Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: 61GOLF3 - 01 Ocak 2011, 22:22:11
-
arkdaslar aracımda durup duruken abs lambası ve el frenı lambası ara ara yanıyor acaba neden kaynaklanıyor cozumu nedır. bılgınıze sunarım
-
ABS sistemin arıza veriyor. Bizim diğer yeşil gti ın ABS sistemi yani beyni bozuk ABS lambası ve el fren lambası sürekli yanıyor.
-
Son 1 aydir bendede abs lambasi yaniyor
-
Sendeki airbag olmasın Altan ben öyle hatırlıyoru msanki ?
-
Abs yaniyor zamaninda yanip sondu baglattim bilgisayara adam bi sorun yok dedi simdide sabit yaniyo biniyorum bi kac aydir
-
Sensör arızası olabilir herhangi bir sensörün kirlendiyse yanar...
O ışık yanarkende abs tutmaz zaten ama kimine göre abs olmaması daha iyi düşük hızlarda.
-
Evet sensörden olabilir baktiririm
-
ABS beyni kolay kolay bozulan bişey değil ama bu şekilde yanan lambalara müdahale edilmezse bir süre sonra bozuluyor :) Yanan ABS lambası %99 ihtimalle ya sensörlerden yada sensörlerden beyine gelen kablolardan kaynaklanıyordur. En yeni Mk3'ün 13 yaşında olduğunu düşünürsek sensörlerin bozulma ve kabloların yıpranma ihtimali oldukça yüksek. Ancak bu yanıp sönen lambalara erken müdahale edilmezse sonunda baştada belirttiğim gibi ABS beyninin arızalanmasına neden olabiliyor.
-
ABS beyni kolay kolay bozulan bişey değil ama bu şekilde yanan lambalara müdahale edilmezse bir süre sonra bozuluyor :) Yanan ABS lambası %99 ihtimalle ya sensörlerden yada sensörlerden beyine gelen kablolardan kaynaklanıyordur. En yeni Mk3'ün 13 yaşında olduğunu düşünürsek sensörlerin bozulma ve kabloların yıpranma ihtimali oldukça yüksek. Ancak bu yanıp sönen lambalara erken müdahale edilmezse sonunda baştada belirttiğim gibi ABS beyninin arızalanmasına neden olabiliyor.
Bizim yeşil gti öle oldu işte önce yandı söndü derken bi süre sonra off oldu komple..
-
benimde gözüme takıldı cuma günü susurlukda durduktan sonra el freni ışığı yandı ama 2 gündür sorun yok
-
benimde gözüme takıldı cuma günü susurlukda durduktan sonra el freni ışığı yandı ama 2 gündür sorun yok
o elfreni müşüründendir abi.
-
ARKDASLAR BENIM ARA SIRA EL FRENI ISIGIDA YANIYOR ABS ISIGIYLA BILGISYARA BAGLATTIM SENSORLERDEN BIRINI GOSTERDI ARIZA TEMIZLEDIM AMA YINE ARA SIRA SIK OLMASA YANIYOR. FAZLA BI SIKINTIYA YOL ACAR MI BILEN VAR MI
-
o elfreni müşüründendir abi.
aynen öyle bilader ışık yanınca kontak kapatıp açıyom düzeliyor :)
-
bugün aracımı götürdüm bosch servisine makinaya bağladık beynin gidik olduğunu söylediler 5 tane arıza var 4 tanesi siliniyor ama ana arızayı silinmiyor sürekli aynı hatayı veriyor :(
-
ABS beynimi?
-
evet abi abs beyni
-
orjinal parça ne kadardır ? tamiri olurmu ? sağlam derdi olmayan çıkması piyasada varmıdır ?
ne dersiniz
-
çıkması var 250 ye filan sahibinde.comda görmüştüm ama kesin bişey diyemem sökme takma işçilikte var .
-
AFT motorlu golf3 için abs referans numarası nedir acaba ?
-
benimde abs de sorun var tamiri için bir servis 300 400 dedi , bizim tanıdıklar 200 e halledicek ;)
-
200 liraya ben sana garantili çıkma beyin vereyim ;)
-
evet güzel teklif :)
-
200 liraya ben sana garantili çıkma beyin vereyim ;)
üstad ürünün referans numarasını verirmisin
-
VW part number : 1H0 907 311 H
BOSCH part number: 0 261 200 784
-
VW part number : 1H0 907 311 H
BOSCH part number: 0 261 200 784
1.8 araçtanmı söküldü acaba bu parça ?
-
Bu parçayı aldığım çıkmacı 1.8'den çıkdığını söylemişti. Eğer beyni sökme gibi bir şansın varsa sök bi bak zaten parça numaraları yazıyor üzerinde
-
şuan için sökme şansım yok fakat en kısa sürede sorunu çözmek için işi bilen birine gidecem o zaman söktüğümüzde beyinin işi bitikse vede senin verdiğin referans kodları tutuyorsa irtibata geçerim teşekkürler :tamamdir
-
rica ederim,maksat işin görülsün. umarım ciddi birşey yoktur,kolay gelsin
-
(http://image5.sahibinden.com/photos/33/03/31/big_17330331bm0.jpg)
okuyucular bunlarmıdır ?
-
Temiz halini ilk defa görüyorum. ama buna benziyor:)
-
evet onlar
-
bunlar tekerleğin neresinde ?
-
(http://www.nskeurope.com.tr/cps/nsk/eu_tr/p/images/content/A_Hub_Unit_with_integral_sensor_rdax_95.jpg)
sanırım bu sensörlerin yeride bu olması lazım :)
-
yok benm bildiğim böle değil diskin arkasında delik delik yerler var oraya bakıyor ucu yani anlıyacağınız ucu kirlenmeye açık