Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: devrankayabaşı - 23 Ocak 2011, 22:09:39

Başlık: acil karbüratör yardımı ??
Gönderen: devrankayabaşı - 23 Ocak 2011, 22:09:39
slm arkadaşlar aracım 1.5 jb kodlu motora sahip gerçi üst kapakta  1.6 yazısı var ama tam olarak bilmiyorum aracımda son zamanlarda bir problem oldu aracı sabah çalıştırırken araç çalışmıyor marş basıyor benzin gelmediği için çalışmıyor karbiratörün üstündeki şapkayı çıkartıp biraz benzin döküyorum ondan sonra çalışıyor ancak ve ısındıktan sonra problem olmuyor ama 3 saat sonra çalıştırmaya çalışınca gene aynı problem oluyor benim zaten karbüratörümde jikle yoktu şimdi iyce bozuldu sanırım bulunduğum yerde tek bir ustası var oda randevulu çalışıyor ve bana 350 liradan kapı açtı dahada artabilirmiş elinde bana uygun sağlam işlem gerektiröeyen karbüratör olan varsa veya nasıl bulurum bir yardım edin lütfen
Başlık: Ynt: acil karbüratör yardımı ??
Gönderen: ThE_Unforgiven - 23 Ocak 2011, 22:19:06
Kaancabrio nickli arkadaşla aynı motora sahipsiniz o bu konularda uzmanlaştı valla ona bir mesaj at özelden.
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:20:08
sağolun ben bi sorayım  o arkadaşa ya varmı acaba başka bilgisi olan ?
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:26:37
Kaancabrio nickli arkadaşla aynı motora sahipsiniz o bu konularda uzmanlaştı valla ona bir mesaj at özelden.
mecburen  :D
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:29:12
1. 350tl çok aşırı bi ücret bi karb için...
2.karbüratörün markası ne solex olması lazım orj ama bizim ustalar bayılır değiştirmeye seninki ne eğer jb motorsa 34pict solex olması lazım onu yazarsanız yardımcı olurum elimden geldiğince
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:32:28
sağol kardeşim benim bulunduğum yerde asında tam benim olduğum yerdede değil 105 km ieride merkezde birtane usta var onlarda artık doymuş adam kaputu açmadan 350 tl den başlar dedi dahada çıkabilir dedi başkada bakmadı bişeyine öyle bir esnaflıkları var modeli ne olduğunu tam bilmiyorum acaba nasıl öğrenebilirz ? biyerinde yazıyormudur kim bilir acaba ?
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:35:56
yazar üstünde benzin haznesinin olduğu yerde,ne olursa olsun bi karbüratörün tamir takımı en fazla 25 -30 tl dir en fazla oda bi okadarda işcilik alsın diyelim eee nerde 350 :) o paraya sıfır karb bulursunuz hemde daha iisinden
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:39:13
işte bulmaya çalışıyorum bende nerden nasıl buluruz uygun fiyatlı acaba
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:41:52
değiştirmeye gerek yok ama karb. bozulmaz tamir takımla kendine gelir....ama daha iyi bişey dersen tempraların karb.leri var weber olan onlar iidir dahda hızlanır aracın hem bi flanşla uyuyo diye biliyorum orj manifolda onu bi araştır...
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:44:26
karbürator tamir takımını alsak mecbur gene aynı ustaya gidicez çünkü adam tek anlayan kışı bu işten adam eline aldımı tek fiyat sıfırlarım garantili iş yaparım 350 liranı alırım diyor başkada kaputu dahi açmıyor bu boyacı küpü değilki sokup çıkaralım diyr komple sıfırdan rektefiye edicekmiş
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:45:49
neyi rektifiye ediyo ya :D
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 17:46:33
karbürator tamir takımını alsak mecbur gene aynı ustaya gidicez çünkü adam tek anlayan kışı bu işten adam eline aldımı tek fiyat sıfırlarım garantili iş yaparım 350 liranı alırım diyor başkada kaputu dahi açmıyor bu boyacı küpü değilki sokup çıkaralım diyr komple sıfırdan rektefiye edicekmiş

