Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: Mk1GTI - 27 Ekim 2010, 17:27:58

Başlık: Mk1 kasa kronik su alma.
Gönderen: Mk1GTI - 27 Ekim 2010, 17:27:58
 Evet arkadaşlar bu kronik sorun sanırım bütün mk1 kasalarda vardır. Aracımızı yıkadığımız zaman yada yağmurlu havalarda sigorta kutusun üst tarafından biyerden su alma olayı.. GTI dada vardı bu şimdiki GLD aracımdada.. Bu su alma olayını inceleyen yada bulan olmudu ben püsürlük yapıp hiç kaale almıyorum ama Sigorta kutusunu ıslattığı için bir müddet sonra elektrik sisteminde aksaklıklar olmaya başlıyor..

Bu su sızdırma olayını bulan varsa yassın yoksa ben bi ara bulacam ben yazacam hadi bilgiler paylaşılsın banada yardım edin accık ucundan :) :)
Başlık: Ynt: Mk1 kasa kronik su alma.
Gönderen: car wolf - 27 Ekim 2010, 17:39:25
abi passatta antenin ordan alıyordu ( çamurlukta )  tam dediğin bölgeye
Gönderen: Han - 27 Ekim 2010, 18:01:51
ben buldum abi ön cam lastiğinden alıyor oraya 2 sene bulamadım 3. sene buldum cam lastiği sekmanlı tipti sekmanları eski duruyor diye söküp atmıştım o sebeple alıyordu yani sorun cam lastiğinden
Gönderen: Mk1GTI - 27 Ekim 2010, 18:28:25
Cam lastiğide değil ne orj nede kabin tipinde.. Ona özellikle baktım içerden cam dibinden ter bile yok.
Gönderen: Han - 27 Ekim 2010, 18:46:33
Valla abi benimde oyleydi
hatta şuanda su alıor lakin sıyırıcılardan değil ama direksiyon terli oluyor hep yeni cam lastiklerim geldi onları takıp tekrar kontrol edeceğim
ama muhtemelen ön cam lastiğindendir abi bence başka alabiliecek yer yok zaten önden .  :tavkiss:
Gönderen: cahitarsal - 27 Ekim 2010, 18:48:02
Ben buldum sanırım,
sılecek motrunun hemen aldında kalofırfer motorunun orda ufak delıkler var orayı plastık kaptmıyor  ordan alıyor kolı bandı ıle kapttım suan hıc sıkıntı yok resım cekerım hatta ercı bu kolu bantı ne demıstı lıpı takarken
Gönderen: cahitarsal - 27 Ekim 2010, 18:48:31
Valla abi benimde oyleydi
hatta şuanda su alıor lakin sıyırıcılardan değil ama direksiyon terli oluyor hep yeni cam lastiklerim geldi onları takıp tekrar kontrol edeceğim
ama muhtemelen ön cam lastiğindendir abi bence başka alabiliecek yer yok zaten önden .  :tavkiss:

altan alıyormus ercu lastıkten degıl sıgorta kutusu ztn gogusun altında
Gönderen: Han - 27 Ekim 2010, 18:49:50
orda anten kablosu giriş yeri var ordan olabilir evet :D
Gönderen: nizam - 28 Ekim 2010, 10:55:11
cahitin tespit dogrudur
Gönderen: Han - 28 Ekim 2010, 11:06:47
ama ordan su alması için giderlerinin kapalı olması gerekir giderleri kontrol et abi :D
Gönderen: nizam - 28 Ekim 2010, 11:12:17
ama ordan su alması için giderlerinin kapalı olması gerekir giderleri kontrol et abi :D

