Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: crybox - 09 Ekim 2010, 15:48:15

Başlık: can sıkıcı sorunlar
Gönderen: crybox - 09 Ekim 2010, 15:48:15
merhaba arkadaslar bende yenı golf kullanıcısıyım. aracı yaklasık 5 ay once aldım. arac calıstıgında rolantı 1000-1500 arası ınıp dusuyor. arac stop ettıgınde calısmada zorluk cekıyor 3-4 mars sonra ancak calısabılıyoır. motor yag kapagını actıgımda üflüyor. sızce motor ölü mü ? ekzostan beyaz duman atıyor bu aralar ılk calıstıgında. ama ısınınca cegıyor
Başlık: Ynt: can sıkıcı sorunlar
Gönderen: maminci - 09 Ekim 2010, 15:56:44
Motor ölü falan değil, sadece ciddi detaylı bir bakıma ihtiyacı var aracınızın.
Gönderen: Mk1GTI - 09 Ekim 2010, 16:24:47
Motor yağ kapağını çalışırken açarsan ordan dumanda çıkar yağda sıçrar sonuçta içerde subablar harıl harıl çalışıyor :) İlk startta beyaz duman çıkarması çok normal mis gibi buharlı buharlı motor ısınınca keser o dumanı kış geldi havalar soğudukça ilk startlarda beyaz duman dahada çoğalır..

Devirin oynaması gaz kelebek bakımı istediğini belli ediyor ama tabi sadece bunlarla kalmayacak.. Servise gittiğinde Bujiler, buji kabloları, gaz kelebek temizliği ve adaptasyonu, Haval filtren, yağ filtren ve yağında değişecek ve büyük ihtimal sorunun düzelecek.
Gönderen: crybox - 09 Ekim 2010, 17:44:00
mamincı arkadasım cıddı bakım derken neler mesela?  mk1gtı aracın gaz kelebegı temızlendı ama bujılere felan bakılmadı sorun onlar olabılırmı_   bır kac kere yag degıstırdım ancak sorun yınede vardı. hararet musuru degıstı sorun kesıldıydı 5000 km sonra yıne aynı sorun meydana geldı sızce hararet musuru bozulmus olabılırmı ?
Gönderen: serhat - 09 Ekim 2010, 18:08:18
benzin filtresi varsa lpg ateşleme sistemini gözden geçirin çalışırken en büyük zorluk ateşleme sistemindeki arızadandır buji kablosu v.s o devir inip çıkması sanırım araca adaptasyon yapılmamış kelebek temizliğinden sonra marş motoruna baktır bide aracın çekişinde problem varmmı?
Gönderen: maminci - 09 Ekim 2010, 18:16:26
Alıntı yapılan: crybox - 09 Ekim 2010, 17:44:00
mamincı arkadasım cıddı bakım derken neler mesela?  mk1gtı aracın gaz kelebegı temızlendı ama bujılere felan bakılmadı sorun onlar olabılırmı_   bır kac kere yag degıstırdım ancak sorun yınede vardı. hararet musuru degıstı sorun kesıldıydı 5000 km sonra yıne aynı sorun meydana geldı sızce hararet musuru bozulmus olabılırmı ?
Gaz kelebeği, bütün filtreler ve varsa ilgili sıvılar, ateşleme sistemi, bujiler, rölanti regülatörü, akü, kablolar ilk aklıma gelenler, zaten bunların birinde yoksa ötekinde mutlaka sorunu kaynağı bulunur. Bu arada sizin araç kaç km de ve kaç model, öncesinden ciddi bir sorunu var mıydı?
