merhaba arkadaslar bende yenı golf kullanıcısıyım. aracı yaklasık 5 ay once aldım. arac calıstıgında rolantı 1000-1500 arası ınıp dusuyor. arac stop ettıgınde calısmada zorluk cekıyor 3-4 mars sonra ancak calısabılıyoır. motor yag kapagını actıgımda üflüyor. sızce motor ölü mü ? ekzostan beyaz duman atıyor bu aralar ılk calıstıgında. ama ısınınca cegıyor
Motor ölü falan deÄil, sadece ciddi detaylı bir bakıma ihtiyacı var aracınızın.
Motor yaÄ kapaÄını çalıÅırken açarsan ordan dumanda çıkar yaÄda sıçrar sonuçta içerde subablar harıl harıl çalıÅıyor :) İlk startta beyaz duman çıkarması çok normal mis gibi buharlı buharlı motor ısınınca keser o dumanı kıŠgeldi havalar soÄudukça ilk startlarda beyaz duman dahada çoÄalır..
Devirin oynaması gaz kelebek bakımı istediÄini belli ediyor ama tabi sadece bunlarla kalmayacak.. Servise gittiÄinde Bujiler, buji kabloları, gaz kelebek temizliÄi ve adaptasyonu, Haval filtren, yaÄ filtren ve yaÄında deÄiÅecek ve büyük ihtimal sorunun düzelecek.
mamincı arkadasım cıddı bakım derken neler mesela? mk1gtı aracın gaz kelebegı temızlendı ama bujılere felan bakılmadı sorun onlar olabılırmı_ bır kac kere yag degıstırdım ancak sorun yınede vardı. hararet musuru degıstı sorun kesıldıydı 5000 km sonra yıne aynı sorun meydana geldı sızce hararet musuru bozulmus olabılırmı ?
benzin filtresi varsa lpg ateÅleme sistemini gözden geçirin çalıÅırken en büyük zorluk ateÅleme sistemindeki arızadandır buji kablosu v.s o devir inip çıkması sanırım araca adaptasyon yapılmamıŠkelebek temizliÄinden sonra marÅ motoruna baktır bide aracın çekiÅinde problem varmmı?
Alıntı yapılan: crybox - 09 Ekim 2010, 17:44:00
mamincı arkadasım cıddı bakım derken neler mesela? mk1gtı aracın gaz kelebegı temızlendı ama bujılere felan bakılmadı sorun onlar olabılırmı_ bır kac kere yag degıstırdım ancak sorun yınede vardı. hararet musuru degıstı sorun kesıldıydı 5000 km sonra yıne aynı sorun meydana geldı sızce hararet musuru bozulmus olabılırmı ?
Gaz kelebeÄi, bütün filtreler ve varsa ilgili sıvılar, ateÅleme sistemi, bujiler, rölanti regülatörü, akü, kablolar ilk aklıma gelenler, zaten bunların birinde yoksa ötekinde mutlaka sorunu kaynaÄı bulunur. Bu arada sizin araç kaç km de ve kaç model, öncesinden ciddi bir sorunu var mıydı?
Alıntı yapılan: crybox - 09 Ekim 2010, 15:48:15
merhaba arkadaslar bende yenı golf kullanıcısıyım. aracı yaklasık 5 ay once aldım. arac calıstıgında rolantı 1000-1500 arası ınıp dusuyor. arac stop ettıgınde calısmada zorluk cekıyor 3-4 mars sonra ancak calısabılıyoır. motor yag kapagını actıgımda üflüyor. sızce motor ölü mü ? ekzostan beyaz duman atıyor bu aralar ılk calıstıgında. ama ısınınca cegıyor
gaz kelebeÄi, hava akıŠsistemi, ateÅleme sistemlerinn bakıma ihtiyacı olabilir. marÅ dinamosu kaçırıyor olabilir Åayet marÅ esnasında cuuvv diye bir ses geliyorsa. Åayet böyle ise marÅ dinamosunun temizlenip yaÄlanması lazım. beyaz dumana gelince önemli olan araba hareket halindeyken duman atıp atmadıÄı.hareket halinde mavi duman atıyosa çok tehlikeli.
