Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf II => Konuyu başlatan: ZaZy - 09 Kasım 2010, 20:07:29
-
arkadaşlar arabam 87 1,6gl...
benden önceki sahibi araca çok iyi bakmış (Allah razı olsun), arabadan daha iyi verim alabilemek için gti'in 5 vitesli şanzumanını koymuş fakat araçtaki 4 ve 5. vitesi aynı...gerçekten aynı, vites değitirce sesi, devri hiç değişmiyor (arabamın devir saati var) sizce bu neden olabilir_? bilen biri yardımcı olabilir mi_?
saygılar...
-
araç 5. vitese geçmiyoduk:) eski sahibine bi danış:)
-
Bendede 87model 1.8gti var benimkide gti şanzıman. Bende böyle bişe yok 400-500devir civarı fark var bende. 4.vites 3000 devirde 80, 5.vites 3000 devirde 100 yapıyor. Senin dediğinin tek sebebi 4. Ve 5. Vites dişlisinin aynı olmasıdır. Belki daha önce o şanzıman elden geçtiyse yanlışlıkla 5. Vites dişlisini 4. İle aynı takmış olabilirler.
-
Evet senin şanzıman bir onarım geçirmiş ve yanlış dişli takılmış olabilir.. En az 500rpm fark çıkması lazım.
-
Aynı dişliyi takmışlardır yavrular. ;)
5 veya 4 kırılmıştır, çıkmacıdan aynısını alıp takmışlardır. Dolayısı ile saçma sapan bir devir bandı elde etmişlerdir. Benim düşüncem bu.
-
Bi GTI yım olsun.. varsın 4 vitess olsunn o da yeter... ;D :sevgi: