Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: cyrano - 15 Aralık 2010, 19:58:58
-
:saygılar
arkadaşlar 2001 golf sahibiyim
debriyaj çok yukarda kavrıyor artık alıştım ama genede sinir oluyorum bu duruma
ne yapabilirim
debriyaj seti mi değişmek zorunda
değişmeden bir ayar yapılıyor mu
fiyatları ve önerileri olan varsa sevinirim
-
sahsen bıldıgım kadarıyla yapılmıyor. babam calısma sıstemını anlatmıstı canlı oalrak . bı zxamandan sonra sıyırmaya baslıyor. dıskler bırbırınden zaman zaman sıyrılıyor. yanı ayarlanıcak bıseye pek benzemıyor sahsen .
degıstırmek en saglıklısı . en son ne zaman degısmıs bılınıyormu
-
baya zamandır değiştiğini sanmıyorum ikinci sahibiyim
değiştirmeme mi lazım yani sorunu çözmek için
peki değişrse ortalarda kavrar mı
-
soncuta sıfır malzeme takıcaksınız . yukarda kavrama gıbı bır problemı olmayacaktır . degıstırmek en saglıklısı . ben yenı aldım 130 lıraya. ama sızın aracınkı farklı olabılır bıraz. arac 8v mı 16v mı
-
1600v
-
1600 v derken 16v demek ıstedınız sanırım 1600 cc 16v ? dogru anladım degılmı . bı arastırırz. ben gıttıgımde parcacıya sorarım sızın ıcın denk gelırse
-
silindir hacmi mi 1595
-
motor kodunuz ne bılmıyorum . akl ve aeh motorlarına uyumlu sachs marka debrıyaj setı 189 tl . sachs orjınal bır marka. alman malı
-
aracım 2001 model golf terndlıne
motor kodu ruhsata da baktım pek nedir bilemedim açıkcası ama yukarıda belirttiğim model
hepsinde aynıdır sanırım
-
2001 model trend benimde AKL motor dur büyük ihtimalle..
-
yukardan kavraması bir sorun olduğu anlamına mı gelir
kesinlikle değiştirmelimiyim
-
bıttıgı anda kalırsınız yolda. o kadar net bı bılgı veremıcem .
-
Ben Bu Arabaların Özelliği Bu Diye Biliyorum Genelde Yukarda kavrıyor, Benimkide öyle eğer sorun yoksa ama ben yukarda kavrıyor diye biliyorum , Yanlış hatırlamıyorsam
-
Ben Bu Arabaların Özelliği Bu Diye Biliyorum Genelde Yukarda kavrıyor, Benimkide öyle eğer sorun yoksa ama ben yukarda kavrıyor diye biliyorum , Yanlış hatırlamıyorsam
benim bildiğimde o ..benimkiside diğer araçlara göre yukarıda kavrıyor..
-
Güvendiğin 1-2 servise gidip test ettirmen gerek anca öyle anlaşılabilir değişmesi gerektiği.
Aracın km'si modeli ne bu arada?
Ben 120 bin km civarı değiştirmiştim.
-
başka bir araçtan inip golfe bindiysen yukarıda kavrıyor gibi gelebilir.
ama yukarıda kavrıyor diye birşey yok
debriyaj hidrolik zaten, bunun bir ayarıda yok. bittikçe kavrama daha yukarıya kayıyor.
değiştirince anlarsın yeni debriyaj daha aşağıda kavrıyormuş diye.
birde yenisi takılınca tabiri caizse pamuk gibi oluyor, debriyaj teli kopmuş gibi gelir ;)
-
aracın kmsi 98 binde daha
ama değiştirmelimiyim bilemiyorum
çünkü yukarda kavrama bazen yokuşlarda sorun oluyor
bunun dışında yukarıda kavraması ömürünün azaldığı anlamına mı gelir
yoksa bu araçlarda hep böyle deyip biraz daha mı beklemeliyim
-
arabayı çalıştır
el frenini sonuna kadar çek
debriyaja bas
4. vitese tak
normale göre biraz daha fazla gaz vererek kalkmayı dene
eğer debriyaj tam kavarama noktasına geldiğinde stop ediyorsa, çok sağlıklı
ayağını tamamen bırakınca stop ediyorsa, azda olsa kaçırma var
eğer ayağını tamamen çekmene rağmen stop etmiyorsa kork, yolda kalabilirsin ;)
ha ben anlamam derseniz iyi bir ustaya gösterin o durumu hakkında bilgi verir :)
-
ben debriyaj setini bu yaz değiştirdim. şanzımana komple bakım yaptırdım( debriyaj mili, debriyaj bilyası, fincanlar felan var şanzımanda komple değiştirdiler serviste) herşey orjinal ve debriyaj yukarıda kavrıyor. herşey orjinal takıldığına göre demekki normali bu..
-
çok teşekkür edrim 4 . vites olayını en kısa zaman da deneyip bilgi vereceğim
herkese paylaşımları için teşekkürler
-
debriyajın arabanın km ile değişme zamanı ile ilgisi yoktur.yeni değiştirirsin 2 gün sonra da sıyara bilir biraz kullanmayla ilgili ben ağustosta değiştirdim şimdi baya yukarıdan kavrıyor ama genel olarak golflerde var
-
bende geçen hafta aldım arabamı ve sıkışık trafikte yokuşlarda bikaç kez stop ettim kaçırdığım için
bana da golflerde genelde böyle dediler umarım alışırım hiç hoşuma gitmedi
-
demek yapacak birşey yok pek çok golf böyle
golf seven buna katlanacak anlaşılan
benimde hiç hoşuma gitmeyen bir durum ama yapacak birşey yok galiba
-
demek yapacak birşey yok pek çok golf böyle
golf seven buna katlanacak anlaşılan
benimde hiç hoşuma gitmeyen bir durum ama yapacak birşey yok galiba
debriyaj milinin uzatılıp kısaltılmasıyla olur kavramanın aşağıda veya yukarıda olması. ama milin orjinaliyle oynamamak gerekir. fincanları kırabilir.
-
golflerin tamamı diger araçlarla kıyaslandıgında biraz daha yukarıda kavrar..arabanın hızlanmasında bir sorun yoksa devam..hani devir saati yukselir ama hız yukselmez ise degıstırme zamanı gelmıstır dıyebılırız
-
araç 2001 trendlıne km 98 binde
-
bende de aynı sorun var arkadaşlar debriyaj yukardna kavrıyo ve performansı düştü gaza basıyorum, basıyorum sadece bağırıyo önceki gibi seri ve sessiz değil arabam. rahat gitmiyo gibi sanki gaza çok basınca sanki titriyo araba. bu sorunlar debriyajdan mı kaynaklanıyo ACABA DEĞİŞTİRMEM Mİ GEREK ZAMANI GELMİŞ MİDİR ?
-
araç 2001 trendlıne km 98 binde
KM.çok fazla değil ama bu kullanımla alakalı birşey,çok dur kalk yapılmışsa debriyaj daha erken bitmiş olabilir.
-
AKL motor bizim araclarımızda ayar olayı yok debriyaj setinin değiştirmenşz gerekiyor , yanlız aracınızda debriyaj in mili var eğer ucunda yeme varsa bundan da yapar.