimizde bi gurup oluşturamıyoruz ki milleyetçilik kalmadı herkez birbirine düşman olmuş artık... YAZIK ÇOK YAZIK...
-
Aslında yapılacak birçok şey var ancak konuşmak için yanlış bir platform.Fakat dediğiniz gibi gençlerden cacık olmaz artık...
-
valla benim şanssızlığım heralde.
borayı aldığımda lpg 1.33 tü, sattığımda 2
dedim dizel alayım aldığımda 3 lira idi eurodizel şimdi 3.42
bir gün hybrid almaya çalışırsam forum bana engel olsun, tv izleyemez olursunuz evde :-\
-
;D ;D ;D ;D ;D ;D :sevgi:
-
Ben şahsen yerli sermaye olduğu için OPET'den yada yarısı yerli kaldığı için Petrol Ofisinden beşka yerden benzin almıyorum kendimce bi protesto Ankara'da bi buluşma olacaksa da konusu sanırım belli oldu yani gidip kırıta kırıta brunch da yaparız mesele değil ama azıcık erkek olup konunun üzerine de gidebiliriz kanaatindeyim sayın forum yöneticileri burda iş biraz da size düşüyor dimi? artık sıcak yatağımızda lap-top'ımızdan okuyup yazdığımız yeter biraz totoyu kaldırma vakti geldi zannımca ama önce bi ağaları görelim önce bi forum yöneticileri gerekli izinleri alsın bizde seve seve gelelim yoksa bizimki biraz Don-Kişotluk olur..
-
Ben şahsen yerli sermaye olduğu için OPET'den yada yarısı yerli kaldığı için Petrol Ofisinden beşka yerden benzin almıyorum kendimce bi protesto Ankara'da bi buluşma olacaksa da konusu sanırım belli oldu yani gidip kırıta kırıta brunch da yaparız mesele değil ama azıcık erkek olup konunun üzerine de gidebiliriz kanaatindeyim sayın forum yöneticileri burda iş biraz da size düşüyor dimi? artık sıcak yatağımızda lap-top'ımızdan okuyup yazdığımız yeter biraz totoyu kaldırma vakti geldi zannımca ama önce bi ağaları görelim önce bi forum yöneticileri gerekli izinleri alsın bizde seve seve gelelim yoksa bizimki biraz Don-Kişotluk olur..
Katılıyorum size...
-
bu hafta içinde benzine okkalı bir zam gelecek arkadaşlar haberiniz olsun bugün yarın zammı çakacaklar şimdiden geçmiş olsun :bekleriz:
-
Özgür sende kötü haberleri önceden vermeye başladın artık :( yine mi zam ya yine mi zam zaten 4 lirayı geçti ne zammı artık yeter ya ağlamak istiyorum :'(
-
Bisiklet devri yaklaşıyor galiba :o
-
Özgür sende kötü haberleri önceden vermeye başladın artık :( yine mi zam ya yine mi zam zaten 4 lirayı geçti ne zammı artık yeter ya ağlamak istiyorum :'(
en azından bir depo kurtarırsınız fenamı böyle giderse bisiklet değil tabanvaya geçiş yapacağız.
-
ben kurtaramıyorum ya, fulleyince basıyorum, zamlı fiyatın fazlasına denk geliyor :p
-
Yok arkadaş ben arabayı satıp at alıcam ;D
Eveeeeeeet beyler varmı 97 HB polo isteyeeeeeennnn ;D ;D
-
Yok arkadaş ben arabayı satıp at alıcam ;D
Eveeeeeeet beyler varmı 97 HB polo isteyeeeeeennnn ;D ;D
at malzemelerine zam gelir bu sefer ne yönelsek ona zam
-
at malzemelerine zam gelir bu sefer ne yönelsek ona zam
Millet at almaya başlayınca samana zam yaparlar artık :bekleriz:
-
ah keşke şu mısır tunus gibi bide bizim türkiye karışsa bak o zaman neler olacakda nerdee....
iyimisin bilader sen ???
-
iyimisin bilader sen ???
yav mesela yani ;D ;D ;D
ama insan düşünmüyo değil hani dünyanın en pahalı yakıtı en çok vergisi en rüşvetci memuru vs..vs... kimse olsun istemez ama herkes 1 kez olsun düşünür gel görki toplum psikolojisi biri eyleme geçerse işte o zaman vay herkesin haline dikkat etmesi gereken bence burda bizden önce bizim üstümüzdekiler çünkü ne kadar yüksekteysen düşmesi o kadar acı verir ... :bekleriz:
-
emin olun bizden başka kimseye bişey olmaz yani sade vatandaştan başka neyse konu kaynamasın
-
sadece benzinle bitmiyo ki gün geçmiyo ki neler duymuyoruz.. en azından halkın koyun olmadığını anlamış olurlar bundan sonraki yapacaklarında iki kere düşünürler diye düşünmüştüm...
-
sadece benzinle bitmiyo ki gün geçmiyo ki neler duymuyoruz.. en azından halkın koyun olmadığını anlamış olurlar bundan sonraki yapacaklarında iki kere düşünürler diye düşünmüştüm...
Bence bu konuda haklısın.Sustukça tepemize çıkıyorlar.Adamlar ota b.ka vergi alıyorlar sonra bakıyorlar kimseden ses seda yok vergi oranlarını arttırıp olayı tavana dayıyorlar.Sonra bakıyorlar yine koyunlar mee'lemiyor yeni yeni vergiler türetiyorlar.Yakında soluduğumuz oksijenin vergisini isterler bunlar bizden...
-
aldığımız maaşın %40 ı vergiye gidiyor... ve şimdiye kadar haberlerde felan hiç duymadım ben bugün şurda benzin zamlarını protesto ettiler diye olduysa bile çok ufak defek şeyler birçok kişide araç kullanıyor ama neden hala oturuyoruz onu anlamış değilim... istanbulda cumartesi protesto var dediler cumadan haberimiz oldu o gün akşam tvye baktım haberlerde bununla ilgili hiçbirşey yoktu sanırım o kadar büyük bi gsteri olmadı... keşke elimizden birşeyler gelse sadece istanbulda değilde türkiyenin hertarafında aynı gün içerisinde olsa...
-
Otomobil için 4 ayrı vergi var
Özellikle otomobil almaya kalkan aileler devlete oluk gibi vergi akıtıyor. Örneğin aile 25 bin YTL'ye motoru 1600 cc olan bir otomobili alırsa bunun yüzde 37'sini vergi olarak ödemek zorunda. Yani 11.1 bin YTL vergi ödeyecek. Eğer banka kredisi ile otomobil almışsa ayrıca kredi için de vergi ödüyor. Üstelik 11.1 bin YTL'lik vergi için de yeniden vergi vermesi söz konusu. Örneğin krediyi 3 yıl vadeli almış olan vatandaş, üç yıl içinde bin 545 YTL vergi ve fonu devlete ödüyor. Bu vatandaşın aylık kredi vergisi 43 YTL'ye geliyor. Otomobil için ödediği vergiyi de üç yıla böldüğümüzde aylık 308 YTL otomobil vergisi ödemiş oluyor. Yılda 560 YTL de motorlu taşıtlar vergisi iki taksitte ödeniyor.
