İndirim oldu diye sevinmeyin!
Litresi 4 TL’yi aÅan benzinde, yeni bir zam kapıya dayandı. Ham petrol ve kurdaki artıÅ, TÃPRAŒın maliyetlerini etkiledi. TÃPRAŒın limanda teslim ürün maliyeti 0.99 kuruÅtan 1.02 kuruÅa kadar çıktı. Hafta baÅına kadar benzine 2-3 kuruÅluk yeni bir zammın gelmesinin sürpriz olmayacaÄı belirtildi
Benzinde yeni bir zam kapıya dayandı. Hükümet, daÄıtım Åirketlerinden indirim beklerken, uluslararası piyasalarda yükselen ham petrol fiyatı ve dolar kurundaki artıŠbenzinde 2-3 kuruÅluk yeni bir zammı gündeme getirdi. Benzinin litre fiyatının 4 TL’ye dayanması (97 oktan) sonrasında geçen hafta Ankara alarma geçti.
Ãst üste gerçekleÅtirilen toplantılarda, ilgili taraflar gerekçeleriyle artıÅı masaya yatırdı. Enerji yönetimi, TÃRPAÅ ve daÄıtım Åirketlerinden indirim beklediÄi mesajını verdi. TÃPRAÅ, 2-3 kuruÅluk bir indirim yaptı. DaÄıtım Åirketleri, herhangi bir adım atmadı.
MOTORİNE ZAM
Benzini, motorin zammı izledi. Motorine yapılan 8 kuruÅ zam, dikkatlerin bir anda akaryakıt fiyatlarına odaklanmasına yol açtı. HABERTÃRK’ün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve TÃPRAÅ kaynaklarından aldıÄı bilgiye göre benzinde yeni zamlar gündeme gelebilir. Kaynaklar, ham petrol fiyatlarının arttıÄını, dolar kurunun da yükseldiÄini belirterek, “Bu artıÅlar, rafineri marjını son aÅamaya getirdi. TÃPRAŒın, limanda teslim birim ürün maliyeti 0.99 kuruÅtan, 1.02 kuruÅa kadar çıktı. Kısa süre içinde benzine yeniden 2-3 kuruÅluk zam söz konusu olabilir” bilgisini verdi.
‘BABACAN VERGİ İNDİRİMİNİ TIKADI’
Petrolün artıŠtrendine girdiÄi bu dönemde, akaryakıtta indirim beklentisi de boÅa çıktı. Sektör uzmanları, petrol fiyatları düÅmedikçe benzin ya da motorinde indirimin söz konusu olamayacaÄına ifade etti. Uzmanlar, akaryakıtta indirimin tek yolunun vergi ayarlaması olduÄuna iÅaret ederek, “Devlet Bakanı Ali Babacan da bu yolu kapattı” deÄerlendirmesini yaptı.
DAMAT HAVASIYLA KUTLAMA
Benzin zammına karÅı çeÅitli örgütlerden protesto çaÄrıları gelirken, Alem FM’de Nihat’la Muhabbet ve Nihat’la Sivrisinek programlarıyla tanınan Nihat Sırdar da son günlerde sürücülere dörtlülerini yakma çaÄrısı yapıyor. Sırdar’ın çaÄrısına özellikle sabah saatlerinde yoÄun katılım oluyor. Sırdar, mizahi bir uygulama ile trafikteki Åoförleri eyleme davet ediyor. “Damat havasıyla” birlikte çaÄrı yapan Sırdar, müzik eÅliÄinde “Bu aralar protesto etmek tehlikeli. Biber gazı ya da cop yeme ihtimali var. O nedenle benzin zammını kutluyoruz” sloganını söylüyor. Protesto sırasında trafik kameralarını takip eden Sırdar, “Katılım ciddi boyutlara ulaÅıyor” dedi. Nihat Sırdar, daha önce köprü geçiŠücretlerine yapılan yüzde 50 zam için kontak kapama eylemi çaÄrısı yapmıŠve 6 yıl hapisle yargılanmıÅtı.
EPDK 100 $’lık petrol fiyatı tahmini yapıyor
EPDK kaynakları, son birkaç günde ham petrolün varil fiyatının, 89 dolardan 91-92 dolara kadar çıktıÄına iÅaret ederek, “Petrol artıŠtrendine girdi. Bunun bir süre daha devam edeceÄi öngörüsünde bulunuluyor” dedi. Kaynaklar, ham petrolün varil fiyatının 100 dolara kadar çıkabileceÄine iliÅkin tahminlerin bulunduÄuna dikkat çekti. Bu durum, 2011 yılında gerek benzinde, gerekse motorinde yeni zam ihtiyaçlarını tetikleyecek.
OPEC üretim artıÅına sıcak bakmıyor
Petrol ihracatçısı ülkeler örgütü OPEC'e üye Arap ülkelerinin bakanları bu hafta sonu Mısır'ın baÅkenti Kahire'de toplanacak. Toplantıda petrol üretimi ve fiyatların deÄerlendirilmesi beklenirken, üretimle ilgili resmi karar alınmayacak. BirleÅik Arap Emirlikleri Petrol Bakanı Muhammed El Hamli, 2008’de alınan petrol üretimi kesinti kararına uyulmasını istedi.
