Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: HecctoR - 10 Ocak 2011, 20:51:36
-
Arkadaşlar bende 1996 model Gti var. ABF motor. Motoru çalıştırıp belli bir süre gidip motor ısındıktan sonra devir problemi yaşıyorum. Işıklarda yada trafikte durduğumda aracın deviri kendi kendine yükselip alçalıyor. Yani gaz veriyor kendi kendine. 3000e kadar çıkıyor ve iniyor. Bazen okadar sinirleniyorum duvara giresim geliyor. Boğazdandır dediler. Söktük iyice temizledik parlattık. Sonra yerine taktık. PC ile devir ayarını yaptık. 1 gün sorun çıkarmadı ertesi gün yine aynı şeyi yapmaya başladı. Ne yapsam olması. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yada İstanbul Anadolu yakasında bu konu hakkında bana usta tavsiye edecek olan varmı?
-
hararet müşürünü kontrol ettiniz mi?
devir oynamalarını genelde hararet müşürü yapıyor bozuk olabilir
kolay gelsin
-
Yarın hemen onu kontrol edicem. Eğer ondansa çok dua ederim sana :) Başka önerileri olan arkadaşlar varsa yarın onların dediklerinede bakmak isterim
-
gazda yapiyorsa bunu yeniden program attır. gaz ayarlarını yaptır.. eger gaz marken lavoto ise zaten degerleri göreceksin. ekranda bi çıkıp bi inmesini.. benzinde yaptıgına zaten ihtimal vermiyorum murat.
-
Hararet müşürünü değiştim. Yeniden boğazı temizlettim ve ayar yaptırdım. hem benzinde hemde gaz aynı şeyi tekrarladı. Yanlız motor soğukken sorun yok kesinlikle sorunsuz çalışıyor. Motor ısındıktan sonra yine başlıyor delirmeye. Başka önerisi olan varmı?
-
hocam aynısı var bendede. ben bogaz kelebegınden suphelenıyorum ama bılemıyorum tam olarak. titreye titreye bı hal oldum. farları acınca bıle tıtreme yapıyor. dedıgın gıbı soguk motorda hiçbirşey yok canavar gıbı . ısındımı bitti :(
ınsallah sorunun cozulur.
-
ya değiştireyim diorum boğazı komple ama sorun eğer ordan değilse boşa masraf. zaten yerli malı yol orjinalide 1250 tl doğuşta. Almanya dan getirticem eğer hiç bir şekilde sonuca ulaşamazsam.
-
kelebekler cok pahalı dedıgın gıbı :(
-
Anadolu Yakası bostancı sanayi
Vw Tech İlkan Usta.0216 575 1149
-
Teşekkürler..
-
elektronik araclarda havayla benzii ayarlayan bi sensor var kutuya benziyo plastikten onda bi roun oldugundada oyle oluyor ama bu aracta varmi bilmiyorum bi arastir istersen ve yolda giderken stop etmeye bile basliyo bi zaman sonra umarim insallah mehmetin dedigi gib basit bir sorundur :saygılar
-
golf 3 lerde rölanti ayarı yoq elektironik bir parça var o bozuktur benimkide bozuktu
-
Kare kutu dediğiniz parça kranktan gelen havalnıdırma borusuna bağlıdır ve ufak bir hortumla manifoldun önündeki buji kablolarını tutan plastiğin altından bir yerden emme manifolduna bağlıdır. Ordan gelen ufak hortum çıkıksa rolanti gfazdan ayağınızı çektiğinizde yavaş düşer.
