Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: ThE_Unforgiven - 09 Aralık 2010, 22:42:26
-
Arkadaşlar bazı arkadaşların diğer başlıklarda golf 3 aracındaki sis farı anahtarından nasıl çalışması gerektiğinden filan dem vurduğunu gördüm ve bu konu ile ilgili bir video hazırladım.
Video : Mk3 golf gtı sis farı anahtarı | İzlesene.com (http://www.izlesene.com/video/mk3-golf-gti-sis-fari-anahtari/2883709)
Videoyu izlediğinizdede gördüğünüz gibi far anahtarından konumu park aydınlatmasına getirdikten sonra bir kez kendinize çektiğinizde ön sisler ( yeşil led ile gösterilen) ikinci çekişinizde ise arka sisler ( sarı led ile gösterilen) yanmaktadır. Orjinal ön sis farı olan araçlarda anahtar bu şekildedir ve parklarda iken sisleri devreye sokabilirsiniz. Sislerinizi ön + arka olarak yakabilir yada sadece önleri yakabilirsiniz. Park konumu ve far konumunda kullanılır. Anahtarı sıfır konumuna getirdiğinizde mekanzma sisleri kapatır.
Umarım aklınızdaki sorulara yanıt olmuştur ;)
-
Aracın içide fena kirli biraydır ellemiyorum videoda farkettim :P
-
abi çok sağol kafamdaki ekstra sorular vardı onlar da kalkmış oldu :)
-
hadi bakalım bir sen birde gökalp için çekmiştim zaten :D
-
suleyman kardesım ellerıne saglık :) degıstırcerm ben benım anahtarı olmuomus baskka turlu :(
-
Anladım gökalp değiştirecen hacı ozaman...
-
Bendeki tek kademe ve sadece kısa farları açtığımda kendime doğru çkersem geliyor. onun dışında park farları açıkken kilitli oluyor.
-
Bendeki tek kademe ve sadece kısa farları açtığımda kendime doğru çkersem geliyor. onun dışında park farları açıkken kilitli oluyor.
sadece GTI'larda tek kademe abi bnmde aynı ondan paneli değiştircem
-
benim anlamadıgım benım aractada abs var o soldakı ısıklar ve abs yazıları yok ayrıca bende parkları cekıyorum yanıyor ama sag tarafımdada oyle bır ısık yok nasıl ıs bu ?
-
(http://img408.imageshack.us/img408/466/grnt2186.jpg) (http://img408.imageshack.us/i/grnt2186.jpg/)
(http://img406.imageshack.us/img406/6781/grnt2188.jpg) (http://img406.imageshack.us/i/grnt2188.jpg/)
İşteeee uzun süredir çok istediğim sis farlarım :sevgi: :sevgi: :sevgi:
-
vay vay vay emre hyırlı olsun kardeşim ;)
ufkks orda yani solda airbag ve abs ışıkları var bizde check ediyor işte arıza olursa sürekli yanıyor ;) Sende benlki gösterge panelindedir abs uyarı lambası.
Hasan sportlarda sadece arka sis farı var o nedenle...
-
abim saolasın :) :) panel'im değişti :)
-
He bizimki gibi çift çekmelimi oldu şimdi ön arka ayrı ?
-
aynen :) bnm eski panel'de sadece kısa far açıkken çekilebiliyordu :) şimdi sadece park-sis açabiliorum :)
-
hayırlı olsun emre:D :tamamdir :tamamdir :tamamdir
-
hayırlı olsun emre:D :tamamdir :tamamdir :tamamdir
Allah razı olsun abim :) sana bnm eski paneli vermeyi unuttum ya ;D sölediğim gibi usta aldı anahtarı :)
-
vay vay vay emre hyırlı olsun kardeşim ;)
ufkks orda yani solda airbag ve abs ışıkları var bizde check ediyor işte arıza olursa sürekli yanıyor ;) Sende benlki gösterge panelindedir abs uyarı lambası.
Hasan sportlarda sadece arka sis farı var o nedenle...
97 modellerde önde de sis farı var ama 98'lerde sadece arkada ama malesef her ikisinde de sis farı anahrarı arkaları yakmak için olandan tek kademeli.
-
Hasan orjinal önde sis farı olan araçlarda anahtar iki kademedir. Onlar sonradan takmadır büyük ihtimalle fabrikadan önde sis farı takılı olsa anahtarı buna uyar.Sportlardaki anahataar tektir ve sadece farı açtığında yanar çünkü sadecearkada sis farı vardır.
-
tmm:)
-
Emre gibi sende önlere sis takmak istersen çıkmacıdan anahtar alabilirsin bizimki gibi...
-
Benim 4 tane sis farım var zaten ikisi orjinaller ikiside rüzgarlıkların olduğu yerde.. Tek hareketle açıyorum hepsini:)
-
süleyman bende sportline var sadece arkada sis farı var ve tek kademeli sis fonksiyonu. acaba öne sis farı taktırsam bu düğmeye hem ön hem de arka sis farını bağlayabilirmiyim. yani tek çekmeyle dördü birden açılabilir mi.
-
süleyman bende sportline var sadece arkada sis farı var ve tek kademeli sis fonksiyonu. acaba öne sis farı taktırsam bu düğmeye hem ön hem de arka sis farını bağlayabilirmiyim. yani tek çekmeyle dördü birden açılabilir mi.
Aynar usta araya bir röle koymalı yanlız o kadar yük anahtarına zarar verebilir ;) Ama yanış şekli şu lacaktır kısaları yakmadan sisleri yakamayacaksın. İStersen sitemizede alpers3 nickli abinmizle irtibata geç sana uygun yollau bizim anahtarldan temin eder ;)
-
sisleri alır almaz alperi bulmazsam ne olayım :halazn: mk3 aşkınaaaaa :D
-
emre benim aracımada yapalım sunu sipariş verelım nereden başlıcaz? ozelede telefonunu yazabılırsın
-
hasan kardesımede gecen msj attım nereden buldun o havalndırmanın oradakı sıs kapaklarını dıye cvp yazmadın :(
-
hasan kardesımede gecen msj attım nereden buldun o havalndırmanın oradakı sıs kapaklarını dıye cvp yazmadın :(
Tampondaki rüzgarlıkların oralara takılan sis farlarını diyorsan ; İnternette parça sitelerinin hepsinde var. ama kalite olarak çok berbatlar diyebilirim. ben taktım ama pişman olduğum bir konu. başkarı beğeniyorlar ama ben beğendiremedim kendime . fiyatı 50-100 arası değişiyor