Benzine ödenen paranın % 70'i vergi
Türkiye'de bir litre benzin, yaklaşık 1 dolar 96 sente satılıyor. Türkiye'de bir tüketicinin bir litre benzin için ödedeği fiyatın 1.1 doları vergiye gidiyor. Aynı vatandaş benzine ayda 400 YTL ödediğinde bunun yaklaşık yüzde 70'ini (280 YTL) vergi olarak veriyor. Akaryakıt ürünlerine yüzde 18 oranında KDV ve ayrıca sabit tutarlarda özel tüketim vergisi uygulayan Türkiye'de bu yüzden Ekim 2005 sonu itibarıyle, toplam vergi gelirlerinin yüzde 19'u, sadece petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinden geldi. (Alıntıdır)
-
Otomobil için 4 ayrı vergi var
Özellikle otomobil almaya kalkan aileler devlete oluk gibi vergi akıtıyor. Örneğin aile 25 bin YTL'ye motoru 1600 cc olan bir otomobili alırsa bunun yüzde 37'sini vergi olarak ödemek zorunda. Yani 11.1 bin YTL vergi ödeyecek. Eğer banka kredisi ile otomobil almışsa ayrıca kredi için de vergi ödüyor. Üstelik 11.1 bin YTL'lik vergi için de yeniden vergi vermesi söz konusu. Örneğin krediyi 3 yıl vadeli almış olan vatandaş, üç yıl içinde bin 545 YTL vergi ve fonu devlete ödüyor. Bu vatandaşın aylık kredi vergisi 43 YTL'ye geliyor. Otomobil için ödediği vergiyi de üç yıla böldüğümüzde aylık 308 YTL otomobil vergisi ödemiş oluyor. Yılda 560 YTL de motorlu taşıtlar vergisi iki taksitte ödeniyor.
Benzine ödenen paranın % 70'i vergi
Türkiye'de bir litre benzin, yaklaşık 1 dolar 96 sente satılıyor. Türkiye'de bir tüketicinin bir litre benzin için ödedeği fiyatın 1.1 doları vergiye gidiyor. Aynı vatandaş benzine ayda 400 YTL ödediğinde bunun yaklaşık yüzde 70'ini (280 YTL) vergi olarak veriyor. Akaryakıt ürünlerine yüzde 18 oranında KDV ve ayrıca sabit tutarlarda özel tüketim vergisi uygulayan Türkiye'de bu yüzden Ekim 2005 sonu itibarıyle, toplam vergi gelirlerinin yüzde 19'u, sadece petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinden geldi. (Alıntıdır)
Diğer şeylerde de vergiler bu şekilde. Ve hala çoğu kişi memnun hayatından. İnanası gelmiyor insanın.
-
Diğer şeylerde de vergiler bu şekilde. Ve hala çoğu kişi memnun hayatından. İnanası gelmiyor insanın.
+1453
-
memnuniyet göreceledir bence, duruma göre değişir. tamam, süper düper durumda değiliz ama, yinede halimize şükretmek gerekir. ben de memnun değilim 10 liralık mazot alıp km saatine bakarak kaç km kaldı acaba diye düşünerek gitmekten, ben de memnun değilim 300 lira kira verip elalemin evinde oturmaktan, ama ALlah a şükür bi işim var, bi evim var şu kış gününde ısınan, kavga gürültü yürütebildiğim bi de arabam var.. hep söylerim, eğer düzenli vergi verme alışkanlığımız olsaydı, çalıp çırpmasaydı pek sayın işverenler ve kodamanlar, elbetteki şartlar daha farklı olurdu, elbetteki devlet en kolay vergi alınabilcek yolu yani bizleri seçmezdi emin olun. tabi ki bi çok şey illaki değişecektir, ya bugun ya da yarın..
-
bence en iyisi bildigimizi yapmak...
forumca bir yerde toplanmak birkac gazeteye de toplanacagımız hakkında bilgi vermek.
pankarlarla araclarımıızla bir parka vergileri protesto etmek.
en azındaın şansımızı denemek...
Artık gercekten cok zoruma gidiyor. başkalarını zengin etmek için gece gunduz calismak.
-
Yükselenler artık kral oldu, kolay kolay kimse indiremez onları. Olan vergi veren ve arada kalan dürüst insanlara oluyor. Açıkçası devlet işini yapabilseydi, verilen maaşla çok rahat geçinilebilirdi ama olmuyor maaşın vergisi alınıyor, yiyecek içeceğin vergisi alınıyor, yakıtın vergisi alınıyor, elektrik su vs derken gerçekten ortada bir şey kalmıyor. Vergi alınması normal ama aşırı vergi alınıyor. Memur kesimi zaten zor bulduğu işinden olmamak için sesini çıkartamıyor, özelde çalışanlar da kimi vergi kaçırarak kimi başka işler yaparak kurtarıyor kendini. Vergisini veren dürüst insanlarda var ama gerçekten çok az sayısı. Memur hiç bir zaman sesini çıkartamayacak işinden olmamak için. Vergi kaçırmaya alışanlar hiç bir zaman vergi vermeye yanaşmayacak. Devlette herkesten vergi toplasa bile hiç bir zaman o tatlı para getiren yüklü vergilerden vazgeçmeyecek. İnsanların davranışları tüm tarih boyunca bu yönde olmuştur, düşünme tarzı ve yapımız böyle çünkü. Devlet dediğimiz de lüks içinde yaşayan insanlar topluluğu olduğuna göre ben artık kısa süre içerisinde düzeleceğine inanmıyorum, bu şekilde duyarsız kaldıkça tam birlik olmadıkça çok zor. Çok uzun zaman alır düze çıkmamız. Biz görebilir miyiz bilmiyorum.
-
Yükselenler artık kral oldu, kolay kolay kimse indiremez onları. Olan vergi veren ve arada kalan dürüst insanlara oluyor. Açıkçası devlet işini yapabilseydi, verilen maaşla çok rahat geçinilebilirdi ama olmuyor maaşın vergisi alınıyor, yiyecek içeceğin vergisi alınıyor, yakıtın vergisi alınıyor, elektrik su vs derken gerçekten ortada bir şey kalmıyor. Vergi alınması normal ama aşırı vergi alınıyor. Memur kesimi zaten zor bulduğu işinden olmamak için sesini çıkartamıyor, özelde çalışanlar da kimi vergi kaçırarak kimi başka işler yaparak kurtarıyor kendini. Vergisini veren dürüst insanlarda var ama gerçekten çok az sayısı. Memur hiç bir zaman sesini çıkartamayacak işinden olmamak için. Vergi kaçırmaya alışanlar hiç bir zaman vergi vermeye yanaşmayacak. Devlette herkesten vergi toplasa bile hiç bir zaman o tatlı para getiren yüklü vergilerden vazgeçmeyecek. İnsanların davranışları tüm tarih boyunca bu yönde olmuştur, düşünme tarzı ve yapımız böyle çünkü. Devlet dediğimiz de lüks içinde yaşayan insanlar topluluğu olduğuna göre ben artık kısa süre içerisinde düzeleceğine inanmıyorum, bu şekilde duyarsız kaldıkça tam birlik olmadıkça çok zor. Çok uzun zaman alır düze çıkmamız. Biz görebilir miyiz bilmiyorum.
bende katılıyorum.
-
benzine yine zam geliyor arkadaşlar libyada krizden dolayı 8 ila 9 kuruş arasında zam gelecek... depoları doldursak mı acaba....
-
Dünya borsalarında 105 doları aşan ham petrol fiyatları sonrası Tüpraş rafinerisi bugünden geçerli olmak üzere benzine 8-9 kuruş zam yaptı.
İlişkili Haberler
Avrupa'nın En Pahalı Benzini Türkiye'de!
Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan benzinlerin satış fiyatı bugünden geçerli olmak üzere litrede 8-9 kuruş artırıldı.
akaryakıt dağıtım şirketlerinden Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara ve İstanbul'da litrede 3,95 liradan 4,03 liraya, İzmir'de 3,94 liradan 4,02 liraya, Van'da ise 4,03 liradan 4,11 liraya yükseldi.
BP bayilerinde zam sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul'da 4,03 lira, İzmir'de 4,02 lira, Van'da 4,13 liradan, Opet bayilerinde Ankara ve İstanbul'da 4,04 lira, İzmir'de 4,03 lira, Van'da ise 4,14 liraya çıktı. POAŞ bayilerinde de 95 oktan kurşunsuz benzin litrede Ankara'da 4,03 lira, İstanbul ve İzmir'de 4,02 liraya yükseldi.