Yine ayn ı plastik koruyuccunun altında hava filitre kutusundan direk gelen bir buöçuk parmak kalınlığında bir boru vardır oda rolanti sensörüne girer büyük ihtimal o arızalıdır ;)
-
BENDE devir araba bosta iken 2000 altına düşmüyo bugün baktım gaz telini tutan pilastik parcayla oynadım düzeldi ama arada gene devri 2000 nin üzerine cıkardımmı boştayken düşerken 2000de kalıyo az bişey gaz verip cektimmi düşüyo 2000de bi sıkıntı var orda takılıyo
-
distrübitör olabilir
-
Burda yazılanların hepsini en kısa zamanda deniyeceğim. Sorun çözülürse paylaşırım. Teşekkürler herkese
-
Evet arkadaşlar sorunu çözdük. Carbon Clean die bi alet varmış bugün öğrendim.. Motora giren benzin boruları çıkarılıp bu alete takılıyor. Motor çalışıyor ve alet motoru temizlemeye başlıyor. Pistonlarda bulunun kurumları temizliyor. Baya bi kir çıktı motordan. Rölanti motorunuda sökü iyice temizledik. Zenit saat gibi çalışıyor maşallah. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm bulamayan arkadaşların bu yöntemi denemelerini tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara Teşekkürler
-
Arkadaşlar bir sorunumda lpg ile ilgili. Bu lpg aygıtlarını adam kırmızı panelin altına koymuş. Panel yerine oturmuyor ve buji kablolarıda açıkta kalıyor haliyle. Çok kötü bi görüntü. Aracında Lpg olan arkadaşlar sizde bu aletler motorun neresinde. Gidip bende değiştireceğim yerini.
(http://img833.imageshack.us/img833/2760/hecctor0051.jpg)
(http://img148.imageshack.us/img148/7716/hecctor0052.jpg)
-
muro carbon clean i kaça yaptırdın... nekadar zaman sürdü aydınlatırmısın arkadaşım :D
-
bugün bende aracı servise verdim carbon cleanı servis 70 tl ye yapıyor
-
90 tl dedi. 60a hallettik Cano
-
VALLA AKLIMIZDA OLSUN GERCEKTEN IYI VE MAKUL FIYATTA BIR COZUM SAHOLASIN ARKADASIM
-
Yukarıda resimlerini koyduğum lpg ekipmanını nereye koyabilirim. Gti lpgli olan arkadaşlar bi yardımcı olsun. Gaz bakımına götürücem aravayı onuda değiştiririm
-
Arkadaşlar rölanti sorunu devam eden arkadaşlara kesin çözümlü önerim üstelik oldukça düşük maliyetli.
Aşağıda resmini verdiğim Boğaz kelebeğinin üzerinde bulunan potansiyometreye gelen jakı çıkarın. Jakın üzerinde 3 ayrı kablo var. Motor sıcaklığı nedeni ile bu kablolar kopma yapıyor. 3ünü yerlerini karıştırmadan söktürüp iyice temizleyin sonra sağlam bir şekilde yerlerine lehimle monte ettirin. Sorun çözülecektir.
Ben Doğancanın önerisi üzerine Vw Tech İlkan Usta.0216 575 1149 ya gittim. Sorunum çözüldü. Kendiniz uğraşmadan İlkan ustaya gidin. İstanbulda olmayan arkadaşlarda iyi bir elektrikçinin yolunu tutsunlar. Devir problemi yaşayan arkadaşlara tavsiyemdir. :tamamdir :tamamdir
(http://img838.imageshack.us/img838/9958/bhwvqw2kkgrhgohcuejlllv.jpg)
-
Sorunun çözülmesine sevindim. Geçmiş olsun :)
-
arkadaşım aynı sorun bende de vardı ben temizlemek yerine kelebeğe bolca gres sürdüm iyice kirlettim ve tekrar program attırdım ve sorun ortadan kalktı :)
-
hava akışmetresine baktır bide temizlet tekrar tak ayar yaptır mıuhtemelen o
-
Hayırlı uğurlu olsun :)
-
arkadaşım aynı sorun bende de vardı ben temizlemek yerine kelebeğe bolca gres sürdüm iyice kirlettim ve tekrar program attırdım ve sorun ortadan kalktı :)
Yok artık..
-
:D ;D :o