Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: prens_0606 - 05 Ocak 2011, 17:35:41
-
arkadaslar arabayı pısmak için helezonlarımı kestirip amasitörlerimi sertleştirmem gerekiyo veya sıkıntı yaratmıycak 5 kişi bindiginde 205/40/16 janlar ile sürtmüycek sekilde aracı nasıl pısabilirim ve tabi en ucuz ve en saglam bi şekilde ;)
-
hiç girme o işlere hem maliyetli hem konforsuz hemde ön takımı çok yoruyor en güzeli
stock binmek :)
-
pısmak ne demek ?
-
basmak nizam abi basmak :D
-
pıstır pıstır ben 1.5 hafta dayanabildim bakalım sen ne kadar dayaancaksın :D
-
pıstır pıstır ben 1.5 hafta dayanabildim bakalım sen ne kadar dayaancaksın :D
;D
-
süleyman abi ben 1 bucuk aydır biniyorum mecburiyetten malum para yok ;D da nasıl yapcam ve en saglıklısı nasıl olur onu ögrenmek istiyorum
-
teyzemin ogluda abdullah abi gibi hiç girme dedi helezonları felan kestirmen lazım oda eskisi gibi saglam olmuyo dedi ama araba böylede cok abes duruyor
-
helezon kestirmek hiç sağlıklı değildir eğer illaki basmak istiyosan spor yay al derim
-
Alıcaksın amortisör + yay kiti anca çözüm o tabi istanbulun yolları taştan sen çıkardın beni baştan şarkısı da var :D
-
spor yaylarda çözüm değil... amörtisörleride değiştirmelisin
sert darbeleri 40 yanak ve spor helezonlar sert bir şekilde amortisörlerine gönderecek ve zaman içinde sonuç hüsran
40 yanakta balon derdin bitmez, araba çekmez
kolay gelsin şimdiden :)
-
süleyman abi tahmini nekadar tutar o dediklerin sende yaptırmıstın heralde
-
nası yani cem amastör ve yay kiti aldıktAN sonrada iyi olmas mı diyosun yani sorun olurmu sürekli diyosun
-
kite göre değişir fiyat
-
mesela saglam bişey ne bilim anlamamki abi bu işlerdende bi akıl veriver işte hangisi iyi olur hangisi olmas
-
800 tl filan :D
-
Benim golfun helezonları kesikti 14" jant jant vardı yanakları kaçtı tam hatırlamıyorum ama kalınlığı iyiydi o bile vuruntu yapıyordu ama vuruntu haricinde bi sıkıntısını görmedim.
-
vuruntu derken hemso
-
kasise çukura girersinde pıt pıt die ses gelir ya o ses tak tak die geliyordu :D özellikle arka taraf çok kötüydü
-
kardes sen gıt yay al....eger ıllakı psıtırmak ıstıyosan 250 cıvarı...kestırme olayına gırersen donusun olmaz
-
10ur hemsom peki randıman alırmıyız 250lik yaylardan süleyman abi felan amastörlerde degişmesi lazım dediler ama amastöre gerek yokmu
-
sen ankaranın neresindesin 10-ur
-
arkadaşlar en güzeli modifiyeyi paradan kazanmak için degil tmm olarak hakkını werecek şekilde profesyonelce yapmak tır yayları kesmek sadece seni fırlatacak we konforunu kacıracak bir hamlee görüntü aynı olabilir ama en güzeli
spor yay we spor amortisörlerdir
gelde anlat ..... kaza yapınca anlarsın
-
eyvallah okan kardes ben kestircem demedim ama sadece kestirdigimizde ne gibi sıkıntılar acacagını ögrenmek istedim sonucta bu formun amacıda o sanırsam bilenlerin bilmeyenlere bişeyler ögretmesi yardımlasmak saNIRSAm
-
yurt dışından yay-amortsiör kiti satın alabilirsin ucuzada geliyor 400 tl filan ;)
-
saolasın süleyman abii kafam rahatladı bayaaaa yorumlarınız için tesekkürlerrr hepinize arkadaslar
-
gerci laf soylemek o kadar buyugun yaninda bana yakisirmi bilmiyorum ama bende daha onceden helezonlari kesilmis bi bmw 3 kasa vardi her lakaya girdigimde gotumde hissediyordum ;D ve hic komforlu deildi o yuzden o arabaddan sonra kestirme isi falan filan hic girmiycem o islere cunku bi araca daha yaptirirsam onu nasir tutcak oturan yerlerim ;Dbabam derdi ama artik anladim arbayi tasarlayanlar onlari falan hesaplamistir yoksa neden daha alcak cikartmiyorlarki bence sende hic deneme aga
-
bende hiç denemiycem ama spor yay ve amastör almayı düşünüyorum
-
her zaman dedim derimde arabayı yere basma sebebimiz
ilk önce saglam bir yol tutuş...
ardından arabanın yere yakın olarak motor altındaki hawa sürtünmesini minimum sewiyeye indirmek ...
en sonuncuda aracın yere yakın olarak daha hoş güzel durması dır... yere yakın arabalar hızlanması daha iyidir çünkü alt tarafdaki hawa sürtünmesi minimum oldugu için araca hız katar....
