Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: serhan61 - 03 Şubat 2011, 14:42:00
-
merhaba arkadaşlar.aracım 2001 model 1.9tdı 110 hp ve otomatik vites.aracımdan çok memnununm yalnız bana biraz fazla yakıyormuş gibi geliyor.araç şehir içi 30-32 kuruş arası yakıyor.genelde kısa mesafe kullanılıyor bununda etkisi olabilrmi?sürekli euro diesel kullanıyorum(3.380 tl')den.genelde sakin kullanırım. ancak yakıt tüketimi biraz fazla geldi. kullanan arkadaşlar kendi yakıt tüketim bilgilerini paylaşırsa veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.teşekkürler...
-
havaların soğuk olması, kısa mesafe kullanılması ve otomatik olması çok yakması için geçerli birer sebep.
ancak yinede diesel bir araç için,yakıt sarfiyatı fazla gibi geldi bana.
-
birol bey aracı genelde okul-ev arası kullanıyorum buda yaklaşık 20km.bununda fazla yakmasında büyük bir etken olabileceği görüşündeyim.ancak dediğiniz gibi yakıt bir diesel araç için çok fazla geldi.aracı aldıktan sonra hemen bakıma götürmüştüm. aracın kayıtları serviste çıktı.son bakımlarının yapıldığı ve şuan bakıma gerek olmadığını söylediler.aracı cihaza bağlatıp herşeyini kontrol etmelerini istedim turbo basıncı düşük çıktı onuda hava sensörünü değişerek hallettik.ancak servisteki usta aracın turbosunun sökülüp bıçaklarının temizlenmesi gerektiğini şimdilik kullanmamda bi sakınca olmadığını söyledi.bu turbonun bıçaklarında birikmiş kurumlar turbonunun işleyişini aksatarak yakıt sarfiyatını arttırabilirmi?
-
20 km mesafe çokta kısa sayılmaz aslında.
benim bahsettiğim 2, 3 km gidip stop etmek yani motor tam ısınmadan.
bu motorlarda belli bir kullanımdan sonra kurum oluşuyor.
acaba daha önce kurum temizliği yapılmış mı veya istiyor mu usta söyledimi bununla ilgili bir şey.
anlamak için şöyle söyleyim, araç ilk çalılırken zorlanıyor mu çalışması nazlı mı biraz ?
-
Kitapçıkta 5km'de anca ısınır yazıyor benzinli motor için
O zamana kadar ortalama 20-40 litre yakar,sonradan yakıt düşer diye de yazmışlar.
Ben 8km'de kullandığım için bana genelde kapak oluyor.
Dizel motor daha mı çabuk ısınır acaba?
-
aracın çalışmasında herhangi bir zorlanma yok.marş direk alıyor.daha önce kurum temizliği yapıldığını sanmıyorum.ustada motorla ilgili bişeyden bahsetmedi sadece turbonun bıçaklarının temizlenmesi gerektiğini söyledi.yalnız pek güvenemediğim için yaptırmadım.
-
koray bey genelde hararetten kontrol ediyorum düz yolda 7-8 km arasında hararet 90 dereceyi buluyor ve sabitleniyor.
-
7-8 km'de anca normal çalışma sıcaklığına ulaşıyor demek.
Aslında ölçümü bu noktadan sonra yapmak lazım.
-
evet ama ben 10km de okula varıyorum ve stop ediyorum.yani araç tam ısınmış az yakmaya başlayacakken mesafe bitiyor :) eve dönüşde aynı şekilde tabi.o zaman bide uzun yolda denemek lazım yada dediğiniz gibi motor gerekli sıcaklığa ulaştıktan sonra şehir içi değerini ölçmek daha sağlıklı olabilir.
-
Ben de o durumdan çok muzdaripim ama hangi arabayı alırsam sonuç değişmeyecek :)
-
Kitapçıkta 5km'de anca ısınır yazıyor benzinli motor için
O zamana kadar ortalama 20-40 litre yakar,sonradan yakıt düşer diye de yazmışlar.
Ben 8km'de kullandığım için bana genelde kapak oluyor.
Dizel motor daha mı çabuk ısınır acaba?
hiç sorma bende 8-10km civarı kullanıyorum, özellikle bu ay tam kapak oldu.
diesel motor daha geç ısınır benim bildiğim
çünkü yüksek sıkıştırma ve patlamaya daha dayanıklı blok kullanılır.
