Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf VI => Konuyu başlatan: htmetin - 30 Haziran 2010, 10:39:12

Başlık: GOLF 6 EN GÜZEL KASA
Gönderen: htmetin - 30 Haziran 2010, 10:39:12
Şimdye kadar üretilen golf serileri arasında bana göre mk3'ten sonra en iyi tasarım MK6'da :)
Başlık: Ynt: GOLF 6 EN GÜZEL KASA
Gönderen: maminci - 16 Ağustos 2010, 20:00:34
Bence en güzeli golf4..
Gönderen: cyber34 - 16 Ağustos 2010, 21:32:25
bence de en promlemsizi golf 2ve3
Gönderen: crank - 17 Ağustos 2010, 01:14:07
hepsini kullandim (golf 6 )haric en guzeli golf 2 gti yda gtd benzin paran varsa mk2 gti alacan yoksa mk2 gtd dizel alip gezecen :sevgi: zaten vw otomobillerini efsane yapan dizel ve gti modelleridir gerisi hikaye bence :)
Gönderen: htmetin - 26 Ağustos 2010, 15:05:31
Beyler kasadan bahsediyoruz arabanın yoksa her kasanın GTI ve değişik versiyonları mevcut:))
Gönderen: manimelankolipisikoz - 02 Eylül 2010, 17:39:43
Alıntı yapılan: htmetin - 26 Ağustos 2010, 15:05:31
Beyler kasadan bahsediyoruz arabanın yoksa her kasanın GTI ve değişik versiyonları mevcut:))

evet bence golf 5 gtı :)
Gönderen: rene - 28 Aralık 2011, 12:24:31
arabam 4 diye söylemiyiorum ama Golf ü Golf yapan kasa 4 kasadır ve efsanedir.Efsaneler ölmez yanlızca şekil değiştirir lafınında isim babasıdır.6da güzel oldu gerçekten 4 ten sonra ondan alırım inşallah oda 4 e benzediği için hafiften :)

eksilerden Mkl 1 iyi mk3 ve 5 ise hiç ilgimi çekmiyor.
Gönderen: predator - 28 Aralık 2011, 16:02:58
Efsane kasa Golf1 dir. En güzel kasa Golf4 tür. Tüm kasalarda polo ile golfü 1km öteden ayırt edebilirken Mk6 da golf ile Polo R arasında pek bi fark kalmamış, bizim gibi  meraklısı olmayan vatandaş polo ile golf'ü ayırt edemez durumda. Bence Mk6 golf çizgilerinden tamamen çıkmış durumda ve en kötü kasa Mk6. Polemik yaratma gibi bi düşüncem yoktur şahsi fikrimdir.
Gönderen: marineexpres - 04 Ocak 2012, 20:09:58
eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı..kasa tasarımıyla agresif far görüntüsüyle iç tasarımıyla golf 6 derim..
Gönderen: confidence - 04 Ocak 2012, 21:41:50
son bi kaç kasadan bahsediyorsak golf 5in yeri çok ayrıdır bence ...
Gönderen: freegane - 04 Ocak 2012, 21:45:48
Alıntı yapılan: rene - 28 Aralık 2011, 12:24:31
arabam 4 diye söylemiyiorum ama Golf ü Golf yapan kasa 4 kasadır ve efsanedir.Efsaneler ölmez yanlızca şekil değiştirir lafınında isim babasıdır.6da güzel oldu gerçekten 4 ten sonra ondan alırım inşallah oda 4 e benzediği için hafiften :)

sanırım bu yorumu gerçekten arabanız golf 4 olduğu için yapmışsınız yoksa;

1- Golf'ü Golf yapan Mk1'dir. Bu araba 3 jenerasyon boyunca hiç tanınmadı bilinmedi de Mk4 çıkınca mı dünyada kabul gördü sanıyorsunuz?
2- Golf 3 ilginizi çekmiyor ama Golf 6'yı Golf 4'e benziyor diye beğeniyormuşsunuz. Allah aşkına Golf 4'ün bir yanına Mk3 diğer yanına Mk6 koyun da bakın hangisi hangisine daha çok benziyor. Göz var nizam var,arabalara karşı çok merakı olmayan insanlar bile 3 ve 4 ü karıştırıyor ama ben daha Mk6'yı Mk4'le karıştıran görmedim...

sizin yorumunuz pek objektif gelmedi bana...

Gönderen: ogretmen_ankara - 04 Ocak 2012, 21:48:33
Alıntı yapılan: rene - 28 Aralık 2011, 12:24:31

+1
Gönderen: freegane - 04 Ocak 2012, 21:48:46
Alıntı yapılan: predator - 28 Aralık 2011, 16:02:58
Efsane kasa Golf1 dir. En güzel kasa Golf4 tür. Tüm kasalarda polo ile golfü 1km öteden ayırt edebilirken Mk6 da golf ile Polo R arasında pek bi fark kalmamış, bizim gibi  meraklısı olmayan vatandaş polo ile golf'ü ayırt edemez durumda. Bence Mk6 golf çizgilerinden tamamen çıkmış durumda ve en kötü kasa Mk6. Polemik yaratma gibi bi düşüncem yoktur şahsi fikrimdir.

