Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf II => Konuyu başlatan: dtbahri - 17 Ağustos 2010, 13:26:32
-
meraba arkadaşlar ismim bahri.15 gün önce 87 model 1,6 dizel golf aldım. internette dizel araçların kullanımı konusunda yaptığım araştırmalar, genelde düşük devirlerde kullanımın daha iyi olacağı yönünde. 1500-2000 devir aralığında kullanıldığında en ekonomik kullanım oluyormuş. ben ilk defa dizel araç kullanıyorum. özellikle yakıt ekonomisi amacıyla dizel araca geçiş yaptım. kmde 13kr yakıyor şu anda.normal midir? devir konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? asıl bir de devir saatimin olmaması problemim var. devir saati olması gereken yerde kocaman saat var :)
kısaca bana arabayı en verimli nasıl kullanırım konusunda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler..
-
arabayı 2000-2500 rpm arası kullanırsan motor zorlanmaz araba boğulmaz ve az yakar km 13 krş normal bence..saygılar
-
bu arada dişhekimisiniz galiba
-
13 kurus güzel rakam, aracın kullanımı 2000 3000 arasında olsun alt devirlerde randıman alamazsın aracınızın resimlerini siee bekleriz
-
13 kuruş cidden çok iyi motorin 3 lira civarındaydı en son.Devir saati kulağınız olacak bu arabada :).Ayrıca arabanız hayırlı olsun.
-
düşük dewir dizel icin pek i sayılmaz heleki ve icin düşük dewirlerde zorlarsanız hararetiniz tawan yapar..
-
çok teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için..
benim arabamın aynısından olan arkadaşların yakıtları nasıl merak ediyorum..
-
dizel motor devirli kullanilir
-
13 kurus altına inemezsin deviri düşük kullanma cok yüksekte kullanma
-
Aynı arabadan yok ancak bizim yakıtlarda o civardadır.Genel olarak az yaktığı için hesaplama işine girmedim bu güne kadar :).
Araç turbolu mu ?
-
13 krşdan fazladar bence :)
-
aracımda turbo yok. ama çok memnunum.. iyi ki golfümüz var arkadaşlar :)
-
Uzun yol mu ??? çok düşük geldi de yakıt
-
13 kr karışık yakıt. uzun yol sayılmaz. 35 km gidiyorum ama 5 tane trafik ışığı geçmek zorundayım gittiğim yolda. ama şehiriçi de kullanıyorum aynı zamanda. iyi iyi bu devirde bu rakamlardan daha ekonomik var mı ki?
-
motorsiklet
-
aynen öyle nizam kardeş.. :)
-
bugun motorlar bile 13 kurustan fazla yakıyor
-
bugun motorlar bile 13 kurustan fazla yakıyor
ne kullandıgına baglı ;)
-
13 krş yakan araba olamaz. :D
-
13 krş yakan araba olamaz. :D
neden
-
Herkes Golf dizellere az yakıyor demiyor mu kimisi 10 kuruş diyor kimisi 12 kuruş bunlar yalan mı 1.6 dizeller şehir içi ne kadar yakıyor?
-
Herkes Golf dizellere az yakıyor demiyor mu kimisi 10 kuruş diyor kimisi 12 kuruş bunlar yalan mı 1.6 dizeller şehir içi ne kadar yakıyor?
