Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: zagreuss - 02 Ekim 2010, 13:05:29
-
golf4 almayı duşunuyorum ama kafama takılan bı ıkı yer var *** 1.6 16v veya 8v nasıl oluyor bıraz bılgı alabılırmıyım yada modele göre deişiyrmu?** şimdiden tşkrler
-
Ben 8v kullanıyorum, 16v hakkında çok okudum duydum ama kullanmadım bişey diyemiycem, 8v ile ilgili 4 yıllık deneyimlerimi yazayım:
1-Yokuşlarda özellikle 3. ve 4. viteste çok bağırıyo motor, bir an önce -sırf gürültü azalsın diye- 5. vitese atıyorum düze çıkınca.
2-Hız 120 yi aşınca içeriye çok ses alıyo, yine motor gürültüsü tabi, devir 3,500 ü geçince..
3-Bence yakıtı çok fazla, tamamen şehir içi kullanımında ort:11,5 lt harcıyo, tamam benzin pahalı ama, içi dışı 1,6 lt 102 bg, 1160-1200 kg bir araç, ort:9,5-10 lt yakıt hacıyo, teknolojisinin eski olmasından deniliyor, sonuçta 11-12 yıllıı bir motor, eğer lpg yoksa günlük kullanım cebe dokunur.
4-Bunların yanında motor çok dayanıklı ve uzun ömürlü, bakımlarını yap kullan kullanabildiğin kadar..
5-İç döşeme, kokpit, ön konsol malzeme kalitesi üst düzeyde.
6-Aracın kullanım keyfine diyecek yok, alırsan bağımlılık yapar demedi deme ;D ;D ;D
-
8v motor sıkıştırmadan kullanımda ş.içinde daha az yakar. 16v olan uzun yolda yüksek devirlerde daha az yakar 8v ye göre.. beslemeyle alakalı sanırım. 1998-2002 8v; 2002 ve sonrası 16v bildiğim kadarıyla.
Hangisinin daha iyi olduğunu bilemem ama bütün otomatik vites vwlerde 8v.. Buda 8v arabaların yüksek devirlerde daha atak olduğunu gösteriyor bence. çünkü otomatik vites araçlar biraz daha hantal oluyor bunu minimize etmek için de otomatik vitesleri 8v kullanıyor vw.
-
benim araç lpgli 8v.. geçen gazı fulledim 50 tl tuttu. km sayacını da sıfırladım şu an km 330 oldu. şu anki haliyle km başına 15krş yakmış oluyo. kaldı ki içindeki gazla daha 20-30km gider kanaatindeyim.buarada bu 330kmnin yaklaşık 200kmsi ş.dışı gerisi ş.içi.
umarım bunlar kararını vermene yardımcı olur.. kolay gelsin..
-
yeşilkrt senin yakıt iyiymiş. benimki 10 lirayla 50 km gider ş.i/d karışık
-
tşekrler biraz araştırıdm da 1.6 sr motorlarvar onlar ın hepsı 8v diğer sadece 1.6 olnalar 16 v..***:D
-
zagreuss selam.araç ım 2001 golf otomatik vistes (lpg). otomatik viteslerin hepsi 8 valf diye biliyorum.araç çok rahat çok konforlu. şehir içi şehir dışı çok rahat kullanımlı bir araç.(bağamlılık yapar başka bir araç a binemezsin) tek şikayetim yakıtı biraz fazla.eğer düz manuel bir araç düşünür isen 2003 confort 16motor 16 vf.derim.otomatik düşünür isen 2003 confort16 motor 8vf.(otomatik çok rahat bir araç) kesinlikle dört dörtlük kontrolden geçirmeden araç alma.2,3 milyar fazla olsun temiz araç bul.
-
yeşilkrt senin yakıt iyiymiş. benimki 10 lirayla 50 km gider ş.i/d karışık
önceden böyle değildi. inanmıyordum bu rakamları söyleyene. sonra kavrama sisemine bakım yaptırdım.baskı balata değişti. şanzımana bakım yapıldı(serviste). ayrıca aktarma organlarına da bakım yaptırdım eskimiş parçalar değişti yağlandı vs. ayrıca ateşleme sistemine de bakım yaptırdım bujiler değişti ve diğer ateşleme organları kontrolden geçti.