orada platik vary erci zamanlar kavramayı bırakıyor ve sonuç :D ıslaklık
Gönderen: Mk1GTI - 28 Ekim 2010, 12:24:23
Giderleri konrol ettim ama nekadar giderde olsa mutlaka su gidiyordur oraya bu kalorifer kısmına geçici değilde kalıcı bişey yapmak lazım ama artık bu havalar durunca acayip yağmurlu burları.. Aracıda sıklıkla kullanıyorum branda örtemiyorum garibime her kapıyı açtığımda paspasımda bi sürayi su oluyor nerdeyse. Zaten VW ye o giderler yüzünden kızıyorum okadar kötü yere yapmışki onları ordan akan su direk panelden şasilere süzülüyor ve aracın zamanla panelinin çürümesine sebeb oluyor.. Orlara yönlendirici boru koymak lazım bunlarda çok önemli. Beim bu araçta ordan akan sudan megesli yerler açılmış bide salıncak şasisi çürümüş 4-5 cm delik var.
Gönderen: nizam - 28 Ekim 2010, 12:25:43
alıskınsın abi üzülme :D aç kaloriferi ayaklara dogru sıcak sıcak
Gönderen: Mk1GTI - 28 Ekim 2010, 12:29:33
alıskınsın abi üzülme :D aç kaloriferi ayaklara dogru sıcak sıcak

Üzülme diyonda mk1 lerin elektrik arızasının ana sebebi bu  :'( . Sağ tarafta 1 damla olmuyor sol taraf su alıyor tamda sigorta kutusunun ordan damlatıyor su.
Gönderen: nizam - 28 Ekim 2010, 12:38:25
passattada vardı :D
Gönderen: Mk1GTI - 28 Ekim 2010, 12:43:10
passattada vardı :D

Mk1 dedik zati golf 1 dedikmi  ;D
Gönderen: cgds - 28 Ekim 2010, 12:58:19
bende aynı sorunla ugraşmaktayım.. hatta sileceklerim çalışmıyor oyüzden, sigortanın ordan damlıyor.şimdilik branda var ama kalıcı bir çözüm gerekli. kaloriferden sızıyor bence de giderlerim açık çünkü :(
Gönderen: VolBull - 28 Ekim 2010, 13:24:21
Bendede var böyle problem. Rampa aşağı park edince su alıyor, rampa yukarı park edince almıyor.  ;D aynı yerden mi acaba?
Gönderen: nizam - 28 Ekim 2010, 13:39:39
vw kronik desene :D
Gönderen: Mk1GTI - 28 Ekim 2010, 13:46:23
bende aynı sorunla ugraşmaktayım.. hatta sileceklerim çalışmıyor oyüzden, sigortanın ordan damlıyor.şimdilik branda var ama kalıcı bir çözüm gerekli. kaloriferden sızıyor bence de giderlerim açık çünkü :(

Çağdaş. Silecek motorun ordan fişini kontol et bende kutudan sanmıştım onu ama herşey yerli yerinde çıkmıştı sonra elimi soktum fişi çıkmış yerinden.
Gönderen: cgds - 28 Ekim 2010, 13:59:30
tmm abi bakarım teşekkür ederim.. ama şu su alma işine bir çözüm bulmam lazım kaloriferciye gitcem zaten ozmn suyun geldiği yeri tam bulabilirim sanırım.
Gönderen: taha_jetta80 - 28 Ekim 2010, 22:42:23
Evet arkadaşlar bu kronik sorun sanırım bütün mk1 kasalarda vardır. Aracımızı yıkadığımız zaman yada yağmurlu havalarda sigorta kutusun üst tarafından biyerden su alma olayı.. GTI dada vardı bu şimdiki GLD aracımdada.. Bu su alma olayını inceleyen yada bulan olmudu ben püsürlük yapıp hiç kaale almıyorum ama Sigorta kutusunu ıslattığı için bir müddet sonra elektrik sisteminde aksaklıklar olmaya başlıyor..