Golf Mk6 için herhangi birinin değil VW'in yorumudur,kendi reklamlarında geçen slogandır: "GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ GOLF"
Gönderen: freegane - 04 Ocak 2012, 21:49:43
Alıntı yapılan: ogretmen_ankara - 04 Ocak 2012, 21:48:33
+1

Alıntı yapılan: freegane - 04 Ocak 2012, 21:45:48
sanırım bu yorumu gerçekten arabanız golf 4 olduğu için yapmışsınız yoksa;

1- Golf'ü Golf yapan Mk1'dir. Bu araba 3 jenerasyon boyunca hiç tanınmadı bilinmedi de Mk4 çıkınca mı dünyada kabul gördü sanıyorsunuz?
2- Golf 3 ilginizi çekmiyor ama Golf 6'yı Golf 4'e benziyor diye beğeniyormuşsunuz. Allah aşkına Golf 4'ün bir yanına Mk3 diğer yanına Mk6 koyun da bakın hangisi hangisine daha çok benziyor. Göz var nizam var,arabalara karşı çok merakı olmayan insanlar bile 3 ve 4 ü karıştırıyor ama ben daha Mk6'yı Mk4'le karıştıran görmedim...

sizin yorumunuz pek objektif gelmedi bana...

+1 :)
Gönderen: ogretmen_ankara - 04 Ocak 2012, 22:15:14
Hangisi iyi derseniz şüphesiz ki en iyisi golf 6. Sonuçta en yeni üretilen golf  6... Sanırım bunda herkes hemfikirdir.
Fakat  golf 4 teki o kaslı agresif yapı bence hiçbirinde yok...Golf 6 ebat olarak bence biraz küçük kaldı. Arkadaşın dediği gibi bazen uzaktan ben de görünce polo sandığım oluyor. Yaklaşınca  hıı golfmü diyorum. Bu arada golf 4 mükemmel mi tabiki de hayır. Artıları olduğu kadar bir sürü eksileri de olan bir araç. Hiç de fanatikliğe gerek yok. Bugün golf 4 e bineriz, bakarsın yarın 5 e yada 6 ya. herkese selamlar
Gönderen: R-Line - 04 Ocak 2012, 22:24:26
golf 4 hala güncel modellerle kıyaslanabiliyorsa vardır bir hikmeti,
golf 4 ten sonra ilgimi çeken tek vw ; scirocco :)
Gönderen: freegane - 04 Ocak 2012, 22:28:42
Arkadaş bu söyleyeceklerime kimse alınmasın darılmasın. Bu tarz konular açıldığında forum üyelerinin %90'ı neredeyse kendi kullandığı arabaya yönelik yorum yapıyor. Benimde en çok kızdığım şey bu,objektif olamıyoruz. Örneğin başka bir forumda aynı konuyu açınca Mk5 1. sırada,Mk6 ikinci sırada çıkıyor. Golf Mk6'cıların sitesinde bu konu açıldığında Mk4'ün adını bile duyamazsınız vs vs... Güzellik göreceli bir kavramdır ve kişiden kişiye değişir elbette ama bu konu başlığı altında herkes kendi arabasını ya da almak istediği arabayı yazacaktır. Konu başlığı "Garajınızda her zaman bulunmasını istediğiniz Golf modeli" olsa belki daha objektif yorumlar gelebilir. Ve Eğer konu bu şekilde olursa benimde cevabım 91 model Mk2 GTI olurdu... Golf Mk4 kullanıcıları kusuruma bakmayın ama Mk4'de R32'den başka bir modeli hayatta garajımda koleksiyonluk araba olarak tutmazdım :D
Gönderen: rene - 05 Ocak 2012, 06:47:42
Kardes her lafının basına kullandıgn kimse alınmasın darılmasını müsadenle kullanıyorum artık.Golf 4 bu güne kadarki en güzel üretildigi yıl ve zaman itibariyle en cok tutulan kasadır sen 4 bulundrmassın ben 3 buludurmam garajıda neyi cözdük simdi?fikrin degistimi 4 sevdinmi yada ben aaa 3te güzelmismi dedim?hayır hicbiri olmadı.ben bu arabayı severek aldım bıgün 5 yada 6da alabilirim ama sevdgimden cok begendigimden degil.modeli yükselsin arkasında Golf yazsın o kadar fazlası yok.Golfün dünya üzerinde en cok sevilen ve tutulan kasasını es gecip 3ün lafını etmek icin 3 kullanıyo yada kullanmıs olmak gerekir.
Gönderen: freegane - 05 Ocak 2012, 14:49:14
o kadar uzun uzun yazmıştım sayfa yenilenmesi nedeniyle silindi tekrar da  yazmak istemiyorum. Kısaca madem Golf Mk4 senin için en güzel kasa,en beğendiğin en iyi kasa o zaman değiştirme arabanı. İyi bak arabana,temiz kullan ömrü bitene kadar kullan. Benim tanıdığım nice insanlar var bu forumda olmayan amcalarım 88 model-90 model arabanın ilk sahibi,çok seviyor arabasını çok beğeniyor ve hala değiştirmiyor. O adamın arabasında klima yok,hava yastığı yok hatta hidrolik direksiyon bile yok ama arabasını seviyor hala beğeniyor ve severek biniyor benim o amcalarıma saygım sonsuz. Kimse kimseyi kandırmasın,Golf 5 veya 6 alabilirim ama beğendiğimden değil ne demek! Beğenmiyorsan almazsın,altında ki Mk4'ü de iyi kullanır değiştirmezsin. kimse beğenmediği bir araba için beğendiği arabasını satıp üstüne para vermez Eren gerçekçi ol! Mk4'ü es geçiyo falan da değilim üstelik Mk3 kullanmama hatta kullanmaktan ziyade Mk3 GTI sahibi olmama rağmen. Eğer mesele kullanmaksa 2-3-4-5 ve 6 kullandım ve kullandığım hiç bir model trendline veya comfortline değildi. Ya highline ya da GTI kullandım. Sen kaç tane Golf kullandın? Kaç tane GTI'ı sürdün? Neye göre kıyaslama yapıyorsun? Yakın zamanda bende Mk4 almayı planlıyorum ama en iyisi olduğu için değil paramın alabileceği en iyi araba olduğu için! Şu da var,bu forumda gerçekten Mk4 hayranı arkadaşlarımız var. Onlar senin benim gibi değil çok çok daha iyisini alabilecek gücü varken gidip yine Mk4 alan veya arabasını değiştirmeyen insanlar,onlara da saygım sonsuz ama o insanlar dururken senin kalkıp benimle tartışmanı anlamıyorum! Ben sana Mk4'ün Mk3'den veya Mk5'den kötü yanlarınıda sıralayabilirim,iyi yönlerini de sıralayabilirim. Sen bana sadece Mk3 ile Mk4 arasında ki farkları sıralasan yeter,ama daha o seviyeye gelmeden benimle tartışma ne olur...
Gönderen: cavanozz - 05 Ocak 2012, 15:36:52
Alıntı yapılan: freegane - 05 Ocak 2012, 14:49:14
o kadar uzun uzun yazmıştım sayfa yenilenmesi nedeniyle silindi tekrar da  yazmak istemiyorum. Kısaca madem Golf Mk4 senin için en güzel kasa,en beğendiğin en iyi kasa o zaman değiştirme arabanı. İyi bak arabana,temiz kullan ömrü bitene kadar kullan. Benim tanıdığım nice insanlar var bu forumda olmayan amcalarım 88 model-90 model arabanın ilk sahibi,çok seviyor arabasını çok beğeniyor ve hala değiştirmiyor. O adamın arabasında klima yok,hava yastığı yok hatta hidrolik direksiyon bile yok ama arabasını seviyor hala beğeniyor ve severek biniyor benim o amcalarıma saygım sonsuz. Kimse kimseyi kandırmasın,Golf 5 veya 6 alabilirim ama beğendiğimden değil ne demek! Beğenmiyorsan almazsın,altında ki Mk4'ü de iyi kullanır değiştirmezsin. kimse beğenmediği bir araba için beğendiği arabasını satıp üstüne para vermez Eren gerçekçi ol! Mk4'ü es geçiyo falan da değilim üstelik Mk3 kullanmama hatta kullanmaktan ziyade Mk3 GTI sahibi olmama rağmen. Eğer mesele kullanmaksa 2-3-4-5 ve 6 kullandım ve kullandığım hiç bir model trendline veya comfortline değildi. Ya highline ya da GTI kullandım. Sen kaç tane Golf kullandın? Kaç tane GTI'ı sürdün? Neye göre kıyaslama yapıyorsun? Yakın zamanda bende Mk4 almayı planlıyorum ama en iyisi olduğu için değil paramın alabileceği en iyi araba olduğu için! Şu da var,bu forumda gerçekten Mk4 hayranı arkadaşlarımız var. Onlar senin benim gibi değil çok çok daha iyisini alabilecek gücü varken gidip yine Mk4 alan veya arabasını değiştirmeyen insanlar,onlara da saygım sonsuz ama o insanlar dururken senin kalkıp benimle tartışmanı anlamıyorum! Ben sana Mk4'ün Mk3'den veya Mk5'den kötü yanlarınıda sıralayabilirim,iyi yönlerini de sıralayabilirim. Sen bana sadece Mk3 ile Mk4 arasında ki farkları sıralasan yeter,ama daha o seviyeye gelmeden benimle tartışma ne olur...

