Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: prens_0606 - 30 Aralık 2010, 15:06:48
-
arkadaslar virajlarda arabanın ön lastigi sürtüyor lastik ebatlarım 195/50/15 aracta hiç alcatma yok sebebi ne olabilir sizce veya normalmi ama sadece afif keskin virajlarda özellikle sol ön
-
Kesin bir sıkıntı var davlumbajın yerinden çıkmış olabilir. Golf 3 te 195 ölçü sürtmesi gibi bir imkan yok :D
-
normalde bizim arabalar için 15 jant olanlarda lastik ebadı 195x55x15 tir. ama senin yanak boyu 50 olmasına rağmen sürtme yapıyorsa Helezonlar pısmış veya amortisör patlak olabilir.
-
üstat yanlız amasitörleri felan kontrol ettirdim hiç bi sıkıntı yok amasitörlerde sadece virajda oluyo aracta hiç pısma yok hatta pıstırcaktım bunu fark edince vaz gectim davlumbaz düşmüş derken anlamadım onu
-
çamurluk içerisinde ses ve su yalıtımı için plastik bir muhafaza varıdr.Zaten lastiğin sürttüğü yerde orasıdır büyük ihtimalle.
-
Yarıca sadece virajda oluyor dediğin için bende amortisöre bakmalısın diyorum.
-
Yorumları aracın orjinal jantına göre yapıyoruz. Ya üstünde farklı ebat ve ofset te bir jant varsa işler değişir. Jantların nedir ve ölçüleri..
-
erşan abi 195 50 15 bence golf üç te hangi jantta olursa olsun sürtmez gibi geliyor. Bizim çamurluk maşallah :D
-
bidiniz üzere yeni aldım aracı zaten aldıktan 1-2 hafta sonra amasitörcüyede gittim malum 2. el arac kafamı rahatlatmak için her türlü bakımını yapıym dedim yaptımda amasitörlere baktılar Maşallah abi bişeyi yok bunların niye gösteriyon dediler. bende yeni aldımı onun için sonradan bi sıkıntı cıkarmaması için baktırdımı söyledim durum bu janların ölcüsüde 195/50/15 lastiklere kadar yeniledim hatta
-
bence sen iyi bir ROT çuya git komple bir baktır alttarafa.
-
onuda yaptırdım başkan
-
Abicim ozaman durum karışıyor iyice amortisör sağlam.Helezonlar sağlam alt takım sağlam :d 10j bir jant takmadıysan sürtmemesi gerek...
-
aynen bende anlamadım kafam karıstı acaba virajlar keskin bide sert giriyorum ondan olabilirmiki ama zannetmiyorum ondan olcagını
-
arkadaşım neresi sürtüyor.. yere eğilip baktınmı? illaki bir aşınma olmuştur... çamurluk içi yani davlumbaz ise vidası gevşemiş düşmüştür
-
henüz hayır ama patron gelsin otoparka inip bakcam inş davlumbazdır o kolayca hallolur
-
Kalın bir jant yada ET si yüksek bir jant yoksa sürtmenin tek sebebi darbeli traves yada salıncak diyecem buda yüreğine korku salacak darbe mi var acaba diye.
-
Erşan abi yürüyene baktırmış alırken. Usta geçer not vermiş.
-
tarbeli traves yada salıncak bunlar ne oluyo acaba ?
-
aynen süleyman abi ozaman tek bir sorun davlumbazmı kalıyor davlumbazda göze batan bi yer göremedim ama iyice egilip bakacam bi
-
tarbeli traves yada salıncak bunlar ne oluyo acaba ?
Yani önden vukuatımı var arabanın? yoktur herhalde.. senin kesin davlumbaz sürtüyor biryerlerden vidası felan düşmüştür. bak bende bile 185x65x15 lastik var. göründüğü üzere lastik yüksek ama yinede değme çok nadir oluyor oda otoyolda hızlı giderken araba yüklü ise kasislerde felan. Lastiklerimi değiştirdiğimde o sorunda kalmayacak inş.
-
Erşan abi yürüyene baktırmış alırken. Usta geçer not vermiş.
