Volkswagen Türkiye
Otomobil Forumu => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: murat_2242 - 14 Ocak 2011, 18:05:21
-
selam arkadaşlar.bugün kadosan üçelde uzun süredir düşündüğüm lpgyi taktırmaya gittim.usta atikeri uygun gördü sabah verdim akşam aldım arabayı sadece biraz sesi var çekişde hiçbir farklılık yok.ama önemli olan yakıt tüketimi tabiki.ölçümlerimi paylaşacam.
-
aracın resimlerinide paylaşırsanız seviniriz
-
bende bundan oncekı aracıma (brodvay),kadosan ucel de taktırmıstım,hayırlı olsun
bıdahakı ay belkı bende 6n e dusunuyorum
-
aracın boyası çok kötü korozyondan dolayı o yüzden resim çekemiyorum:(
-
arkadaşlar ilk lpg tüketimim şöyle.30tl lik lpg ile 150km de öttü.(1lt lpg 2.27) istanbul şehiriçi.nasıl sizce.
-
bence gayet iyi bende sportline ı satıp 1,6 75 hp almayı düşünüyorum izlenimlerini paylaşırsan sevinirim lpg ve atiker ile ilgili.
-
bikere performansda düşüş yok gazda mı benzindemi anlayamıyosun.abartılan enjektör sesi de yok.çok memnunum allaha şükür.nazar değmesin.
-
slm bende lpg taktırmak istiyorum tam adamına geldim sanırım çünkü atiker bana en uygunu geldi maddi olarak ama ilk çalışmada stop ediyo falan diye korkuttular beni aracımdan çok memnunum ama benzin malum cep yakıyor ;D tavsiyelerini bekliyorum murat kardeş. bu arada depo nasıl taktırdın simitmi küçük depomu? malum hb bagaja depo girince iyide daralıyo, stepne küçük olduğu için yeride dar smit depo az yüksek atıyo ben yinede simit taktırmk istiyorum varsın az yüksek olsun, seninki nasıl?
-
bende atiker taktırdım ama ses yok lpg montajını yapan ustanıza rica edin enjektörlerinizi ses yapmayanıyla yani yeni versiyon enjektörlerle değiştirsin :)
-
Bendede atiker var sigortası ucuz olduğundan atmadı ve benzin/gaz düğmesi yandı garantiden değiştirdim. Bu olay tam bir yıl sonra başıma geldi.Sorunsuz biniyorum 1yıldır.220 tl yakıyor yoğun trafik malum :tamamdir
-
nakres yeni tip enjektör takıp takmadığını nasıl anlarız? polomu daha yeni aldığım için enjektör sesi nasıl anlaşılır nasıl artıp artmadığını anlarım? şuan benzinde tork sesinden başka bir ses gelmiyo? vee asıl önemlisi buradan takip ettiğime göre herkesin kendine göre beğendiği sistemler var tabiki kalite farkıda söz konusu ama sizler atikeri tercih ettiğine göre ve okdrda çok sorun yaşayan yok sanırım maddi olarakta en uygunu bende ondan taktırcam arkadaşlar tavsiyelerine ve yorumlarınız ne yönde bekliyorum.
-
bendede atiker var bir sıkıntı olmadı bu gune kadar 1 sene oldu benimde
-
rölantide çıt çıt ses yapar aynı subab vurma sesine benzer yani şahinin çalışması gibi
-
teşekkürler arkadaşlar
-
arkadaşlar 10 gun önce atiker taktırdım bende. yaklaşık 750 km yaptım . şimdiye kadar bi sıkıntı yok. ilk çalıştırma zorluğuda sıralı sistemlerde pek olmuo. ben depoyu 35 ltrelik simit depo taktırdım. stepnenın olduğu yere tam uyuyor. tavsiye ederim. benzinde yaklaşık 390 krş yakıodu 240 civarına kadar düştü. 1000 km den sonra ki bakımda yapılacak ayardan sonra daha da düşmesini bekliyorum. aslında daha da az yakar ama biraz sert kullanıyorum
-
bende simit depo düşünüyorum bugün sırf bu yüzden stepnenin olduğu bölümü açtım hem temizlik yaptım hemde bakmak istedim stepnenin üzerindeki etiketten tutunda lastikteki boya bile duruyor :D alalı daha 1 ay olmadı yeni gördüm :o şöyle bi tespit yaptım simit tüp takıldığı zaman alttan tüpün bağlantı kısımları çıkıyor sanırım resimlerde öyle görmüştüm ama zaten stepnenin yerinin çıkıntısı yere çok yakın birde simit deponun bağlantıları buradan çıkıntı durumu oluşturursa biraz tehlikeli olmazmı? yere bi karış yok zaten. sizlerdeki nasıl arkadaşlar? normal depo taktırıpta bagajı küçültmek istemiyorum.
