Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: cahitarsal - 08 Ocak 2011, 10:05:07

Başlık: Stopdan kurumus bali nasıl cıkar? Acil!
Gönderen: cahitarsal - 08 Ocak 2011, 10:05:07
Merhaba 1 tane Stop var elımde fakat ustune bali dokulmus sınyal,fren ve gerı vıtes ısıgı balılı gorunumu etkılıyor..Folyo yapıcaktım ama baliden dolayı havalar kalıyor malzeme tamamen yapısmıyor sizce ne yapabılırım,nasıl temızlerım?? :'( :'(
Başlık: Ynt: Stopdan kurumus bali nasıl cıkar? Acil!
Gönderen: ReDDeviL - 08 Ocak 2011, 10:11:17
İsitarak erirtebilirsin gibi geliyo
Gönderen: htmetin - 08 Ocak 2011, 17:09:23
gaz yağını denemelisin. Plastiğede zarar vermez.
Gönderen: GolfGti16VMk1 - 08 Ocak 2011, 17:31:17
benzin tabiki
Gönderen: vw6n - 08 Ocak 2011, 17:38:22
Tiner.
Gönderen: baki çelik - 08 Ocak 2011, 17:42:35
yok mu bi balici veya tinerci tanıdık eline verin interneti yazsın bu böyle olmayacak herkes farklı bişiy yazmış  :saskin:
Gönderen: htmetin - 08 Ocak 2011, 17:51:36
abi tiner benzin gibi maddeler plastik aksamlar için çözücü özellik taşırlar. arkadaş stoplardaki baliyi temizlemek istiyor hiç tinerle benzin önerilirmi yaa?
Gönderen: Han - 08 Ocak 2011, 19:17:24
Tinerle ben stoptaki boyayı çıkardım hiç bir sıkıntı olmadı hemde 4-5 kerz tinerle yıkadım  :tamamdir
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 08 Ocak 2011, 19:39:57
Benzin olmaz Selçuk abi plastik maddeyi eritiyor elim benzinliydi kaliteli plastik bardağı saniyede eritti bütün gün benzinin içindeydim yine mazot plastik aksama zarar vermez o yüzden tamirciler benzin yerine mazotu tercih ederler  ;) Tiner stopun boyasını azda olsun söker ama sen folyo kaplayacağın için rengin kaçması önemli değil sanırım  :tamamdir
Gönderen: omertek - 08 Ocak 2011, 21:00:54
O zaman ben en zararsızını söyleyeyim pasta ile çıkarabilirsin  ;) bir bezle biraz yedirerek ve bastırarak uygularsan çıkarır denenmiştir.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 08 Ocak 2011, 22:43:20
O zaman ben en zararsızını söyleyeyim pasta ile çıkarabilirsin  ;) bir bezle biraz yedirerek ve bastırarak uygularsan çıkarır denenmiştir.
:tamamdir
Gönderen: nihat - 08 Ocak 2011, 23:26:40
Çözüyorum. Çözüyorum. Çözdüm. Benzin yada selülozik tiner yaklaştırmayın dostum. Eski bir tabelacı olarak söylüyorum. Sentetik tiner yada neft... Bi beze bol dökün sentetik tineri stopların üzerini ıslatacak şekilde sürün kuruduğunda bu işlemi tekrar yapın.sonra aynı bezle ovarak temizleyin. Aslında esas çözücüsü selülozik tinerdir. Baliciler bunun için tercih ederler bu yapıştırıcıyı. Ancak selülozik tiner mikayı da çözer. Stopların tamamından olursun bak...
Gönderen: Han - 08 Ocak 2011, 23:30:33
Valla ben beniğm kısa stopları baya bir selülozik ile temizledim defalarca ne rengi soldu nede deforme oldu ama stoplar hella tabiki :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 09 Ocak 2011, 00:09:44
Valla ben beniğm kısa stopları baya bir selülozik ile temizledim defalarca ne rengi soldu nede deforme oldu ama stoplar hella tabiki :D
Benimkide Hella ama kıyamıyorum bende folyo kaplıycam Cahit abi kanıma girdi  :)
Gönderen: Han - 09 Ocak 2011, 00:10:30
Benimkide Hella ama kıyamıyorum bende folyo kaplıycam Cahit abi kanıma girdi  :)
:) valla dene bir şey olursa gel benm stopları vereyim :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 09 Ocak 2011, 00:11:23
:) valla dene bir şey olursa gel benm stopları vereyim :D
Yok sonra sen stoplarından olma ben camsilden memnununm  :)
Gönderen: cahitarsal - 11 Ocak 2011, 00:33:15
Bende 1 takım cok gzl alman stop var..Ama benım demek yanlıs olur ercunun  :D :D

MAvı boncuga ıntercooler takılıyor oyuzden aramız bozuk geldıgınde hepsını denıycem.Boyasının solması onemlı degıl ztn folyo kaplayacagımm..
Gönderen: burak.akın - 21 Ocak 2011, 17:29:47
bu folyolar nerelerde satılıyo ??
Gönderen: cahitarsal - 22 Ocak 2011, 00:30:40
Umranıye