Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf II => Konuyu başlatan: ilker_rr - 19 Aralık 2010, 14:39:06
-
Kaleriferi çalıştırdığımda neden yanık kokusu geliyor ? Radyatörü yeni değiştirdim,kalerifer radyatörünü de aracı satın aldığım kişi değiştirmiş.(aracı aldığımdan bu yana bu koku var ) Yani sonuç olarak kalerifer sorunsuz olarak çalışması gerekmiyor mu ? Bu arada sıcak da üflemiyor,ılık üflüyor ,yoksa ben mi çok pipirikliyim ? Sıcak üflemesi gerekmiyormu ? Arabanın içi hamam gibi olması gerekmiyormu ? ( termostat da çalışıyor çünkü hararet göstergesi bozuk değil , araba ısınınca gösterge yükseliyor )
-
Kalorifer ısıtmıyorsa kalorifer peteğin tıkalı olabilir abi peteği değiştirdim demişsin ama değiştirdikten sonra hortumlarda pas falan varsa yine tıkanma yapar antifreez kullansan biraz daha etkisi olur ;)
-
Isıtıyor ısıtmasına ama sıcak hava üflemiyor,yani sıcak üflese daha çabuk ve daha iyi ısıtacak bilmiyorum belkide herşey normal,ben yeni arabalarla kıyasladığımdandır belki.Başka bir golf 2 kaleriferi ile kıyaslama yapmak lazım.Radyatörde 3 lt antifiriz var.
Sizin araçlarınızdan sıcak üflüyormu ? Yoksa benimki gibi ılık mı ?
-
Kaleüfer peteginde problem vardır, görmek gerekiyor.
-
Benim aracımdada termostat yok ama motor ısındıktan sonra hamam gibi yapıyor içerisini. Senin ya petek tıkalı yada borular.
-
peki ılık mı üflüyor yok sıcak mı ? yani hamam gibi derken göreceli ya bu iş , acaba diyorum benim araç normal de olabilir,ama babamda fabya var mesela,onun kaleriferi çok sıcak üflüyor , baya bi sıcak ,ama benim golf öyle değil , ılık üflüyor , sıcak değil.Yani şöyle olması gerekmiyormu,motor iyice ısındıktan sonra kaleriferi son konumda çalıştırdığımda baya bi sıcak olması gerekiyor değilmi ve çok sıcak üflemesi gerekiyor ??? ben böyle düşünüyorum,doğrumu düşünüyorum yoksa bu eski araba , o kadar beklememek mi gerekiyor?
-
Yola çıktığımda kaloriferi kapatıp cam açtığım oluyor. Motor sıcaklığı normale geldimi kaloriferi full açamıyorum yoksa çıplak durmam lazım.
-
şimdi anlaşıldı :) demek ki yeni araba gibi ısıtıyor ... benim kaleriferde bir sorun var o zaman.Ve yanık kokusunu merak ediyorum.
-
Yanık kokusunun sebebi kalorifer fanından geliyor olabilir.
-
arabayı aldığım adama sordum bu koku nedir diye,kaleriferden geliyor radyatörü değiştirdim ondandır dedi.fandan geliyorsa nedir problem yaratırmı ? zararı varmıdır,merak ediyorum
-
Yanık kokusu farklı bişey sıfır takılan radyatörden çıkan koku başka şey hem kalorifer radyatörü değişmeişki neden ordan koku yapsın.. Bence kalorifer motorun son ömürleri yaşıyor yanık kokusu ondandır..
Kaloriferin ısıtmıyor zaten bence bir oto elektirikçisine göster 40tl sıfır petek onu değişin bu sırada motorunuda kontrol edin.
-
birşey daha öğreneceğim galiba,ben 0 radyatör taktırdım , ondan koku gelir gibi oldu sanki ,yani geliyor , ön kaputun önlerinde, ve kalerifer radyatörü de 0 mış , benden önceki sahibi yeni değilştirmiş, yani hem normal büyük su radyatörü hem de kalerifer radyatörü değişmiş durumda şuan ...
-
Hocam burdan bu işin içinden çıkamayız o bölgenin işten anlayan biri tarafından incelenmesi lazım.
-
tamam teşekkür ederim
-
sonucda bu havayi kaputun altindan almiyormu bence sen bi göster koku baska yerden de geliyo olabilir yani radyatörden yada kalorfer radyatöründen koku gelmesi gibi bisey olamazki gelirse ancak antifiriz kokusu gelir oda kacak varsa o koku baska bi yerden geliyo kalorifer havayi iceriye emdikce kokuda sana geliyo tahminim ama genede bi göster
-
Bende de aynı problem vardı. Isıtmada sıkıntı yoktu ama kaloriferi açmaya korktuğumu biliyorum. üst kpak contası değişti yağ kaçağı giderildi ve antifiriz kaçağı vardı giderildi koku falan kalmadı..
-
üst kapak contasını değiştiriyorlar , bu cümleyi çok duyuyorum , üst kapak contası ne kadara değişir , maliyeti nedir ? (ortalama)
-
20-30 TL conta.. Kapak açma için ustanın 100TL den fazla almaması lazım. Kapağı açınca süpriz çıkarsa bu yumurtanın büyüklüğüne göre rakam değişir.
-
Conta çok para değil değiştirmeside kolay işçilik çok fazla tutmaz kanımca.