Doğrudur ama darbelerde traves yada salıncak yansanayi kullanıldı ise ve bu bazı marka yansayi ürünlerde 1cm ye yakın kısalıklar olabiliyor buda jantın çamurlukta tam durması gereken noktadan 1 - 1,5cm geride durmasına sebep oluyor.. Bu tür kayıklıkları farketmek için ölçüm ve göz ile muayene gerek. Rot balansçı aracın altına bakar ve cihazda tekerlerin kamber ve direksiyon rotery sini kontrol eder bu yüzden o anlayamaz.
Sadece olasılıkları söylüyoruz arkadaşların dediği gibi davlumbaz yerinden oynamış yada bir gevşeklik olabilir ve bu gevşeklikten G kuvveti aldığında yerinde kurtulup tekere sürtebilir bakılması lazım.
-
Yani önden vukuatımı var arabanın? yoktur herhalde.. senin kesin davlumbaz sürtüyor biryerlerden vidası felan düşmüştür. bak bende bile 185x65x15 lastik var. göründüğü üzere lastik yüksek ama yinede değme çok nadir oluyor oda otoyolda hızlı giderken araba yüklü ise kasislerde felan. Lastiklerimi değiştirdiğimde o sorunda kalmayacak inş.
215-40-16 lastik 3.5 cm bastık aracı yinede sürtme yaşamadım.. HAsan sende nasıl sürtüyor...
-
ya öle çok sık olan bir şey değil dediğim gibi hızlı giderken derin kasislerde vızt yapıp bırakıyor.. lastik yanakları çok yüksek 65 yanak
-
215-40-16 lastik 3.5 cm bastık aracı yinede sürtme yaşamadım.. HAsan sende nasıl sürtüyor...
185/65/15 çap olarak 43mm daha büyük senin lastiklerinden
yani çamurluğa 2,1cm gibi daha yakın, orjinal yaylarıyla yüklü iken sürtebilir.
VOXWHEELS Wheel Comparer 2 (http://www.voxwheels.com/)
-
Eyvallah arkadaşım:)
-
verdiğin site linkide harikaymış bu arada)
-
faydalı bir link
yapılan değişikliğin + ve- sini rahatça görebilirsiniz :)
-
önden büyük bi darbesi yok diye biliyorum aracında zaten sadece sol ve sag camurlukta boya var degişen parcası yok ama en kısa zamanda göstermem lazım ilerde büyük bişey acmasın cok fazla rahatsız etmiyo beni ama biraz kıl biri oldugumdan takıntı yapıyorum işte
-
süleyman abi bende senin ölçülerden kullanmak istiyorum ama korkuyorum sürterdiye arkalara 215/40/16 8 ofset önlerede 205/40/16 7.5 ofset kullanıym diyorum. bide önleri biraz basıyım diyorum bi sıkıntı olurmu ki ve bide aracı basmak için helezonlarımı kesiyolar veya nasıl basmamız lazım saglıklı olan nedir
-
iyide bizim aracın orjinal ölçüsü bu fabrika koymuş bu lastikleri ben değil 215-40-16 golf 97 gti depo kapağına kadar her yerinde yazar zaten ;) Golf 3 lerin tamamının kasası aynıdır cl gl gt gti fark yok. amajantın ofsetine bişey diyemem orjinal jantlarımız 7j dir 43 et dir ;)
-
süleyman abi bende senin ölçülerden kullanmak istiyorum ama korkuyorum sürterdiye arkalara 215/40/16 8 ofset önlerede 205/40/16 7.5 ofset kullanıym diyorum. bide önleri biraz basıyım diyorum bi sıkıntı olurmu ki ve bide aracı basmak için helezonlarımı kesiyolar veya nasıl basmamız lazım saglıklı olan nedir
arkalarda 8 ofset sıkıntı yapmaz yanlız yabak ölçüsü fazla olmamak şartıyla.
-
yabak ölçüsü ne abi sen arka ve önlerde sıkıntı yaratmayacak sekildeki ölçüleri bi verirmsin abi ofsetli bi şekilde
-
yabak yanak yazıcaktım ya acele yazında harfleri karıştırıyorum :P
Abi 40 et 7-7.5 j ofsetli bir jant ve 205 -45-16 ölçü sıkıntısız olur 17 jantta olur
-
17 yormazmı arabayı ben arkalar 215/40/16 8 ofset önler205/40/16 7 ofset düşünüyorum yani bi sıkıntı olmas 17 yorar diye düşündüm yoksa 17 alcaktım ama en makbulu 16 bide önleri biraz yere basmam için helezonları kestirsem bi sıkıntı olurmu
-
abi bide bu sekilde araca 5 kişi bindiginde bi sıkıntı olmaması lazım malum aile aracı biyerde
-
kardeşim 8 için bişey diyemem sadece ofsete bakma et değeride önemli.