Bu su sızdırma olayını bulan varsa yassın yoksa ben bi ara bulacam ben yazacam hadi bilgiler paylaşılsın banada yardım edin accık ucundan :) :)
aga ben buldum sorunu yani bende de vardı aynı sorun şimdi sigorta kutusunun üzerine gelen kısımın olduğu saç üzerinde kendi izolasyonu varya kare gibi... o izolastonun altından çürümüş saç delinmiş ordan direk yağmur yağınca kutunun üzerine akıyo olan su. o kare şeklindeki izolastonu kazıdım delikler ortaya çıktı. kalem ucu gibi delikler olmuş orada ordan alıyormuş suyu. haberin olsun. al eline bi tornavide orayı biraz bi dürt çıkar piyasaya
Gönderen: VolBull - 28 Ekim 2010, 22:45:02
Anlaşılan memleketin dört bir yanında yağmur yağıyor.   :D
Gönderen: taha_jetta80 - 28 Ekim 2010, 22:56:26
Anlaşılan memleketin dört bir yanında yağmur yağıyor.   :D
artık yağsada sıkııntı yok  ;) olay çözüldü
Gönderen: Mk1GTI - 28 Ekim 2010, 23:13:51
 HEmde ne yağmur bizim burası bide fırtına aracın yanına gittim bugün kötü bi süprizle karşılaştım. Öyle bir rüzgar varki binaların sıvalarını döküyor bi parçada benim aracın sol çamurluk ucu ile kaputa gelmiş güzelce ezmiş hemen aracın yeri değiştim zaten bi benim araç kalmış orda sanırım herkezin arabası nasibini almış..  :'( :'(
Gönderen: VolBull - 28 Ekim 2010, 23:22:53
Hadi ya  :( Geçmiş olsun abi cana geleceğine mala gelsin...
Ben Bursa'da oturuyoken bi lodos esyodu ki hemde ne lodos. 5 dakikada bir cam kırılma sesi geliyodu. Hatta duyanlar olmuştur, 1996 senesinde İhsan Dikmen 3 ilköğretim okulunun çatısı uçmuş çocukların üzerine düşmüştü, o gün bizi okuldan çıkarmıyolardı.
Gönderen: Mk1GTI - 29 Ekim 2010, 14:18:11
Biliyorum zaten bursayı tutan rüzgar bizim burayıda tutuyor. Valla dün ilkeri garaja götürmek için girdim şehir içine yıkılmadık yer kalmamış burdada, Arabayla uçucak gibi gidiyoduk şehir içinde içimdende hem ilkere sövdüm hem biyandanda arabanın üstüne bişey düşmese diye dua ettim..
Gönderen: Mk1GTI - 29 Ekim 2010, 14:20:36
 Şimdi söylenenlere göre 3 noktanın su alma konusunda önemi var diyelim ve sıralayalım..

1 = Çamurlukta orj anten var ise onun dibinden.
 2 = Cam fitilinde sorun varsa ordan sızdırıyor.
 3 = Kaloriferin karosere monte edilen yerlerinden.

Sanırım benimkisi 3. şıktan olma ihtimali yüksek.
Gönderen: taha_jetta80 - 29 Ekim 2010, 14:23:25
Şimdi söylenenlere göre 3 noktanın su alma konusunda önemi var diyelim ve sıralayalım..

1 = Çamurlukta orj anten var ise onun dibinden.
 2 = Cam fitilinde sorun varsa ordan sızdırıyor.
 3 = Kaloriferin karosere monte edilen yerlerinden.

Sanırım benimkisi 3. şıktan olma ihtimali yüksek.
etrafını silikonla doldur abi ben mastik kullandım tamamen kapadım oarayı. ama bnde oradan gelmiyor o su. yinede kontrol etmek gerek
Gönderen: cgds - 29 Ekim 2010, 14:34:29
3. şık bana da yakın :(
Gönderen: Mk1GTI - 29 Ekim 2010, 14:58:44
O kaloriferde öyle nalet yerdeki eğer düzgün olsun diyosak göğüs çıkması gerek. Havalar bi iyileşsinde bakıcam ona bide tabanı pütürlemem lazım yoksa bu kış baya bi su tahliye deliği oluşacak.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 29 Ekim 2010, 16:14:00
Bende hiç şoför tarafında olmuyor hem sağ tarafta oluyor tenteden su akıyodu koltuğa koltuktan ön ve arka paspasa çektim brandayı tık yok şuan ama kaloriferim fazla ısıtmıyor kalorifer radyatörünü söküp değiştireyim diyorum ama daha bakamadım yeri tam olarak nerde konsolu sökmek gerekiyo mu ?
Gönderen: Mk1GTI - 29 Ekim 2010, 16:16:14
Bende hiç şoför tarafında olmuyor hem sağ tarafta oluyor tenteden su akıyodu koltuğa koltuktan ön ve arka paspasa çektim brandayı tık yok şuan ama kaloriferim fazla ısıtmıyor kalorifer radyatörünü söküp değiştireyim diyorum ama daha bakamadım yeri tam olarak nerde konsolu sökmek gerekiyo mu ?

