arkadaÅlar caddylerde turbo patlarsa min ve max masraf ne olur?Hangi parçalr deÄiÅir ne tutar?
En kötü durumu ve en iyi durumları yazarsanız sevinirim?
Yetkili serviste 2.000-2.250 TL'yi buluyor sanırım dıÅarda 1.250 TL'ye filan deÄiÅenler var. Turbo patlama diye bir olay yoktur, yatak bozarsa tamiri olmaz, diÄer arızalarda tamiri mümkün. Bu Åüpheleri düÅünerek araç kullanmayın derim.
geçen gün bilgisayarlı sistemle beyne baÄlayıp turbo da sorun var dediler.. basınç sorunu mu ne iÅte.. parça deÄiÅtirmeden temizlenmesi gerek kolay dediler.. baÅka yere götürdüm.. turbo üzerinde yaÄlanma ya da nemlenme var dediler.. temizlemekle olmaz ya tamir ya da yenisi lazım dediler.. ikitelli de bir yer 250 tl ye turboyu tamir eediyormuÅ.. yenisini taktırmak istersenizde 1150 tl imiÅ.. söküp takma iÅçiliÄide baya uÄraÅtırıyormuÅ diye 200 tl istediler iÅçiliÄine..
Turbo ya kurum baÄlar ya da yatak bozar,mil kırar veya iç mekanik sistemde aÅınmalar meydana çıkar, yani turbo da yaÄlanma veya nemlenme olduÄunu ustalar test cihazı ile anlıyamaz. Turbo nasıl nemlensin hem? Red Line yapınca kor gibi kızaran turbo'da nemin ne iÅi var? Ustalar yanlıŠbilgilendiriyor. EÄer yatak bozduysa tamiri söz konusu olmaz, İzmir ve İstanbul'da garantili turbo tamiri yapan yerler var.
Bu arada Kızılay'da çalıÅan bir arkadaÅ'da Kızılay'ın T5 105 HP' lik aracının turbosunu deÄiÅtirdiÄini söyledi. Yetkili servis 4.000 TL demiÅ, dıÅarda 1,500 TL'ye deÄiÅmiÅler.
Ademüçüncü kardeÅimize teÅekkürler verdiÄi bilgiler için..Åöyle yazmıÅ:
''Turbo ya kurum baÄlar ya da yatak bozar,mil kırar veya iç mekanik sistemde aÅınmalar meydana çıkar, yani turbo da yaÄlanma veya nemlenme olduÄunu ustalar test cihazı ile anlıyamaz.''
peki ademüçüncü kardeÅim kurum baÄladıÄını yatak bozduÄunu mil kırdıÄını içmekanik sistemde aÅınma olduÄunu bilgisayarlı sistemlede anlayamazsak nasıl farkına varabiliriz. süsrerken sesinden filan anlayabilir miyiz.. yoksa tamamen sökülüp bakılması mı gerekiyor..??
lütfen yardımcı olursanız seviniriz...
.(( ben arabayı baktırdıÄımda bilg sistemle beyinden baktıklarında sanırım kurum baÄlamıŠfalan dediler temizleriz hallolur dediler gittiÄim bi yerde..))
Ãzel mesajda da belirttiÄim gibi, kurum baÄlamıŠbir turbo, ses yapabilir çünkü turbo bıçaÄı rahat dönemeyecek veya balansı bozuk dönecek bu da sese sebep olacak, çekiÅi de etkileyebilir, normalde biraz ıslık sesi gelebilir o normaldir ama aÅırıysa problem vardır, mil kırmıŠturbo seni yol da bırakır zaten, yatak bozmuÅ turbo da , motor yaÄını egzosa veya silindirler içine basabilir, egzosa basarsa dikiz aynasından arkayı göremezsin, motora basarsa halin duman zaten. Kısaca bu gibi problemleri her zaman hissedersin.
1300 tL özeL seRviste yeni deÄiÅtirdim..
Alıntı yapılan: nabi - 02 Ekim 2010, 10:04:07
Ademüçüncü kardeÅimize teÅekkürler verdiÄi bilgiler için..Åöyle yazmıÅ:
''Turbo ya kurum baÄlar ya da yatak bozar,mil kırar veya iç mekanik sistemde aÅınmalar meydana çıkar, yani turbo da yaÄlanma veya nemlenme olduÄunu ustalar test cihazı ile anlıyamaz.''
peki ademüçüncü kardeÅim kurum baÄladıÄını yatak bozduÄunu mil kırdıÄını içmekanik sistemde aÅınma olduÄunu bilgisayarlı sistemlede anlayamazsak nasıl farkına varabiliriz. süsrerken sesinden filan anlayabilir miyiz.. yoksa tamamen sökülüp bakılması mı gerekiyor..??
lütfen yardımcı olursanız seviniriz...
