Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 21:06:55

Başlık: Sorular Silsilesi >:(
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 21:06:55
 1) Sunroof'un altındaki kapak boşta gibi. Sanırım kızaklarında sorun var. Netten öğrendiğim kadarıyla 4 adet kızak varmış golf4lerde. Bu kızakları nerden temin edebilirim? (kendim alıp taktırmak için)
2) Çukurlardan geçerken daha doğrusu arka tekerler çukurdan geçerken langır lungur ses geliyor külüstür araba gibi :( Bu neden olabilir, çözümü nedir? (buna gerçekten kafayı takmış durumdayım.)
3)Bir de vites atarken eğer redline e kadar yüklenirsem redline e gelince araç gaz kesiyor gibi oluyor.Bu neden olabilir? aracım 99 model, bunlarda kesici var mı? Rolantideyken gaz vererek denedim, redline e gelince devir düşüp yükseliyor. vın vın diye  >:( :D
Başlık: Ynt: Sorular Silsilesi >:(
Gönderen: OffLineR - 24 Kasım 2010, 21:39:28
Ben üçüncüyü cevaplayayım çünkü devir kesici var yani dediğin gibi araç gaz kesiyor  :D :D
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 21:51:47
Ben üçüncüyü cevaplayayım çünkü devir kesici var yani dediğin gibi araç gaz kesiyor  :D :D
ne bilim 99 olunca emin olamadım.
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 21:52:42
tşk ederim
Gönderen: golf2001 - 24 Kasım 2010, 22:17:41
selam adana.
ya ben golf ü çok seviyorum ve çok da memnunum.1 veya 2 konu hariç.
2.maddeye bende taktım. kasislerde ve küçük bir çukurda bile tıkırtı oluyor ön takımmı desen amatisörmi desem anlayamadım.
bu konu için bir sanayi yapacağım.
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 22:20:17
selam adana.
ya ben golf ü çok seviyorum ve çok da memnunum.1 veya 2 konu hariç.
2.maddeye bende taktım. kasislerde ve küçük bir çukurda bile tıkırtı oluyor ön takımmı desen amatisörmi desem anlayamadım.
bu konu için bir sanayi yapacağım.
özellikle arka tekerler geçince çok gürültü geliyor
Gönderen: golge - 24 Kasım 2010, 22:30:08
aylardır burda yazılıyor yıllardır da söylerim ben. o 2. olay tüm golflerde var. ilk aldığım zamanları hatırlıyorum da ne var ne yok altta herşeyi değiştirmiştim ama değişen bişey olmamıştı. bu araçlar böyle. gülü seven dikenine katlanıyor zamanla alışıyorsunuz.
Gönderen: mustklc - 24 Kasım 2010, 22:35:47
salıncak burçları olmasın?
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 22:38:07
aylardır burda yazılıyor yıllardır da söylerim ben. o 2. olay tüm golflerde var. ilk aldığım zamanları hatırlıyorum da ne var ne yok altta herşeyi değiştirmiştim ama değişen bişey olmamıştı. bu araçlar böyle. gülü seven dikenine katlanıyor zamanla alışıyorsunuz.
hocam bu sıradan değil. o dediğini biliyorum. bu bahsettiğim ses sadece arka tekerler çukurdan geçince oluyor. önden çok ses gelmiyor. tamam önler klasik golf 4 lakırtısı da arkalar ne ayak arkadaş? paldır küldür ya bildiğin.. lakırtıdan ziyade takırtı..
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 22:39:04
salıncak burçları olmasın?
tabla burçları 2 sene önce felan değişti. salıncak hangisi oluyor
Gönderen: ozkan_misirli - 24 Kasım 2010, 23:14:29
2. madde ile ilgili bende yazayım. arabayı ilk aldığım zaman her kasiste ses geliyordu. Sebebi egzostanmış. Geri geri giderken kaldırıma egzost vurulmuş. O da ileri gelmiş.Egzostçu 15 liraya halletmişti.
