Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: alper19 - 30 Eylül 2010, 19:24:57
-
merhaba arkadaslar bi sorum olucak hava filtresine alttan giren bi hortum var o ne ise yariyor ?
-
Karter havalandırma borusudur o :)
-
bende hep merak etmısımdır :D demek karter borusuymus :) koyucak baska yer bulamamıslarmı :bekleriz:
-
Karterden buharlaşan yağın çevreyi kirletmemesi için motora gönderilip yakılması amacıyla filtre kutusuna bağlamışlar. Bir de böyle olmasıyla çok çok az bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor ama nasıl ben de bilmiyorum :)
-
cok tesekkur ederim. demekki onu bogaza geri baglicaz :D
-
Rica ederim, benim şu anda boşta duruyor açık hava filtresi yüzünden. Krank filtresi denilen minik bir filtre var oraya takılıyor, yarın elime geçmesi gerek :)
-
benmde acik hava filtresi yuzunden acikta guruyoda o yuzden sordum krank filtresini oraya takinca nolcakki ?
-
İçeri toz pislik vs girmesi önleniyor. Bazen de sert kullanımda yağ atabiliyor motor, bunları engelliyor başka da birşeye yaramıyor :)
-
hmm peki o zaman bende ole bisey kullaniyim :tamamdir
-
Aslında bizim boğaz kelebeğinin kirlenmesine yol açan şey olarak be o karter den gelen boruyu görüyorum..
Epeydir boğaz kelebeğini temizlemedim. Hafta sonu bir temeizleyim. iyi aklıma geldi:)
-
ben karterden gelen boruyu bagladim baglamanizi tavsiye ederim arac oldugu yerde calisirken iceriye koku weriyo :saskin:
-
Aslında bizim boğaz kelebeğinin kirlenmesine yol açan şey olarak be o karter den gelen boruyu görüyorum..
Epeydir boğaz kelebeğini temizlemedim. Hafta sonu bir temeizleyim. iyi aklıma geldi:)
Geçen hafta boğaz kelebeğini temizledim, emme manifolduna da bakıyım dedim takılıyken. Katran gibi bir tabakayla kaplanmış. Karterden gelen yağ buharı nasıl oluyorsa orda katılaşmış ve 2-3 mm lik tabaka oluşturmuş. Aynı şeyi bende düşünüyorum, boğaz kelebeği kirlenmesinde o hortumun etkisi büyük.