97 oktan kurşunsuz benzin ise zam sonrası litrede 4,06 ile 4,17 lira arasında değişen fiyatlardan satılmaya başladı.
-
Yaza 5 TL ye alıyor oluruz. Alır mıyım orası ayrı tabi :)
-
Yaza 5 TL ye alıyor oluruz. Alır mıyım orası ayrı tabi :)
almasan ne yapacaksın arabaları rafa kaldıracak halimiz yok..
-
Şu benzin 5 lira olsada 5 sene boyunca zam yapmasalar artık sabitleseler şu fiyatı da bizde rahat etsek zırt bırt zam rüyalarıma giriyor. Askere gideceğim zaman 05.12.2009 3.27 ydi, askerden geldim 08.02.2011 litre fiyatı 4 küsür. Yazıktır günahtır.Hak'tır.
-
malum ay sonu:) aracımı 1haftadır çıkartmıyordum bu zamlada 1ay daha çıkartmam heralde:)
-
2-3 Haftadır kızımı yıkayamıyorum bile sırf kendime hakim olamam gezerim diye :-[
-
Gözümüz aydın arkadaşlar benzine 8 krş daha zam yaptılar.Artık 4.08 TL oldu.Yani kısacası şöyle diyebiliriz artık.
ACIYORRRRRRR :bekleriz:
-
vallahi arkadaşın deği gibi acıyor...
Pahallı benzine hayır :bekleriz:
Arkadaşlar sizide buraya destek vermeye bekliyorum..
PahaliBenzineHayir.com - Dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyoruz! (http://www.pahalibenzinehayir.com/)
-
vallahi arkadaşın deği gibi acıyor...
Pahallı benzine hayır :bekleriz:
Arkadaşlar sizide buraya destek vermeye bekliyorum..
PahaliBenzineHayir.com - Dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyoruz! (http://www.pahalibenzinehayir.com/)
destek ver kardeş kafadan 500 tane isim yaz hepsi onaylanır ben öyle yaptım en azından 20 tane isim yazdım tanıdıklarımın peki sonuç ne olacak bi söylermisin... milleti artık iyice keriz yerine koymaya başladılar hep zamları yansıtıyorlar indirimleri yansıtan yok sadece tek benzinden alsalar vergiyi sorun değil öder geçeriz de attığın adımın vergisi adamın canına tak ediyor... duyduklarıda yok işlerine geleni duyuyorlar işlerine gelmeyeni duymazlıktan geliyorlar bence bir şeyler yapmak lazım en azından bi yerlerden başlamak lazım... ne dersiniz???
-
+1 :tamamdir ben tıkladım ama extra tıklamaya lüzum yok site yöneticileri acı yada tatlı realiteyi görmeliler..
-
destek ver kardeş kafadan 500 tane isim yaz hepsi onaylanır ben öyle yaptım en azından 20 tane isim yazdım tanıdıklarımın peki sonuç ne olacak bi söylermisin... milleti artık iyice keriz yerine koymaya başladılar hep zamları yansıtıyorlar indirimleri yansıtan yok sadece tek benzinden alsalar vergiyi sorun değil öder geçeriz de attığın adımın vergisi adamın canına tak ediyor... duyduklarıda yok işlerine geleni duyuyorlar işlerine gelmeyeni duymazlıktan geliyorlar bence bir şeyler yapmak lazım en azından bi yerlerden başlamak lazım... ne dersiniz???
Vallahi bende aynen senin gibiyim. bir forum sitesinde görmüştüm destek vermek amaçlı paylaşmak istedim. Belki sayının çokluğunu, v.s. gibi şeyler bir dilekçe için bir başlangıç falan olur diye destekliyorum....
Zaten bahsettiğiniz konulara katılıyorum aldığımız nefese kadar vergi olacak...
Enerji bakanı bugun konusmasına sahit oldum kısa süreli... Söylediği sey yakıt şirketlerinden kaynaklandığını açıklıyor. bizim siyasi olarak yapacağımız bir sey yok diyor.. Ama yakıtta olan vergilerin oranlını hiç katmıyor bile :bekleriz: :bekleriz:
-
internet sitesiyle olacak iş değil bu site zaten 2008de kurulmuş istersek 1 milyon kişi yapalım siteye yarın bi gün siyasetten bi hacker çıkartıp siteyi hacklerler eee nerde o 1 milyon kişi hani bakın kimse ilgilenmiyo bile zamlarla derler benden söylemesi
-
Bursa'daki araba tutkunları toplantı yaptı PİST İSTİYORUZ diye imza topladılar gazeteye bile çıktılar bayağıda ciddiye alındılar eğer böyle geniş bir org. yapabilirsekki bu benzin büyük bir olay olur bayağı ilgi çekebilir gibime geliyor çeksekte baştakilerin fazla bişey yapıcaklarını zannetmiyorum :-[
-
Bursa'daki araba tutkunları toplantı yaptı PİST İSTİYORUZ diye imza topladılar gazeteye bile çıktılar bayağıda ciddiye alındılar eğer böyle geniş bir org. yapabilirsekki bu benzin büyük bir olay olur bayağı ilgi çekebilir gibime geliyor çeksekte baştakilerin fazla bişey yapıcaklarını zannetmiyorum :-[
o büyük bir olayı yapmadan bizi susturmasınlarda :)
-
o büyük bir olayı yapmadan bizi susturmasınlarda :)
Harbiden ya yarın öbürgün arkamızdan siyah takım elbiseli adamlar elinde silahla gelmesinde :D
-
almasan ne yapacaksın arabaları rafa kaldıracak halimiz yok..
Bisikletim var :D Arabayı alana kadar 8-9 saat Ankara turu atardım bisikletle, yine o zamanlar yaklaşıyor gibi :) Alabileceğim yere kadar almaya devam edeceğim ama bu gidişle gerçekten alamayacağımız zaman da geliyor gibi.
-
Buğra yaparız bir de modifiye yürür gidermiyiz artık ön mü kaldiriririz bilemicem :D
-
Bisikletim var :D Arabayı alana kadar 8-9 saat Ankara turu atardım bisikletle, yine o zamanlar yaklaşıyor gibi :) Alabileceğim yere kadar almaya devam edeceğim ama bu gidişle gerçekten alamayacağımız zaman da geliyor gibi.
+1 Araba oyı bir güzel, Bisiklet olayı başka bir güzel. Ben bisiklet ile uzun yol yapmayı severim baya da binerim. Havarların biraz ısınmasını bekliyorum. Başlarım bisiklete. En son uzun tur olarak Erzurumdan-Erzincan arası yol yaptık arkadaşlar...
Bakmak isterseniz link: Erzurum’dan Erzincan’a 1 Günde 193 Km… (http://www.pedalla.com/erzurumdan-erzincana-1-gunde-193-km/)
-
Buğra yaparız bir de modifiye yürür gidermiyiz artık ön mü kaldiriririz bilemicem :D
Benim bisikletim modifiyeli zaten :D Ön kaldırmayı da çok özlemişim aslında bakalım kaç pedal atacağım :) 70 pedaldı rekorum :D
+1 Araba oyı bir güzel, Bisiklet olayı başka bir güzel. Ben bisiklet ile uzun yol yapmayı severim baya da binerim. Havarların biraz ısınmasını bekliyorum. Başlarım bisiklete. En son uzun tur olarak Erzurumdan-Erzincan arası yol yaptık arkadaşlar...