Eğer arabada 4-5 kişi varken(yüklüyken) ve araba sabitken gaza basınca takır takır ses geliyorsa benim söylediğim nedendir
Gönderen: yesilkrt - 24 Kasım 2010, 23:28:11
2. madde ile ilgili bende yazayım. arabayı ilk aldığım zaman her kasiste ses geliyordu. Sebebi egzostanmış. Geri geri giderken kaldırıma egzost vurulmuş. O da ileri gelmiş.Egzostçu 15 liraya halletmişti.
Eğer arabada 4-5 kişi varken(yüklüyken) ve araba sabitken gaza basınca takır takır ses geliyorsa benim söylediğim nedendir
tşkr ederim araba sabitken gaza basınca anormal bir durum yok ama bir ara egsozcudan geçerken baktırrım.
Gönderen: serhat - 27 Kasım 2010, 15:41:45
bizimde arka sağ tekerden sanki dan dun gibi böle bi tel varda bi anda bırakıyo gibi geliyo yaydan olabilirmi yada amortisör takozu filan olabilirmi
Gönderen: yesilkrt - 27 Kasım 2010, 15:43:45
bizimde arka sağ tekerden sanki dan dun gibi böle bi tel varda bi anda bırakıyo gibi geliyo yaydan olabilirmi yada amortisör takozu filan olabilirmi
bende de aynı ses geri geri çıkarken direksiyonu (sağa veya sola fark etmiyor) tam kırdığımda geliyor.
Gönderen: OffLineR - 27 Kasım 2010, 16:59:38
Otomatik mi araçlarınız?
Gönderen: yesilkrt - 27 Kasım 2010, 17:00:23
Otomatik mi araçlarınız?
manuel benimki neden?
Gönderen: OffLineR - 27 Kasım 2010, 17:21:36
freni bırakırken geliyor genelde o ses de ondan dedim.
Eğer tahmin ettiğim ses oysa.
Gönderen: redbarons - 27 Kasım 2010, 17:37:53
arkadaşlar bende de o ses vardı arka fişekleri değiştirdim sorun kalmadı..
Gönderen: OffLineR - 27 Kasım 2010, 17:46:21
Fişek mişek diyince de hiç anlamıyorum ben neyden bahsediliyor  :D :D
Gönderen: redbarons - 27 Kasım 2010, 17:53:39
Fişek mişek diyince de hiç anlamıyorum ben neyden bahsediliyor  :D :D
valla ustanın dediğini söylüyorum. bende anlamam ama onları değiştirmek için arka tarafı komple indirdiklerini biliyorum...
Gönderen: OffLineR - 27 Kasım 2010, 17:59:19
ingilizceleri daha anlamlı, o nedenle onlar kalıyor hep aklımda.
Gönderen: golf_4 - 27 Kasım 2010, 18:00:13
arabayı ilk aldıgımda benımde arabamdan her cukurda cok ses gelıyordu rahatsız edıcı bır durumdu on takıma baktırdım bısey yok amortisorlerde yok...en son ustam lastıkler 2005 tarıhlı bıtık bunlar dedi...4 tane sıfır lastık aldım(continantel premium contac)arabanın kimyası degişti.uzun zamandır  cok rahatım bu konuda..bu yuzden lastıklerden de olabılır arkadaslar bu problemler kavuşçuk zamanla özellıgını yıtırıp sertleşiyor  ve darbeleri hiç emmeyip oldugu gıbı arabaya verıyor
Gönderen: redbarons - 27 Kasım 2010, 18:00:47
ingilizceleri daha anlamlı, o nedenle onlar kalıyor hep aklımda.
VOLKSWAGEN GOLF  4 (98-04) TANDIR BURCU ARKA (ADET) : VOLKSWAGEN : GOLF  4 (98-04) : ÖN TAKIM AKSAMI : yedekparcabul.com (http://www.yedekparcabul.com/urun/volkswagen-golf-4--98-04--tandir-burcu-arka--adet-_547289.aspx?CatID=23542) bunlardan bahsediyom
Gönderen: redbarons - 27 Kasım 2010, 18:04:19
son olarak amortisör toz almasın diye körükler var onlar kopmuşsa onlarda takırtı yapabilir. toz körüklerine bi bakıver aşağı yukarı boşta hareket ediyorsa kopmuş demektir..
Gönderen: R-Line - 27 Kasım 2010, 18:05:19
Fişek mişek diyince de hiç anlamıyorum ben neyden bahsediliyor  :D :D