-
haklısınız.hangi araç olsa motorun belli bir sıcaklığa ulaşması gerekecek.ben genede motor sıcakken sağlıklı bir ölçüm yapayım.çok yakıp yakmadığını,bi problemi olup olmadığını anlamış olurum.içim rahat etsin :)
-
Ben de öyle diyecektim, ters demişim.
Ben de arabaya binmekten çok keyif aldığım için çok kısa mesafe kullanıyorum.
Direk kapak :t
-
Serhan aracın kitapçığı duruyorsa
şehir içi yakıt tüketimine bir bak o zaman.
kitapçıkta yazanı aşıyorsa sorun aramaya başla derim.
belkide belirtilen limitler içerisinde yakıyordur.
otomatik kullanmadığım için net yazamıyorum, ama manuel ile çok farklı yakıyorsun.
-
Otomatik hele kısa mesafede inanılmaz fark ediyor.
Manuelle kıyas mümkün değil
-
birol bey aracı 2. el aldık. henüz 4 ay oldu alalı.kitapçığı olmadığı için yakıt tüketimi hakkında bir bilgim yok.o yüzden bir danışayım dedim ama forumdada tdı aut.kullanan arkadaş pek yok galiba.
-
otomatik oldugu için biraz dazla yakaması normal ama bu 30 kurus geçmesi normal değil enjektörler ne durumda acaba trabzonda bosch car servisi var ise ona götürüp ölçümleri yaptırabilirsiniz yağ olarak araçta ne kullanılmış onu biliyormusunuz aracın çekisinde gidisinde sorun var mı peki ?
-
aracı vw servisinde cihaza bağlatıp ölçümlerini yaptırdım enjektörler sorunsuz çıktı.yağ olarak castrol kullanılmış ve bor power var araçta.aracın çekişinde hiçbir sıkıntı yok adeta uçuyor ama uçarken biraz fazla yakıyor gibi :)
-
birde aracı D konumunda değilde 1-2-3 veya 1-2 konumunda kullanın devrinizde 2500 3000 arasında vites değişin D konumunda aracın devri 2000-2500 arası kullanın bakalım ne olacak. 1700 civarında turbo devreye giriyor zaten
kurum temizliğide önemlidir yapılıp yapılmadıgını bilmiyorsunuz ama büyük ihtimal onlarda dolmuş olabilir.
-
önerilerinizi dikkate alcam nizam bey.
-
sakin kullanıyorum diyorsunuz ama ayak pedal üstünde ne kadar güç uyguluyor tapa gaz 80 kadar gidip durursanız fark yaratır :)
bizde 2.0 dizel var ama düz o kadar yakmıyor 120 kurus oynuyor arada
-
Serhan şimdi biraz araştırdım senin için yakıt tüketimi konusunu
manueller 6,5 civarı yakarken, automatic 9 lt civarına kadar çıkabiliyor.
seninki de 9-10lt arası tüketmiş tüm olumsuz şartlara rağmen, sanki değerlerin normal gibi geldi şimdi.
içine sinmiyorsa dediğim gibi farklı bir ustaya göster bir ara :)
-
çok teşekkür ederim birol bey bilgilendirdiğiniz için.9lt civarı yakıyorsa dediğiniz gibi tüm olumsuz şartlara ve soğuk havalara rağmen banada normal tüketmiş gibi geldi.
-
nazik davranıyorum genelde gaz pedalına nizam bey :)
-
Golf IV otomatiklerde adaptif otomatik vites var.
Aracı kullanım tarzınıza göre (ekonomik\sportif) vites değiştirme devirlerini ayarlıyor.
Benim araca binseniz inanılmaz atik gelir büyük ihtimalle.
O nedenle genelde spor kullanıp, ölçümlerde sakin kullansanız da yüksek çıkabilir.
-
evet koray bey dsp şanzıman kullanılmış bu araçlarda.sürüş tarzına göre uyum sağlıyor.en çok hoşuma giden tarafıda bu :)
-
Dizel arabanın ısınıkça performansı artar yakıtı düşer.. Soğuk kış günlerinde dizel motor 20 km'de anca kendine gelir.
-
evet genel kanı aracın yakıt tüketiminin motor belli ısıya ulaştıktan sonra ölçülmesi.bide dediğiniz şekilde deneyeceğim.ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.kazasız belasız günler dilerim...