Gönderen: yesilkrt - 09 Ekim 2010, 18:51:15
Alıntı yapılan: crybox - 09 Ekim 2010, 15:48:15
merhaba arkadaslar bende yenı golf kullanıcısıyım. aracı yaklasık 5 ay once aldım. arac calıstıgında rolantı 1000-1500 arası ınıp dusuyor. arac stop ettıgınde calısmada zorluk cekıyor 3-4 mars sonra ancak calısabılıyoır. motor yag kapagını actıgımda üflüyor. sızce motor ölü mü ? ekzostan beyaz duman atıyor bu aralar ılk calıstıgında. ama ısınınca cegıyor
gaz kelebeği, hava akış sistemi, ateşleme sistemlerinn bakıma ihtiyacı olabilir. marş dinamosu kaçırıyor olabilir şayet marş esnasında cuuvv diye bir ses geliyorsa. şayet böyle ise marş dinamosunun temizlenip yağlanması lazım. beyaz dumana gelince önemli olan araba hareket halindeyken duman atıp atmadığı.hareket halinde mavi duman atıyosa çok tehlikeli.
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:02:51
arac 99 model ılk aldıgımda sorun yoktu sonradan oldu. peki filtrelerı degıstırınce bakım yaptırınca o motordan gelen ufleme gecermı ?  aracın cekısınde sorun yok canavar gıbı hatta bı ara asıdım 210 km ye kadar cıktı sonra tırstım. ılk 10 dakıka arac calıstıgında beyaz duman cıkıyor havalar sogudugunda olmaya basladı sonra kesılıyor duman cok az cıkıyor.mars dınamosu kacırmıyor. lpg vardı uzererınde onu eskı oldugu ıcın sokturdum yenı taktırdım mımgas marka. lpg de sorun olacagını pek sonmıyorum en cok kafama takılan motorun uflemesı ve devirin ınıp cıkması
Gönderen: serhat - 10 Ekim 2010, 00:08:53
motor üflemiyo araba çalışıyo sonuçta içerde süpaplar takır takır çalışıyo o kadar üfleme olur araç yağ eksiltiyomu ? mavi duman atıyomu
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:12:32
yag eksıltme var gıbı yazın aracı sıcakta cok kullanıyordum onda eksılme oluyordu sımdılık gozukmuyor mavı duman atmıyor beyaz atıyor. motor uflemıyor demıssın ama motor yag kapagını actıgımda felaket buhar gelıyor arkası kesılmıyor sureklı gelıyor
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:13:19
ufluyor derken dumanda cıkıyor
Gönderen: serhat - 10 Ekim 2010, 00:17:47
aracı devirlimi kullanıyosun?bi miktar yağ eksiltmesi normaldir SR motorlarda genelde olur bu ama eğer çok eksiltiyorsa sorun vardır o üflemenin şiddetini görmek gerek görmeden bişey denemez çünkü çalışırken aracın motorda basnç oluşuyo elbbette üfliycek buhar atıcak bu normal
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:22:15
yag asırı eksılmıyor ama ufleme fazla asırılık var
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:24:21
devırınde kullanıyorum 3500 u gecmıyor arada bır basıyorum
Gönderen: serhat - 10 Ekim 2010, 00:27:46
yeni gördüm bu arada hemşeriyiz kayserilisin dimi :)çok devirli kullanmak yağ eksilttirir ama yağı çokmu eksiltiyor?
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:31:02
evet kayserılıyım topragım sen kayserının neresındensın_? yag eksıltme asırı degılde. bı de su var aracın devrı 1000 ile 1500 arası gıdıp gelıyor ınıp cıkıyor sureklı
Gönderen: serhat - 10 Ekim 2010, 00:38:53
kocasinan/kalkancık köyü, boğaz kelbeği ile ilgili olması lazım temzilenip adaptasyon yapılmalı temzilendiyse adaptasyon yapılmamış belliki :)
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:40:43
temızletmıstım gecenlerde 2 ay oldu yaklasık. bende kocasınan da oturuyorum argıncıkta
Gönderen: serhat - 10 Ekim 2010, 00:42:18
 :) Allah Allah sorun ne acaba iyi bir usta yada vw servise bi baktır bence normal o devir inip çıkmasıda adaptasyonla alakalı bi bilgisayara bağlasınlar çıkar sorun ortaya :tamamdir
Gönderen: yesilkrt - 10 Ekim 2010, 00:42:30
çok aşırı üfürme pek hayra alamet değildir. Bu yaşlardaki arabalarda az miktarda üfürme olur  Ama bakımdan geçerse azalır. Dediğin kadar yağ felan sıçrıyorsa dikkat et kardeşim.