-
simit depoda zırt pırt bitiyor :(
-
simit depoda zırt pırt bitiyor :(
bide şamandırası tank'a göre çabuk arıza yapıyo yada bana denk geldi 2 sefer ???
-
alttan çok fazla bir çıkntı oolmuoo. sıkıntı yapıcak yada tehlike li bı durum olucanıu zannetmıyorum
-
arıza olayı bıraz da şans galıba :)
-
bitmesi sorun değil benim için okdr çok km yapmıorum çnceki aracımdaki tankda çok küçüktü. ben çıkıntıdanyı düşünmüştüm sadece gemici arkadaş tahmini kaç cm cıkıntı var acaba?
-
kaan yarın sabah bakım yazarım.. hatta fotoğrafınıda çekip atarım yarın
-
eyvallah gemici
-
öyle bi çıkıntı yok arkadaşlar bende hatta gaz dolum yeri eğilip baktığımda anca gözüküyo.
-
bnm araçtada atiker var aracı satın aldığım kişi takttırmış garantisi devam ediyo, öyle büyük bi sorunum olmadı fakat bnm göstergesinde problem var sanırım fullediğimde bütün yeşil ışıklar yanıyo zaman sonra teke iniyo daha önceden kırmızı ışıkta yanardı şimdi bazen yanıyo müşürde problem var sanırım bakıma götürdüğümde söledim tankı boş getir basıncına falan bakalım dedi müşürden değilmidir falan dedim onada bakarız dedi ama götrmedim daha kötü olur falan diye böle idare ediyorum başkada bi problem yok geçen bende 30 tl lık gazla 120km yaptım şehir içi (ist) ama değişiyo bazen 140 falan oluyo
-
bnm araçtada atiker var aracı satın aldığım kişi takttırmış garantisi devam ediyo, öyle büyük bi sorunum olmadı fakat bnm göstergesinde problem var sanırım fullediğimde bütün yeşil ışıklar yanıyo zaman sonra teke iniyo daha önceden kırmızı ışıkta yanardı şimdi bazen yanıyo müşürde problem var sanırım bakıma götürdüğümde söledim tankı boş getir basıncına falan bakalım dedi müşürden değilmidir falan dedim onada bakarız dedi ama götrmedim daha kötü olur falan diye böle idare ediyorum başkada bi problem yok geçen bende 30 tl lık gazla 120km yaptım şehir içi (ist) ama değişiyo bazen 140 falan oluyo
Atikerin göstergesi hiçbir zaman doğru göstermez bu yüzden ona güvenme derim . deponu doldurduktan sonra km tripten sıfırla ve gözün yaptığın kilometrede olsun..
-
hadi ya şamandırayı değiştirsemde düzelmzmi bu atikerlerin hepsinde böle mi gerçekten ?
-
maalesef türkiye genelinde çözülemeyen bir sorun.ama aşağı yukarı yapacağı kilometreyi biliyosun o yüzden sorun olmuyo bence.
-
ben 1 sene (14000 km) dir kullanıyorum. daha tık demedi. gösterge işine gelince atikerlerin şamandırası pek kaliteli değildir. ondan dolayı ışıklar çabuk söner ve kırmızı da şehir içi ve dışına göre değişiklik göstermek kaydıyla 70 ilaa 130 km arasında götürür.
-
bu arada bende simit depo kullanıyorum ve malum kış ayları yakıt artıyor (22 kr ile 28 kr arasında yakıyorum km de)
-
bu arada bende simit depo kullanıyorum ve malum kış ayları yakıt artıyor (22 kr ile 28 kr arasında yakıyorum km de)
Otomatikmi patron senin araç?=
-
arkadaşlar ilk lpg tüketimim şöyle.30tl lik lpg ile 150km de öttü.(1lt lpg 2.27) istanbul şehiriçi.nasıl sizce.
bence cok fazla bi rakam kardes seni üzmek gibi olmasın ama atikerler brc lavato amevela ya göre baya bi fazla yakıyo bende de atiker vardı arabayı aldıgımda hemen gidip beyni degiştirdim be 12 kr kadar bi fark olustu
-
maalesef türkiye genelinde çözülemeyen bir sorun.ama aşağı yukarı yapacağı kilometreyi biliyosun o yüzden sorun olmuyo bence.
aynen :)
-
takan usta beyni avrupa taktım dedi ama bence 1.6 bir araç için şehir içi 8.6lt lpg tüketimi normal geliyo bana ben memnunum gayet.200krş tan daha az yakan varmı?