Bakmak isterseniz link: Erzurum’dan Erzincan’a 1 Günde 193 Km… (http://www.pedalla.com/erzurumdan-erzincana-1-gunde-193-km/)
Ben inşallah başlıyorum tekrar bisiklete binmeye. Yavaş yavaş eski formuma döneceğim, şehirler arası gitmeyi ben de çok isterdim ama nasip olmadı :) Tam gidecekken sıcaklığın 40 derece olması nedeniyle Ankara-Eskişehir arası gitmekten vazgeçtik. Bu sefer çadır alıp gitmeyi planlıyoruz. Özledim o eski zamanlarımı, her gün farklı bir atraksiyon olurdu :)
-
soukta carting değişilmez :D
-
Son yapılan zamla beraber İstanbulda Benzin:4.08 TL/lt Motorin:3.65 TL/lt Yuhh beee yuhh >:( >:( >:( >:(
-
"""Benzin ve motorin zammı durmuyor. TÜPRAŞ, bugünden geçerli olmak üzere benzinde 95 oktana 8 kuruş, 97 oktana 10 kuruş zam yaptı. Zammın ardından 95 oktan benzinin litresi, 4.08 TL’den, 4.16 kuruşa yükseldi."""
Otlayın kuzular otlayın.Sakın ses çıkarmayın... >:( Yemin ediyorum memleketimden soğudum artık ya >:(
-
otlamakla kuzulukla alakası ne anlayamadm ? sanki milletin çok hosuna gidiyor bu zamlar ? zammı hükümet mi getirip koyuyor ? akaryakıt konusunda dışa bağımlı olduğumuzu unutmayın. petrolün varili arttıkça o da artıyor. sadece petrol değil bi dünya şeyin fiyatı artıyor, altın, doğalgaz, vs. benim eşime bi dünya altın borcum var, biz de sövüp sayalım o zaman ?
-
otlamakla kuzulukla alakası ne anlayamadm ? sanki milletin çok hosuna gidiyor bu zamlar ? zammı hükümet mi getirip koyuyor ? akaryakıt konusunda dışa bağımlı olduğumuzu unutmayın. petrolün varili arttıkça o da artıyor. sadece petrol değil bi dünya şeyin fiyatı artıyor, altın, doğalgaz, vs. benim eşime bi dünya altın borcum var, biz de sövüp sayalım o zaman ?
İyide abi dış akaryakıtın zammınıda geçtim devletin koyduğu Vergiler noluyor zaten vergiler benzini bu kadar arttırıyor yoksa benzine o kadar zam gelsede bize çok etki yapmıycak :-[
-
madem petrol varil fiyatı dünya genelinde artıyor,
o zaman aldıkları vergiyi düşürüp vatandaşa yansıtmasınlar bu artışı, bizde ayakta alkışlayalım. Nerdeeee ::)
-
amacim kimseye karsi gelmek falan degil yanlis anlasilma olmasin..
bastakilerin kim oldugu falan mevzusuda degil bu durum bence..
devletin politika olarak hem dogru hem de yanlis yaptigi birsey akaryakita bu kadar yuklenmek bence..
kayitdisi ekonomi yillardir onu alinamamis bir sorun hala..
bu kayitdisiligin getirdigi mali yuku ise devlet oncelikle akaryakittan almayi tercih etti..
ve nitekim aliyorda..
gelismekte olan ve (benim sahsi kanaatim) ciddi manada gelisen bir ulkeyiz, kaynaklara cok fazla ihtiyacimiz var, bu da devlet icin bir sekilde kaynak saglamak demektir..
devletin yanlis politika izledigi yer bana gore vergi yukunu cogunlukla akaryakita baglamis olmasi..
aldigimiz akaryakitin yerisi vergi, bunu hepimiz biliyoruz, 100liralik yakit aliyoruz kaba hesapla 50 lirasi direkt devlete gidiyor.. tamam gitsin, devletin buna ihtiyaci varsa gitsin benim bu duruma lafim sozum yok, hatta birgun kalkip deselerki vatandaslar herkez iki ay maasinin yarisini devlete verse butun borclarimiz kapanacak falan deseler ben sahsen seve seve veririm, borc bitsin de rahatlayalim diye ama iste devlet bir yerde isin kolayina ve saglam kaynaga yoneldi..
baska neye bu kadar vergi bindirilse alternatifi olan yada vazgecilebilecek seyler, ama akaryakit boyle degil..
mecburuz kullaniyoruz.. bu da devlet icin saglam kaynak oluyor..
ama isin diger boyutunda devletin bu kaynak saglama cabasi vatandasa dolayli olarak sadece akaryakita para vermesinden cok diger mal/mamuller bazinda geri donuyor ve dahada zora sokuyor..
ornegin nkliye sektoru neredeyse tamamiyle akaryakita muhtac, tasinan her malin akaryakit zamlariyla birlikte tasinmasi dahada pahali olmakta ve bu durum NORMAL olarak tasinan malin fiyatini sabit kalsa bile tasinma bedeli yuzunden zamlanmasi demek..
yani akaryakit sadece vay efendim alamiyoruz, ailemizle gezemiyoruz falan durumu degil..
cok daha ciddi bir durum..
biz burada 100km de 7-10 litre yakan araclardan bahsediyoruz, halbuki isin diger tarafinda her 100km de 35-40 litre dolaylarinda yakit harcayan agir nakliye var..
hemde oyle bir nakliyeki demiryolu vs gibi alternatifi olmayan ve kara yolunda bu isi yapmak zorunda oldugumuz nakliye..
herneyse durum zor bir durum bunun bende farkindayim..
ama samimiyetle sunu soylemek istiyorum, mesele bastakilerin kim olduklari meselesi degil, bugun bu sartlarda oraya kimi oturtursaniz oturtun kimse bu buyuk kaynaktan vazgecemeyecektir..
-
amacim kimseye karsi gelmek falan degil yanlis anlasilma olmasin..
bastakilerin kim oldugu falan mevzusuda degil bu durum bence..
devletin politika olarak hem dogru hem de yanlis yaptigi birsey akaryakita bu kadar yuklenmek bence..
kayitdisi ekonomi yillardir onu alinamamis bir sorun hala..
bu kayitdisiligin getirdigi mali yuku ise devlet oncelikle akaryakittan almayi tercih etti..
ve nitekim aliyorda..
gelismekte olan ve (benim sahsi kanaatim) ciddi manada gelisen bir ulkeyiz, kaynaklara cok fazla ihtiyacimiz var, bu da devlet icin bir sekilde kaynak saglamak demektir..
devletin yanlis politika izledigi yer bana gore vergi yukunu cogunlukla akaryakita baglamis olmasi..
aldigimiz akaryakitin yerisi vergi, bunu hepimiz biliyoruz, 100liralik yakit aliyoruz kaba hesapla 50 lirasi direkt devlete gidiyor.. tamam gitsin, devletin buna ihtiyaci varsa gitsin benim bu duruma lafim sozum yok, hatta birgun kalkip deselerki vatandaslar herkez iki ay maasinin yarisini devlete verse butun borclarimiz kapanacak falan deseler ben sahsen seve seve veririm, borc bitsin de rahatlayalim diye ama iste devlet bir yerde isin kolayina ve saglam kaynaga yoneldi..
baska neye bu kadar vergi bindirilse alternatifi olan yada vazgecilebilecek seyler, ama akaryakit boyle degil..
mecburuz kullaniyoruz.. bu da devlet icin saglam kaynak oluyor..
ama isin diger boyutunda devletin bu kaynak saglama cabasi vatandasa dolayli olarak sadece akaryakita para vermesinden cok diger mal/mamuller bazinda geri donuyor ve dahada zora sokuyor..
ornegin nkliye sektoru neredeyse tamamiyle akaryakita muhtac, tasinan her malin akaryakit zamlariyla birlikte tasinmasi dahada pahali olmakta ve bu durum NORMAL olarak tasinan malin fiyatini sabit kalsa bile tasinma bedeli yuzunden zamlanmasi demek..