kesinlikle sana katılıyorum gani,   ayrıca şunu da belirtmek istiyorum kasayı sevmek çok ayrı bir duygu, golf'ü golf olarak sevmek çok ayrı bir duygu. eren arkadaşımız da bu şekilde düşünüyor olabilir..    şahsi düşüncem ise,  benim için golf olsun yeter. param hangi golf'e yetiyorsa ona binmek beni mutlu eder..  örneğin selçuk aracına dünyanın parasını akıtıyor, ayrıca koray airride sistemi mk4 hastası olarak aracına uyguladı.. diyeceğim o ki kasa hastası olmak çok ayrı,,  bu duyguyu herkes yaşayamaz..  :melek:
Gönderen: freegane - 05 Ocak 2012, 15:51:47
 Koray'ın ikinci Mk4'ü bu. Koray tam bir Mk4 tutkunu ve bende onun bu tutkusuna hayranım zaten ona laf yok :)
Gönderen: Onamdar - 05 Ocak 2012, 16:23:11
Düzgün toplanmış german style mk1 yada mk2 yi tek geçerim
Golf 4 çok satıldı diye efsane en güzel kasa denmiş şöylede bi durum var fiat albeada çok satıldı bi dönem odamı efsane oldu.
4 kasalarda iç döşeme ve konsolların kalitesine bi bakın efsane denicek bi araca yakışıyormu. MK 3 de bile kullanılan malzeme daha kaliteli.
Kimse fanatiklik yapmasın benim arabam mk 3 ama uğraşıcak enerjim, vaktim ve nakitim olsa mk2 alırım
Şu an bunlara sahip olamadığım için mk2 ye en çok benzeyen sorun çıkartmıycak ve severek aldığım aracıma biniyorum bu kadar basit.
Gönderen: falconxtc - 05 Ocak 2012, 16:47:40
Bende Golf III kasanın yeri bir başka her ne kadar V kasa kullanıyor olsam da golf III'ler hala ilgimi çekiyor. Hatta ekonomik olarak çok rahat bir duruma geçebilirsem sırf zevk için bir tane edinmek istiyorum. Golf VI kasaya kötü demiyorum ama benim gözüm alışamadı bir türlü yine de piyasada bulunan diğer araçlardan daha çekici geliyor diyebilirim. Golf IV kasa aslında güzel bir kasa fakat Golf III'ü sevdiğim için sanırım biraz taraf tuttuğumu ve farklı bir beklenti içinde olduğum için benim çok hoşuma gitmediğini belirtebilirim.Haddim olmayarak benim zevkim aşağıdaki gibi.
Golf III>Golf I>Golf III>Golf V>Golf VI