Allah kolaylık versin baya terletiyo popoyu yarım gününü alır.. Sen en başta kaloriferi sıfır al ondan sonra göğsü sök garanti iş olsun. Bende zaten göğüs sökersem sızıntı için ilk önce sıfır bi petek alırım açmışken değişir.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 29 Ekim 2010, 16:17:43
Allah kolaylık versin baya terletiyo popoyu yarım gününü alır.. Sen en başta kaloriferi sıfır al ondan sonra göğsü sök garanti iş olsun. Bende zaten göğüs sökersem sızıntı için ilk önce sıfır bi petek alırım açmışken değişir.
Yaz gelsin projectlere devam diyelim Erşan abim dimi ama GTI'dan GLD'ye döndün ama projectleri bırakamazsın sen  :)
Gönderen: Mk1GTI - 29 Ekim 2010, 16:18:41
Ovvvv bitermi gökhan bu GLD de hoş bir görünüme geçecek ama ilk önce ev ekonomisi :D :D
Gönderen: VolBull - 29 Ekim 2010, 23:26:39
Ya bugün ben de kötü bir manzara ile karşılaştım, 2 günlük yoğun sağanak yağışın ardından benim arabanın da sağ tarafı bayaa su almış. Baktım kalorifer motorunun etrafındaki silikonlar hep açılmış. Tahminimce oradan bayaa su suzmış. Bu nasıl bir iştir arkadaş yaa :(
Gönderen: Han - 30 Ekim 2010, 00:39:30
kalorifer peteğini eski tip mk1 konsolunda göğüsü indirmeden değişebiliyorsunuz göğsü söksenizde aynı işlem yapılıyor göğüs sıkıntı olmuyor yani lakin gaz pedalı bir sıkıntı :D kaputu açıp ordaki kelepçeleri gevşetin kalorifer radyatörüne giden sökün sonra içten gerekli yerleri söküp ordan radyatörü alın.

birde kalorifere giden sıcak su borusunun motorla aktarma borusu olan demir boru tıkanıyor bazen onu şişleyin derim ısıtmıyorsa :tamamdir :sevgi: ben radyatörü değiştim lakin gene ısıtmadı sorun o demir sıcak su borusunun tıkanık olmasıymış şans eseri bulduk boruyu elleyerek bir yerinin sıcaak bir kısmının soğuk olduğunu anlayarak oldu
Gönderen: burak.akın - 30 Ekim 2010, 00:59:41
bizimki havuz gbi oluyo ::D şöför tarafı çürüyüp yolda gdrkn kopup düşmessek iyidir
Gönderen: VolBull - 30 Ekim 2010, 01:02:43
Tekirdağ'ın dondurucu balkan soğuğunda camın buğusu gitsin diye açıyorum, kan ter içinde kalıyorum ( :
Gönderen: cahitarsal - 30 Ekim 2010, 10:44:31
Bence yenı model arabalarda kapu ustundekı ızgaralar yok bızde oarayı kpattırsak nasıl olur sızce ve su ıle ılgı sorunumuz kalmaz :D
Gönderen: lostys - 30 Ekim 2010, 11:05:11
Bence yenı model arabalarda kapu ustundekı ızgaralar yok bızde oarayı kpattırsak nasıl olur sızce ve su ıle ılgı sorunumuz kalmaz :D
kalorifer için hava yeri değil mi orası :)
Gönderen: Han - 30 Ekim 2010, 11:40:06
Evet hava deliği bu sefer kalorifer üflemez :D
Bunun için şey yaptılar vortexte içten motor koydular havuzuda iptal ettiler vs vs
Gönderen: cahitarsal - 30 Ekim 2010, 18:42:35
Bunun için şey yaptılar vortexte içten motor koydular havuzuda iptal ettiler vs vs