yani akaryakit sadece vay efendim alamiyoruz, ailemizle gezemiyoruz falan durumu degil..
cok daha ciddi bir durum..
biz burada 100km de 7-10 litre yakan araclardan bahsediyoruz, halbuki isin diger tarafinda her 100km de 35-40 litre dolaylarinda yakit harcayan agir nakliye var..
hemde oyle bir nakliyeki demiryolu vs gibi alternatifi olmayan ve kara yolunda bu isi yapmak zorunda oldugumuz nakliye..
herneyse durum zor bir durum bunun bende farkindayim..
ama samimiyetle sunu soylemek istiyorum, mesele bastakilerin kim olduklari meselesi degil, bugun bu sartlarda oraya kimi oturtursaniz oturtun kimse bu buyuk kaynaktan vazgecemeyecektir..
bravo, guzel yorum. aksam haberlerde cıktı, buyuk otobus ve nakliye firmaları tekne almaya baslamıslar. deniz tasımacılığında kullanılan araclar vergisiz akaryakıt alabildiği için, gemiler için aldıkları mazotu tır kamyon ve otobuslerde illegal olarak kullanmaya baslamıslar.. ne denir ki bu duruma? 1 kişi 2 kişi bu şekil yaparsa tamam yakalasın devlet, ama 100 kişi, 1000 kişi yapıyosa hangi birine gücü yeticek ?
-
bravo, guzel yorum. aksam haberlerde cıktı, buyuk otobus ve nakliye firmaları tekne almaya baslamıslar. deniz tasımacılığında kullanılan araclar vergisiz akaryakıt alabildiği için, gemiler için aldıkları mazotu tır kamyon ve otobuslerde illegal olarak kullanmaya baslamıslar.. ne denir ki bu duruma? 1 kişi 2 kişi bu şekil yaparsa tamam yakalasın devlet, ama 100 kişi, 1000 kişi yapıyosa hangi birine gücü yeticek ?
evet abi haklisin..
akaryakit olayina tepkili olmakla birlikte ben sahsen kendimizede tepkiliyim..
sorarim, hangimiz fis almadan alisveris yapmadik?
olay cok yonlu abi, ama yinede akaryakittaki yuku devletin farkli kaynaklara bolup biraz hafifletmesi gerek..
-
otlamakla falan ne alakası var biliyormusun arkadaşım akaryakıta verdiğimiz paranın %70inin vergi olması... zam gelebilir tabi hayat şartları zorlaşıyor dünyanın durumu belli ama vergi olmasın bayri o kadar... en azından kdv yi veya ötv yi kaldırsın...
-
otlamakla falan ne alakası var biliyormusun arkadaşım akaryakıta verdiğimiz paranın %70inin vergi olması... zam gelebilir tabi hayat şartları zorlaşıyor dünyanın durumu belli ama vergi olmasın bayri o kadar... en azından kdv yi veya ötv yi kaldırsın...
yahu allah askına sanki bu hükümetten önce ödenmiyodu bu vergiler ? o vergileri ecevit hükümeti getirdi bu hükümet değil, yolda takılıp düşseniz hükümetten biliceksiniz ya? amacım onu bunu savunmak değil, biraz mantıklı düşünün de konusun. akaryakıt zamlarını hükümet getirip pat diye koymuyor. piyasa özel sektörün elinde, hükümet serbest piyasaya nası müdahale etsin? müdahale etse bu sefer de neden müdahale ediliyor diye bağırışır millet. otlamakla da alakası yok bunun, şimdiye kadar adam gibi parti geldi de biz mi seçmedik vergileri düşürsün, onu bunu yapsın ? parti hükümet muhabbetine döndürmeyelim işi lütfen, olayın ne olduğu gayet açık ve net. o ödenen paranın ne kadarının vergi olduğunu herkes iyi biliyor da, daha önce de söyledim, millet çalmayı çırpmayı bırakıp da adam gibi düzenli vergi öderse gayet tabiki düşürülür.
-
iyi güzel soyluyosunda geçen yıl bir varil benzin 150 usd iken benzin 3200 tl idi ..3.400 oldu kriz var falan filan hemen bindirdiler eyvallah..o sıra dolar 1.800 gordu bunu anladık ..dunyada akaryakıt fiyatları arttı boyle oldu devletimizde hemen yansıttı ..eeee sonra dolar 1450 ye ,akaryakıtın varılıde 1o7 usd ye geriledi peki benzin fiyatları geriledimi?çıktımı anında yapıstıryorlar dustumu çıt yok ..suan benzinin varil fiyatı nerdeyse geçen yılkıyle eşit bu neyın zammı o zaman ..bak nerdeyse dıyorum sonra bana 1-2 dolarlık farkı soyleme oda bir ıkı aylık mevzu daha varil fiyatıda yenı arttı ..ama zamlar kaç aydır devam edıyor.
ayrıca bu hükümet geldıgınde benzin kaç liraydı biliyormusun acaba,ben soyleyım 1.5 tl..ecevit ozaman bir lt benzin 1 usd olacak dedıgınde kıyamet kopmustu ...eee ne olduda bu kadar kısa zamanda 3 e katladı..
devletin ekonomi politikası sadece özelleştirmeye ve vergiye dayalı hale geldi hal oyle oluncasa vur halka kırbacı baska bır sey degıl
birde sunu soyleyım 2011 yılının ilk gunu devlet benzinden alınan ötv yi 20 kuruş artırdı ..bunu geçtıgımız 3 yıldada yaptı ..kısa adı yılbası zammı
2008 Petrol Varil Fiyatı 142Dolar
benzin 3,36
Dizel 3,07
2011 Petrol Varil Fiyatı 117dolar
Benzin 4,08
Dizel 3.65
HALA ZAMLARIN PETROL VARİL FİYATLARINDAKİ ARTIŞTAN KAYNAKLANDIĞINI SAVUNAN VAR MI?