Okan yılmaz
-
aracın üstündeki orjinal helezon yaylar kesildiği zaman yayların takozlara oturduğu son baklanın kıvrımı ayarlanmadığı için esneme değeri değişir ve arabanın önü yada arkası bir bütün olarak sallanır, amortisörlere binen yük fazlalaşır ve kısa aralıklarla amortisör patlar. Bu işi yapan bir çok arkadaşın aracını kullandım 70km hızın üstüne çıktığınızda özellikle şehiriçinde araba uzaya gidecek gibi zıplıyordu :) ama çevreyolunda ve otoyollarda bu durumun aksine yol tutuş mükemmelleşiyor :D
sen sen ol ne ısıtarak nede kestirerek bu yola başvur. En sağlamı topla parayı orjinalini al :saygılar
-
eyvallah tayfun kardes
-
10ur hemsom peki randıman alırmıyız 250lik yaylardan süleyman abi felan amastörlerde degişmesi lazım dediler ama amastöre gerek yokmu
vogland falan alırsın 240 tl fıyatı sanırım...bn eryamanda oturuyorum kardeş..
-
vogland takımmı 240 yoksa sadece yaylarmı yani amastörler varmı içinde bende ayas yolundayım optimumda calısıyorum yakınız anlıycagın birbirimize
-
sadece yaya takımı 240.bu yaylar direk orjin amortisöre takılıyor. Amortisör-yay takımındaki durum daha faklı o yaylar daha değişik ;)
-
peki hangisi daha makbül abi vogland yay takımımı ? yoksa amortisörle beraber olanmı ?
-
Volkswagen Modifikasyon Coil Over 800 EUR (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-golf-2-3-ve-jetta-coilover-made-in-germany-f-k/detay)
sanırım en makbulü bu :)
-
:o aman abi naptın oka dar parayı nası verim ben :(
-
Süleymana sor bakalım 250 liraya aldığı yayların eziyetine ne kadar katlanabildi :D
-
bi sorayım bakalım süleyman abi 250 liralık yayların eziyeti neydi bide ne kadar katlanabildin sen kullandınmı bunlardan tayfun abi
-
Bendekiler FK markaydı ben para vermedim sağolsun yücel abi hediye etti. Onada en kısa zamanda gidip iade edicem yaylarını malum kullanmıyoruz. Ben sol ön amortisörü patlattım :D
-
fiyat weririm coilex we eibach için istersen
-
MK3
-
okan kardes fiyat veririm dedin öylece kaldı nedir fiyatları bide hangi marka daha iyi ve amastörlerle berabermi tavsiye edersiniz yoksa sadece yaymı alıyım aslında önce yay alsam daha sonra spor amastör alsam diyorum öyle olurmu
-
takım olan yayların bi balansı var yani birbirleri için yapılmışlar sen sadece yayları alıp takarsan takımı bozarsın bence.
en sağlıklısı biraz daha bekle set olarak al
saygılar :sevgi:
-
özel mesaj atarım istersen
paran warsa modfiyeden kaçma amartisörlerle alırsan daha iyi olurr
kaya nın dedigi gibi _
-
tamam saolasın ozman kayanın dedigi gibi biraz daha bekleyim takım olarak alıyım okan kardes sen bi özelden takım olarak fiyatlarını yazarmısın bide hangi marka daha saglıklı sıkıntı yaratmaz onuda yazarsan sevinirim
-
valla fabrika pısmıyorsa bir bildiği vardır derim ben :tamamdir
-
valla fabrika pısmıyorsa bir bildiği vardır derim ben :tamamdir
biz pıstık sıra sizde :D Ben tecrübelerimi paylaştım...
-
way süleyman abi polomu takılıyon artık
-
Yok satıcam tek kapı alıcam ;)
-
tek kapı polomu alcan golfmu abi
-
Tek kapı polo hacım.
-
Allah utandırmasın abi Allah gönlüne göre versin şimdi aldıgın polo kac model nasıl hangi renk hiç paylasmadın veya paylastın ben göremedim