Tüm bunların yanı sıra şunu da eklemek istiyorum yukarıda yazdıklarım tamamen benim kişisel düşüncelerimdir ve herkesin fikrine ve duygusuna saygım var. Gördüğünüz üzere ben tercihimde 4. sırada olan aracı kullanmaktayım. Gönül ile aklın yolu bir olamadı bende ama şunu da belirtmek isterim ki herkes için en güzel olan otomobil kendi gönlünde olandır, başkalarının hurda dedikleri aracı da sevebilir insan yeter ki o araçta ona yakın gelen birşeyler olsun.
Sürc-i lisan ettiysem affola....
Gönderen: freegane - 05 Ocak 2012, 17:16:41
Benimde kendi açımdan sahip olmak istediğim maddi durumum iyi olsaydı da kendi garajımda koleksiyonluk dursaydı dediğim araçlar:

1- Golf Mk2 GTI
2- Golf Mk4 R32
3- Golf Mk3 Vr6 Snycro
4- Golf Mk1 GTI
5- Golf Mk5 R32
6- Golf Mk6 R20 (malesef bu araba diğerleri kadar özel olmadı)

Bu arabalar bana göre VW'in ürettiği en özel Golf'ler,bu listede olmasa da benim için en özel araçların başında da Golf Mk3 gelir. Kalite,kullanım keyfi,sağlamlık ve donanımın optimum noktası Mk3'dür. Ufak dokunuşlarla çok güzelleşen bir kasası,ne Mk2 kadar oldschool duran ne de Mk4 kadar modern duran kendine has bir görüntüsü var. Sağlamlık olarak ise kasa olarak Mk2 ile en önde gelirken iç aksamda en sağlam kasa Mk3'dür  ;)
Gönderen: rene - 05 Ocak 2012, 18:01:21
Benim asla fanatik olmadığmı tam tersine genelde Golf 4 kullananlarla bu yüzden tartıştıgımı herkes bilir.

Öncelikle saygı meselesınden ve seviyelerden bahsetmişsin bunu söylediğin gibi sana olan saygımdan vazgeçtim.Seviyenide merak ettim forumda herşeye muhalif olmaya çalışmalarını takdirle karşılıyorum ve başarılarının devamını diliyorum.Daha öncede okumuştum değişik fikirlerini boşver diyip yazmamıştım ama sanırım bir otorite kurma çabası içindesin benim söylediklerim doğru müthiş tecrübe vs...

Mk3 en başarısız Golf serisidir hem görsel açıdan albenisiz hemde en düşük satış rakamlarına sahiptir bulundugu yıllar itibariyle.Sakarya ve Adanada ikamet ettim toplam 10 mk3 ya görmüşüm ya görmemişimdir.Golf 4 ün sayısını tutmak bilmek mümkün değil ayrıca döneminin sınfında en pahalı araçlarından biri olmasına ragmen...Albea ile kıyaslayan arkadaşım Albea Clio Linea bunlar fiyatları ve segmentleri yüzünden satan arabalar o örnek hiç olmamış onada parantez açayım.

Koray Sağlam bir Mk4 çü ve aramızda en çok uğrasan,emek ve para harcayan arkadaşımız bunu senin yazmana ne gerek var biz bilmiyormuyuz ? herkese lafım var ona yok komik ve düşündürücü :)

Bu konunun açılış tarzı bir fanatizim içermiyormu en güzel vs ? Golf 4 gibi bir kasanın yanında 3 ün esamesi okunmaz kusura bakmayın 5 kasa sahipleri bile 4 daha güzel derken neyin tartışmasıki bu Allah göz vermiş ucuyla bakmak yeterli ;)