arac 99 model ılk aldıgımda sorun yoktu sonradan oldu. peki filtrelerı degıstırınce bakım yaptırınca o motordan gelen ufleme gecermı ? aracın cekısınde sorun yok canavar gıbı hatta bı ara asıdım 210 km ye kadar cıktı sonra tırstım. ılk 10 dakıka arac calıstıgında beyaz duman cıkıyor havalar sogudugunda olmaya basladı sonra kesılıyor duman cok az cıkıyor.mars dınamosu kacırmıyor. lpg vardı uzererınde onu eskı oldugu ıcın sokturdum yenı taktırdım mımgas marka. lpg de sorun olacagını pek sonmıyorum en cok kafama takılan motorun uflemesı ve devirin ınıp cıkması
motor üflemiyo araba çalıÅıyo sonuçta içerde süpaplar takır takır çalıÅıyo o kadar üfleme olur araç yaÄ eksiltiyomu ? mavi duman atıyomu
yag eksıltme var gıbı yazın aracı sıcakta cok kullanıyordum onda eksılme oluyordu sımdılık gozukmuyor mavı duman atmıyor beyaz atıyor. motor uflemıyor demıssın ama motor yag kapagını actıgımda felaket buhar gelıyor arkası kesılmıyor sureklı gelıyor
ufluyor derken dumanda cıkıyor
aracı devirlimi kullanıyosun?bi miktar yaÄ eksiltmesi normaldir SR motorlarda genelde olur bu ama eÄer çok eksiltiyorsa sorun vardır o üflemenin Åiddetini görmek gerek görmeden biÅey denemez çünkü çalıÅırken aracın motorda basnç oluÅuyo elbbette üfliycek buhar atıcak bu normal
yag asırı eksılmıyor ama ufleme fazla asırılık var
devırınde kullanıyorum 3500 u gecmıyor arada bır basıyorum
yeni gördüm bu arada hemÅeriyiz kayserilisin dimi :)çok devirli kullanmak yaÄ eksilttirir ama yaÄı çokmu eksiltiyor?
evet kayserılıyım topragım sen kayserının neresındensın_? yag eksıltme asırı degılde. bı de su var aracın devrı 1000 ile 1500 arası gıdıp gelıyor ınıp cıkıyor sureklı
kocasinan/kalkancık köyü, boÄaz kelbeÄi ile ilgili olması lazım temzilenip adaptasyon yapılmalı temzilendiyse adaptasyon yapılmamıŠbelliki :)
temızletmıstım gecenlerde 2 ay oldu yaklasık. bende kocasınan da oturuyorum argıncıkta
:) Allah Allah sorun ne acaba iyi bir usta yada vw servise bi baktır bence normal o devir inip çıkmasıda adaptasyonla alakalı bi bilgisayara baÄlasınlar çıkar sorun ortaya :tamamdir
çok aÅırı üfürme pek hayra alamet deÄildir. Bu yaÅlardaki arabalarda az miktarda üfürme olur Ama bakımdan geçerse azalır. DediÄin kadar yaÄ felan sıçrıyorsa dikkat et kardeÅim.
yag felan sıcratmıyor ama ufluyor asırı. servıse goturdum adam motor ıster dıyor. en az 1.500 lira cıkar dıyor. bı ara hararet musuru degıstıgınde devırın ınıp cıkması kalmamıstı saat gıbı calısıyordu gecenlerde bılgısayara bagladı sorun gostermıyor sızce tekrar degıstırılmelı mı musurun
kardeÅ bu arada o devir düÅüp yükselmesi bi çok kiÅide var forumda. daha önce bi çok baÅlık açıldı bu konuda. forumu bir dolaÅ isterse.
Bende de var düÅüp çıkma. ancak rolanti devri 800 ise 850 ye çıkmıyor veya 750 ye düÅmüyor. Sendeki 1000-1500 arasında deÄiÅmesi anormal bence. ayrıca üfürme bunla da alakalı olabilir. bu da hava akıŠsistemi ile alakalı olabilir.
baktım baslıklara kımı musur dıyor kımı baska sey dıyor. servıste motor ıster dıyor
inÅllah motor istemiyordur ama dedÄin gibi üfürme aÅırıysa korkutucu..
ısın acıgı asırı bence
hayırlısı kardeÅim. İnÅallah kötü biÅey yoktur. kolay gelsin..
bu arada benim araç da kırmızı99, kayseriden geldi.
Birkaç tane daha 38 plaka golf gördüm onlar da kırmızydı. kayseri kırmzı golfu seviyo heralde:)
benımkı kırmızı degıl kardesım. ozel kayserıde benımkı 3 tane var turuncu portakal rengı ama gecelerı kırmızı gıbı gozukuyor.
