Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf II => Konuyu başlatan: meister6 - 25 Ocak 2011, 21:11:31
-
iyi akşamlar arkadaşlar yay ve amartisör almak istiyorum arabam alçalsın veya sert düşsün istemiyorum konfor ve rahatlık olsun istiyorum ne ebatlarda ve ne marka yay ve amartisör almamı tavsiye edersiniz yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
-
amortsör ve yay takımı alman şart. coilovers senin isteklrini karşıllmaz bilgin olsun:) şehir içi konfor sıfırr max. sürat 30 km\h çok zorlanıyorum ben açıkcası fakat yol düz olsun otoban olsun yay araç alçakmış farketmiyo ok gibi maşşşaaahh:)
-
herzaman boge marka amortisörleri tavsiye ederim.
:D :D
-
ya ben boge markayi aldim ama aracimin arka amortisorleri boge mesela ama cukura düstügünde küt küt vuruyo anlamadim :(
-
Küt küt vuruyorsa amortisöre giren takozu ortadan kesin. Ses kesilir.
-
amortisore giren takoz derken anlayamadim tam nasil oldugunu
-
amortisore giren takoz derken anlayamadim tam nasil oldugunu
camurluk içine bakın kule basına doğru konik bir malzeme
-
nizam abi o konişk bicimindeki kulenin tam icine giren takoz anladim onu ortadan kesince ne deişir ki sesin kesilmesi ile ilgili cukura falan düstügünde araba önde bisey yok arka küt küt cok fena vuruyo
-
onur galiba kesip çıkarmayı kastetmiş eskisi görev yapamaz hale geldiyse onu iptal edip boşa ses yapmasını engeller
-
anladim abi tsk ederim ilk firsatta bi kulenin icini kontrol ettiricem
-
Yeni eski farketmez.
Kesilirse daha iyidir.
VW Golf MK2 1.3 1.6 1.8 GTI All Front Bump Stop on eBay (end time 14-Feb-11 16:08:52 GMT) (http://cgi.ebay.co.uk/VW-Golf-MK2-1-3-1-6-1-8-GTI-All-Front-Bump-Stop-/160520163836?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item255fbf51fc)
Bunu yarıdan kesin %90 problem budur. Eğer amortisörü ilk taktığınız günden beri varsa.
-
boge marka çok iyi bende düşünüyorum yanlız anlamadığım birşey var aynı arabaya göre aynı yağ basınçlı boge marka amartisör tr de tane 70 tl almanyada tane 70 euro burda neden ucuz? onur kardeş bu takoz işini iyice bir anlatsan iyi olacak,amartisörün kafasına geçen lastik takozu kestiğimizde özelliğini iyice yitiripde daha çok ses yapmazmı?
-
birde bu atmış olduğun link deki lastikler nasıl bişey öyle amartisörün neresine takıyorlar onlar toz lastiğine benziyor
-
O takozun özelliği amortisör mili içeri kaçtığında zarar görmemesi için olan bir önlem. Hiç bir zararı yok benim araçtakiler kesik. Coilover'larla seken arkadaşlarda varsa onların üzerinde gittiklerindendir.
Gönderdiğim linkteki takoz toz körüğünün içinde milin üzerine geçer.
-
linkteki lastik zaten amortisörün dip görüp vuruntu yapmasını engellemek içindir..amortisör sağlam olmasına rağmen vuruyorsaki golflerin arkaları hafif olduğundan bu kronik gibidir..asıl çözüm amortisör ve yay kombine olduktan sonra araca bağlanırken yukardan somunla bağlantı kısmının hemen altındaki konik lastiklerin değişmesidir..tanesi 5 tl dir.