Herkesin zevki ise bende Sıralayım

Mk4
MK6
Mk1
Mk2
Mk5

Gönderen: freegane - 05 Ocak 2012, 19:33:29
Ben Sezar'ın hakkını Sezar'a veririm Eren,senin dediğin otorite falan da beni bağlamaz. Ben senin kullandığın arabanın parçalarını aksesuarlarını Türkiye'ye getiriyorum adamlığımdan biraz şüphem olsa seninle sert bir tartışmaya girmek yerine Golf 4 sahiplerine yalakalık yapar mal satmaya çalışırdım. Bu forumda bilgisine tecrübesine kişiliğine saygı duyduğum benden yaşça küçük veya büyük pek çok arkadaşım var ama sen o tecrübeli kısıma girmiyorsun kardeşim. Tecrüben yoksa da senden deneyimli birisi ile karşılaşınca susacaksın karşındakini dinleyeceksin diye öğretildi bize. Daha 1,5 yıldır Golf sahibisin buna rağmen kendini şimdiden gürme ilan etmişsin gerçekten kendine olan bu özgüvenini takdir ettim. Benim bu foruma ilk üye olduğumda açtığım saçma sapan konuları bilsen aklın şaşardı ama bir konuda bilgin yoksa senden daha bilgili birilerine sorarak öğrenebilirsin ancak. Mk3'ü yerden yere vurup araba yerine bile koymamışsın maşallah. 3. kez yazıyorum bakalım kaçıncıda anlayacaksın,Golf Mk4 Mk3 üzerine kurulu bir araba diye. Bu araba 92 senesinde çıktığında Avrupa'da yılın otomobili ödülünü aldı ama bu seni de bağlamaz. Hadi ben neyse de o kadar otoriteyi ezdin geçtin Golf Mk3'ü hiç ettin... Senin Adana'da Sakarya'da gördüğün Golf sayısı mı otorite oldu şimdi? O zaman şunu da bir yere not al Doğuş Oto 1993 yılında VW'in Türkiye distribütörlüğünü aldı ve ilk 3 yıl satış politikası yüzünden yüksek fiyatla sadece sipariş üzerine otomobil getirdi. Bunun nedeni otomobillerin ikinci el değerini yüksek tutmak ve değerli otomobil imajını yerleştirdi ve başarılıda oldu... O nedenle 96 ve öncesinde çok fazla VW Golf olmadı Türkiye pazarında. Benim arabamı aldığım kadın bana arabası için 96 senesinde Türkiye'de satılan en pahalı otomobil buydu gelmesini 6 ay bekledim demişti ve bu laf hala kulağımdadır... Golf Mk4 gerçekten üretildiği dönemde ki en başarılı otomobillerden biridir. Dezavantajları ise yumuşak süspansiyonları yüzünden yol tutuşta oluşan zaaflar,o senelerde çıkan doğaya daha az zarar veren çevresel ürünler kullanılmasıyla birlikte azalan iç plastik aksam kalitesi idi. Bir Mk3'ün göğsü hala taş gibidir,kapı döşemeleri hala ilk günkü gibi durmaktadır ama senin arabanın soyulan iç plastik aksamı kendini bırakan kapı döşemelerinin kumaşlarının sebebi budur. Bak şimdi sen yine saptırırsın olayı diye üstüne basa basa söylüyorum Mk4 güzel arabadır,Mk3'den konforludur daha modern ve gösterişlidir ama Mk3 daha sert hatlı,daha sağlam ve kullanın keyfi daha üstün bir otomobildir. Ben Mk3'ü severim Okan sever,Osman sever ayrı sen buna saygı duyarsın veya duymazsın o senin bileceğin iş. Sen Mk4'ün görüntüsü yüzünden Mk4'ü seversin konforu yüzünden duruşu yüzünden hayranısıdır ona da saygı duyulur ama sen kalkıp Mk3 araba değildir falan dersen seni yerden yere vururlar... Ya hiç bilmiyorsan git youtube'dan bir kaç german style videosu aç izle kaç tane Mk2 Mk3 var kaç tane Mk4 var. O adamlardan daha zevkliyim onlar ne anlar VW Golf'den German Style'dan falan da demezsin heralde...
Gönderen: cavanozz - 05 Ocak 2012, 20:34:39
mk3 , mk1 , mk2, mk5, mk6, mk4

(http://www.vwvortex.com/images/5GENGTI_VWV_1024_1.jpg)
(http://sacarfan.co.za/wp-content/gallery/vw-golf-6-gti/sacarfan-golf-6-gti-08.jpg)
Gönderen: ALPER. - 05 Ocak 2012, 20:56:12
4 kullanıyorum, 5 kasanın da 2004ten beri ilk sahibiyiz, 6 çok yakın arkadaşımda var

tip olaraksa kesinlikle 5. nesil.Mesela Can'ın paylaştığı fotodaki gti larda bi 5 kasa gti nin ön tampona bakın, bir 6. nesilin.

donanım, konfor, motor tabi ki her nesil önceki nesillerden daha iyi,o yüzden total olarak baktığımızda 6'yı seçerdim. ama çok minimal ve arka far yapısı özellikle hoşuma gitmiyor, golf 6 piyasa sürülmeden açılan konusunda da söylemiştim.ama keşke polodaki, jettadaki, passattaki hatta transporterdaki yeni o agresif görüntüyü 6 da da kullansalardı.

