Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Passat => Konuyu başlatan: Gurbetseli - 20 Eylül 2010, 19:35:29
-
MErhaba Arkadaslar;
Gercekden baslikta yazdigim gibi ocagima incir agaci dikmek üzere.. Neyse konuya geceyim hemen...
97 model 1,8 Variant Passatim var 125 Beygir Düz vites ve benzinli . Bir depo Benzin sehir ici 400 KM götürüyor otobanda ise 500 Civari götürüyor ve ben bu sekil 6.ayda türkiyeye izne gitti sadece alamnyadan türkiyeye 750 Euro Civari benzin yaktim ama 180 ,190 bastim yavas gitmedim..
Simdi iyice sapitti 100 km 18 litre benzin yakiyor. Bugun denedim 7 Litre Benzin Aldim tam 39 KM götürdü.. Arkadaslar sizce nedendir. Önerilerinizi bekliyorum arkadaslar..
Bu ara türkiyeye gitmeden önce yani haziran ayinda serviste degisen parcalar sunlar..
Motorda nekadar kayis var hepsi degisti
Bujiler degisti
Yag ve yag filitresi degisti
Hava filitresi degistir
Tabi bunlar degismeden öncede sehir ici bir depo benzin 400 Km götüryordu..
-
o neymıs ole ya,depo delık oolmasın ;D
-
çok yakıyomus o ya :D
-
km de 7x 3,7 = 25,9 tl eder 25,9/ 39 = 0,664 kuruş km de yakmıkş epey fazla :(
-
bilmiyorum neyse artik dayanacak gücüm kalmadi yaklasin hergün 60 km felan yolyapmama gerekiyor.
Satmakta isdemiyorum a dan z ye kadar hersey yaptirdim sayilir.
peki tavsileriniz varmi neyden olabilir...
Barkit arkdasin dedigi gibi ilk önce bende depodan veya hrotumlardan felan süpelendim. ama yok onlarda besey yok ;);)
neysen olabilir acaba bukadr cok yakmasi
-
Makineye bağlanarak değerlere bakılacak.Çok zengin karışım yapıyor olabilir ara.bununda bir çok nedeni olabilir sensör arızasıda olabilir.
-
bence benzın hortumlarından kacırıyodur,degısen parcalarla ilgisi olmasının mumkunu yok,cunku benzin sarfıyatına bu derece etkı edıcek parcalar degıl,bezın otomatıgı beyın verılerı vb seylerıde bı kontrol etsen ???
-
yarin servise degilde normal tamirhaneye gidecem orda makinaya baglaticam tekrar.. daha öncedende bakinada bisey göstermedi.. herhangibir hata cikmamisti neyse yarin ben su diyaknoze sokayin bakalim bisey cikacakmi. burda paylasirim sonucu
-
Bencede yakıt karışım sorunun var yol bilgisayarın bile çok yüksek rakamlar gösteriyor. Benzinde kaçak olsa ölçüm değeri çıkmaz ama almanyadada otoban kullanıyorsun sanırım ve hali ilede 160-180 gidiyorsundur buda 50-60 krş yakmana sebep olabilir bide şehir içi trafiğindede agresif kullnım varsa hep yakıtı çoğaltıcı etkenler. Bunu anlamanın yolu şehir içinde sakin otobandada 120km yi geçmeyerek deneme yapman eğer sonuçlar gene yüksek çıkarsa aracında zengin karışım sorunu vardır.
-
Bencede yakıt karışım sorunun var yol bilgisayarın bile çok yüksek rakamlar gösteriyor. Benzinde kaçak olsa ölçüm değeri çıkmaz ama almanyadada otoban kullanıyorsun sanırım ve hali ilede 160-180 gidiyorsundur buda 50-60 krş yakmana sebep olabilir bide şehir içi trafiğindede agresif kullnım varsa hep yakıtı çoğaltıcı etkenler. Bunu anlamanın yolu şehir içinde sakin otobandada 120km yi geçmeyerek deneme yapman eğer sonuçlar gene yüksek çıkarsa aracında zengin karışım sorunu vardır.
Merhaba Arkadaslar...