Not: 27.12.2010 gece yarısı 8 kuruŠzam gelecek haberiniz olsun.
habertürk ;D
hükümet yüzünden formun kara habercisine çıkacak ismim ;D
Sanırım Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin bir hadisesiydi sanırım...
PadiÅah bir gün iÄne kutusunun içine bir kertenkele koyar ve civardaki tüm alimleri sarayına davet eder.
PadiÅahın aklında hinlik vardır tabi. Aziz Mahmud Hüdayi hazretleride teÅrif ederler...
PadiÅah herkese sorar tek tek bunun içinde ne var söyleyebilirmisini bana ? Kimseden tık yok en sonunda Aziz Mahmud Hüdayi hazretleri ÅöyÅe buyurur.
PadiÅahım siz nasılki bu ÅaÅalı gösteriÅli sarayınızın içinden halkın açlık yokluk ve odunsuz soÄuk geceler geçirdiÄinizi bilemeyeceÄinizi gibi, bizde elinizdeki iÄne kutusunda kertenkele olacaÄını bilemeyiz buyurmuÅtur....
O anda padiÅah elinde kutuyu yere düÅürür ÅaÅkınlık içinde ve içerisindeki kertenkele ortaya çıkar...
Aynen bizim hayatımızda böyle Maliye bakanı nerde benzin 4 lira diye sorar bilmezki kaç tl olduÄunu.
Yok ya olmıcak böyle isyan edicem sonunda ayaÄım gaz pedalına gidiyo geri çekiyorum valla >:(
Alıntı yapılan: ozmo - 25 Aralık 2010, 19:17:39
hükümet yüzünden formun kara habercisine çıkacak ismim ;D
Vallahi baÅlıÄı gördüm gibi anladım senin açtıÄını abi :)
Forumun felaket tellalı oldun :D
Napalım bizde sürekli dörtlülerimiz açık mı gezelim ::)
adamı zorla felaket tellalı yapıyorlar suç benim deÄilki hala kimsede tık yok nasıl bir memleket olduk anlamadım sürekli opetten alırdım artık full'e döndüm motorinde 16 kuruÅ farkediyor bi süre böyle idare edeceÄiz artık :bekleriz:
Evet full baÅarılı böyle devam edecmiÅ fiyatlar geçici deÄil yani..
AldıÄınız yerin sahibi kimdir yada ortakları. Ampulu aydınlatmayın gene dikkat edin :)
Ãnceden P.O alıyodum Åimdi Shelden alıcam hemde Vpower bide ona bakıcam >:D
arbella makarnalarının sahibi ar holding miÅ bu arada opetten aldıÄım yakıt ile aynı yol aynı trafi aynı süratte ortalama 5.8 litre tüketiyordum burdan aldıÄım ile 5.0 litreye düÅtü bu durumda opet her fullediÄimde benim yaklaÅık 4 litre fazla yakmamı saÄlıyor bu nasıl mantıktır ya olabilirmi böyle bir olay
Alıntı yapılan: Mk1GTI - 27 Aralık 2010, 10:52:49
AldıÄınız yerin sahibi kimdir yada ortakları. Ampulu aydınlatmayın gene dikkat edin :)
ErÅan abi nerden alırsan al ampül yanıyor zaten :D
Bügün gene Benzine 6 ila 8 krÅ zam geldi hadi hayırlı uÄurlu olsun..
Hadi hayırlısı erÅan abi yapılan 2 kuruÅluk indirimden sonra geçkalındı sanki. Allah devletimize zeval vermesin aman devlet bütçesi açık vermesin benzin 5 lira olsun :)
buda günün anlam ve önemini belirten sticker isteyen basıp arcının camına yapıÅtırabilir tamamen kendi tasarımım
(http://img534.imageshack.us/img534/3607/kerizonboard.jpg)
Alıntı yapılan: ozmo - 27 Aralık 2010, 14:10:43
arbella makarnalarının sahibi ar holding miÅ bu arada opetten aldıÄım yakıt ile aynı yol aynı trafi aynı süratte ortalama 5.8 litre tüketiyordum burdan aldıÄım ile 5.0 litreye düÅtü bu durumda opet her fullediÄimde benim yaklaÅık 4 litre fazla yakmamı saÄlıyor bu nasıl mantıktır ya olabilirmi böyle bir olay
Opetin benzini-mazotu diÄer markalara göre daha ince tabiki performansıda buna göre deÄiÅiyor biraz daha fazla yaktırıyor olablir ama en azından en saÄlıklılarından biri :tamamdir
(http://img411.imageshack.us/img411/2227/p0042301210.jpg)
(http://img411.imageshack.us/img411/3130/p0043301210.jpg)
özgür abi bunu tam depo kapagının oraya koy kelebek camına :D
fena fikir deÄil oraya ayrıca bir Åey düÅünmek lazım ;D
aman abi biber gazı sıkmasınlar sonra yolda durdurup :bekleriz: bu yaptıÄın çok büyük suç devlet kazıÄına muhalefet etmekten atarlar içeri
Kayserideydi sanırım. Adam minibüsün arka camına NE MUTLU TÃRKÃM DİYENE yazdıÄı için ceza yemiÅti. Hatta olacak okadar bile konu olmuÅtu.