Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: omer faruk - 20 Ekim 2010, 10:43:37
-
günaydın arkadaşlar bi sorum olucak ; bnm aracımda sıralı sistem lpg var yalnız geçen gün bi yere giderken acelem vardı lpg ışığm yandı ötmeye başladı ama gider yinede diye alamadım azcıkda benzin vardı sonra lpg bitince benzine geçti sanırım bi süre sonra benzin ışığıda yandı hemn bi benzinliğre girip gaz aldım benzin almadım. Çalıştırdıktan sonra lpgye geçince benzin ışıda bi süre sonra söndü. aradan bi kaç gün geçti benzin iyice azalmış olucakki ışığı yine yandı ve yol bilgisayarı ekranında 2 defa falan ''BITTE TANKEN'' diye bi uyarı sinyali verdi (lpg dolu yalnız) bnde anlamadım büyük ihtimal benzinle alakalı diye düşünüp hemen benzin aldım sonrada bu uyarı olmadı ama ewe geldim hemen o uyarının kelime anlamına baktım ''YAKIT DEĞİŞTİRİN'' miş zaten lpg dolu lpg ile giidiyorum neden böle bi uyarı oldu anlamadım acaba hala benzinden lpgye geçmedi mi acaba diye düşündüm ama lpg ışığımda normal yanıyo yani. sorunumu azz buçuk anlatmaya çalıştım bilen varsa bi yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar?? ???
-
bitte tanken yakıt bitti anlamında olabilir çevirici kullandıysanız telafuz farkı ortaya çıkar
-
Bildiğim kadarıyla o uyarıyı yol bilgisayarı sadece aracın benzini azaldığında veriyor.Bitte tanken almanca da doldurunuz anlamına geliyor galiba çevirici öyle yazdı. Yol bilgisayarındaki o uyarı sadece aracın benzini azaldığında çıkıor. Lpg bitse bile o uyarı çıkmaz araçta benzin olduğu sürece.
-
:)))) bitte tanken lütfen tank demek yani türkçe anlamı tam olarak tankı doldurun demek çok normal bişi olmuş aynısı bendede oluyor her 2si aynı anda biterklen ışıklar yanıyor aracın zaten lpg yi tanımadığından bilmez araçta lpg olduğunu yanlızca benzin biterken yanar bazende yokuş yukarı çıkarken benzin şamandra noktasına yakınsa yanar bidahaki çalışmada ışık yanmaz ilk çalışmalarda benzin harcadığı için bi süre sonra yeniden ışık belirir.
-
Depoyu fulleyin demek :D
Getir ingilizce yapalım :D :D :D
-
bitte tanken(lütfen yakıt doldurunuz/koyunuz vs) demek te burada anlaşılmayan ne onu anlamadım.
???gayet normal zaten bitte tanken ile birlikte pompa işareti de yanıyor.
ama lpg dolu iken niye yandı diyorsan lpg ye geçene kadar benzinle çalıştığını bilirsin.benzin de azaldığı için o esnada benzin koyman gerektiğini uyarıyor. ;D
bu arada offliner kardeş bunu nasıl ingilizceye çevirecez. azçok ingilizcemiz var ama bu almanca ikazları anlamak imkansız....bilgisayara mı takmak lazım.özel veya yetkili serviste kaça mal olur?? :)
-
Depoyu fulleyin demek :D
Getir ingilizce yapalım :D :D :D
Koray'ın çevirisi süper yalnız :D
-
getir ben yapayım.
ik dk'lık iş aslında ama serviste yaparlar mı bilmiyorum.
-
ya şu bildiğiniz arıza makinalarında var burdaki serviste bizim. bi tarife etsen de yaptırsak koray kardeşim. dil seçenekleri vardı sanırım 1 almanca 2 ingilizce diye gidiyordu.
-
Vw nin makinası olması lazım.
-
tamam anladım saolun arkadaşlar :tamamdir
-
Bildiğim kadarıyla o uyarıyı yol bilgisayarı sadece aracın benzini azaldığında veriyor.Bitte tanken almanca da doldurunuz anlamına geliyor galiba çevirici öyle yazdı. Yol bilgisayarındaki o uyarı sadece aracın benzini azaldığında çıkıor. Lpg bitse bile o uyarı çıkmaz araçta benzin olduğu sürece.
evet katılıyorum :tamamdir
-
Vw nin makinası olması lazım.
o dediğinden yok :(
-
özelde de yaparlar yetkili serviste de yaparlar, bu işler için ücret alıyorlarsa gitmeyin zaten o servise.
ama tabi sadece yol bilgisayarı dilini değiştirmek için gitmekte pek hoş olmaz,
bakıma falan gittiğinizde rica edersiniz olur biter ;)
-
ya arkadaşlar benim araçtada SERVİSE GİT DİYO onu nasıl kaldırırım bilen varmı.
-
ya arkadaşlar benim araçtada SERVİSE GİT DİYO onu nasıl kaldırırım bilen varmı.
-
servise giderek :)) bakımı gelmiştir. Daha önce servise şu kadar km. kaldı falan demiş miydi?
-
bakımının tam olduğundan eminsen
vag.com vb. cihazlar yardımıyla silinir.
kendin silmek istersen ;
1.Kontak kapalı durumdayken mesafe sayacını sıfırlama tuşuna basılı tutuyoruz.
2.Elimiz tuşa basılıyken kontağı açıyoruz ve tuşu bırakıyoruz.
3.Daha sonra saat ayarlama tuşunu sağa çeviriyoruz ve kontağı kapatıyoruz.
-
teşekkür ederim dostum sagol.