Öncelikle Mk1GTI arkadasimiza cevap vermek isderim...
devamli sehir ici otobanda kullanmiyorum kullandigimda ise sonuc ayni yani sehir icine göre biraz az yakiyor ama normale göre fazla ilk mesajimdada yazdigim gibi Berlinden Kahramanmaras 3478 Km dir ve ben 750 euro civarinda sadece benzin yaktim arabam yüklüydü biraz birazda abandim.... Suan ayni artik napacagimi bilmiyorum Bilgisayara baglattim depoyu kontrol ettirdim hortumlari felan bilgisayar ile kontrole ettirdim kotrole 45 eurom gitti :'( herhangibir yakiti etkileyecek veya motorla ilgili bir hata cikmadi bilgisayarda.
Napacagimi bilmiyorum kafayi yicem yav.. satmak isdemiyorum ama bu gidisle sorunu bulunamassa saticam...
gecen denedim 100 Km 18 litre benzin yakti sadece sehir ici otobana cikmadim hic sehir icin azami hizim 60 veya 65 sporda kullanmadim
ve 1 hafta felan sonra yine denedim 100 KM 14 litre felan yakti ve gecen yine denedim 100 KM 15 litre civarida yakti
Sirali gazsistemi taktirsam yine ayni olurmu acaba... yok yok ben en iyisi elimden cikarim bunu off offf :'( :'( harbi arabaya harcadigim parayi evime harcasaydim hanim beni krallar gibi bakardi.. ;D Bak arabaya harcadik hic halen harca daha diyor :) ;D ;D
-
benim mk2 de aynı sorun olmuştu . 50 TL benzin ile 100 km yol yapıyordum..
sonradan fark ettim. benzin otomatiği bozulmuş...
belki senin kide bozuktur...
-
Almanyada olman kötü orda kaputu açtırman yüksek rakamlara mal olur ama verdiğin yakıt değerleride baya yüksek bence sat gitsin uğraşma.
2 seçeneğin var ya tr ye getirip burda uygun yollu arızayı giderecen yada hemen satacan orda.
-
Almanyada olman kötü orda kaputu açtırman yüksek rakamlara mal olur ama verdiğin yakıt değerleride baya yüksek bence sat gitsin uğraşma.
2 seçeneğin var ya tr ye getirip burda uygun yollu arızayı giderecen yada hemen satacan orda.
kardes valla haklisin artik dayanacak gücüm kalmadi daha bugun benzin lanbayi yandi 10 Lt benzin aldim 40 Km oldu tekrar benzin lambayi yanmak üzere..
neyse valla gözüm ya yeni passatlarda söyle 2003 felan yada Audi A6 98 veya 99 model hayirlisi bakalim durum neyi gösterecek. Yorum icin ayrica tesekkür ederim
-
geçenlerde vw servisinde ustanın satılık passatına bindim 2000 model 1.8 turbo dizel
arabanın kalına baksan içer dersin yakıtı ama bindim sürdüm 5. vitesde 2500 devirde 120 yaptı araba çok rahat
usta uzun yolda 100 geçmessen 130 krş yakıyor dedi inandım çünkü çoğu kez 5. vitesi bile kullanmazsın 4. vitesed rahat 90 100 yapıyor
bide normal dizel konuyor muş :o
-
beyazbora
katiliyorum sana benim arkadasdada 1.8 TDI var 2000 üzerinde modeli.. oda yakitindan cok menmumun diyor
Valla benim soruna cözüm bulamadim. sanirim arkdasin dedigi gibi benzinpompasinda sorun onuda degistirmeye hic gücüm kalmadi vallahi arabayi 2000 euro aldim 1500 euro masraf ettim tekerlermis muanesiymis motordaki tüm kayislarmis yag bujiler derken 1500 buldu
olmucak ben biraz arastirdim passat variant almayla hata etmisim. kime sorduysam bunu cokmu aradin diyorlar benimle dalga geciyorlar neymis motor gücsüzmüs motor kasayimi ceksin yoksa senin ihdiyaclarinimi gidersin mecbur kasayi cekmek icin benzin yakiyor dediler..
Biktim yemin ederim biktim 3 gün oldu binmiyorum kapinin önünde duruyor artik binmek isdemiyorum iyice sogudum vallahi..
Simdide direksiyondan ses gelmeye basladi saga sola dönderdikce vingg vinggg diye ses gelir devir saatinde direksiyonu cevirdikce düsüyor...
AUDI A6 TDI 179 Beygir
veya Saharan 2.0 TDI düsünüyorum
hele biraz para biriktireyim hayirlisi
buzamana kadar arabadan yana hic yüzüm gülmedi bu sefer güler isallah..