anlatayım paşam, salıncak takozları sanırm bahsedilen
arka dingil iniyor, yeni takozlar presle çakılıyor.
hiç mi yaşlanmayacak bu araba ya
senin dingil sıfır zaten  ;)
Gönderen: R-Line - 27 Kasım 2010, 18:08:14
son olarak amortisör toz almasın diye körükler var onlar kopmuşsa onlarda takırtı yapabilir. toz körüklerine bi bakıver aşağı yukarı boşta hareket ediyorsa kopmuş demektir..

onlar körüğe benziyor ama körük değil.  ;)
amortisör üst takozu, darbe takozu diyede geçiyor. yeni değiştirdim, arka çifti 90 lira idi yetkili serviste.
dediğiniz gibi kopuksa bitmiştir.
Gönderen: yesilkrt - 27 Kasım 2010, 18:10:52
onlar körüğe benziyor ama körük değil.  ;)
amortisör üst takozu, darbe takozu diyede geçiyor. yeni değiştirdim, arka çifti 90 lira idi yetkili serviste.
dediğiniz gibi kopuksa bitmiştir.
valla lastik bişey var keçe gibi bişey amortisörün üstünde onlar paramparça benim araçta ondan olabilir mi?
Gönderen: yesilkrt - 27 Kasım 2010, 18:13:04
her çukurdan geçmemde aha arka taraf koptu diyorum. delleniyorum
Gönderen: R-Line - 27 Kasım 2010, 18:13:32
işte o parça amortisör darbe takozu
çukura düşünce amortisörün dibe vurmasını ve ses yapmasını önlüyor.
onun değişmesi lazım zaten yırtıldıysa değiştir ses gitmezse diğerlerine yönelirsin.
Gönderen: redbarons - 27 Kasım 2010, 18:14:21
hocam dediğim yerlere bi baktır. tandır burçları, körük ve arka takozlara..
Gönderen: yesilkrt - 27 Kasım 2010, 18:14:32
işte o parça amortisör darbe takozu
çukura düşünce amortisörün dibe vurmasını ve ses yapmasını önlüyor.
onun değişmesi lazım zaten yırtıldıysa değiştir ses gitmezse diğerlerine yönelirsin.
zaten dediklerinize göre ses tamamen geçmese de bayağı azaltır sesi.
Gönderen: yesilkrt - 27 Kasım 2010, 18:15:14
hocam dediğim yerlere bi baktır. tandır burçları, körük ve arka takozlara..
tandır burcu dediğin tabla burcu mu acep?
Gönderen: R-Line - 27 Kasım 2010, 18:19:59
zaten dediklerinize göre ses tamamen geçmese de bayağı azaltır sesi.

oradan kaynaklıysa keser sesi.
zaten değiştirmen gerekir o görevini tamamlamış erimiş gitmiş, değişimi çok basit.
üstelik amortisörün sağlığı için önemli bir parça, dibe vuran amortisör patlar  ;)

tabi takoz tek parça değil, onun geçtiği metal bir yuva var o bozulduysa birlikte değiştir.