Fotoğraftaki araçlar dağınık düzende önüme sunulup, hiç araçtan anlamayan biri olsaydım 5 kasa 6 dan daha sonra çıktı yorumunu yapabilirdim.

tipi açısından yapılan yorumlar özneldir, ama nesnel olan, her nesilin bir önceki nesilden iyi olduğudur ufak tefek istisnalar dışında.Buradaki istisna bence mk4 değil, ama mesela mk2 gti > mk3 gti. Senesinde 1.8 motordan 139 beygir çıkartmak bence çağının otomobil konusunda öncü hareketlerinden.
Gönderen: cyber34 - 06 Ocak 2012, 00:37:43
Bir kadına baktığınızda onun dış görünüşü sizi etkiler daha sonra içine bakarsınız.
Benim için de araba gösteriştir.Kasa hiç farketmez hangisi daha gösterişli ve güzelse ona sahip olmak isterim.
Nasıl çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır diyorsak arabalar içinde durum aynı.
Bazen bir mk1 görüyorum hala içi  pırıl pırıl
bazenyolda bir mk6  yakalamaya çalışıyorum dışı Ä±ÅŸÄ±l ışıl :D
Gönderen: golf2001 - 06 Ocak 2012, 21:47:38
selam.
tüm arkadaşların fikirlerine saygı duymak gerekir.
birbirimizi kırmak yerine fikir alış verişi  en önemlisi (bu sitede saygı sevgi hoşgörü ön planda)
arkadaşlar golf 1de 6 kadar (araba) konfor,tarz,spor,sürüş keyfi,görüntü keyfi ,sağlam.herşey var diye düşünüyorum.
ben golf 4 hastasıyım görüntü olsun konfor olsun ne ararsan var.1998- 2003 10,15 senelik araba ne ararsan var diye düşünüyorum.
ama golf 6 da süper olmuş diyenlerden biriyim ( golf 6 tdı )
Gönderen: confidence - 06 Ocak 2012, 21:49:51
Alıntı yapılan: golf2001 - 06 Ocak 2012, 21:47:38
selam.
tüm arkadaşların fikirlerine saygı duymak gerekir.
birbirimizi kırmak yerine fikir alış verişi  en önemlisi (bu sitede saygı sevgi hoşgörü ön planda)
arkadaşlar golf 1de 6 kadar (araba) konfor,tarz,spor,sürüş keyfi,görüntü keyfi ,sağlam.herşey var diye düşünüyorum.
ben golf 4 hastasıyım görüntü olsun konfor olsun ne ararsan var.1998- 2003 10,15 senelik araba ne ararsan var diye düşünüyorum.
ama golf 6 da süper olmuş diyenlerden biriyim ( golf 6 tdı )

+1  ;)  :tamamdir
Gönderen: KrsTNcK - 30 Ocak 2012, 02:40:14
Ben golf 6 yı çok seviyorum beğeniyorum yanlız kasa ebatı küçük kalmış eski aracım golf 4 dü benim şimdi makyajlı yeni kasa 307 kullanıyorum ama dendiği gibi kasası golf 4 nın küçük kalmış kaslı değil golf 4 gibi..Ayrıca golften anlayanlara sorun lütfen golfün efsane kasası hangisi diye golf 4 yanıtı alırsınız lütfen fanatiklik yapmayın arabayı siz üretmediniz sonuçta yada siz tasarlamadınız golf6 nın bakışları çok hırçın yanlız kasası birz büyük ve kaslı olsaydı çok çok daha güzel olurdu ayrıca arka yapısı biraz daha toplu neyse hayalım golf 6 r32 :)
Gönderen: freegane - 30 Ocak 2012, 04:11:16
Alıntı yapılan: KrsTNcK - 30 Ocak 2012, 02:40:14
Ben golf 6 yı çok seviyorum beğeniyorum yanlız kasa ebatı küçük kalmış eski aracım golf 4 dü benim şimdi makyajlı yeni kasa 307 kullanıyorum ama dendiği gibi kasası golf 4 nın küçük kalmış kaslı değil golf 4 gibi..Ayrıca golften anlayanlara sorun lütfen golfün efsane kasası hangisi diye golf 4 yanıtı alırsınız lütfen fanatiklik yapmayın arabayı siz üretmediniz sonuçta yada siz tasarlamadınız golf6 nın bakışları çok hırçın yanlız kasası birz büyük ve kaslı olsaydı çok çok daha güzel olurdu ayrıca arka yapısı biraz daha toplu neyse hayalım golf 6 r32 :)

Kürşat fanatiklik yapmayın kısımını bana mı söyledin bilmiyorum ama şunu anlatamıyorum ben insanlara "efsane kasa mk4 diye birşey yok" bu Mk4 kullanıcılarının (sadece Türkiye'de) kendi uydurdukları bir şey! Tüm zamanların en çok satan Golf'ü diyorlar sürekli. Dünyada en çok satılan otomobiller ise benim bildiğim şu şekilde;

EN ÇOK SATAN 10
1-VW Beetle
2-Ford T model
3- Fiat 124/Lada Riva
4- Renault 4
5- VW Golf I
6- Fiat Uno
7- VW Golf II
8- Peugeot 206
9- Renault 5
10- Mini