Bu arada en az bunlar kadar önemli olan bişey daha belirteyim: gazı aygaz eurolpg aldığım zaman yakıt bu değerlerde oluyor. başka firmadan alırsam kesinlikle yakıt tüketimim artıyor.
-
önceden böyle değildi. inanmıyordum bu rakamları söyleyene. sonra kavrama sisemine bakım yaptırdım.baskı balata değişti. şanzımana bakım yapıldı(serviste). ayrıca aktarma organlarına da bakım yaptırdım eskimiş parçalar değişti yağlandı vs. ayrıca ateşleme sistemine de bakım yaptırdım bujiler değişti ve diğer ateşleme organları kontrolden geçti.
Bu arada en az bunlar kadar önemli olan bişey daha belirteyim: gazı aygaz eurolpg aldığım zaman yakıt bu değerlerde oluyor. başka firmadan alırsam kesinlikle yakıt tüketimim artıyor.
Kardeş katkılı gazdan uzak dur! Sonra geç olur..
-
benim aracım da abkımlı ama hep aynı değerleri yakıyor neden acaaba?
-
8V motorların alt devirleri 16V lerin ise üst devirleri iyidir arkadaşlar azda olsa yakıt farkı vardır 16V biraz daha az yakar 8v gore
-
Kardeş katkılı gazdan uzak dur! Sonra geç olur..
kardeş haklı olabilirsin. ancak başka firmalardan aldığım zaman hiç belli olmuyor ne yakacağı. geçenlerde po dan aldım 30 tl lik. 50-60 km gittim gitmedim gaz bitti. Allah tan otobanda petrolün yakınında bitti. içinde 2-3 lt benzin ya vardı ya yoktu.
Aygaz dışında aldığım zaman tekleme de yapıyor bazen.
3 depodur aygaz alıyorum çok memnunum. Arabada tık yok ve yakıt çok uygun oluyor.
Ayrıca benim araçta landirenzo lpg var ve landirenzo servisi aygaz önerdi.
-
benim aracım da abkımlı ama hep aynı değerleri yakıyor neden acaaba?
kardeş dediğini tam anlamadım ama eğer firmadan firmaya olan farklılığı kastediyorsan, gerçekten aygazda km başına TL miktarı azalıyor. deneyebilirsin.
-
kardeş haklı olabilirsin. ancak başka firmalardan aldığım zaman hiç belli olmuyor ne yakacağı. geçenlerde po dan aldım 30 tl lik. 50-60 km gittim gitmedim gaz bitti. Allah tan otobanda petrolün yakınında bitti. içinde 2-3 lt benzin ya vardı ya yoktu.
Aygaz dışında aldığım zaman tekleme de yapıyor bazen.
3 depodur aygaz alıyorum çok memnunum. Arabada tık yok ve yakıt çok uygun oluyor.
Ayrıca benim araçta landirenzo lpg var ve landirenzo servisi aygaz önerdi.
lpg başlığında yazmıştım gerçi ama bu katkılı gazdan çekmediğim kalmadı, sonunda uyandım , son 6 aydır ve 13 bin kmdir katkısız alıyorum hiç sıkıntım kalmadı.. Aygaz yetkilileri bayi bayi dolaşıp formulü değiştirdik diyolarmış-yani katkılının zararlarını kabul ediyolar- ama ben çok sıkıntı yaşadığım için artık almıyorum..
-
lpg başlığında yazmıştım gerçi ama bu katkılı gazdan çekmediğim kalmadı, sonunda uyandım , son 6 aydır ve 13 bin kmdir katkısız alıyorum hiç sıkıntım kalmadı.. Aygaz yetkilileri bayi bayi dolaşıp formulü değiştirdik diyolarmış-yani katkılının zararlarını kabul ediyolar- ama ben çok sıkıntı yaşadığım için artık almıyorum..
kardeş kaç km kadar katkılı kullandın? ben 3 depodur kullanıyorum daha önceden de ara sıra denk geldikçe alıyordum. kısacası katkılı kullanımında yeniyim..
-
herkese teşerkurler vakıt ayırdığınız için arkadaşlar sorun olursa tekrar bı başlık açarım ii gecelr
:D*****
-
bende aygaz alıyordum fakat zamanla araba lpg'ye geçerken tekleme yapmaya başladı. diğer gazlara geçtikten sonra bıraktı. katkısız alacaz ama hemen hemen tüm şirketler katkı yapmaya başladı en azından reklamları öyle.
