Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: namco - 31 Aralık 2010, 12:56:41
-
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Hepinizin yeni yılı mübarek olsun bu arada bol mk3lü günler.
Adım Nazif Trabzonda öğrenciyim Kimya öğretmenliği okuyorum, bu sene son inşallah.
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bende 97 model 1.6 sportline golf aldım. Arabanın KM'si 75.840'ta şu an. Genel olarak arabadan çok memnunum.
Fakat şu son günlerde araba anlıyamadığım bir arıza çıkarıyor. Şöyle ki, motorun deviri 2000-2500 arası, ayağınız debriyajda değilken gaza bir anda sonuna kadar bastığınızda motor bir anda hiç gücü aktarmadan kendi kendine devirleniyor sanki ayağınız debriyajdaymış gibi barım barım bağırıyor.
Öğrenci olduğum için tamda final sınavları zamanına denk geldi. dönem arasında yaklaşık 1400 km yol yapıcam (trabzon-manisa).
Sizce sorun ne olabilir? Ne kadar masraf çıkar? Burda VW servisi Bahadır otomotiv var. Sizce servis çok yüksek ücret istermi?
-
boğaz kelebeği temizliği sorunu büyük ihtimal
aracın ateşeleme sistemlerinide kontrol edin daha sonraları üzmesin sizi
-
debrıyaj balatası bitmiş... 750 lirayı bulabilir..yetkili serviste yaptırmazsan oda
-
10-ur 750 liraya baskı balata mı değişir ya :) ya 275 yada 350ydi sanırım tam hatırlamıyorum ben değiştirmiştim baskı balatayı :)
-
işçilikle beraber oylemı
-
AFT motor : 195 TL luk marka
AFT motor : 175 TL sachs marka
AFT motor : 165 TL valeo
otoyedekparçasepeti.com
işçilik 100 ile 150 tutar sa o rakam oluyor
birde yag var keceler var onlarıda eklemek lazım
750 lira olan fiyatta neler var sordun mu peki onur
-
arakdaş geçmiş olsun balatan bitmiş. debriyaj balatasının sachs 150 TL (parçatreninden sipariş verebilirsin) işçilik de 50 ila 100 tl arasında değişiyor. toplam 250 filan.
-
ha bu arada servis 500 tlden aşşağı fiyat çıkarmaz haberin olsun ;)
-
yaa bn yetkılı servısten baskı balata fıyatı almıstım herhalde ona vurdum:)
bide debrıyaj merkezıne baktır kesın...onuda sanzıman ınmısken degıstır..
-
çok sağolun arkadaşlar. İlk arabam olduğu için pek motordanda anlamam. Zaten aracın debriyajı aldığımdan beri çok yukarıda kavrıyor, fakat anlıyamadığım bir nokta var, normal seyir halindeyken hiç debriyaja basmıyorum kendi kendine mi ayırıyor bu baskı balatası bittiği için? birde arkadaşlar servise sadece arıza tespiti için versem ne kadar ücret taleb ediyorlar? son bir soru arabayı şu an yaptırmasam ne kadar daha sorunsuz gider veya yaptırmadığım her an ne gibi bir zararı var.
tekrardan sağolun arkadaşlar
-
baskın sıyırıyor onunn ıcın devrını alamıyor araba...servıs experıst ucretı alı 50 80 cıvarı sanırım..sakın ha sakın cok fazla arabayı surme herhan yolda kalırsın....
-
bu şekilde yola çıkma nerde bırakacağı belli olmaz çektiğin rezillik yanına kar kalır. debriyaj balatası bitince tam olarak kavramayı gerçekleştirmez ve şanzuman ile motor arasındaki bağlantı sıkı bir şekilde kurulamaz bu nedenle motor boşa döner güç lastiklere aktarılamaz. bu durum yakıt tüketimini de hayli artırır.
-
10-UR abi evet :) işçilik dahil :) ya serviste sis farları 750 lira ona bakarsan :D
-
Ben geçen sene değiştirmiştim 155binde orjinal balata çıkmıştı. Balata 250 lira gibi bi fiyat tutmuştu. İşçilik dahil değil.
-
bir ay önce değiştirdim.. 140 lira baskı balata sacs.. işçilikle beraber 250 lira verdim...
-
bende oyle bır sorun yok masraf cıktımı tam cıkıyor :D yanı ne 250 sı ne 1000 otomatık olunca :D bakalım bıze ne zaman cıkar pıyango:)
-
bir ay önce değiştirdim.. 140 lira baskı balata sacs.. işçilikle beraber 250 lira verdim...
Kartal sanayidemi ümraniyedemi?
-
motor içi elektirik tesisatından da olabilir ... baskı da sorun yoksa !!!
-
arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok saolun aracın baskı balatası değişti sorun bitti, eskiden çok yukarda kavrıyordu şimdi o sorunda yok normal olması gerektiği gibi kavrıyor servis 260 balata + 250 işkilikle berbaber 510 lira diyor aracın yaş indirimi var %20 sonunda 400 tl gibi bir maliyeti oluyor