ses yine de varsa diğerlerine yönelirsin.
Gönderen: OffLineR - 27 Kasım 2010, 20:35:55
Kuyu tandır geldi aklıma  :D :D
Gönderen: golge - 28 Kasım 2010, 14:36:15
olsa da yesek  :D
Gönderen: buyukvardar - 05 Aralık 2010, 23:44:30
arkadaşlar selam hepinize; bu yazdıklarınızı tesadüfen okudum ben de aranıza yeni katıldım aracım 5 - 6 günlük bu arka tekerlerden gelen tıkırtı bende de var demek ki aracın kronik bir sorunu bu, artık iki kat daha yavaş geçecez çukurlardan sesi duymamak için :'( Ama iyiki de tercihimi golf den yana kullanmışım çok memnunum remault 21 meneger den buna terfi edince bana mercedes gibi geldi ötesini bilmem. 
Gönderen: ramos - 03 Mart 2011, 23:24:38
beyler merhaba bu ses benim golf tende geliyo hem önden hem arkadan.birde freni bas çek yapınca lak lak diye ses çıkıyo çukurlardan bozuk yollardan kaçmaktan bir hal oldum tik yaptı ya. :)
Gönderen: golf_4 - 04 Mart 2011, 09:21:38
birde su var gözümüzden kaçan  bizim arabalarda dingil var bu yuzdende bu ses oluyor isterseniz arka tarafı komple sıfırlayın kurtulmanız nerdeyse imkansız çünki tekerlekler birbirinden bagımsız degıl ..bu yuzden dingil sistemi olan arabalarda bunun olması cok normal ama gerçekten sinir bozucu...bunu ustalarınızada sorabılırsınız ben bir yıl arastırdım bunu yapmadıgım sey kalmadı en sonunda biri bunu gördü banada anlattı bu MK-4 lerin hepsinde var dedi ama biraz geç dedi o zamana kadar bir sürü masraf ettim ama o patırtı kesilmedi kesilmezde ..benim arabamda yok deyende yoktur..eger benım arabam bu sesi yapmıyo diyen varsada  yalan soyluyordur inanmayın ..çünki sorunun cevabı DİNGİL :tamamdir
Gönderen: OffLineR - 04 Mart 2011, 09:45:41
Bende arkadan çıt çıkmıyor.
Gönderen: R-Line - 04 Mart 2011, 17:10:15
bendede çıt yok, ne önde ne arkada.  :)
Gönderen: OffLineR - 04 Mart 2011, 17:45:22
Ben de hastayım bu hepsinde ses var hikayesine.
Yok arkadaşım, her sesin bir çözümü var.
Golf IV'lerde kronik bir iki nokta var ses yapan ama hepsinin de çözümü var.
Gönderen: yesilkrt - 04 Mart 2011, 19:42:50
dingilsiz araba mı olur yaa :D
dingil deyip geçmeyin en önemli parçalardan biri.
koray senin arabada daha da ses çıkmasın artık (sen bu kısımdan muhafsın:).  Kronik olan seslerin çözümü nedir?
kronik olarak ses olduğu doğru yada yanlış sonuç olarak bu klasmandaki bir araba için bu sesler çok basit kalıyor. (çözümü var yada yok orası ayrı bir tartışma konusu).
Gönderen: OffLineR - 04 Mart 2011, 20:26:51
Ses ile ilgili yabancı forumlarda o kadar çok problem ve bir o kadar da çok çözüm okudum ki inanamazsınız.
Çözümü olmayan sorun yok denecek kadar az. Bir çok kişi aradığı ses problemine çözüm bulmuş.
O nedenle bir ustanın gördüğü 5 adet Golf ile bir probleme hepsi yapıyor demesini anlayamıyorum.
Gönderen: yesilkrt - 04 Mart 2011, 20:31:31
Ses ile ilgili yabancı forumlarda o kadar çok problem ve bir o kadar da çok çözüm okudum ki inanamazsınız.
Çözümü olmayan sorun yok denecek kadar az. Bir çok kişi aradığı ses problemine çözüm bulmuş.
O nedenle bir ustanın gördüğü 5 adet Golf ile bir probleme hepsi yapıyor demesini anlayamıyorum.
sadece bu sorun için değil diğer konular içinde ustalar bunnar böyle, bunnarda kronik demiyor mu ayar oluyorum.
Gönderen: golf_4 - 04 Mart 2011, 23:37:59
dingilsiz tabi araba olmaz fakat bizim arabaların tekerlekler irbirinden bagımsız degil bunu demek istiyorum...koray zaten senden gelmez ses seni ayrı bir yere koyduk zaten...fakat ben arkada degiştirmedik parça bırakmadım hala sıfır degıl ses ..ben cözüm bulamadım madem var yaz bizde ögrenelim çözelim sorunumuzu ..sır degıldır herhalde ?

