slm arkadaÅlar 2004 passat aracımda bugün düz bir yolda ilerlerken yavaÅca frene bastım ESP ıÅıÄı yandı.daha önce de olmuÅtu arabayı durdurup tekrar çalıÅtırdıÄımda ıÅık sönüyor. arka koltuk altında soket var onun temasszılıÄından, ön tekerlerdeki kablolardan, ya da bozuk olduÄundan yorumları yapıldı.herhangibi bir ustaya da sormadım.bu ıÅık neden yanar ? bilgisi olan arkadaÅlar paylaÅırsa sevinirim.
bu sorunla baÅka karÅılaÅan oldumu acaba? nasıl bir çözüm ürettiler merak ettim 8)
arka koltuktaki soketten oluyordur benim aracımdada oluyor bazen,arka koltuÄa oturan olduÄuna.
Kabloların gevÅemesinden olur bide fren hidroliÄini orjilnali ile 3-4yılda bir deÄiÅmesi lazım aklında olsun
aynı sorun bende de oldu...servise götürdüm arabayı..esp sensörü bazen hata veriyomuÅ..olmadık yerde çalıÅıyo bu yüzden araba savrulduÄunu sanıyo ve abs devreye giriyomuÅ.
esp sensörü arka koltuÄun ortasında olduÄundan arabamda arkakoltuk orta kısmına birisi oturduÄu zaman genelde bu arıza meydana geliyo..onun dıÅında çok nadir olarak arıza gösteriyo..
ben de arka koltukta biri oturduÄu zaman esp yi devre dıÅı bırakarak kullanıyorum arabayı..
sensörün deÄiÅmesini istedim ilk baÅta da o da pahalıymıÅ...1000 tlden fazlaydı.o yüzden tamamen bozuluncaya kadar deÄiÅtirmeyi düÅünmüyorum :)
Bunun baÅka bir çözümü yokmu acaba beniki uzun süredir yanmıyordu. geçen gün arkaya 3-4 kiÅi oturdu yine yandı.stop edip çalıÅtırdım mı tekrar yanmıyor ama o ıÅıÄı yanık görmek canı sıkıyor.benim usta da bir Åey olmaz yanıp da hiç sönmezse deÄiÅtiririz dedi ama 250 - 300 tl filan dediler?
aynen can sıkıcı bir durum...ben izmir de yetkili servise götürmüÅtüm...deÄiÅtirmek isterseniz ilk baÅ sipariÅ vermemiz lazım beklemeniz lazım demiÅlerdi.fiyatını sorduÄumda da 1000 tlden fazla olduÄunu söylediler.