Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: niyazicaglar - 19 Aralık 2010, 00:45:38

Başlık: bora otomatik vites geç doldurma
Gönderen: niyazicaglar - 19 Aralık 2010, 00:45:38
Arkadaşlar hepinize merhaba.1-1,5 ay önce Bora alıp aranıza katıldım.Sorun mu bilmiyorum ama aracım sabah ilk çalıştırmada R ye atınca hemen doldurmasına karşılık,N ye atınca gaz vermeden hareket etmiyor.Gün içinde veya ısınınca böyle bir durum çok nadir oluyor.Şanzıman filtresini ve yağını yeni değiştirdim.Vites geçişleri normal.Rampada çalıştırıp D ye almışsam(sabah ilk çalıştırmada) ayağımı frenden çekince geri kaçıyor.Ta ki gaza basana kadar.Beni aydınlatabilirseniz  çok memnun olacağım.Herkese teşekkürler.
Başlık: Ynt: bora otomatik vites geç doldurma
Gönderen: oguz oktay - 19 Aralık 2010, 02:23:19
gece okuorum belki yanlısım olabilir kusura bakmayın N zaten bos vites degilmi N de doldurmazki bide yokusta geri kacırıo galiba otomatikler ben öle biliorum
Gönderen: ThE_Unforgiven - 19 Aralık 2010, 08:57:07
Bizim 97 model golf sport umuz vardı otomatik hiç kaçırmazdı yokuşta hafif ayağını frenden çektiğinde gitmeye başlıyordu. Ama oğuzunda dediği gibi N de zaten boştur.
Gönderen: niyazicaglar - 19 Aralık 2010, 23:13:29
Arkadaşlar yanlışlıkla N yazmışım.D yazacaktım.
Gönderen: hakan06 - 20 Aralık 2010, 13:11:52
yokuş yukarı araç geri kaçırıyorsa; şanzımanda sorun var biliyorum.iyi bir ustaya gösterin bence
Gönderen: niyazicaglar - 21 Aralık 2010, 17:18:08
Normalde yokuş uykarı kaçırma yok.Sadece yokuşta vites değiştirip D ye ilk attığımda kaçırıyor.ilk kalkıştan sonra 100 defa dur kalk yapayım kaçırma yok.İlk vites geçişinde kaçırma var.Ama bu R de hiç olmuyo.İlginç bi sorun bazı ustalar normal diyo bilemedim...
Gönderen: niyazicaglar - 22 Aralık 2010, 10:40:08
Eğer bir arıza varsa şanzıman tamiri mi yoksa değişimini mi tavsiye edersiniz.
Gönderen: nizam - 22 Aralık 2010, 17:32:29
bayır yukarı 1-2-3 ten D ye alıyorsanız normaldir yeniden doldurması peki ne kadar sürüyor doldurması ?
Gönderen: htmetin - 22 Aralık 2010, 18:22:39
Rampada özellikle arabayı ilk defa "D" konumuna alırsanız yapar. Yok eğer; Seyir halinde ilken  rampada durdunuz ve araba "D" konumunda siz ayağınızı frenden çektiğinizde araba geri kaçırıyorsa ozaman problem vardır..
Gönderen: niyazicaglar - 23 Aralık 2010, 23:01:16

Rampada özellikle arabayı ilk defa "D" konumuna alırsanız yapar. Yok eğer; Seyir halinde ilken  rampada durdunuz ve araba "D" konumunda siz ayağınızı frenden çektiğinizde araba geri kaçırıyorsa ozaman problem vardır..

Yokuş ykarı D ye ilk taktığımda araba ısınmışsa 4-5 sn de dolduruyo.Ama araba soğuksa gaz verene kadar kaçırıyor.Seyir halinde durduğumda kesinlikle kaçırma yok.Sadece vites değiştirince var kaçırma.
Gönderen: niyazicaglar - 23 Aralık 2010, 23:03:25
Herhangi bir v

Herhangi bir vitesten D ye alınca kaçırıyır.Tekrar doldurması bazen 2-3 sn bazen 4-5 sn sürüyo.
Gönderen: tdipower - 21 Ocak 2011, 23:38:17
profesyonel biri tarafından cihaz ile şanzıman adaptasyonu yapılması gerekiyor bu sorunlar genelde adaptasyon bozuklukluklarından oluyor. Yağ ile alakası yok
Gönderen: niyazicaglar - 06 Şubat 2011, 23:48:47
Servvislerde bağladıkları cihaz mı yoksa farklı bir cihaz mı acaba bu?Söylediğinizi de deneyeceğim.
Gönderen: niyazicaglar - 13 Şubat 2011, 12:36:58
Adaptasyon da yapıldı düzelme  yok.Usta büyük ihtimalle pompadandır diyor.Geçen hafta şanzıman yağını(mobil atf 320) bir kez daha değiştirdim.Şanzıman sıcakken gecikme 1-2 sn ye düştü.Ama soğukken hala gaza basmadan doldurma yapmıyor.
Gönderen: niyazicaglar - 14 Şubat 2011, 20:15:31
Cihaza bağlattım Adaptasyon sorunu yok dediler.Pompadan olabilir deiler.Bilmiyorum artık ne yapacağım.Tamamen bozulana kadar bineceğim.
Gönderen: adnk_55 - 02 Eylül 2014, 00:45:53
uzun zaman  geçmiş ama en azından hala forumdaysanız ne oldu arıza paylaşırmısınız