ayrıca bizzat kendim 10 dan fazla golfe bindim almadan önce ve sonra hepsinde arkadan gelen ses aynı bazılarında cok bazılarında az ama var...ben standart bir golf 4 e binmeden denemeden arkanın cukurlarda tamamen sessiz olduguna inanmam arkadas
Gönderen: OffLineR - 04 Mart 2011, 23:49:42
Bende yay varken de ses yoktu.
TAm olarak tarif edebilir misin gelen sesi?
Nasıl geliyor? Ne zaman geliyor? Ne yapınca geliyor?
Gönderen: golf_4 - 05 Mart 2011, 00:01:55
o zaman soyle anlatayım.bu arabayı almadan evvelde cok defa kullandım uzun yolada gittim sonra akrabalar satmaya karar verdi bizde aldık..sorunu onceden bildigim için bakımlarını yaptırıken bu problemide anlattım..ogun için cukurlardan sert geçince yada biraz bozuk bir yolda sanki arka tarf kopacakmıs gibi takur tukur sesler geliyordu..sonra arka tarfta bir sürü işlem yapıldı bu yapılanlara ben de sahit oldum fişekler mişekler full degişti ...bu sert cukurlarda kopan o patırdı kesildi..bozuk yoldada ses gelmıyor sımdı arkadan ..fakat sorun su şimdi küt diye vuruyor arka tabi sert darbelerde normalde bişey yok  sorunum bu ...

birde son zamanlarda on göğüsten gelen sesvar pek bakamadım ama küllügun ordan degil ..oda setler varya yollarda oralarda gelıyor çıt çıt diye baska nerden olur sence yaardımcı olursan sevinirim
Gönderen: OffLineR - 05 Mart 2011, 09:29:46
Ben o kadar alçak kullanıyorum ki o çatırtıların bende de kopması lazım.
ARabamda yay olmayabilir ama amortisör aksamı bire bir seninkiyle aynı.
Tek farkı arkada kısa spor amortisör olması.

Sendeki sorun yine aynı gibi. Çukura gelince lak diye vuruyor diyorsan arkada buna amortisör takozları neden oluyor.
Baktırdın mı tekrar? Olmazsa benim ustaya götürelim müsait olduğun bir zaman.

O çıt çıt çıt sesi de teybi tutan orta konsoldan geliyor genelde. O da sağ tarafa oturan ayıcıkların dizleriyle teybin solundaki bölmeye abanmasından kaynaklanıyor. Zamanlar orta konsolun vidalarını gevşetiyor o. Öncelikle torpidonun ve söylediğim yerdeki parçanın sökülüp arkada videların sıkılması\değiştirilmesi gerek. Sorun büyük ihtimal çözülecektir.
Gönderen: yesilkrt - 05 Mart 2011, 11:19:19
Ben o kadar alçak kullanıyorum ki o çatırtıların bende de kopması lazım.
ARabamda yay olmayabilir ama amortisör aksamı bire bir seninkiyle aynı.
Tek farkı arkada kısa spor amortisör olması.

Sendeki sorun yine aynı gibi. Çukura gelince lak diye vuruyor diyorsan arkada buna amortisör takozları neden oluyor.
Baktırdın mı tekrar? Olmazsa benim ustaya götürelim müsait olduğun bir zaman.

O çıt çıt çıt sesi de teybi tutan orta konsoldan geliyor genelde. O da sağ tarafa oturan ayıcıkların dizleriyle teybin solundaki bölmeye abanmasından kaynaklanıyor. Zamanlar orta konsolun vidalarını gevşetiyor o. Öncelikle torpidonun ve söylediğim yerdeki parçanın sökülüp arkada videların sıkılması\değiştirilmesi gerek. Sorun büyük ihtimal çözülecektir.
: :tamamdir :melek:
Gönderen: golf_4 - 05 Mart 2011, 13:38:03
tekrar baktırayım ama takozlar değişti yada en temizi senin ustaya gidelim kökten kurtulalım bu dertten