-
bende aygaz alıyordum fakat zamanla araba lpg'ye geçerken tekleme yapmaya başladı. diğer gazlara geçtikten sonra bıraktı. katkısız alacaz ama hemen hemen tüm şirketler katkı yapmaya başladı en azından reklamları öyle.
Tam tersi, insanlar katlılıdan çok muzdarip oldular şu an herkes birbirine katkısız öneriyo..
-
kardeş kaç km kadar katkılı kullandın? ben 3 depodur kullanıyorum daha önceden de ara sıra denk geldikçe alıyordum. kısacası katkılı kullanımında yeniyim..
Kardeş akıl vermek gibi olmasın ama bence otogaz forumlarına iyice bir gözat. Benim de başlangıçta çok iyiydi, başka hiçbir gaz almıyodum, 20 bin km civarında işaretler çıkmaya başladı, otogaza hiç ihtimal vermediğimden almaya devam ettim, ta ki birgün lpg filtresini değiştirdiğim brc servisi uyarana kadar. O katkı dedikleri madde veya maddeler zamanla filtrede, enjektörlerde birikerek bu sorunlara yol açıyo, dediğim gibi mutlaka otogaz forumlarını oku..
-
Kardeş akıl vermek gibi olmasın ama bence otogaz forumlarına iyice bir gözat. Benim de başlangıçta çok iyiydi, başka hiçbir gaz almıyodum, 20 bin km civarında işaretler çıkmaya başladı, otogaza hiç ihtimal vermediğimden almaya devam ettim, ta ki birgün lpg filtresini değiştirdiğim brc servisi uyarana kadar. O katkı dedikleri madde veya maddeler zamanla filtrede, enjektörlerde birikerek bu sorunlara yol açıyo, dediğim gibi mutlaka otogaz forumlarını oku..
tşk ederm Zaten araştırıyorum elimden geldiğince ama forumlarda elle tutulur somut söylemlere rastlamadım o yüzden.
-
Emin ol hiçkimse benim kadar kadar katkılıyı savunmamıştır kullandığı dönemde, brc servisi filtreleri değiştikten sonra 15 bin km gider diyodu ben 5 bin, zorlamayla 7 bin km sabredebiliyodum.. En son söktürdüğüm filtreleri sakladım ve arada o kadar fark var ki - fotolarını ekleyeceğim- katlılı filtresi çamurdan çıkmış gibi, katkısız filtresi ona göre çok daha temiz. Ha bir de şu var, katkılı üreticileri formulun değiştiğini söylüyolarmış ama ben çok çektiğim için tekrar alma cesaretim yok, bir daha o sıkıntıları yaşamak istemiyorm.
-
Emin ol hiçkimse benim kadar kadar katkılıyı savunmamıştır kullandığı dönemde, brc servisi filtreleri değiştikten sonra 15 bin km gider diyodu ben 5 bin, zorlamayla 7 bin km sabredebiliyodum.. En son söktürdüğüm filtreleri sakladım ve arada o kadar fark var ki - fotolarını ekleyeceğim- katlılı filtresi çamurdan çıkmış gibi, katkısız filtresi ona göre çok daha temiz. Ha bir de şu var, katkılı üreticileri formulun değiştiğini söylüyolarmış ama ben çok çektiğim için tekrar alma cesaretim yok, bir daha o sıkıntıları yaşamak istemiyorm.
mutlaka her tecrübenn doğruluğu vardır ancak şöyle diyeyim benm araçta düzensiz çalışma var rölantideyken hırıltılı çalışıyor(du) ta ki katkılıya başlayana kadar. biraz da o yüzden katkılı tercih etmeye başladım ama araştırmaya devam edeceğim. Rica etsek bahsettiğin fotoları paylaşır mısın?
-
peki lpg de kaç kurus yakıyorsunuz
sehir içi ?
kaç km hız ?
dvr sabitiniz ?
aklımı kurcalıyor mk4 alayım lpg mi olsun yoksa dizele devam mı edeyim dizel vectra ile sehir içi 190 200 kurus arası gidiyor
-
sehir içi ?
kaç km hız ?
dvr sabitiniz ?
benim enson yakıt verilerim bu başlıkta 1. sayfada yer alıyor.
aklımı kurcalıyor mk4 alayım lpg mi olsun yoksa dizele devam mı edeyim dizel vectra ile sehir içi 190 200 kurus arası gidiyor
-
sehir içi ?
kaç km hız ?
dvr sabitiniz ?