:thımm burdan kırmızı gibi görünüyor. :D
dogrudur kardesım :D
hava akıŠmetresine bi baktır bence debimetre diye geçer amcamın passatta yapmıÅtı
tamam nkardesım ona baktırıyım bı ıns sorun gecer
:) inÅallah
Aracım su eksiltiyor. Benden önceki sahibi benzer Åikayetle servise gitmiÅ. GittiÄimde servis kayıtlarında gördüm problem çözülememiÅ. Burada bir tamirci arkadaÅa gösterdim deÄiÅik bir metot uyguladı. Bujiyi söküp oradan motora hava verdi kompresörle. Hava verilince suyun yükseldiÄini gördük. Sebebinin motor kapaÄı contası ile ilgili olduÄunu söyledi. Eksilen su motora karıÅıp benzinle birlikte yanıp gidiyormuÅ. Ancak uzun vadede zararı olacaÄını yaptırmak gerektiÄini söyledi. YaklaÅık 400 lira da maliyet çıkardı. Benzer bir durumla karÅılaÅan oldu mu? Sorunu nasıl çözdünüz? Ustanın teÅhisi doÄru mudur? Yardımcı olabilecek arkadaÅlar varsa sevinirim... TeÅekkürler
Gün geçtikçe foruma Kayseriden üye artıyor
kayseri ;) :sevgi:
serhat abi kendini istanbul diye kamufile etmiÅin ;D
10 liraya drull up diye biÅey var ondan koydum su kaçaÄını kesti
Alıntı yapılan: golge - 17 Ekim 2010, 21:59:55
10 liraya drull up diye biÅey var ondan koydum su kaçaÄını kesti
nasıl nasıl? kardeÅ Åunu biraz açsana. hangi durumlarda kesiyor bu dediÄin? bende de kaçak vardı bir parça varmıŠsuyu daÄıtan o kırılmıŠonu deÄiÅtirdik geçti. ama yine de bilgim olsun diye soruyorum.
Alıntı yapılan: tyaniklar - 17 Ekim 2010, 18:22:20
Aracım su eksiltiyor. Benden önceki sahibi benzer Åikayetle servise gitmiÅ. GittiÄimde servis kayıtlarında gördüm problem çözülememiÅ. Burada bir tamirci arkadaÅa gösterdim deÄiÅik bir metot uyguladı. Bujiyi söküp oradan motora hava verdi kompresörle. Hava verilince suyun yükseldiÄini gördük. Sebebinin motor kapaÄı contası ile ilgili olduÄunu söyledi. Eksilen su motora karıÅıp benzinle birlikte yanıp gidiyormuÅ. Ancak uzun vadede zararı olacaÄını yaptırmak gerektiÄini söyledi. YaklaÅık 400 lira da maliyet çıkardı. Benzer bir durumla karÅılaÅan oldu mu? Sorunu nasıl çözdünüz? Ustanın teÅhisi doÄru mudur? Yardımcı olabilecek arkadaÅlar varsa sevinirim... TeÅekkürler
Kapak contası olduÄu kesin mi? Belkide kapakta çatlaklar vardır.Sokülmeden anlaÅılmaz ama kesin biÅey söylemek zor.
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 17 Ekim 2010, 23:52:44
Kapak contası olduÄu kesin mi? Belkide kapakta çatlaklar vardır.Sokülmeden anlaÅılmaz ama kesin biÅey söylemek zor.
BahsettiÄim katkıların bi toz olanı var bir de sıvı olanı. toz olanı 5 tl sıvı olanı 10 TL Drull up yazıyodu sanırım ya üzerinde ama tam emin deÄilim. Her parçacıda var. 10 Km içinde kesiyor sızıntıyı o kadar. Bana da servis önerdi sökmye gerek yok uÄraÅma dedi 10 liraya hallettim. Ya su flanÅındandı benim kaçak ya da bloktan tam bilemedik. tam flanÅın olduÄu yerin altında blok devamlı ıslak oluyordu. Ama o iÅ bitti 10 liraya.
Birinin 400 tl maliyet çıkardıÄı bir iÅi öteki 5 tlye nasıl yapıyo? Hangisi güvenilir Åimdi?
Peki bu Drull Up güvenilir birÅey midir?
Kusura bakmayın cevap için biraz geç kaldım.Araç lpg'li ise benim araçta 5000 km'de ortalama 1 lt'ye yakın yaÄ eksiltmesi yapıyordu.Sanırım bu normal.Ãünkü lpg kuru yakıt olduÄundan motor yaÄında eksiltme yapıyor.2.si krank keçesine baktır derim.Ãn keçeden genelde yaÄ kaçırır.Aracı lifte alıp bakabilirsiniz.Aslında araç kaldırıldıÄında motorun genelini alttan kontrol ederseniz daha saÄlıklı olur.YaÄ Ã§ubuÄunu çektiÄinizde renginde anormallik var mı?Aynı Åekilde radyatör imbisat veya su bidonunu kontrol edin aynı Åekilde motor suyunda bir anormallik varmı?EÄer beyaz duman motor ısındıÄında devam ediyorsa silindir kapak contasına baktır derim.GeçmiÅ olsun inÅallah sorunun en ekonomik ve basit yolla çözülür.