yalan yok sadece 10 kurus 12 kurus yakmaz 15 kurustan asagsı yalan uzun yolda
-
Bütün ilanlarda yakıt konusu gündemde çok az yazıyorlar hep bende dizel golf 2 düşünüyorum şu an elimde vosvos var onu satarsam golfe geçecem ama bi türlü aydınlığa kavuşamadım yakıt konusunda dizel mi lpgli mi diye :-[
-
daha dün 613 km gittikten sonra depoyu doldurdum. 80 tl aldı. yalan yok. bu 613 km şehiriçi şehirlerarası karışık yapılan km dir. aracım 1,6 dizel golf 2:))
-
Bütün ilanlarda yakıt konusu gündemde çok az yazıyorlar hep bende dizel golf 2 düşünüyorum şu an elimde vosvos var onu satarsam golfe geçecem ama bi türlü aydınlığa kavuşamadım yakıt konusunda dizel mi lpgli mi diye :-[
vosvosa göre çok az yakarsın onda sıkıntı yok
-
dtbahri özel mesaj gönderemedim daha acemiyim nasıl gönderiliyor bilmiyorum hata oluştu yazıyor sürekli msn adresim: [email protected] buradan görüşebiliriz
-
hemde şehiriçi şdışı karma kullanımada 130 kuruş. Maşallah gazın altında vida filanmı koydunuz nasıl bu kadar az yakıyorsunuz.
-
ya ben bu arabayı almadan önce 10-11 kr yakıyo diye biliyordum arkadaşlarımdan. sizse 13 kr a şaşırıyorsunuz. ben de size şaşırıyorum. :)
-
ya ben bu arabayı almadan önce 10-11 kr yakıyo diye biliyordum arkadaşlarımdan. sizse 13 kr a şaşırıyorsunuz. ben de size şaşırıyorum. :)
mantıklı olan sehir dısı 13 15 kurus görülür sehiriçinde zor
-
günlük kullanımda yakıtım böyle. 13-14 kr arası. her depoyu doldurduğumda yazıyorum kaç km gitmişim, kaç tl yakmış. biraz titiz biriyim galiba bu konuda. bu arada en yüksek yaptığım hız 145. o da denemek için. genelde 100-110u geçmiyorum. deviri düşük kullanıyorum bi de arabayı.
-
bende hep 2000 ile 2700 devir arası götüryorum arac genelde 195 azda olso 200 kurus yakıyor
-
senin araç ne nizam golf 2 mi
-
senin araç ne nizam golf 2 mi
vectra b 98 model 2.0 dizel
Satılık veya Takaslı Vauxhall Vectra B (http://www.vwtr.net/forum/satilik/satilik-veya-takasli-vauxhall-vectra-b-t16779.0.html)
-
araban güselmiş.. yazdıkların çok iyi. çok doğru..
-
Allah hayırlı müşteri versin.
-
patlama noktasına getiriyorlar ne yapım :)
-
hayırlı olsunnn kazasız belasızz 130 krş şahane::)
-
Benim araç şehirdışı 15 kuruş , şehiriçi 18 - 20 kuruş arası yakıyor. Aracım Golf 2 TD...Arkadaşın aracı 13 kuruş yakıyorsa çok iyi.Yalnız bizim araçlarda depo doldu sanıyoruz ama mazotu ağzına kadar doldurmak için biraz beklemek gerekiyor.Ben bir keresinde doldu sanmıştım ama daha sonra 25 lira civarında ekleme yaptık :)Belki arkadaş da sonuna kadar beklememiştir ve ilk mazot deponun ağzında görününce doldu sanmış olabilir.13 kuruş yakan arkadaş için söylüyorum bunu .Eğer böyle değilse o zaman araba çok az yakıyor gerçekten.
-
ben her defasında pompa kendisi durana kadar doldurtuyorum depoyu. ve pompayı depo boğazına koyarken aynı çentikte bırakmaya çalışıyorum hep. hesaplama yaparken buna dikkat ediyorum. geçen gün, 6-7 gün sonra aldığım yakıt 81 tl idi mesela, baktım 613 km yol yapmışım. bi sonrakinde 78 tl ile 585 km gitmişim. böyle işte. yanlışım varsa yardımcı olursanız sevinirim.
-
bende de mk2 dizel var 15 kuruş yaktı. antalyada arap memet diye bir usta var bunun yakarı ş.içi 10-11 kuruş dedi. enjektörlerin ayarlanması gerekiyormuş. ayarlatıp tekrar deneyecem. haber veririm.