-
direksiyondan ses geliyorsa yağı azalmıştır direksiyon hidrolik yağ ekle
-
yok kardes ondan degil sanirim komple direksiyon hidrolik pompasini degistirmem gerekiyor... benim görüsüm öyle cünkü hidroligini yeni biraktim daha 1 hafta olmadi yinede kontrol ettim yok hic eksilme yok..
-
Lambda sensörü bozuk ise de yakıtı %20-25 arttırdığı söyleniyor.
Son çare olarak onu değiştirebilirsin belki.
Kesik-kesik çalışıyorsa motoru bağlattığın zaman değil yolda ara ara düzgün çalışmamazlık yapabilir.
Ama bunlar hep tahmin :(
-
Sevgili gurbetçi abim kusura bakma ama arabanın başkenti alamanyada oturuyorsun bindiğin arabay bak.. Seni üzmek için söylemiyorum ama orada Türkiyeye kıyasla daha çok TDI var al bir tane kullan tepe tepe vergisini felan boşver.. yakıt önemli bir unsur.
-
MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE 2002 1.8 TRİPTONİK PASSAT VAR. YAKITTA BAYA SIKINTI YAŞIYORUM YAZIN ŞEHİR İÇİ 250 KURUŞ YAKIYORKEN KM DE ŞU ARALAR 400 GİBİ YAKIYOR. 50 TL YE 120-130 KM ANCAK GİDİYORUM.AYARLARINI YAPTIRDIM AMA DEĞİŞEN OLMADI NEDEN OLUYOR ACABA PAYLAŞIRSANIZ ÖNERİLERİ MEMNUN OLURUM.
-
kardeş
almanyada arbaa benzinden daha ucuz....
derdine ne o kadar eski araca biniyon :)
sat onu biraz modelli bir şey al yaa....
-
arkada$im valla cok yakiyor senin arac maa$i yakita veriyorsun resmen yok haketse o harcamayi neyse o harcadigin yakit parasina 3binlik arabaya binsen daha iyi olur :) degi$tir gitsin almanyada araba ucuz.
direksiyon olayina gelince sadece tahminde bulunmak istiyorum "Servo kayi$ini degi$tirmen gerekebilir "
6 vites bora trendline 136 pk benim arac TDI d-i ikiside kirmizi olandan ve 62lt depo var 800 km yapiyorum surekli dip gaz. bu durumda 100km'de 8litre yakiyor ortalama hatta7,9 vs. zaten computer boarddada oyle gosteriyor.
ben olsam hemen satarim o arabayi.
i$in kotu yani avrupada tamirat olayi yok. haa ondan olabilir bunu degi$tir. olmadi yine git belki $undandir onu degi$tir derken boyle gider. usta yok burda sadece parcalar yenilenir ama herzaman bilemezler bitür deneme tahtasi olur araciniz. bu beni cok rahatsiz ediyor acikcasi.
-
konuyu biraz yakıta getirelim dedim alıntıdır
1. Vitesi, aracınız hız kazanmaya başlar başlamaz yükseltin. Aracınızın vitesini nazikçe fakat hızlı olarak değiştiriniz. Ekonomik yakıt tüketimi için, aracı yavaş yavaş hızlandırınız ve yavaşlatınız.
2. Çok yoğun ve ilerlemeyen trafikte aracınızın motorunu durdurun. Otoyolda aracınızı sabit bir hızda kullanın.
3. Aracınızı makul bir hızda kullanın, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçının. Aracınızı çalıştırıp ani hızlandığınızda, normal seyir esnasındaki değerden yüzde 60 daha fazla yakıt tüketimine neden olursunuz.
4. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde klimanın devir daim (iç havalandırma) sistemi çalıştırılmalıdır. Trafik hariç bir yerde 30 saniyeden fazla kalıyorsanız aracınızı durdurunuz.
5. Soğuk saatlerde benzin satın alarak, hem benzin buharlarının atmosfere kaçmasını
önlersiniz hem de daha yoğun benzin satın alırsınız. Yakıt pompası yakıt hacmini ölçer, yakıt yoğunluğunu ölçmez. Yakıt yoğunluğu arttıkça daha ağır benzin satın almış olursunuz.
6. Motorunuzu durdurmadan deponuzu benzinle doldurmayınız.
7. Yakıt depo kapağı mutlaka sızdırmaz olmalıdır. Depo kapağından benzin buharlaşmamalıdır.
8. Lastiklerin hava basınçlarının az olması durumunda yakıt tüketimi artar. Lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol edin.
