Ãncelikle herkese selamlar.Mersinde ikamet ediyorum,geçici bi süreliÄine Åuan Ankaradayım.2001 model golf comfortline sahibiyim.Aracımı Åehir içi trafiÄin yoÄun olduÄu ve sürekli dur-kalk yapmak zorunda kaldıÄım küçük viteslerde kullandıÄım zamanlar yol bilgisayarında 'STOP. OELDRUCK MOTOR AUS.' Åeklinde bi uyarı ve yaÄ lambası kırmızı yanar Åekillde yaÄ lambası uyarısı alıyorum.ancak Mersin Ankara arası 500 km geldim ve normal trafikte böyle bi sorunla karÅılaÅmıyorum. Daha önce Mersinde yine aynı sorun sebebiyle yaÄ müÅürü deÄiÅtirildi ama biÅey deÄiÅmedi. :-\ en son iki gün önce kızılay ulus arası sabah trafiÄinde bu sorunla karÅılaÅtım ve trafik yoÄunluÄundan arabayı saÄa çekinceye kadar biraz zaman geçti ve araba gazdan kesmeye baÅladı,motorun sesi deÄiÅti.. :'( Ankarada bana bu konuyla ilgili yardım edebilecek veya yol gösterebilecek saygıdeÄer arkadaÅlardan yardım bekliyorum.
bu arada aracımın yaÄı tamdı ve arabayı saÄa çekip stop ettikten sora bahsettiÄim uyarı geçiyor ve tekrar trafiÄe çıktıÄımda aynı uyarıyı alıyorum..
boÅ yere mi veriyor uyarıyı, yoksa baktınız mı seviyesine yaÄın?
boÅ yere mi veriyor bilmiyorum ama trafiÄin yoÄun olduÄu yerlerde aracı küçük viteslerde kullandıÄım zamanlarda bu hatayı veriyor..
normal trafikte ve uzun yolda hiçbir sorun yok Åükür..yaÄını yeni deÄiÅtirdiÄim zaman bile verdi bu hatayı..
hocam o uyarıyı verdiÄinde bi açın yaÄ seviyesine bakın, ihmale gelmez, arabada hep yaÄ bulundurun, sizin meseleye gelince kafam da karıÅtı, tahminde bulunmak da istemiyorum o açıdan,sadece ankarada olduÄunuz süre içinde usta tavsiye edebilirim, kusura bakmayın :(
düÅük yaÄ basıncı. yaÄ Ã§ubuÄunun plastik parçalarının içeri kaçıp pompayı yüksek devirlerde tıkaması ve yüksek devirlerde yaÄ yetiÅtirememesi gibi sorunlar paylaÅılmıÅtı forumda. yaÄ pompasında da arıza olabilir ama sensör arızası da olabilir.
A2 Golf/Jetta Oil Pressure Switches Checking (http://www.youtube.com/watch?v=K0ufejepPtA)
arkadaÅlar bugün ÅaÅmazlar oto sanayide özel servise gittim,araca cihaz takıldı yaÄ basıncı seviyesi düÅük olduÄu için önce yaÄ filtresi deÄiÅti,yaÄ filtresi tıkanmıÅtı ama deÄiÅiklik sonrası cihaz hala yaÄ basıncını düÅük gösteriyordu.sonra yaÄ pompası deÄiÅikliÄi için karter ve yaÄ pompası söküldü ve usta segmanların delikli olduÄunu ve bunların deÄiÅmesi gerektiÄini, daha önce deÄiÅtirilirken yanlıŠtakılmıŠolduÄunu,deliksiz olması gerektiÄini,yoksa delikten yaÄ kaçırarak yaÄ basıncını düÅüreceÄini söyledi,bu arada rektefiye ustası pistonları kontrol etti.3 piston iyi durumda ve 1 pistonda % 4 boÅluk olduÄunu belirledi.usta sorunlu olan o pistonun deÄiÅmesi ve sorunun düzeltilmesi için motoru indirmemiz gerektiÄini ve bunun maliyetinin 2000 tlyi (iÅçilik ve deÄiÅecek parçalar dahil) bulacaÄını söyledi.. :'( arabayı serviste bıraktım ve ustaya ben mali durumuma göre sana haber vereceÄim diyerek servisten ayrıldım..arabayı Åubat ayında 17500 tl ye almıÅtım. (160000 kmde 2001 golf comf.) yıllardır hayalini kurduÄum golfüm Åimdi beni çok zor durumda bıraktı..motor indirmezsem masrafım 700 tl civarı olacak..ustaya pazartesi haber vermem lazım..bir pistonda % 4 boÅluk sizce aracımda ne gibi zararlara sebeb olur,yani bi piston için motor inidrirsem bütçem altüst olack..bu konuda bilginiz varmı arkadaÅlar,ya da tavsiyelerinizi almak istiyorum..inÅallah kimse böyle bi sorunla karÅılaÅmasın gerçekten zor..cevap yazan boralp ve golge dostlarıma saygı ve selamlarımla...