-
konuyu geç farkettim fikirlerimi paylaşayım, bence biraz fazla yakıyorsunuz.Amcamda dsg 6 ileri caddy var,1.9 tdi, hep kısa mesafe kullanır, yol bilgisayarı ortalaması 6.5 lt, kaldı ki caddy ağır bir araç ve üzerindeki jantlar ağır replikalar.yine de yol bilgisayarı 1 litre hata yapsın desek bile sizinkisi birazcık fazla
-
6 ileri dsg ile IV kasa otomatikler yakıt tüketimi konusunda kıyaslanamaz bile.
IV kasa otomatikler kesinlikle ekonomi için yapılmamış, DSG'ler ise öncelikle ekonomiye önem veriyor.
-
aracın kitapçığında motorun asıl ekonomik tüketime 100 km den sonra geçtiği yazıyor
-
dsg zaten otomatik şanzuman değil, otomatikleştirilmiş manuel şanzuman olarak bilinir. ;)
ve Korayın da dediği gibi hem serilik hem ekonomik olma amaçlıdır.
-
golf ıv aut. un dsg den fazla yakması bencede normal.hem teknoloji farkı var hemde 6 vites şanzımanın ekonomiye katkısı daha fazla olacaktır.
-
kendimi ifade edemedim :) ben dsg derken sağlıklı bir tartma olması için söyledim aracın dsg avantajı olduğunu ama buna karşın büyük bir ağırlık dezavantajı ve replika jant falan derken hemen hemen denk olması gerektiğini söylemek istedim, 100 kmde 2-3 litrelik fark bu bağlamda normal ise bişey diyemeyeceğim , motor aynı motor
-
4 vites ile 6 vites'i karşılaştırıyorsun ama.
4 vites otomatikler 6vites DSG'ye göre daha üst devirlerde vites değiştirir her zaman.
Motorlarda da yıl geçtikçe iyileştirmeler yapıldığını unutmamak lazım.
Yoksa benzer motorların hepsinin motor kodu aynı olurdu.
Oysa motor kodu farklı olanların ufak tefek hep farkları vardır.
Benim 1.6'da hava filitre kutusuna fan ile hava basan ayrı bir düzenek var mesela.
-
gunaydinlar
servis kitabindada yakit hakkinda, 35 45 kuru$ gibi yazilar yazmadigi icin ve heryerde ayni fiyat olamayacagindan dolayi yanli$ soru olduguna inaniyorum. depo kac litre ve kac KM yol aliyor. ayrica aracin soguksa, kisa mesafe kullaniliyorsa ustune ustelik otomatikse biraz fazla yakacaktir bu dogal bi durum yani. senin aracinin ortalamasi 6 ile 6,5 olmali, sehir ici 8 ile 8,5 arasi diye animsiyorum.ama bunu net tutturamaz kimse , onedenle dolu depo ile kac km yol gidebiliyorsun ona bakmakta fayda var ve en sonunda fiyati ortaya cikarmak en dogrusu diye du$unuyorum.
buarada DSG hakkinda offlinerin yaptigi yorumlar cok yerinde.bende eklemek istiyorum
DSG ile ekonomi,saniyelik hiz kazanci ve daha konforlu suru$ elde ediliyor.duz otomatik ve normal trriptonicle vites geci$ aralari can sIkIci oluyor. ama bu cift kavramali $anzuman ile dsg ile minimuma inmi$ halde.
-
lt fiyatını belirmiştim ama birde istediğiniz gibi yazalım serhat bey.araç 100kmde 9-10lt arası tüketiyor.full depo olarak hiç denemedim bir depoyla ne kadar gittiğini.hep üstünü doldur yöntemiyle km başına yakıtı hesapladım.
-
serhat dsg 6 olsun dsg 7 olsun içim dışım dsg merak etme
@serhan61 bir golf 4 kullanıcısının yorumları bi incele istersen Golf Iv 1,9 Tdi Otomatik - Ford Club Türkiye (http://www.fordclubtr.com/forum/Golf-Iv-1-9-Tdi-Otomatik-t192579.html&pid=895878&mode=threaded)
-
soğalasın alper inceledim yazıyı.aracımın yakıtı biraz fazla ama bunda aracın kısa mesafe ve az kullanılması otomatik olmasından daha büyük bir etken diye düşünüyorum.birde uzun yol değerini ölçmek lazım..