Bendeki jantlar bbs ti orjinal jantı 16 inç 7j 43 et lastikler 215-40-16 kesinlikle sürtme yapmadı 3.5 cm fk yay taktık bastık yinede srtmedi hatta 16 mm dışarı bile çıkartabilirdim lastikleri.
-
Bende 195/50/15 kullanıyorum artı 40mm yay var hiç bir sürtme olmuyor sende ayrı bir sıkıntı vardır
-
bende anlamadım baktım neriye sürtüyo diye asınma felanda yok keskin viraja girdigim zaman cok az bi sürme sesi alıyom
-
amortisör takozlarını değiştir ozaman çok yıpranmış olabilir yadasalıncak burcunda patlamışsa lastiğin gezer durur sert virajda...
-
en kısa zamanda bu salıncaklarla amasitör takozlarına bakıtıym bari
-
sen kontrol ettim dediğin için onları sağlam farzederek yorum yapmıştım davlumbazvs.
-
aynen abi kontorl ettirdim ama bidaha kontron ettirim bu arada sürten yeri buldum davlumbaza sürtüyo pilastige ama düşme yok davlumbazda sanki en alttaki vida takılı degil gibi sanayi yolu gözüktü gene bana :-\
-
Hadi gözün aydın davlumbaz sorun sayılmaz :D
-
ilk önce bakman gereken yere enson bakmışsın tebrikler.. ;D
-
saolasın abi ben öyle tahmin ediyorum bakalım müsait oldugumda biara göstercem yanlız abi tam direksiyon yapıp yavas döndügüm zaman sürtmüyo ama biraz gazladıgım zaman araba hafif sola yatıyo o zman sürtme oluyo dün kapalı otopark bostu biraz fişirdedimde ;D hemde deneyim dedim :D
-
hayır baktım canda davlumbazda düşme yok ama yukarda dedgim gibi biraz gazlayınca pilastige sürtüyo virajda
-
ozaman senin davlumbaj değil usta bi şekilde lastiğin geziniyor aşağı yukarı veya sağa sola ???
-
rotlara, salıncaklara ve tabla burçlarına bir baktır.
-
ben rotcuya tekrar bi gidiym bari
-
rottan kastım rot balansçı değil yanlış anlaşılmasın mekaniğe ve öndüzene bakan birilierini kastettim :tamamdir
-
yani oto tamircime göstersem olurmu
-
genel olarak oto tamircilerin hepsi bakar ön düzene çok zor bir iş değil ama eğer özellikle mekaniğe bakan birileri varsa tavsiyem onlara baktır. lifte kaldırıp boşluk yapıp yapmadığını kontrol edecekler amörtissör ve burçlara bakarlar.
-
tamircim zaten öz dayım ona bi söyleyim bakim önce bi o baksın sonra amostörcüye gösteririm duruma göre
-
tamircim zaten öz dayım ona bi söyleyim bakim önce bi o baksın sonra amostörcüye gösteririm duruma göre
Olmadıki bizim şöyle tamirci dayımız:)
-
ayıp sana metincim ne zaman istersen basımın üstünde yerin var her türlü yardımcı oluruz nede olsa mk^3 kardesligi var aramızda ;)
-
ARKDASLAR ROT KOLLARINDA VE ON DENGE KOLLARINDA BIRIN DIGERINDEN DAHA UZUN OLDUGUNDAN SURTME YAPIYOR ARABA MEKANICIYE ORDANDA ROT BALANSCIYA GIDI AYAR YAPTIRMASI LAZIM BASIMA GELDI BOYLE BIR OLAY
-
saolasın kardesimde mekanikci derken amastörcüyemi gitcem k. bakma yeniyim bu işlerde biraz
-
185x65x15 - 185x55x16 'a denk geliyor..
-
185x65x15 - 185x55x16 bunlara denk gelen ne
-
185x65x15 - 185x55x16 bunlara denk gelen ne
ikiside aynı yer kaplıyor çamurluğun içerisinde
-
anladım baskanda konuyla alakasını anlayamadım :-\