-
takan usta beyni avrupa taktım dedi ama bence 1.6 bir araç için şehir içi 8.6lt lpg tüketimi normal geliyo bana ben memnunum gayet.200krş tan daha az yakan varmı?
baskan 30 lt ile 150 km den memnunsan diycek bişey yok kmde 45 kr yakıyo benzinde bin daha iyi
-
baskan 30 lt ile 150 km den memnunsan diycek bişey yok kmde 45 kr yakıyo benzinde bin daha iyi
30 lt değil ya, 30 liralık gazla 150km yapıyorum demiş arkadaş :)
-
ozman özür diliyorum yanlıs anlasılma olmus :-[ inş hep öyle devam eder ;) :tamamdir
-
:tamamdir
-
bende atiker sistem olarak ama beyin brc olmasi lazim bora pasific 16v var 450 km130 kmden asagi kolay kolay dusmuyorum afyon yolunda 65 tl ye gidyorum istanbul da sehir icinde normal hizlarda 60 tl ile 350 kmyol yapiyorum
-
bende atiker sistem olarak ama beyin brc olmasi lazim bora pasific 16v var 450 km130 kmden asagi kolay kolay dusmuyorum afyon yolunda 65 tl ye gidyorum istanbul da sehir icinde normal hizlarda 60 tl ile 350 kmyol yapiyorum
senin arac kokluyomus baskan yaa süper Allah bozmasın
-
senin arac kokluyomus baskan yaa süper Allah bozmasın
saolsın ustat dün iyice araştırdım tamamen atiker sistem varmış ben gayet memnunum lpg den :tamamdir
-
Ben de yeni taktırdım markası went gas.atikerin bi üst versiyonu oluyomuş galiba.
çok güvendiğim birine taktırdım şu ana kadar bi sorun yok.300 km sonra ben de ayara gidicem yakıt şu an bende de çok ama ayardan sonra düşecek :)
-
arkadaşlar bazı kitlerde yüksek devirde yada hızda iken benzine atıyormuş aracı atikerde böyle birşey varmı acaba? atiker kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim?
-
arkadaşlar bazı kitlerde yüksek devirde yada hızda iken benzine atıyormuş aracı atikerde böyle birşey varmı acaba? atiker kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim?
Ben de böyle bir problem olmadı, ki fazla olmasa da arada arabayı 6-7 bin devir arası kullanırım.
-
arkadaşlar 2001 1.4 75hb polo bende yeni atiker taktırdım 70 lirayla yaklaşık 320 km yol yaptım şehir içi şehir dışı karma nasıl sizce bu yakıt normal mi? aydınlatırsanız sevinirim. fazla yakıyo diyosanız ne yapmalıyım?
-
arkadaşlar 2001 1.4 75hb polo bende yeni atiker taktırdım 70 lirayla yaklaşık 320 km yol yaptım şehir içi şehir dışı karma nasıl sizce bu yakıt normal mi? aydınlatırsanız sevinirim. fazla yakıyo diyosanız ne yapmalıyım?
yeni taktırdığın için biraz fazla yakması normal. ben 70 lirayla 390 km yapıyorum . 97 1,6 8V. 1000 km sonra ayara götür.
-
benim 1.4 olmasına rağmen bu kadar çok yakıyor ayara gideyim bakalım usta ne diyecek.
-
slm;cvp bıraz gec ama kaan arkadas demıskı bazı kıtlerde yuksek devırlerde veyayuksek hızlarda benzıne atıyormus evet atıker kullanıyorum 6000 devırde benzıne atıyor.atego arkadasımızda yalnıs anlamadıgsam bende oyle bır problem olmadı demıs.bu zaten problem degıl.sıralının bır ozellıgıdır arabanın tam hızlanma veya arac sollama anında benzıne gecmesını saglayan bır ozellık bunu ıstersen 3000 devıre de aldırabılırsın sana kalmıs