-
arkadaşlar celal arkadaşıma katılıyorum. ben 35 km ilerde gürcistanda 98 oktan benzinin litresini 1,9 tl den alıyorum. devlet tabiki kar edecek tabiki vergi kazanacak fakat bu akaryakıtın türkiyeye dışardan geliş fiyatı max 1500 liradır. bu kadar vergi ile şu an ilçedeki satılan benzinin pompa fiyatı:4,3 tl civarı. ayıp ya hangi ülkede halkın bu kadar ezildiği nerde görülmüş? dünyada en pahalı yakıtı kullanan keriz millet sadece biz türkleriz >:( insanlar ne yapıyor artık biliyormusunuz? herkez sınırı geçiyor yakıtını alıyor hatta bu iş için deposunu 200 lt yapıp para kazanalarda var artı sınırı geçenler 3250 liradan 2-3 karton da sigara getirdimi o insanın keyfine diyecek yok. sakın bana demeyin bu insanlar vatan hayini diye bu insanları bu hale getiren insanlar utansın. bu şekilde yurt dışına para çıkıyor. ihracat olmadıktan sonra halkın cebindeki parayla ekonomiyi düzeltmeye çalışan iktidar da varil fiyatlarını bahane ediyor.. benim ezilmeye alışık halkım da sesini çıkarmıyor... arkadaşlar güzel bişey de söyliyim libyadan bizim arkadaşlardan biri geldi ilk sorum benzin fiyatı oldu. bir depo benzin yani 50 litre benzin 10 tl. nasıl ama final iyi değil mi ;)
-
Yakında devlet sen niye yaşıyosun diye vergi alıcak diye korkuyorum :-[ Geçenlerde pompacıyla muhabbet ettik nolcak abi bu zamlar dedim ben biliyorum niye zam yaptıklarını dedi niye dedim şu cevabı aldım ve ağzım açık kaldı ''Sizin gibi üç beş serseri sürekli yanlayıp lastik yakmasın yarışmasın diye bu kadar zam yapıyorlar '' dedi :D
-
Yakında devlet sen niye yaşıyosun diye vergi alıcak diye korkuyorum :-[ Geçenlerde pompacıyla muhabbet ettik nolcak abi bu zamlar dedim ben biliyorum niye zam yaptıklarını dedi niye dedim şu cevabı aldım ve ağzım açık kaldı ''Sizin gibi üç beş serseri sürekli yanlayıp lastik yakmasın yarışmasın diye bu kadar zam yapıyorlar '' dedi :D
Pompacının cevabı ne biçim ya... I.Q su verdiği cevaptan belli... :bekleriz: :bekleriz: :bekleriz:
-
;D ;D ;D ;D ;D
-
Hahaha amcama bak ne guzel noktayi koymus bakis acisi cok genismis :D
-
Bak şimdi güzel kardeşim.Kuzulukla alakasını şöyle özetleyeyim sana.Dünyada bir ekonomik kriz var tamam.Benzin fiyatlarına bakalım...Benzin tüm dünyada en yüksek fiyata Türkiyede satılıyor.Sebebi ne ??? ÖTV denilen saçmalık.Şimdi diyorsunki zammı hükümetmi getiriyor.Evet hükümet getiriyor.ÖTV olmasa şu an benzin fiyatı %60 düşecek.Şimdi sen diyeceksinki ÖTV'yi AKP'mi getirdi.Hayır Ecevit getirdi.Ancak halkını düşünen bir hükümet olsaydı ÖTV denilen saçmalığı kaldırırdı.Dünyanın hiçbir yerinde alınan bir malın üzerine %60 vergi konulmaz.Konulursa bunun adı vergi değil soygun olur.Halen daha dünyada petrol fiyatları yükseliyor geyiğine inanıyorsanız onu bilemem.Dibimizdeki bulgaristanda benzin fiyatları ne kadar bir öğren istersen.Yunanistan batıyor benzin ne kadar bir öğren istersen.Dikkatini çekerim bunların ikiside dışa bağımlı.Ancak halkı koyun değil.Avukat hiç değil.Şimdi sen eşine sövermisin bilmem ama ben hükümete hiç eksik etmiyorum.Çünkü araba alıyorsun %84 ÖTV+%25 KDV ödüyorsun.Gidiyorsun satış işlemleri için (dosya masrafı vs.) dünyanın parasını ödüyorsun.Benzin alıyorsun %60 ÖTV ödüyorsun.Her 6 ayda bir vegi ödüyorsun.egzoz pulu ödüyorsun.Ödüyorsunda ödüyorsun.Karşılığında hizmet bekliyorsun ama yolların hali içler acısı.Şimdi söyle bakalım bunları görmemek için koyun olmalı yoksa körmü???
Uzun lafın kısası ben sana şöyle özetleyeyim.Devlet telekomu tüpraşı petkimi ve ne kadar gelir getiren devlet kuruluşu varsa alayını bedavadan babasının malı gibi dağıttı.Şimdide kaynak bulamıyor.O yüzden de benzine mazota gıdaya yükleniyor.Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben hayatım boyunca 1 kilo muz'un 4.5 TL olduğunu görmedim kardeşim...Anlıyorsundur inşallah.
-
yahu allah askına sanki bu hükümetten önce ödenmiyodu bu vergiler ? o vergileri ecevit hükümeti getirdi bu hükümet değil, yolda takılıp düşseniz hükümetten biliceksiniz ya? amacım onu bunu savunmak değil, biraz mantıklı düşünün de konusun. akaryakıt zamlarını hükümet getirip pat diye koymuyor. piyasa özel sektörün elinde, hükümet serbest piyasaya nası müdahale etsin? müdahale etse bu sefer de neden müdahale ediliyor diye bağırışır millet. otlamakla da alakası yok bunun, şimdiye kadar adam gibi parti geldi de biz mi seçmedik vergileri düşürsün, onu bunu yapsın ? parti hükümet muhabbetine döndürmeyelim işi lütfen, olayın ne olduğu gayet açık ve net. o ödenen paranın ne kadarının vergi olduğunu herkes iyi biliyor da, daha önce de söyledim, millet çalmayı çırpmayı bırakıp da adam gibi düzenli vergi öderse gayet tabiki düşürülür.
Kardeş sen olayı biraz abarttın sanırım. """ yolda takılıp düşseniz hükümetten biliceksiniz ya? amacım onu bunu savunmak değil, biraz mantıklı düşünün de konusun""" dediğin zaman yanlış konuşmuş olursun.Bak yaşın kaç bilmiyorum ama yönün belli.Eyvallah saygı duyarız.Kimseye sen şu partiyi tutuyorsun muhabbeti yapılacak bir yer değil burası.Ancak şu kurduğun cümlede karşındaki insanı geri zekalı gibi göstermenin alemi yok.Burda senden büyüklerde var küçüklerde vardır.Ancak herkez gayet MANTIKLI konuşuyor bence.Hükümet avukatlığı yapan senden başka kimse yok.Bak sende ne güzel söylemişsin"""millet çalmayı çırpmayı bırakıp da adam gibi düzenli vergi öderse gayet tabiki düşürülür""" diye.Bu ülkede kimin çalıp kimin çırptığı gayet açık.Zenginleşenler de belli.Düne kadar metroda otobüste dolmuşta birbirlerine yer rezervasyonu yapan kadınlar bugün jeep'lerle geziyorlar.O yüzden boşuna uğraşma herkez herşeyin gayet farkında ve gayet MANTIKLI konuşuyor.Keşke sende aynısını yapsan...
-
vergi olayına bir müdahale arkadaşlar toplan aldığınız rakamın %65'i vergi amam akaryakıta konan vergi oranı %200 rafşneri çıkış benzin 1.35 TL satışı 4.16 tl hesapladığınızda %200 civarı bir rakam olduğunuz görürsünüzi. ;D
-
.
-
Kardeş sen olayı biraz abarttın sanırım. """ yolda takılıp düşseniz hükümetten biliceksiniz ya? amacım onu bunu savunmak değil, biraz mantıklı düşünün de konusun""" dediğin zaman yanlış konuşmuş olursun.Bak yaşın kaç bilmiyorum ama yönün belli.Eyvallah saygı duyarız.Kimseye sen şu partiyi tutuyorsun muhabbeti yapılacak bir yer değil burası.Ancak şu kurduğun cümlede karşındaki insanı geri zekalı gibi göstermenin alemi yok.Burda senden büyüklerde var küçüklerde vardır.Ancak herkez gayet MANTIKLI konuşuyor bence.Hükümet avukatlığı yapan senden başka kimse yok.Bak sende ne güzel söylemişsin"""millet çalmayı çırpmayı bırakıp da adam gibi düzenli vergi öderse gayet tabiki düşürülür""" diye.Bu ülkede kimin çalıp kimin çırptığı gayet açık.Zenginleşenler de belli.Düne kadar metroda otobüste dolmuşta birbirlerine yer rezervasyonu yapan kadınlar bugün jeep'lerle geziyorlar.O yüzden boşuna uğraşma herkez herşeyin gayet farkında ve gayet MANTIKLI konuşuyor.Keşke sende aynısını yapsan...