ah be kardeşim biz ne ustalar gördük sana sıfırlarım dicek sonra ayar tutturamıcak diyeceği lafıda sölüyorum şimdiden " Bunlar böle kornik böle binecen " der ;)
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:47:04
ah be kardeşim biz ne ustalar gördük sana sıfırlarım dicek sonra ayar tutturamıcak diyeceği lafıda sölüyorum şimdiden " Bunlar böle kornik böle binecen " der ;)
aynen öyle :D
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:48:36
ben o adama verirsem eğer 350 milyon ve eğer o karbüratör adam olmazsa ben  adamın dükkanını yakarım o arabanın yakamadığı benzinle valla :D acaba izmire götürsem arabayı daha uygun fiyata yapılırmı acaba ya
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 17:49:33
aydından 105 km ileride nasıl bir yer abi burası ? Yani sen şehre çokmu uzaktasın ki tek usta var diyorsun. Atla izmire git daha ucuza gelir emin ol 50-60 a halledersin artı yol paran işte.
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:50:01
tam onu diycektim bende git izmire herhangi bi karbüratörcüye...hatta orda karbüratör bile bulursun tempradan çıkma 150 tl civarı falan düzgün olanları orda yaparlar bi şekilde
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:51:59
ben aydına 105 km mesafede bulunan didimde oturuyorum yani merkeze 105 km var ev bu usta orada tek çok araştırdık ama başka yapan yokmuş herkes bu adama minnet ediyor bu bölgede ve adamıda görseniz sanayinin sahibi gibi geziyor randevulu çalışıyor ben öçıktım gittim 1 saatlik yoldan adam gelmeden önce arasaydın dedi beni yolladı valla :D
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 17:52:59
Kaan biz orda dükkan açsak mı ?
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 17:55:13
 ;)iyi fikir valla.... arkadaşım büyük konuşmayayım ama öyle kendini beğenmiş adama dünyadaki son karbüratörcü olsun yinede iş yaptırmam herife bak ya sanki uzay mekiği yapıyo altı üstü karbüratör bakımı yapcak
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 17:56:42
valla ben düşünüyorum iyi bir usta bulup etiricen büyük şehirden ortak çalışırız ustaya ve çok iş yapıcağına eminim :) izmirde varmı acaba bu işi hakkıyla yapan bir yer ?
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 17:57:27
izmirli bir çok arkadaş var eminim yardımcı olurlar ;)
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:00:11
yani izmire gidiş geliş 100 lira yaksam 150 yede işi halletsem güzel olur hemde gezmiş olurum :D bikaç yer bulup randevu alayımda gene aynı olayı yaşamayalım ya
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:00:34
illaki vardır ya zaten çok zor bişey değil onun tamiri sıkmayın canınızı  ;)
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:01:16
dedim ya eğer tamir takımla düzeliyorsa ki düzelmeme gibi bi ihtimal çok zor 50-60 tl ye biter işiniz  :)
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:04:16
inşallah ama şöyle bişey var benim jikle sistemim iptal edilmiş yani ya komple yok yada tıkalı diye boruları vs falan iptal olmuş acaba onada bakarlarmı aynı yerde ?
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 18:05:19
komple yaparlar kardeşim hiç canıcı sıkma randevuyada gerek yok biri yapmasa biri yapar çünkü orda usta çok D:
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:10:30
doğru diyorsun evvet ya en iyisi izmire gitmek vala giderken biraz pahalıya gelir ama geirken inşallah az yakar hale gelir araba :D yoksa zaten anca 200 milyona gidip geliriz :D
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:16:20
kaç km ya izmir ordan?  :o
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:18:44
 valla 160 falan gidiş geliş 320 yuvarak 350 de kilometrede 40 kuruştan (uzun yol bu ) 140tl  yapar işte birazda şehir içinde kayboluruz falan ozman yandık yani
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 18:20:17
40 kuruş şehir dışımı :D One ya 8 silindirmi hocam bu araç....
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:20:28
aynı karbüratörle benim araç uzun yolda 25-28  kuruş yakıyo kesin karb.ün bakıma ıhtıyacı var belli oldu  ;)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 24 Ocak 2011, 18:22:31
Yerinde olsam İzmir'e otobüsle giderim karbüratörcüye durumumu anlatırım gerekirse arkadaşımın diesel arabasını alırım karbüratörcüyü arabanın yanına getiririm  daha hesaplı yada sadece karbüratörü söküp götür karbüratörü sökmek zor bir iş değil  ;)
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:23:27
benim yakıtında bi üzüntüm yok ta araba şuan çalışmıyor ya açıp benzin damlatıyorum karbüratöre ondan sonra çalışıyor oda patır patır ya acaba başka nedeni olabilirmi oyle olmasının
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:23:36
ayarını nası yapcaklar gökhan ? adamın ayar sorunu var zaten
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:24:17
benzin otomatiğine falanda bi baksınlar işte komple çıkar nerden olduğu
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:24:59
bende düşündüm otobüs işini ama yani araçta bağlı olarak ayar olması lazım bulunduğum yerde adam eleyince daha da kötü oluyor bilen bilmeyen el atıyor işe ondan yani
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 24 Ocak 2011, 18:27:00
Çekiciyle götür anlaş herhangi bir çekiciyle fiyatı baktın daha ucuza mal oluyo kaldır götür  :melek:
Gönderen: Kaancabrio - 24 Ocak 2011, 18:27:36
Çekiciyle götür anlaş herhangi bir çekiciyle fiyatı baktın daha ucuza mal oluyo kaldır götür  :melek:
mantıklı :D
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:28:41
yok ya okadarda değil arabayı çalıştırıyom benzin döküp araba ısınınca canavar gibi stp etme falan yok ama sabahları daha doğrusu soğukken almıyor sanırım benzini dökünce patır patır duman falan eşliğinde çalışıyor ve aşırı duman atıyor egsozdan ya beyaz duman
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 24 Ocak 2011, 18:30:22
yok ya okadarda değil arabayı çalıştırıyom benzin döküp araba ısınınca canavar gibi stp etme falan yok ama sabahları daha doğrusu soğukken almıyor sanırım benzini dökünce patır patır duman falan eşliğinde çalışıyor ve aşırı duman atıyor egsozdan ya beyaz duman
Ben çalıştırma yönünü kastetmiyorum o kadar yakıt parası vericeğine koy bi çekicinin üzerine öyle git yüksek motorlu araçları çok yakmasın diye yada yolda zarar gelmesin diye çekici üzerinde götürüyorlar suç sende değil bu benzin fiyatlarından ama kurunun yanında yaşta yanıyor :saskin:
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 18:33:10
evet doğru diyosun haklısın ya ama şimdi burda herşey pahalı çekiciye desen adam izmire 500 lira ister en az kendimiz rent acar işiye uğraşıyoruz burda kaza yapan aracımız çok oldu 60 km deki kazaya 150 liradan aşağı gitmiyor adamlar yani burda hayat pahalı :D
Gönderen: ThE_Unforgiven - 24 Ocak 2011, 18:33:41
ORda hayat çok pahalı ya :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 24 Ocak 2011, 18:38:07
O nasıl bir hayat ya siz bu tarafa taşının bence  :)
Gönderen: devrankayabaşı - 24 Ocak 2011, 19:20:10
doğru diyorsun ya buralar emekli yeri aslından tam :D
Gönderen: aylanc3 - 10 Şubat 2011, 00:12:33
Bornovada üçüncü sanayi var,
orada BESİM usta var, yılların ustası.
Ben 1997 de ilk MK1 imi de oraya götürüyordum, şu anki aracım için henüz kısmet olmadı ama gerek duysam yine tek oraya götürürüm.
Ben aracımı sabahdan oraya bırakıyordum akşam iş dönüşü alıyordum,
Adam kağıt kalemi alıp tek tek neler yaptığını saymaya başlıyordu ama ben izin vermiyordum nedenini aşağıda yazdım.
Ama arabaya ilk marşı basarken verdiğim paranın boşa gitmediğini anlıyordum hemen.
Aracım resmen "az yakan çok kaçan" hale gelmiş oluyordu.
Adam karburatörü komple dağıtıp, temizleyip yenileyip topluyor, bujisinden hava filtresine kadar herşeyi kontrol ediyor(kompresyon v.s.) ve son olarak süper bir ayar çekerek aracı sana teslim ediyordu. (arabam motor istediğinde bile süper ayar tutturuyordu)