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:46:27
yag felan sıcratmıyor ama ufluyor asırı. servıse goturdum adam motor ıster dıyor. en az 1.500 lira cıkar dıyor. bı ara hararet musuru degıstıgınde devırın ınıp cıkması kalmamıstı saat gıbı calısıyordu gecenlerde bılgısayara bagladı sorun gostermıyor sızce tekrar degıstırılmelı mı musurun
Gönderen: yesilkrt - 10 Ekim 2010, 00:47:03
kardeş bu arada o devir düşüp yükselmesi bi çok kişide var forumda. daha önce bi çok başlık açıldı bu konuda. forumu bir dolaş isterse.
Bende de var düşüp çıkma. ancak rolanti devri 800 ise 850 ye çıkmıyor veya 750 ye düşmüyor. Sendeki 1000-1500 arasında değişmesi anormal bence. ayrıca üfürme bunla da alakalı olabilir. bu da hava akış sistemi ile alakalı olabilir.
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 00:53:21
baktım baslıklara kımı musur dıyor kımı baska sey dıyor. servıste motor ıster dıyor
Gönderen: yesilkrt - 10 Ekim 2010, 00:57:50
inşllah motor istemiyordur ama dedğin gibi üfürme aşırıysa korkutucu..
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 01:00:51
ısın acıgı asırı bence
Gönderen: yesilkrt - 10 Ekim 2010, 01:05:50
hayırlısı kardeşim. İnşallah kötü bişey yoktur. kolay gelsin..
bu arada benim araç da kırmızı99, kayseriden geldi.
Birkaç tane daha 38 plaka golf gördüm onlar da kırmızydı. kayseri kırmzı golfu seviyo heralde:)
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 01:09:32
benımkı kırmızı degıl kardesım. ozel kayserıde benımkı 3 tane var turuncu portakal rengı ama gecelerı kırmızı gıbı gozukuyor.
Gönderen: yesilkrt - 10 Ekim 2010, 01:13:38
 :thımm burdan kırmızı gibi görünüyor. :D
Gönderen: crybox - 10 Ekim 2010, 13:18:29
dogrudur kardesım :D
Gönderen: serhat - 10 Ekim 2010, 22:34:03
hava akış metresine bi baktır bence debimetre diye geçer amcamın passatta yapmıştı
Gönderen: crybox - 11 Ekim 2010, 15:07:15
tamam nkardesım ona baktırıyım bı ıns sorun gecer
Gönderen: serhat - 12 Ekim 2010, 16:58:37
 :) inşallah
Gönderen: tyaniklar - 17 Ekim 2010, 18:22:20
Aracım su eksiltiyor. Benden önceki sahibi benzer şikayetle servise gitmiş. Gittiğimde servis kayıtlarında gördüm problem çözülememiş. Burada bir tamirci arkadaşa gösterdim değişik bir metot uyguladı. Bujiyi söküp oradan motora hava verdi kompresörle. Hava verilince suyun yükseldiğini gördük. Sebebinin motor kapağı contası ile ilgili olduğunu söyledi. Eksilen su motora karışıp benzinle birlikte yanıp gidiyormuş. Ancak uzun vadede zararı olacağını yaptırmak gerektiğini söyledi. Yaklaşık 400 lira da maliyet çıkardı. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Sorunu nasıl çözdünüz? Ustanın teşhisi doğru mudur? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim... Teşekkürler
Gönderen: brkdmr38 - 17 Ekim 2010, 18:25:45
Gün geçtikçe foruma Kayseriden üye artıyor
Gönderen: serhat - 17 Ekim 2010, 18:48:46
kayseri ;) :sevgi:
Gönderen: brkdmr38 - 17 Ekim 2010, 20:15:41
serhat abi kendini istanbul diye kamufile etmişin  ;D
Gönderen: golge - 17 Ekim 2010, 21:59:55
10 liraya drull up diye bişey var ondan koydum su kaçağını kesti
Gönderen: yesilkrt - 17 Ekim 2010, 22:59:37
Alıntı yapılan: golge - 17 Ekim 2010, 21:59:55
10 liraya drull up diye bişey var ondan koydum su kaçağını kesti
nasıl nasıl? kardeş şunu biraz açsana. hangi durumlarda kesiyor bu dediğin? bende de kaçak vardı bir parça varmış suyu dağıtan o kırılmış onu değiştirdik geçti. ama yine de bilgim olsun diye soruyorum.