:tamamdir :tamamdir :tamamdir
evet ötv yi falan ecevit çıkardı ama o zamanlar cidden çok büyük sıkıntılar vardı ve ecevit görevi bıraktığında oturacak bi evi bile yoktu kupaların üstüne ecevitin resmini bastırıp satışa çıkardılar ordan sağlanan gelirle adama ev aldılar ama şimdi türkiyenin durumu o zamanki kadar kötü değil ve şimdiki yöneten kişilerin altında son model arabalar oğullarında yatlar katlar mevcut şimdiki başbakanın eşi bi italya gezisinde italya başbakanının eşiyle bi cafede çay kahve içiyor ve faturayı türkiye konsolosluğuna gönderiyor buda demek oluyor ki onların bütün zevkinin parasını biz ödüyoruz ben kendim cafede çay kahve içemiyom onların parasını niye ödeyim... şimdi verdiğimiz vergilerin nerelere gittiği ap açık ortada habercilerin yayın haklarını ellerinden aldılar almasalardı Allah bilir daha neler duyacaktık...
neyse konuyu saptırdım biraz sanırım kusura bakmayın... ama birşeyi farkettim kaç günden beri aynı konu üzerine konuşup duruyoruz ama hala nasıl sesimizi duyurabiliriz diye bi plan yaptığımız yok ve bu konuya cevap yazan 20 kişi 3 e bölünmüş durumda bir bütün olamadığımızdan dolayı yüklüyorlarda yüklüyorlar işte bizlere....
-
ben ne hükümet taraftarı şeklinde konuşurum, ne de o parti taraftarı. ben bu güne kadar hiçbir parti vs savunmadım. yazdığım yazılarda hiçbir yanlışlık yok. kimseye geri zekalı demedim, demem de. kaç senedir bu forumdayım, çoğu kişi de nasıl birisi olduğumu kim olduğumu tanır, bilir. asıl senin yazdığın yazı yanlış. sana hiç bir hak bana o şekilde konuşma hakkı veremez, bunu bil. yazdığım yazının her cümlesi doğrudur. ben bu hükümetin şimdiye kadar yaptığı her şey doğrudur demedim, ama yaptığı bi çok güzel icraat var. madem haklı olduğunu düşünüyorsun, git hakkını yasal yollardan ara, bana sataşarak değil. ben sıradan bi devlet memuruyum, zenginleşen birisi değil. evet çalmayı çırpmayı bırakıp da düzenli vergi verse mal mülk sahibi, işverenler, emin ol ki herşey çok farklı olur. sen bu dediklerimi yapmıyosan neden üstüne alındın, bunu anlamadım? bu arada, devlet dediğin varlık, gelişmiş ekonomilerde sadece denetleme görevi yürütür, sigara içki üretmez, hertürlü üretim özel sektördedir. ha, ülkemizde denetleme olayının çok da iyi olduğunu söyleyemem, ama mutlaka ki gelişir zamanla.
bu arada, konuşma üslubuna biraz daha dikkat etmeni öneririm, karşında çocuk yok. bu güne kadar sadece kendi işime geldiğim şekilde hareket ettim, seçtim, işime geleni savundum, işime gelmeyeni yerdim. kimse kimseye şu partidensin, bunun avukatısın diye, hele ki o yukarda yazdığın şekilde konuşamaz. herkes bilsin, hiçbir parti üyesi değilim, olmadım, olmam.
-
olay o kadar büyütülecek bişey değil o kadar neye kızdın anlamadım doğrusu. yanlız birkaç sorum var İlker abi demişki "akaryakıt zammını hükümet getirip pat pat koymuyor" benim nacizane bir sorum peki bu zammı kim koyuyor? :D evet millet adam gibi vergisini ödesin diyorsun haklısın ama devlet de adam gibi vergi alsın halktan soymaya yönelik vergi almasın. ben 30 kmilerde batum sınır kapısınından geçtiğim gibi 2 tl den benzin alıyorum. gürcisatanda çok mu petrol var? bu vergiler insanı çileden çıkarıp mecburen böyle şeylere yönlendiriyor. vergi kaçıran zaten işi biliyor. senin benim devlettek kaçıracağımız vergi olma şansı yok. patır patır maaştan kesiliyor. memursan bilirsin brüt maaşın 2000 ise aldığın net maaş 1500 dür. doğan holding bir sene vergi rekortmeni bir sene en iyi vergi kaçakçısı. bunların ödenmeyen vergileri de senin benim gibi vatandaşın cebinden ötv olarak alınıyor? bunun neresi mantıklı allah aşkına? devletin denetleme sistemi iyi değil diyosun bu konuda da haklısın. bu beni ilgilendirmez o devletin,hükümetin görevi öyle her tarafa kendi adamlarını koymasını biliyolar iş denetlemeye gelince o birsürü partiden işe sokulan adamlar adam gibi denetleyip aldıkları paranın hakkını versinler.
golf_4 nickli celal arkadaşımız çok güzel yazmış
benzin 3,36
Dizel 3,07
Benzin 4,08
Dizel 3.65
ekonomi halkın cebindeki 3 kuruş parayı nasıl alabilirimle düzelmez bence. yurt dışından para girişi olmadığı sürece bu halkın cebindeki 3 kuruş para da çatırrrrr çatır dışarı çıkmak zorundadır. vede öyle oluyor.
-
olay o kadar büyütülecek bişey değil o kadar neye kızdın anlamadım doğrusu. yanlız birkaç sorum var İlker abi demişki "akaryakıt zammını hükümet getirip pat pat koymuyor" benim nacizane bir sorum peki bu zammı kim koyuyor? :D evet millet adam gibi vergisini ödesin diyorsun haklısın ama devlet de adam gibi vergi alsın halktan soymaya yönelik vergi almasın. ben 30 kmilerde batum sınır kapısınından geçtiğim gibi 2 tl den benzin alıyorum. gürcisatanda çok mu petrol var? bu vergiler insanı çileden çıkarıp mecburen böyle şeylere yönlendiriyor. vergi kaçıran zaten işi biliyor. senin benim devlettek kaçıracağımız vergi olma şansı yok. patır patır maaştan kesiliyor. memursan bilirsin brüt maaşın 2000 ise aldığın net maaş 1500 dür. doğan holding bir sene vergi rekortmeni bir sene en iyi vergi kaçakçısı. bunların ödenmeyen vergileri de senin benim gibi vatandaşın cebinden ötv olarak alınıyor? bunun neresi mantıklı allah aşkına? devletin denetleme sistemi iyi değil diyosun bu konuda da haklısın. bu beni ilgilendirmez o devletin,hükümetin görevi öyle her tarafa kendi adamlarını koymasını biliyolar iş denetlemeye gelince o birsürü partiden işe sokulan adamlar adam gibi denetleyip aldıkları paranın hakkını versinler.
golf_4 nickli celal arkadaşımız çok güzel yazmış
benzin 3,36
Dizel 3,07
Benzin 4,08
Dizel 3.65
ekonomi halkın cebindeki 3 kuruş parayı nasıl alabilirimle düzelmez bence. yurt dışından para girişi olmadığı sürece bu halkın cebindeki 3 kuruş para da çatırrrrr çatır dışarı çıkmak zorundadır. vede öyle oluyor.
devlet akaryakıt üzerinden sadece vergi alıyor, zamları tüpraş belirliyor, geçenlerde ekonomi bakanı mı maliye bakanımı ne birisi söylemişti televizyonda, akaryakıt piyasasını kontrol etmiyoruz filan diye, farklı bişiler de olabilir. yanlış biliyor olabilrim.
son yazdığım yazıda, düzenli vergi ödeme kısmında "mal mülk sahibi, işverenler" gibi kimseleri kastetmiştim, zaten vergi adı altında maaşımızdan bi dünya para kesiliyor, onu biliyorum.
gürcistan veya yunanistan farketmez, tepeden tırnağa o milletler bazı şeylerin bilincinde, ülke nasıl kalkınır, nasıl geçinir. bizim insanımız gibi "amaaan banane ya, ben işime bakiyim de gerisi beni ilgilendirmez" şeklinde düşünmüyor. bunları da göz önünde bulundurun başka ülkeleri örnek verirken. bizde herkes en kolay hangi şekilde para kazanırım derdinde, başkasını düşünmüyor ki ?
