arkadaÅlar cümleten iyi akÅamlar 91 jetta td aracıma mazot yerine iki teneke 10 numara yaÄ ve 1 teneke gazyaÄı kattım kullanan arkadaÅlar hiç biÅey olmadıÄını derler amam ben birde bu sitedeki tecrübesi olan arkadaÅÅlardan faydalanmak istedim nerdeyse 1 depoda 40 tl farkediyor
böyle yaparsam zararları neler olacak yardımcı olacak arkadaÅlara Åimdiden teÅekkür ederim
gazyaÄı koymayın. 15 litre mazot koyup üzerini 10 numara yaÄ ile fulleyin. her 6000 km civarı mazot filtrenizi deÄiÅtirin bu cok onemli içindeki karton malzeme yaÄdan tıkanıyor. bunları yapın hiçbirÅekilde problem yaÅamazsınız :)
gazyaÄının yaÄı incelltiÄini söylüyorlar gazyaÄının yerine mazot koyduÄumuzda mazot aynı iÅlevi görecekmi yoksa yakıt kalın olmazmı acaba hem fazla yakıp hemde patırtılı yanmazmı acaba?
ben yeni nesil passat tdi motorunda uzun süre kullandım hatta yazılım ve büyük enjektörlede denedim hiçbir sorun yaÅamadım. zaten 10 numara denen yaÄın kalitelisi mazot gibi akıÅkan olur. tek dikkat etmeniz gereken nokta mazot filtresini çabuk tıkar gazyaÄına gerek yok mazot inceltir zaten
tamam anladım teÅekkür ederim
ah gerçek 10 numara yaÄ olsa dediÄin gibi kalitesi tartıÅılmaz ama duyduÄum kadarıyla atık yaÄlardan biÅeyler yapıp 10 numara yaÄ diye satıyormuÅlar buda dediÄin gibi filtreleri erken tıkayacak birde sizin dediÄiniz gibi deneyelim bakalım
zaten kaliteli yaÄ hem berrak hemde akıÅkan olur aynı mazot gibi almadan önce bir bardaÄa falan koydurup bakabilirsiniz satan yerde
10 numara yaÄı solvent yani ham sentetik tiner çözer ve uyumlu hale getirir kesafet ölçen tüpler var 1 tanede onlardan alıp mazot kesafetini yakalarsan al san mazot:))
halk otobus soforlerını gectınızzzz :) zatenn az yakıyoo td lerrrr niye risk alıyosunuzzz. Hele tiner fiilann direkk pistonu delerr. Depoya koyuuuosunn depoda hepsi birbiri ile karıÅıyomu çözüyolarmı birbirlerını yag uste çıkmazzmı. YannlıÅmı dusunuyorummmm?
kimbilir belki sende haklısın riske girmemeye pazarın hesabını yaparken eldeki bulgurdanda olacaÄız hesabı ama bunu bu Åekilde yıllarca kullananlar var hiç biÅey olmadıÄını söylüyorlar tabiki ki doÄrumu olduÄunu bilmiyoruz baÅka yorum yada tavsiyelerde bulunacak arkadaÅlar lütfen yazsınlar bununla ilgili,ilgilenen herkese teÅekkür ediyorum.
sanayiye yakın oturuyorsan sorun yok demektir
:D :D
sanayiden geri kalmıyom zatende yorumlara bakılırsa en güzeli aslına dönmek
ben 5 sene dizel hyundaide kullandım standart bakımların dıÅında sanayiye hiç gitmedim önemli olan karıÅımı düzgün ayarlamak
AYnenn KarrıÅım önemmliii bencede:) bu iÅlerle uraÅan kimyacı filan iÅinizi görür belkii araçtırın bakalımm:) Nett sonuçları paylaÅınn:) Bİz LPG YE Devammmm:)
Euro dızel ustunede 10 yagı koy yarı yarıya yap 20 tl kar yap temız olsun kırsal kalksın bende baslıycam
Alıntı yapılan: cahitarsal - 23 Ocak 2011, 22:22:42
Euro dızel ustunede 10 yagı koy yarı yarıya yap 20 tl kar yap temız olsun kırsal kalksın bende baslıycam
sen yapmasan Åasarım cahit :)
senın sasırtmmak ıcın yapmam lazım abı :D
eniÅtem tırcı. bugün konuÅtum, 1 sene içinde daf tıra 3 kere motor yaptırdım, 25 milyarım gitti dedi. o da kullanıyordu bi depo yaÄ, bi depo mazot. kesinlikle önermiyorum dedi. elin almanının mühendisinden çok mu biliyosun, adam yaÄla çalıÅcak olsa araba, yaÄla çalıÅır yazardı dedi ..
Alıntı yapılan: lostys - 24 Ocak 2011, 16:41:46
eniÅtem tırcı. bugün konuÅtum, 1 sene içinde daf tıra 3 kere motor yaptırdım, 25 milyarım gitti dedi. o da kullanıyordu bi depo yaÄ, bi depo mazot. kesinlikle önermiyorum dedi. elin almanının mühendisinden çok mu biliyosun, adam yaÄla çalıÅcak olsa araba, yaÄla çalıÅır yazardı dedi ..
sırf yag ile çalısması zaten tuhaf piyasada 10 numara adlı yag kullananlar iÅi kötü araçta eniÅtenin ki gibi motor kalmıyor hiç
Enjektörleri ve pompayı zamanla yıpratıyor. Mekanik bir arıza vermese de ömrü kısalıyor. Ayrıca motor ömrünü de kısaltıyor diye biliyorum
Daha önce bu konu hakkında bir baÅlık açılmıÅtı ordada anlattıÄım gibi, eski kasa düz dizellerde 2 kısım 10 numara yaÄ 1 kısım mazotla karıÅımını yaparsan herhangi bir problem çıkacaÄını sanmıyorum. Ancak inceltmek için benzin , tiner ,solvent vb maddeler kullanılırsa sonuç hiç iyi olmaz. Aracın yakıtının kesafetinden öte yanıcılık derecesi de çok önemlidir. Aynı kesafeti motor yaÄını incelterek bile elde edebilirsiniz fakat motor yaÄı katiyen yanma özelliÄinde deÄildir. Kısacası demek istediÄim Åey kesafetin yanında yanıcılık özelliÄinide hesaba katmak gerekmektedir. 50 litre bir karıÅımdaki 2-3 litre benzin dahi ,aracı fazla yakmaya ve olaÄandan daha sıcak çalıÅmaya sevk eder.