arada Mk4 gören var mı?  Golf Mk4 kötü bir araba mı hayır değil,aksine benim de sevdiğim bir araba. bugün benim 15-25 bin lira aralığında alacağım tek araç Golf Mk4'dür. ama bu Mk4'ü efsane yapmaz arkadaşlar lütfen yapmayın diğer kasalara haksızlık yapıyorsunuz! Segmentine ve otomobil dünyasına pek çok yenilik getiren kasalar Mk1 ve Mk2'dir. Gösterge ışıkları ile konforu ile değil daha ana hatları ile ebatlar ile,oturuş ve sürüş pozisyonları ile. Bagaj yapısı ve motor yerleşimi ile... Mk4 ve diğerleri sadece bu çizgilerin gelişmiş halidir. Bu arada Kürşat otomobilden anlayanlara sorun demene darıldım,sanırım sen bizim otomobilden anlamadığımızı düşünüyorsun ama Mk6'nın ebatlarının Mk4'den büyük olduğunu ve Mk6 R32 diye bir model olmadığını,senin Mk6 R20 demek istediğini bilecek kadar anlıyorum heralde otomobilden ve VW Golf'den  ::)
Gönderen: 5ani5 mk2 - 06 Şubat 2012, 22:23:45
BENDE HEPSİNİN AYRI BİR TANI AYRI BİR GZÜELLİİGİ VAR. hepsinin yeri ayrıı..
Gönderen: confidence - 06 Şubat 2012, 22:39:50
Alıntı yapılan: 5ani5 mk2 - 06 Şubat 2012, 22:23:45
BENDE HEPSİNİN AYRI BİR TANI AYRI BİR GZÜELLİİGİ VAR. hepsinin yeri ayrıı..
:tamamdir +1
Gönderen: SameTrb - 06 Şubat 2012, 22:46:14
bence hepsının ayrı bır guzellıgı var ben golf 5 parasına golf 4 aldım neden dıyecek olursanız
golf 3 artık cok eskı cızgılere sahıp ve aradıgım ozellıkler yok
golf 5 FSI motor olması dezavantaj  ve tasarımı spor arabaya gore cok yuksek gelıyor bana
ama GOLF 4 bence güncel donanıma sahip ve comfortlıne modelınde o kadar kalıtelı guzel bır doşeme var ki VW bu döşemeyi golf 5ve 6 da hıghlıne donanımla satışa sunuyor tasarım olarak da hem spor  hem konforlu  hemde 16valf olması sebebı ıle yakıtı cok makul sevıyede
bu arada benım aracım 2003 16V comfortlıne ve sunrooflu olması sebebıyle avantajı bır kademe daha fazla :)..
Gönderen: htmetin - 08 Şubat 2012, 13:55:45
Golfün efsane kasası benim nazarımda MK1'dir.. Tipi hoşuma gitmiyor ama ilk olmasından ve yeni nesil Golflerin atası olmasından dolayı düşüncem bu şekilde.. MK2'ye bakacak olursak eminim içlerinden en sağlamı budur çünkü hala avrupada bir çok yerde canlısını görmek mümkün, ayrıca tip olakta çok vahşi bir yapısı var köşeli tasarıma sahip yuvarlak farlı ve geniş bir karoseri var bu da benim hoşuma gidiyor bence modifiye edilecek en iyi kasa golf 2'dir. Golf3'e gelecek olursak bu bende tamamen duygusal bir fanatikliktir (sebebide bende saklı).. kimse ile polemiğe girmem Mk3 için çünkü bendeki yeri ayrıdır.. İlk arabam değildir ama ben arabalarımın içinde nedense en çok onu sevdim. Ufak dokunuşlarla hala yollarda milletin dönüp dönüp baktığı bir duruşu ve içine binenleri şaşırtan modeline göre iyi sayılabilecek donanıma sahiptir. Golf4 için ise sadelikte son nokta diyebiliriz efsane olup olmadığı konusunda (bknz. İlk cümle). Golf5'i kimse sevemedi bir türlü Belki bunda FSI motorun etkisi var ama iç donanım, ses yalıtımı ve TSI motor seçeneği ile oda iyi bir araçtır sonuçta VW golf. 180'lik DSG seat cupradan sonra kullandığım en güçlü araba GOLF5 GT oldu, güzel duygular yaşattı bana kısa süreliğine >:D

Gelelim konumuza; golf 6 hepinizin bildiği üzere scirocco konsepti üzerine oturtulmuş ve her ne kadar yüksek bir araç olsa da içlerinde en eli-yüzü düzgün ve sorunsuz sayılabilecek kasası..
Gönderen: SameTrb - 08 Şubat 2012, 19:16:57
htmetın arkadasım dedıklerıne harfıyen katılıyorum golfu golf yapan mk1 dır
golf 6 ya gelınce 5den sonra ıyı toparladı dıye dusunuyorum ama neden golf 6 yerıne golf 4 aldın dıye soracak olursan FSI motor cıktıgında herkez 3-5 fazla verıp FSI aldı cunku cok ıyı denılıyordu fakat gelelım bugune VW daha ıyısını gelıstırdı ve artık FSI motor düz motordan bıle ucuza satılıyor TSI de bugun cok populer tam olarak calısma sıstemını arastırdım cok hosuma gıttı hele Dsg sanzuman ıle mukemmel ama yarın bırgun GOLF 7 cıkınca TSI motor kullanılmazsa fıyatı cok duser dıye yaklasamadım
Gönderen: Onamdar - 16 Şubat 2012, 16:57:44
Alıntı yapılan: SameTrb - 08 Şubat 2012, 19:16:57
htmetın arkadasım dedıklerıne harfıyen katılıyorum golfu golf yapan mk1 dır
golf 6 ya gelınce 5den sonra ıyı toparladı dıye dusunuyorum ama neden golf 6 yerıne golf 4 aldın dıye soracak olursan FSI motor cıktıgında herkez 3-5 fazla verıp FSI aldı cunku cok ıyı denılıyordu fakat gelelım bugune VW daha ıyısını gelıstırdı ve artık FSI motor düz motordan bıle ucuza satılıyor TSI de bugun cok populer tam olarak calısma sıstemını arastırdım cok hosuma gıttı hele Dsg sanzuman ıle mukemmel ama yarın bırgun GOLF 7 cıkınca TSI motor kullanılmazsa fıyatı cok duser dıye yaklasamadım