-
ya hiç mi 30 km lik bir otoban falan yok yakınında, fulle git gel tekrar fulle bak, 60 kmde belli eder yanılmıyorsam?
-
deneyeceğim zaten alper fırsat bulamıyorum.denedikten sonra burdan bildirim yakıt sarfiyatını.
-
Rakamlar inanılmaz düşecek, emin ol :tamamdir
-
inşallah dediğin gibi olur koray :)
-
Rakamlar inanılmaz düşecek, emin ol :tamamdir
yılların masalı
-
Benim öyle oluyor.
Trafikte 8km'de ortalama 17-18 lt/100Km yazıyor yol bilgisayarı
Tem'e çıkıp gazı köklüyorum 12-13'e düşüyor anında.
Sakin kullanınca 10'un altına iniveriyor.
Arkadaş da görecek. ;)
-
bir tarafta soğuk motor, diğer tarafta sıcak motor.
motor normal sıcaklığında devir-hız sabit, düşmemesi mümkün mü, hele ki dieselde.
5lt civarına hatta altına bile inmen mümkün tdi ile otomatik olmasına rağmen.
-
evet arkadaşlar bugün aracımın sol farı buğulandığı için bir elektirkçiye götürdüm elektikçi arkadaş onu hallederken yandaki vw servisinde bir ustayla tanıştım ve durumdan bahsettim.aracın kısa mesafe kullanımlarında yakıtın fazla olabileceğini ve gerçek değeri uzun yolda alabileceğimi söyledi.aracı 2.el aldığmız için eski sahibinin triger kayışını değişip değişmediğini bilmiyordum onuda kontrol ettirdim ve kayışın değiştiğini öğrendikten sonra aracın deposunu fulleyip sahil yolu boyunca bi 60 km gittim geldim ve tekrar aynı petrol aynı pompadan fulledim.km başına 18 krş yakıt tüketti :tamamdir bu değerin 1.9 otomatik bir araç için gayet uygun olduğunu düşünüyorum...
-
1.9 otomatik 110 beygir tek kapı arabam var şehir içi full depo ile 750-800 km gidiyorum şehir dışı ise adam akıllı kullanınca 1000 gittiğim oldu .
Şöyle birşey yazmıştım az önce tekrarlıyabiliirm aslında ;
'' Yurt dışındayım öğrenci olduğumdan dolayı , senede 1-2 kerede olsa Bursaya gelme imkanım oluyor . Benzin ve mazot fiyatları bildiğiniz gibi yurt dışında daha ucuz ama yavaş yavaşda pahalanıyor oralarıda . 4 sene önce 1.70 olan mazot ve benzin şuan 2.32 benzin 2.47 mazot olarak gidiyor . Arabama gelicek olursa 1.9 TDİ ; genelde istanbul üzerinden geliyordum kgs lerden kaçak geçmeme rağmen 45 milyonluk feribot parası + istanbul trafiği + otobanın uzunluğu can sıkıntısından maffediyordu ama bir keresinde deneme yapayım demiştim acilen bursaya gidip gelmem lazımdı 1 gün içeresinde acil dememin sebebi o gün içeresinde dönmüş olmalıydım ; her neyse depoyu fulledik ağzına kadar 55 veya 60 ( 55 litre deniliyor ama inanmıyorum ) * 2.20 den almıştım sanırsam o zaman full depo 120 milyon civarı fullemiştim . Bg deki evimden Bursadaki evim toplam 150 km sınıra kadar 400 km de sınırdan sonra tam 550 km . Full depo ile sabit bir hızda 120 devir ise 2100 civarı istanbulda bile dikkat ettim biraz gidip geldim bg den bursaya bursadan bg ye . 1100 km yaptım toplam full depo ile . Ama sadece o defa o kadar fazla km yapabilmişimdir diğerlerinde otoban çabuk bitsin diye bastığımda olmuştur ama kafadan 800-850 km gidiyorum hep full depo ile . Aracım bana özgümü bilmiyorum ama umduğumdan çok daha az akıyor . Bu arada 2 gün önce tekrardan bg den gelmiş bulunmaktayım ama bu sefer çanakkale üzerinden geldim tekrar 150 km sına kadar + 430 km bursadaki evime kadar yani 580 km bu sefer yol tuttu ama normalde yarım depo giderken mazot bu sefer yarım depo dan daha az yaktı üstüne 1 çizgi bile kaldı desem yeridir hatta daha fazla . Arabam inanılmaz az yakmaya başladı şehir dışında hadi hayırlısı bakalım . Ama gel gelelim Türkiyede mazot ve benzin fiyatlarına isyan etmemek elde değil . ''