9. Özellikle yüksek hızda seyrederken, aracınızın camlarını kapalı tutun.
10. Aracınızda mutlaka öneriler tipte motor yağı kullanın.
11. Gerekmedikçe klimanızı açık tutmayın.
12. 95 kilometre/saat hızın üzerinde her 8 kilometre/saat için yüzde 10 daha fazla yakıt tüketirsiniz.
13. İstiap haddinin üzerindeki her 45 kilogramlık ek yük, yüzde 7 ekstra yakıt tüketimine neden olur.
14. Periyodik araç muayenesi, bakımı, onarımı ve egzoz ölçümü yapılmayan araçların yakıt tüketimi daha fazladır
-
yurtdışındasın sanırım. sat gitsin. oradan yeni bir araç al. ben almanyada olacağım ki passat satar, adi a4 alırım, audi satar, golf alırım, günümü gün ederim. benzin ucuz araba ucuz ;D
-
almanyadaki adam, aracım çok yakıyor diye teeee Türkiyede forumda dert yanıyorsa, bizim taksimin ya da kızılayın oartasına geçip kendimizi yakmamız lazım. yahu benzin olmuş 4 TL. mazot da 3.30 oldu. ne yapalım biz? kan ağlıypruz kan.
sat gitsin,
(http://img240.imageshack.us/f/aglano3.jpg)
-
ben surekli du$unuyorumda cok $ansliyiz avrupada , gercektende TR'ye gore ucuz mazot aliyoruz 1,20 en pahali istasyonda. gaz 35cent...aglayacak bi durum olmamali. ha birde senelik Turkiye'ye izne gidenler var sadece 1-2 ayligina en son model araclari satin alirlar donu$te satarlar onlara tilt oluyoruz ailecek.
-
konuyu biraz yakıta getirelim dedim alıntıdır
1. Vitesi, aracınız hız kazanmaya başlar başlamaz yükseltin. Aracınızın vitesini nazikçe fakat hızlı olarak değiştiriniz. Ekonomik yakıt tüketimi için, aracı yavaş yavaş hızlandırınız ve yavaşlatınız.
2. Çok yoğun ve ilerlemeyen trafikte aracınızın motorunu durdurun. Otoyolda aracınızı sabit bir hızda kullanın.
3. Aracınızı makul bir hızda kullanın, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçının. Aracınızı çalıştırıp ani hızlandığınızda, normal seyir esnasındaki değerden yüzde 60 daha fazla yakıt tüketimine neden olursunuz.
4. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde klimanın devir daim (iç havalandırma) sistemi çalıştırılmalıdır. Trafik hariç bir yerde 30 saniyeden fazla kalıyorsanız aracınızı durdurunuz.
5. Soğuk saatlerde benzin satın alarak, hem benzin buharlarının atmosfere kaçmasını
önlersiniz hem de daha yoğun benzin satın alırsınız. Yakıt pompası yakıt hacmini ölçer, yakıt yoğunluğunu ölçmez. Yakıt yoğunluğu arttıkça daha ağır benzin satın almış olursunuz.
6. Motorunuzu durdurmadan deponuzu benzinle doldurmayınız.
7. Yakıt depo kapağı mutlaka sızdırmaz olmalıdır. Depo kapağından benzin buharlaşmamalıdır.
8. Lastiklerin hava basınçlarının az olması durumunda yakıt tüketimi artar. Lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol edin.
9. Özellikle yüksek hızda seyrederken, aracınızın camlarını kapalı tutun.
10. Aracınızda mutlaka öneriler tipte motor yağı kullanın.
11. Gerekmedikçe klimanızı açık tutmayın.
12. 95 kilometre/saat hızın üzerinde her 8 kilometre/saat için yüzde 10 daha fazla yakıt tüketirsiniz.
13. İstiap haddinin üzerindeki her 45 kilogramlık ek yük, yüzde 7 ekstra yakıt tüketimine neden olur.
14. Periyodik araç muayenesi, bakımı, onarımı ve egzoz ölçümü yapılmayan araçların yakıt tüketimi daha fazladır
4. 5. ve 13 maddeleri biraz açar mısınız?
-
d = m/v formulü var. yani yoğunluk eşittir, kütle bölü hacim. pompacıdaki makine hacimi ölçüyor ağırlığı değil.
sıcakta maddeler genleşir, soğukta büzüşür. dolayısıyla soğukta benzin alınca aynı litrede daha ağır benzin almış olurz