.(( ben arabayı baktırdıÄımda bilg sistemle beyinden baktıklarında sanırım kurum baÄlamıŠfalan dediler temizleriz hallolur dediler gittiÄim bi yerde..))
Bence aracı baÅka ustalara da gösterin. EÄer çekiÅinden bir Åikayetiniz yoksa hiç elletmeyin derim.Aracın km'si kaçta? Bu motorlar hemen kurum baÄlamıyor.EÄer km bir hayli fazlaysa kurum temizliÄi yapılabilir.Ustalar sanırım kurum var demiÅ.Turbo'da ki kurumu kolonoskopi cihazı ile mi görüyorlar merak ettim Åimdi:) YanlıÅım varsa düzeltsinler ama benim bildiÄim arıza tespit cihazlarıyla turbo'da kurum olduÄu anlaÅılmaz. Zaten aracınızda bir sorun yoksai turboyu sökecekler sizden en aÅaÄıya 100 kaÄıt alacaklar.Kurum temizliÄi yaptırmaya gerek var mı diye sorarsanız, yararı elbet vardır ama iyice kurum baÄlamamıŠbir turboya kurum temizliÄi yapmanında bir anlamı yoktur.
DediÄim gibi araçta bir Åikayetiniz var mı? ÃekiÅinden filan?
Turbo'nun arızalı olduÄunu da sürüŠesnasında anlarsınız, turbo'dan aÅırı bir ıslık sesi gelir. Az bir miktarda gelmesi normaldir.Ya da aracınız çekiÅten düÅer.
Alıntı yapılan: ADEMÃÃÃNCÃ - 19 Nisan 2011, 16:42:10
EÄer çekiÅinden bir Åikayetiniz yoksa hiç elletmeyin derim.Aracın km'si kaçta? iyice kurum baÄlamamıŠbir turboya kurum temizliÄi yapmanında bir anlamı yoktur.
DediÄim gibi araçta bir Åikayetiniz var mı? ÃekiÅinden filan?
çok güzel açıklama :tamamdir
bozulmadıysa elletmeye gerek yok bence de
Alıntı yapılan: ADEMÃÃÃNCÃ - 02 Ekim 2010, 23:15:37
Ãzel mesajda da belirttiÄim gibi, kurum baÄlamıŠbir turbo, ses yapabilir çünkü turbo bıçaÄı rahat dönemeyecek veya balansı bozuk dönecek bu da sese sebep olacak, çekiÅi de etkileyebilir, normalde biraz ıslık sesi gelebilir o normaldir ama aÅırıysa problem vardır, mil kırmıŠturbo seni yol da bırakır zaten, yatak bozmuÅ turbo da , motor yaÄını egzosa veya silindirler içine basabilir, egzosa basarsa dikiz aynasından arkayı göremezsin, motora basarsa halin duman zaten. Kısaca bu gibi problemleri her zaman hissedersin.
bu arada özelden yazmasanız biz de öÄrensek :)
Alıntı yapılan: maverick - 20 Nisan 2011, 00:23:54
bu arada özelden yazmasanız biz de öÄrensek :)
Direk konuya da yazdım ama ne yazık ki konu açan arkadaÅlar konuyu açtıktan en az 4 gün sonra tekrar konularını takip ediyorlar.Ya da konuyu açtıkları yeri unutuyorlar.O yüzden bazı durumlarda özelden de yazabiliyorum:) KeÅke herkes katılımcı olsa teknik konulara.
Alıntı yapılan: ADEMÃÃÃNCÃ - 20 Nisan 2011, 15:17:44
Direk konuya da yazdım ama ne yazık ki konu açan arkadaÅlar konuyu açtıktan en az 4 gün sonra tekrar konularını takip ediyorlar.Ya da konuyu açtıkları yeri unutuyorlar.O yüzden bazı durumlarda özelden de yazabiliyorum:) KeÅke herkes katılımcı olsa teknik konulara.
:)