Gönderen: ThE_Unforgiven - 17 Ekim 2010, 23:52:44
Alıntı yapılan: tyaniklar - 17 Ekim 2010, 18:22:20
Aracım su eksiltiyor. Benden önceki sahibi benzer şikayetle servise gitmiş. Gittiğimde servis kayıtlarında gördüm problem çözülememiş. Burada bir tamirci arkadaşa gösterdim değişik bir metot uyguladı. Bujiyi söküp oradan motora hava verdi kompresörle. Hava verilince suyun yükseldiğini gördük. Sebebinin motor kapağı contası ile ilgili olduğunu söyledi. Eksilen su motora karışıp benzinle birlikte yanıp gidiyormuş. Ancak uzun vadede zararı olacağını yaptırmak gerektiğini söyledi. Yaklaşık 400 lira da maliyet çıkardı. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Sorunu nasıl çözdünüz? Ustanın teşhisi doğru mudur? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim... Teşekkürler

Kapak contası olduğu kesin mi? Belkide kapakta çatlaklar vardır.Sokülmeden anlaşılmaz ama kesin bişey söylemek zor.
Gönderen: golge - 18 Ekim 2010, 16:21:57
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 17 Ekim 2010, 23:52:44
Kapak contası olduğu kesin mi? Belkide kapakta çatlaklar vardır.Sokülmeden anlaşılmaz ama kesin bişey söylemek zor.

Bahsettiğim katkıların bi toz olanı var bir de sıvı olanı. toz olanı 5 tl sıvı olanı 10 TL Drull up yazıyodu sanırım ya üzerinde ama tam emin değilim. Her parçacıda var. 10 Km içinde kesiyor sızıntıyı o kadar. Bana da servis önerdi sökmye gerek yok uğraşma dedi 10 liraya hallettim. Ya su flanşındandı benim kaçak ya da bloktan tam bilemedik. tam flanşın olduğu yerin altında blok devamlı ıslak oluyordu. Ama o iş bitti 10 liraya.
Gönderen: maminci - 18 Ekim 2010, 16:25:04
Birinin 400 tl maliyet çıkardığı bir işi öteki 5 tlye nasıl yapıyo? Hangisi güvenilir şimdi?
Gönderen: tyaniklar - 18 Ekim 2010, 19:17:11
Peki bu Drull Up güvenilir birşey midir?
Gönderen: mussel - 18 Ekim 2010, 19:29:38
Kusura bakmayın cevap için biraz geç kaldım.Araç lpg'li ise benim araçta 5000 km'de ortalama 1 lt'ye yakın yağ eksiltmesi yapıyordu.Sanırım bu normal.Çünkü lpg kuru yakıt olduğundan motor yağında eksiltme yapıyor.2.si krank keçesine baktır derim.Ön keçeden genelde yağ kaçırır.Aracı lifte alıp bakabilirsiniz.Aslında araç kaldırıldığında motorun genelini alttan kontrol ederseniz daha sağlıklı olur.Yağ çubuğunu çektiğinizde renginde anormallik var mı?Aynı şekilde radyatör imbisat veya su bidonunu kontrol edin aynı şekilde motor suyunda bir anormallik varmı?Eğer beyaz duman motor ısındığında devam ediyorsa silindir kapak contasına baktır derim.Geçmiş olsun inşallah sorunun en ekonomik ve basit yolla çözülür.