Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: 10-UR - 31 Aralık 2010, 11:21:11
-
UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİM 5*100 BBS RS JANTLAR GELMİYOR..BNDE 4*100 JANT ALICAMM JANTIN GÖBEĞİNİ TORNACIDA DOLDURUP 5*100 E ÇEVİRİCEM....YADA BU SORUNU FARKLI BİR YÖNTEMLE NASIL ÇÖZEBİLİRİM FLANŞ VS...
-
poryoları 4x100 e cevirsen nasıl olur mk3 lerde bazı modellerde kullanılıyor olması lazım dı ?
-
polo 6n lerın polyaları oluyo...abs li yaptırcaktım arkalarda dahil 800 850 lira gıbı bir fiyat çıkardılar..
-
flansa yaptıra bilirisin yada poryaları değişirsin makulu olan bu
-
karar verebılsem
-
6n in poryasını tkarsan orabayı biraz zor zptedersin bence. En garantisi flanştır.
Ama 20 mm gibi bir dışarı çıkma olacak ona göre j değerine dikkat edilmeliri. 5*100 den 4 *100 e döndürürken 1 bijonu saplama yapıyorlar diğerlerinide flanşa monte ediyosun ;)
-
tek bijon mu tutacak o arabayı
-
Yok nizam ölçü değişirken şöyle yapıyrlar
1 flanş yapılıyor üzerinde 8 delik oluyor 3 tanesini 4*100 olarak vida başları gömülecek şekilde diske monte ediyorlar 1 delik boş kalıyor yani.. Üzerine lastiği koyuyorlar geri kalan 5 tanesinin biriside direk uzun bijonla flanşı geçerek direk diske monte oluyor diğer 4 bijon ise flaşın üzerinde açılan deliklere monte ediliyor.
CNC işiyle uğraşanlar yapıyor 4*100 ü 5*100 e böyle çeviriyorlar ama 5*100 ü 4*100 e nasıl çevirirler bilmem :) Merkezleme olayı nedeniyle bir bijon yeri ortak kullanılmaz zorunda o nedenle uzun bijon atıyorlar.
-
buda maliyetli iş
en iyisi saç jant ofsetlemek
-
Onur rs istiyor ama rs görünümlü saç jant varmı :)
-
Onur rs istiyor ama rs görünümlü saç jant varmı :)
yok ama idare edecek bir şekilde
-
sac jant guzel dıyosunuz ama onda jant kesılıp tornaya gırıyo sonucta bnm bahsettıgım konuyla aynı gıbıler cok fazla saglıklı olmaz ama kör şeytan yap ulen dıo..
-
bende aracımı 5*100 yapmayı düşündüm.. mk5 gti jantı için... 4*100ü yok.. :'(
-
rs tak :D
-
(http://img835.imageshack.us/img835/8914/big215132312ii.jpg)
onur biraz farkın olsun.. bu jantı mk3 gti hiç görmedim.. :D
-
bn 1 gün boyunca taktım kardes bu jantı..abes durdu bee cok ıyı olmus dıyen olmadı..bnde gerı verdım arkadasa:(
-
Bende denedim gti jantı bizim 3 kasalarda hiç hoş durmuyor...
-
bugun arkdasın dukkanda otururken aklımıza jantın ofset kısmı ile göbeği parlak siyaha jant kenarlarını ve içinide polisaj yapalım dedik..bu güzel olabiri değiil mi?
-
saç jantamı ?
-
yok bnm ustundekı jantları:)
-
iyi bir tornacıda jantları deldir:) RS gibisi yok bi abimiz 5x100 u 5x120 yaptı:) replicanın dayanımı nasıl olur bilmyorum ama kardeş:) güzelce dolsursun boşluklarııı.
-
iyi bir tornacıda jantları deldir:) RS gibisi yok bi abimiz 5x100 u 5x120 yaptı:) replicanın dayanımı nasıl olur bilmyorum ama kardeş:) güzelce dolsursun boşluklarııı.
çok tehlikeli bir iş bence bu :( Sonuçta delik sayısı çoğaldıkça metalin mukavetemi azalacaktır ki birde 4*100 ün deliklerini dolduracak balans sorunuda olabilir.. Bence böyle bir uygulamada porya değişimi daha mantıklı.
-
Porya değişimi +1
-
porya degişimide masrafslııı:) dedigim gibi bbs orjnal olsa dell bişi olmaz ama replikalar ne kdar saglam blinmezzzz doldurmakta deligi doldurmak yetmez metal ile bütünleşmesi lazım çok saglam bi kaynakk makisi gerekirrrmm sanırım:)