-
Abicim gürcistandaki insanlar mı ülkenin nasıl kalkınacağının peşinde bundan 3-4 sene önce gürcüler devletin verdiği motosiklet, taksi vb araçları türkiyeye getirip yok pahasına satıyolardı. burda bizim tartıştığımız sadece akaryakıt zammı. ben askerden sonra tüm milliyetçiliğimi kaybettim. senin gibi bakamıyorum olaylara. "bizde herkes en kolay hangi şekilde para kazanırım derdinde, başkasını düşünmüyor ki" ben tabiki kendimi düşünecem devlet beni mi düşünüyor? kimse diyormu bu ülkede açlık sınırının altında milyonlarca insan var?bu insanlar nasıl geçiniyo? üniversite mezunu elimde birsürü lisans var işe girebiliyor muyum?giremiyorum niye çünkü iktidarın partisinin adamı değilim. sınavda birinci gel 2-3-4. alınsın erhan alınmasın niye? erhanın babası chp den ilçe ençümeni. ben bişeler görecem karşımdakinden daha sonra zaten istenmeyenden fazlasını yaparım.bu yanlış politikalardan ötürü bu haldeyiz.... akaryakıt zamlarına gelince tek sorumlu hükümettt....... aksini idda eden kanıtlasın veriler burda....
benzin 3,36
Dizel 3,07
Benzin 4,08
Dizel 3.65
-
ben milliyetçi değilim, defalarca söyledim, ben hükümet yanlısı veya iktidar partisi yanlısı değilim.ona bakarsan ben de senin gibiyim, kendimi düşünüyorum, kendi halinde bi vatandaşım. peki şunu sorayım ben sana, iktidar senin partin olsa, sen aynısını yapmıcak mısın? bu güne kadar bu şekilde olmadı mı? kim geldiyse herkes kendi adamını aldı. mesele burda işte, herkes kendini düşünüyor. hani diyosun ya, açlık sınırındaki vatandaşları devlet düşünmüyor. devlet onlara gelene kadar düşünmesi gereken bi dünya şeyi var, birazda bizim düşünmemiz gerek bazı şeyleri :)
-
ben milliyetçi değilim, defalarca söyledim, ben hükümet yanlısı veya iktidar partisi yanlısı değilim.ona bakarsan ben de senin gibiyim, kendimi düşünüyorum, kendi halinde bi vatandaşım. peki şunu sorayım ben sana, iktidar senin partin olsa, sen aynısını yapmıcak mısın? bu güne kadar bu şekilde olmadı mı? kim geldiyse herkes kendi adamını aldı. mesele burda işte, herkes kendini düşünüyor. hani diyosun ya, açlık sınırındaki vatandaşları devlet düşünmüyor. devlet onlara gelene kadar düşünmesi gereken bi dünya şeyi var, birazda bizim düşünmemiz gerek bazı şeyleri :)
Abicim aynen öyle oldu her iktidar kendi yandaşını işe soktu fakat bu iktidar kadar değil. diğerleri 3 kendilerinden aldılarsa 1 de diğerinden aldılar. bunlar 3 kendilerinden alınca 2 daha kendilerinden aldılar. neyse yaa bu olayın sonu yok.... çözümü de yok... 4,2 tlden yakıt kullanan dünyanın en keriz milletiyiz işte....
-
Abicim aynen öyle oldu her iktidar kendi yandaşını işe soktu fakat bu iktidar kadar değil. diğerleri 3 kendilerinden aldılarsa 1 de diğerinden aldılar. bunlar 3 kendilerinden alınca 2 daha kendilerinden aldılar. neyse yaa bu olayın sonu yok.... çözümü de yok... 4,2 tlden yakıt kullanan dünyanın en keriz milletiyiz işte....
Söyleyeceklerimi yazmışsınız zaten...
-
Aynı yazıyı ben de yazdırmayı planlıyorum. Çok hoşuma gitti. Hic ses cıkarmamaktan iyidir ...
Anlamadıgım tek şey benzin varil fiyatı artınca dakika dakika zammı yapıyorlar. Ama indirim olunca tık yok. Onu da "Şirketin karı sayıyorlarmış!"
-
Bugün yine bir ZAM geldi >:(!!!
-
offf off
-
Bıktık artık ya :t
''MAZOT BİTTİ BEYGİRE KALDIK. DANA GİTTİ ANGUS A KALDIK'' ;) :)
-
Ülkemizde araç alırken en çok dikkat ettiğimiz konuların başında yakıt gelir. malesef dünyanın en pahalı benzini kullanmak zorundayız. Son yıllarda bir çok petrol kuyusu açılmasına rağmen benzin fiyatları durmadan arttıyor. Devletimiz otomobil satışından ve petrolden çok büyük gelir elde ettiğinden vatandaşına da hiç acımıyor. Genel seçimlerde her zaman partilerin vaatleri arasında benzin fiyatları vardır ama hepsi de iktidara geldiğinde bu konuyu görmezlikten gelirler. Karı koca düzgün bir işte çalışmamıza rağmen sıfır bir araç alacak kadar kazanamıyoruz. Bizi bu duruma düşürenler utansın diyorum. Devletini bu kadar seven bir milletin devleti tarafından sömürülmesi beni çok üzüyor.
Umarım ÖTV ve benzin fiyatlarını önemli ölçüde indirecek bir hükümetimiz olur da artık bizde insanca yaşamaya başlarız.
-
Ülkemizde araç alırken en çok dikkat ettiğimiz konuların başında yakıt gelir. malesef dünyanın en pahalı benzini kullanmak zorundayız. Son yıllarda bir çok petrol kuyusu açılmasına rağmen benzin fiyatları durmadan arttıyor. Devletimiz otomobil satışından ve petrolden çok büyük gelir elde ettiğinden vatandaşına da hiç acımıyor. Genel seçimlerde her zaman partilerin vaatleri arasında benzin fiyatları vardır ama hepsi de iktidara geldiğinde bu konuyu görmezlikten gelirler. Karı koca düzgün bir işte çalışmamıza rağmen sıfır bir araç alacak kadar kazanamıyoruz. Bizi bu duruma düşürenler utansın diyorum. Devletini bu kadar seven bir milletin devleti tarafından sömürülmesi beni çok üzüyor.
Umarım ÖTV ve benzin fiyatlarını önemli ölçüde indirecek bir hükümetimiz olur da artık bizde insanca yaşamaya başlarız.
+1 :tamamdir
-
Ben de istiyorum ama kimse Ötv yi ve diğer vergileri indirmez, tam tersi arttırır. Çünkü artık devletin tek geliri vergiler. Şu an dürüst vatandaşı sömürerek ayakta kalıyor bu devlet :)
-
Ben de istiyorum ama kimse Ötv yi ve diğer vergileri indirmez, tam tersi arttırır. Çünkü artık devletin tek geliri vergiler. Şu an dürüst vatandaşı sömürerek ayakta kalıyor bu devlet :)
aynen öyle ben de onu savunuyorum işte. adamlar vatandaşın cebindeki parayı alıp ekonomiyi düzeltmeye çalışıyolar. devletin elinde kaynak yok sata sata bitti işte....
-
arkadaşım amerika'da 25 dolara(25 mi 35 mi tam hatırlamıorm) hundai accent deposu doldurmuş....(benzin)...başka söze gerek yok sanırım..
-
İranda 3 lira depoyu dolduruyorlar. Katar'da devlet araç başına aylık500 litre bedava yakıt veriyor.
-
(http://img204.imageshack.us/img204/7356/image001bc.jpg) (http://img204.imageshack.us/i/image001bc.jpg/)
-
2000 yılındaki gibi keşke benzin 59 kuruş olsa :-*
-
2000 yılındaki gibi keşke benzin 59 kuruş olsa :-*
Hayal o hayal ;D