ben orasını kapatıp havuzu ıptal edıp oraya port acmayı dusunuyorum hemde fıltre dırek hava alır? ercu ne dersın yaparızmı?
Gönderen: taha_jetta80 - 30 Ekim 2010, 19:03:11
ben orasını kapatıp havuzu ıptal edıp oraya port acmayı dusunuyorum hemde fıltre dırek hava alır? ercu ne dersın yaparızmı?
yapamazsın olum sen
Gönderen: Mk1GTI - 30 Ekim 2010, 19:11:34
yapamazsın olum sen

Gazlama lem adamı :D
Gönderen: Han - 30 Ekim 2010, 19:16:35
yaparız bişiler cahit sen gel uğraşırız  :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Ekim 2010, 19:33:30
Erci abi o dediğin borunun bi dotosunu koysana  :tavkiss:
Gönderen: Han - 30 Ekim 2010, 19:34:21
su borularının mı?
yarın çekip koyarım :D şimdi gece oldu  :o
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Ekim 2010, 19:34:29
Valla bende KAMEİ'nin kaput üstü rüzgarlığı var nema problema yani   8)
Gönderen: Han - 30 Ekim 2010, 19:36:23
Geçen gün rüyamda feribopta bini yordum racing mk1 vardı feribotta üsttende kamei nin kaput üstü rüzgarlığı vardı araklasam mı diye düşündüm durdum bir uyandım rüyamış :(
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Ekim 2010, 19:37:10
Geçen gün rüyamda feribopta bini yordum racing mk1 vardı feribotta üsttende kamei nin kaput üstü rüzgarlığı vardı araklasam mı diye düşündüm durdum bir uyandım rüyamış :(
Hain kendi Mk1'in için başka Mk1'leri gözden çıkarıyosun  :D
Gönderen: Han - 30 Ekim 2010, 19:37:59
Yok kazalıydı zaten hurdaya gdicekmiş :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Ekim 2010, 19:38:54
Yok kazalıydı zaten hurdaya gdicekmiş :D
Tabi tabi kimi kandırıyon Allah bilir jantlarıda alıcaktında uyanmasan gitti güzelim Mk1  >:D
Gönderen: taha_jetta80 - 30 Ekim 2010, 19:39:56
Gazlama lem adamı :D
ben klima takıcam..  :D  he bide kafayı bozdum 1,9 130  luk makina atıcam ;D
Gönderen: cahitarsal - 30 Ekim 2010, 21:37:51
ben klima takıcam..  :D  he bide kafayı bozdum 1,9 130  luk makina atıcam ;D

knka ayıptır ama a.qumm yeterkı zamnım olsun
Gönderen: taha_jetta80 - 30 Ekim 2010, 21:57:20
knka ayıptır ama a.qumm yeterkı zamnım olsun
ozaman yap olum ;)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 30 Ekim 2010, 22:29:27
Abi şimdi benim CABBY'nin yanında geliorum hem bi çalıştırayım bi kendine gelsin dedim kaç gündür çalıştırmamıştım bastım marşa motor ısındı fan bile açtı ama yinede kalorifer ısıtmadı arka rezistansa bastım niyeyse sadece 1 tanesi işlev görüyo sanırım diğer teller kopmuş  :-[
Gönderen: mk1gti09 - 08 Kasım 2010, 11:45:10
Kalorifer fanın olduğu yerden alabiliyor
Gönderen: VolBull - 08 Kasım 2010, 11:58:54
Bi güzel akrilik silikon ile kapladım kalorifer motorunun orayı. Bakalım bidahaki yağmurda ne olacak  :tamamdir
Gönderen: VolBull - 30 Kasım 2010, 13:49:59
Benim araba cam fitilinden alıyomuş suyu. Kurumayan macun varmış. Camı çıkardılar, macunlayıp taktılar. Böylece su problemimide hallettim.  :tamamdir