-
haklısınız birol bey Türkiyede yakıt fiyatları oldukça yüksek.o yüzden araçtaki en ufak yakıt değişikliklerinden maddi olarak etkileniyor insanlar.bende araçtamı bi sorun var diye düşünmüştüm ama uzun yolda denedim ve değerler olması gerektiği gibi çıkınca rahatladım.şehir içindeki tüketiminede katlanacağız artık. :)
-
merhaba arkadaşlar.aracım 2001 model 1.9tdı 110 hp ve otomatik vites.aracımdan çok memnununm yalnız bana biraz fazla yakıyormuş gibi geliyor.araç şehir içi 30-32 kuruş arası yakıyor.genelde kısa mesafe kullanılıyor bununda etkisi olabilrmi?sürekli euro diesel kullanıyorum(3.380 tl')den.genelde sakin kullanırım. ancak yakıt tüketimi biraz fazla geldi. kullanan arkadaşlar kendi yakıt tüketim bilgilerini paylaşırsa veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.teşekkürler...
Bir dizel araç için bana da ş içine fazla geldi.
-
birde bakımları yapıldıktan sonra dener yazarım arkadaşlar şehir içi değerini.aracın 10.binlik bakımı yapılmış triger kayışı falan değişmiş ,serviste kayıtlarını inceledim ama ben yaza doğru trigeri değiştircem onu değiştirirkende bütün bakımlarını yaptırmayı düşünüyorum .değiştiğini gözümle görmek istiyorum.
-
Aracım 1.9 TDI CONFORT OTOMOTIK eoru dizel kullanıyorum. 3,400 TL/Litre
Şehir içi 100 KM de 9 litre yakıyor buda ortalama kilometre de 300 kuruşa geliyor. Tüm bakımları yapıldı trigerde dahil. İşyerim 3 km mesafe de motor ısınmadan işyerinde oluyorum. Geçen gün servise götürdüm dedim bu mazot sarfiyatı normal mi, bilgisayara taktı birşey çıkmadı. Bir tavsiye klima açıkken econ modda çalıştırın oda etkiliyor olabilir. Kazasız sürüşler dilerim.
-
teşekkürler bullend kardeş.yakıt değerlerimiz aynı sayılır.bende cihazda enjektörleri yakıtı falan kontrol ettirmiştim herşey temiz çıkmıştı.
-
Aracım 1.9 TDI CONFORT OTOMOTIK eoru dizel kullanıyorum. 3,400 TL/Litre
Şehir içi 100 KM de 9 litre yakıyor buda ortalama kilometre de 300 kuruşa geliyor. Tüm bakımları yapıldı trigerde dahil. İşyerim 3 km mesafe de motor ısınmadan işyerinde oluyorum. Geçen gün servise götürdüm dedim bu mazot sarfiyatı normal mi, bilgisayara taktı birşey çıkmadı. Bir tavsiye klima açıkken econ modda çalıştırın oda etkiliyor olabilir. Kazasız sürüşler dilerim.
kardeş sen arabaya acı çektiriyorsum 3 km git stop et. az bile yakıyor.
uzun yol değerlerin nasıl ?
-
Motor ısıtma kitleri var.
Ondan al.
Winter pack diye geçiyor.
Burada benzinli için var ama parçalar motor koduna göre değişiyor.
Hem benzinli hem de dizele var.
Volkswagen Zubehör Shop - Heizgerät für Standheizung, Komplettpaket Benziner 1J0054955 (http://www.volkswagen-zubehoer.de/shop/product_info.php?info=p304_Heizgeraet-fuer-Standheizung--Komplettpaket-Benziner.html)
Bu yetmezse:
http://www.volkswagen-zubehoer.de/fileadmin/pdf/prospekte/votex_zubehoer/Golf-IV_Preisliste_07.pdf
Burada sayfa 9'da hangi motor kodu için hangi parçalar olur o da yazıyor.
;)