ArkadaÅlar. Benim arabamın krank keçesinden yaÄ kaçırıyor. arabanın altına temiz bir fayasn buldum koydum. bir gecede sadece 1 damla kadar yaÄ akıttıÄını tespit ettim.. Motor çalıÅır durumda ne alemde bilmiyorum. devamlı yaÄ Ã§ubuÄunu kontrol ediyorum öyle gözle görülür bir azalma da 1000 km'de 1 iÅte. Ama görüntüsü ve sıkıÅık trafikte içeri gelen yanık yaÄ kokusu canımı sıkmaya baÅladı. Bunun çözümü nedir? kaça mal olur acaba? teÅekkürler. (araç otomatik vites)
arkadaÅım motor ve yaÄın ısındıkça o sızıntı artıyordur bence yaÄını sıksık kontrol et...
Krank keçesinden kaçırsa dahi içeri koku gelmemesi gerekir.Kranktran filitreye dönen boruyu kontrol et istersen hasan ordan sıkıÅtırınca yaÄ buharı koku yapabilir....
Koku ve kaçak iÅini hallettim buraya yazmayı unutmuÅum. İçeri gelen koku, ısnııp buharlaÅan antifirizin kokusuymuÅ (çerez gibi kokuyor bu arada). Radyatörden gelen antifirizin motor bloÄuna girdiÄi yerde bulunan plastik bir parça var o çatlamıŠonu deÄiÅtirdim (50 TL). Birde üst kapak contası deÄiÅti (15TL)yaÄ kaçaÄıda antifiriz kokusuda kalmadı çok Åükür. 3 LT antifreezz (25Tl) + İÅçilik 40 TL. Toplamda iÅçilik süresi 1.5 saatte yakın sürdü.. Sökülüp takılması esnasında arabamın hep baÅında kaldım izledim.. Aslında kendim bile yapabilirmiÅim diye düÅünüyorum.
Hadi geçmiŠolsun hasan.Araç gereç olsun ben aracı komple söker takarım :D
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 09 Aralık 2010, 11:47:58
Hadi geçmiŠolsun hasan.Araç gereç olsun ben aracı komple söker takarım :D
Ona Åüphe yok:)
Bknz: MK3 Kalorifer düÄmelerine aydınlatma yapımı (RESİMLİ) (http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/mk3-kalorifer-dugmelerine-aydinlatma-yapimi-resimli-t17105.0.html)
;D
Valla Åöle ufak bi dükkan bulsam düz ayak sokak arasında ücra bir yerde 200 lira aylık kirayla filan tutayım. Hem kendi malzemelerimi arabamı koyarım hemde ufaktan tamir iÅleri için kullansam yaÄ deÄiÅimi vs. için bi kriko bi kaç sehpa alsam.EÅ dost arkadaÅta boÅ zamanlarında gelse böyle ufak tefek amortisör dü yaÄ deÄiÅimiydi vs. ufak tefek iÅlerini görse fena olmaz dimi :D
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 09 Aralık 2010, 14:17:19
Valla Åöle ufak bi dükkan bulsam düz ayak sokak arasında ücra bir yerde 200 lira aylık kirayla filan tutayım. Hem kendi malzemelerimi arabamı koyarım hemde ufaktan tamir iÅleri için kullansam yaÄ deÄiÅimi vs. için bi kriko bi kaç sehpa alsam.EÅ dost arkadaÅta boÅ zamanlarında gelse böyle ufak tefek amortisör dü yaÄ deÄiÅimiydi vs. ufak tefek iÅlerini görse fena olmaz dimi :D
olmaz:D
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 09 Aralık 2010, 14:17:19
çaktırmadan destekleriz :)
kendi evime yakın bir yerde bulsam hiç düÅünmeden tutacam :D