Tek dikkat edilmesi gereken: ucuz pazarlık yapmayacaksın, fiyatları zaten makul'dur 25 dediğinde "abi ya 22.5 olmazmı" dediğin zaman ya bahane yaratıp aracına bakmıyordu yada işi savsaklıyordu. Ama bana hiç öyle yapmadı çünkü verdiğim paranın her kuruşunu hakediyordu, işte bu yüzden hesap verir gibi yaptıklarını bana hesaplamasına izin vermiyordum.  :tamamdir

Bu ustaya gitmeyi düşünürsen, üçüncü sanayide kuzenimin dükkanı var, ondan telefon numarasını almasını isterim ve seveseve sana iletebilirim. :tamamdir

İzmirden selamlar ;)
Gönderen: devrankayabaşı - 10 Şubat 2011, 11:45:07
çok tesekkur ederım ılgınıze ue alakanıza bu besım ustamızın adres ue ıletısım bılgılerını benım ıcın alırsanız cok seuınırm saygılar gorusmek uzere
Gönderen: aylanc3 - 15 Şubat 2011, 15:41:43
Çok özür dilerim,
teknik sorunlar yüzünden evde internete giremiyorum. İşyerinde de yoğunluktan dolayı bakmak ancak nasip oldu.
Az önce kuzenimi arayıp Besim ustanın telefon numarasını istedim, kendisi 1-2 saat içinde dükkana dönecek ve Telefon numarasını iletecek.

İletti bile :  :tamamdir
Besim Usta: 0232 486 43 61