Sakin kullanımla ş dışı 125-160 arası (yol ve yüke göre), ş içi 200-220 arası.
-
ben 2001 otomatik golf4 kullanıyorum.100kmde ortalama 9-10lt yakıyor. bizim oralarda lpg'nin litresi 2.03tl. sadece şehir dışı 8lt yakıyor. aracımda brc takılı. firma kesinlikle katkılı kullanma diyor. zaten aygaz benim araçta iyi performans vermiyor. artık sistemden mi arabadanmı orasını bilmiyorum.
-
ben 2001 otomatik golf4 kullanıyorum.100kmde ortalama 9-10lt yakıyor. bizim oralarda lpg'nin litresi 2.03tl. sadece şehir dışı 8lt yakıyor. aracımda brc takılı. firma kesinlikle katkılı kullanma diyor. zaten aygaz benim araçta iyi performans vermiyor. artık sistemden mi arabadanmı orasını bilmiyorum.
:tamamdir
-
2001 ortasına kadar olan tr deki golf&borlar(1.6)8v dir 2001 yarsından sonra olanlar genelde ülkemizde 2002 lerden başlayarak tüm düz vites 1.6 golf&boralar 16v dir 8v motorlarda AKL kodlu tek egzantrikli motor kullanılmaktadır BCB kodlu motorlarda üstten çift egzantrikli 16v motor kullanılmaktadır.otomatik vites olanlarda ise BFQ kodlu 8v lik tek egzantrikli motor kullanılmaktadır 8v motorun alt devirleri daha canlıdır şehir içi kullanıma uygundur lpgyede uyum sağlar 16v motor üst devirlerde daha deli doludur fakat alt devirleride ölü değildir 3000dd civarında şehir içnde kullanılabilir sıkmaz.16 v nin yakıtı 8v ye göre az da olsa daha aazdır bu motorda lpg ye güzel uyum sağlar kısaca temiz olduktan sonra 8v 16v fazla takılı kalıncak bi durum değil sonuçta ferrari filan değil üst devir seven 16v alsın alt devir seven 8v tavsiyem budur (her ikiside diyosanız TSİ ye yönelin :) ) sonuçta bu araçlar kullanıcısına uzunca yıllar hizmet verebilecek araçlar :tamamdir
-
50 tl 100 km.. bana fazla gelmişti 1.6 için.. ama normalmiş. Laf aramızda 1.8 daha az yakıyordu :)
-
50 tl 100 km.. bana fazla gelmişti 1.6 için.. ama normalmiş. Laf aramızda 1.8 daha az yakıyordu :)
Km başına 50 kuruş eder, nereden bakarsanız bakın çok çok yüksek bir rakam, asla normal değil..
-
Km başına 50 kuruş eder, nereden bakarsanız bakın çok çok yüksek bir rakam, asla normal değil..
kesinlikle katılıyorum
-
50 tl 100 km.. bana fazla gelmişti 1.6 için.. ama normalmiş. Laf aramızda 1.8 daha az yakıyordu
kaancihangir arkadaşım şu konuyu biraz detaylı yazarmısın lpg mi ?
-
50 tl 100 km.. bana fazla gelmişti 1.6 için.. ama normalmiş. Laf aramızda 1.8 daha az yakıyordu
kaancihangir arkadaşım şu konuyu biraz detaylı yazarmısın lpg mi ?
:o :o 50 liraya 100km yol çok yahu ben gti ile 240km yol yapıyordum uznda kısada 160-180km
-
LPG arabanın ömrünü motorunu çürütüyor bunu hepimiz çok iyi biliyoruz fakat kabüllenmiyoruz ve sorunlarımızı başka şeylerde arıyoruz bence iteklemeler hastalıklar ve arızalar LPG den. Ayrıca Kışın fiyat olarak LPG nin Benzinden bi farkı yok gibime geliyor çünkü gaz donuyor ve yüzde 30-40 ı don olarak kalıp uçuyor ve normalinden çok daha fazla yakıyor.