Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: thebad - 21 Kasım 2010, 17:15:34
-
frene basınca ince bir ses geliyor 3-4 tamirciye sordum net bir cevap veremediler.
-
disklerin yamuk olabilir, torna isteyebilir. nasıl bir ses? ciyyk diye bir ses mi?
-
disklerin yamuk olabilir, torna isteyebilir. nasıl bir ses? ciyyk diye bir ses mi?
100km hızdan sonra frene basınnca direksiyonda da titreme varsa diskler yamulmuştur. Benimki gibi. Tornaya gidecek yada değişecek.
-
evet ciiiyyyykkk diye bir ses.her zaman yapmıyor. arada bir yapıyor.1,5 aydır olmaya başladı.diskler normal görünüyor.
-
Direksiyonu tam sağ yada sol yaparken frene basın. o zman daha belirginleşmesi lazım sesin.
-
balatadan da yapar şiştiği zaman ;)
-
balata ses yalıtımında kullanılan asbest maddesi kanserojen içerikli olduğu için artık kullanılmıyor.
fren balatalarından gelebilir o ses ;)
-
Tamirciler bu kadar mı aciz ya fren sisteminden çıkaçak sesi bulamıcaklar
-
3-4 kişiye sordum biri diskleri tornaya verelim dedi.diğerleri balatadan yapar bin sorun yok dedi.kime inanacağımı şaşırdım?
-
Ara sıra yapıyorsa büyük ihtimal balatalardan.
Spreyler var onun için. Balata tozu temizleme spreyi deniyor sanırsam.
Orjinal mi balata ve diskiniz yoksa yan sanayi mi?
-
Lanet olası ses bende de var.İlk önce sol teker bilyası diye,bilyayı değiştirdik.Bendeki ses cıyk şeklinde değil,sürtme şeklinde dalgalı sabit değil.Daha çok uğultu gibi.Sesi dinliyorum kafayı yicem.Rot balansada doğal olarak girdi,bilya değiştiği için ordada bişey yok. :-[
-
arabayı yetkili serviste çalışan bir kişiden almıştım.büyük ihtimalle orjinal balatalar takılmıştır.
-
arabayı yetkili serviste çalışan bir kişiden almıştım.büyük ihtimalle orjinal balatalar takılmıştır.
ozaman birde balata spreyini deneyin.
-
dıskın yamuklugu oyle dırek goruncegını zannetmıyorm .balatalar bıtmıs olabılır. dısk yamulmus olabılır. belkıde cok ufak bıseyden yapıyor. hersey cıkabılıyor. benımkılerde arac gıderken kurt uluması gıbı uluyordu . megersem balata içten sıkmış bırakmamış hıc gıderken bıle . tamamen bıtmıs balata. :)
-
2 gündür ses kesildi.yapmıyor şimdi :))))
-
Forumdakiler çok kızdı ya ondan kesilmiştir ses :D ;D :D