bence daha ucuza yaptırabilirsiniz. birkaç yere daha gösterin. motor inerse segmanlar da deÄiÅir. ayrı ayrı iÅçilik deÄil ki bu. motoru kaç paraya komple rektefiye ediyorlarmıŠki? bir piston ve segmanlar için de o kadar para istemeleri ilginç. birkaç özel servis gezin. ayrıca her motor ustasına da güvenmeyin. motor çalıÅırken tekleme sesde gariplik var mıydı? adam boÅluk var dedi diye inanmayın hemen. yetkili servisten sadece parçaların fiyatını sorun ayrıca. olmazsa alır biyerde deÄiÅtirtirsiniz. motor konusu Åakaya gelmez orjinal parça takmaya özen gösterin. her bilir bilmeze motor yaptırmayın.
2001 1.6 benzinli ise AKL motor
piston + segmanların fiyatı 300 civarında Buraya bknz. (http://www.parcatreni.com/index.php?p=show&pid=21896&k_id=17&kn=17)
bence nebi arkadasım golge arkadsın dediÄi gibi her bilir bilmeze motor yaptırmayın kötü bi sorun sizin acınızdan umarım en kısa zamanda
çözüme kavusur ama bizim bi akrabamız reno-9 vardı binmek için yaklaÅık 1200 lira masraf etmiÅ aracını bırakıp 800 900 tl parcalar 300 tl iÅçilik normalde bu paraya reno 9 için sıfır motor olması gereklitdi ama arac 2 ay gecmeden yavastan yavastan sorun yapmaya baÅladı oakadar masarafa karsın bizim kendi ustamız 70 bilmedin 100 lira iÅçilik alırdı demek istedigim 2000 tl ve 300 tl iÅçilik yüksek bi mebla 1.cisi parcaların taklıdıgından emin olun 2cisi herkze arac bırakıp yaptırmayın kendiniz bizzat basında durun parcalarınızı temin edip eli düzgün bi ustaya yada servise iÅçilikte anlÅarak yaptrırmanızı tavsiye ederim sorunuz inÅ hallolur...
arkadaÅlar segmanların tanesi 50 tl (4 adet için 200 tl), yaÄ pompası 150 tl, yaÄ filtresi 50 tl, yaÄ deÄiÅimi 90 tl ve motor inince deÄiÅmesi zorunlu bikaç parça varmıŠtam hatırlamıyorum, bunlar artı iÅçilik 2000 tl dedi usta..ben Åimdi motoru indirmeyeyim diyorum,çünkü 2000 tl çok fazla geldi bana da.motorun çekiÅinde bi sorun yoktu zaten..yarın tekrar ÅaÅmazlara gidip ustaya sadece yaÄ pompası ve yaÄ ile segmanları deÄiÅtirmesini söyleyecem..inÅallah sorunum çözülür..iyi dilekleriniz için saÄolun.. çok canımı sıktı bu olay,ıigilenen ve fikirlerini benimle paylaÅan dostlarıma saygı ve selamlarımla..durumdan sizi haberdar edeceÄim..
bence yaÄ basınç sensörünü deÄiÅtirseniz önce daha mantıklı olur. arıza sensör kaynaklı olabilir. olmazsa didiklerinizi yaparsınız. yine de siz bilirsiniz.