TSI şimdiye kadar üretilmiş en verimli ve sorunsuz motorlardan birisi bence kolay kolay değer kaybetmez
Gönderen: ØSîRîS - 16 Şubat 2012, 17:32:16
MKIV olsun çamurdan olsun..ama MKVI  ya da hayır demem 2.araç olarak :)
Gönderen: Hightech - 01 Nisan 2012, 12:00:49
Benim icin Golf 5 in yeri apayrı.
Gönderen: SameTrb - 01 Nisan 2012, 17:46:23
Alıntı yapılan: Onamdar - 16 Şubat 2012, 16:57:44
TSI şimdiye kadar üretilmiş en verimli ve sorunsuz motorlardan birisi bence kolay kolay değer kaybetmez
zaman gosterecekk...
Gönderen: ceceduman - 01 Nisan 2012, 19:22:13
Alıntı yapılan: predator - 28 Aralık 2011, 16:02:58
Efsane kasa Golf1 dir. En güzel kasa Golf4 tür. Tüm kasalarda polo ile golfü 1km öteden ayırt edebilirken Mk6 da golf ile Polo R arasında pek bi fark kalmamış, bizim gibi  meraklısı olmayan vatandaş polo ile golf'ü ayırt edemez durumda. Bence Mk6 golf çizgilerinden tamamen çıkmış durumda ve en kötü kasa Mk6. Polemik yaratma gibi bi düşüncem yoktur şahsi fikrimdir.

baska yoruma gerek kalmasmıs +1
Gönderen: fatih1708 - 11 Nisan 2012, 21:00:11
Zevk meselesi ama golf 6 bence çok güzel.oldukça kaliteli duruyor kesinlikle.ama bu demek değilki diğerleri çirkin.bende mk1 var ama param olsa mk6'da alırdım yani.160ps tsi motor düz vites olacak yemede yanında yat!!!
ama arabaların şahı beetle'dır gözümde ferrari getirseler değişmem
Gönderen: marineexpres - 26 Nisan 2012, 22:14:23
?????????
Gönderen: marineexpres - 26 Nisan 2012, 22:24:30
 gelmiş geçmiş en iyi araba imiş.onun araba kere gelmişini geçmişini....aldıkta ne oldu 5 ayda şanzuman arıza yaptı servisteki hıyarlarda şanzuman yerine baskı balatayı değiştirdiler ses hala devam ediyor papazlık olacağız bunlarla en sonunda. :bekleriz:
Gönderen: 06onur - 27 Nisan 2012, 22:31:30
Dsg nin belli bir sesi var o normal ama çok arıza yaptığı da kesin. Senin durumunda çok kişi duydum bastır peşini bırakma bence de. Küfürlü olduğundan mesajın silinir düzenle bence forumdan atılma
Gönderen: marineexpres - 28 Nisan 2012, 01:28:46
kardeşim adamda moralmi bırakıyorlar cibiliyetsizler..
Gönderen: 06onur - 29 Nisan 2012, 14:17:43
Parke taşlı yollarda veya stabilize yollarda giderken cam açık veya teyp kısıkken sıkırdama geliyorsa 7ilerinin yağsız olmasından o normal. Ama vites geçişlerinde silkeleme yapıtorsa sıçrama yapıyorsa sıkıntı var demek.
Gönderen: htmetin - 28 Mayıs 2012, 20:47:02
Alın düz vites paşa paşa binin  ;)
Gönderen: reckoo - 07 Temmuz 2012, 21:36:40
SELAM arkadaşlar 4 kasa 8,9 sene önce pilotların bile efsanesi olmuştu mükemmel fizik yapısıyla hala göz alıyor ama yeni kasa yüksek penformansı ile bence pek konuşulcek bişey bırakmıyor pasific kulanıcısıyım tabiki 6 yı terci hederim biri 9 yaşında biri daha yeniyol görüyor
Gönderen: TEYOLOGY - 08 Temmuz 2012, 08:18:41
zevkler ve renkler meselesi. herkesin tercihi değişir. bir arkadaş eskiye rağbet olsa filan demiş de onun da araç beklentisi sorunsuz konforlu ve performanslı bir şekilde bir yerden bir yere ulaşmak demek herhalde. yani kısaca yol arkadaşından ziyade taşıma aracı olarak görüyor. ona da saygım sonsuz. hani kimse de "parası buna yetiyor herhalde" durumuna getirmesin mk1e döktüğü parayla sıfır mk6 alabilecek kişiler de var forumumuzda.

benim tercihim mk1>mk4>mk6>mk2>mk3>>>>>>>>mk5 (mk5'i yazmak dahi istemedim ama vw üzerinde golf armasıyla ürettiği için mecburen klasmana tabi kalıyor)
Gönderen: ogretmen_ankara - 09 Temmuz 2012, 14:28:53
Çok kişiden duydum, en beğendiğim kasası bu, bitiyorum ben bu kasaya dedikleri golf 4 olmuştur hep...
Gönderen: htmetin - 09 Temmuz 2012, 18:18:48
Alıntı yapılan: TEYOLOGY - 08 Temmuz 2012, 08:18:41
zevkler ve renkler meselesi. herkesin tercihi değişir. bir arkadaş eskiye rağbet olsa filan demiş de onun da araç beklentisi sorunsuz konforlu ve performanslı bir şekilde bir yerden bir yere ulaşmak demek herhalde. yani kısaca yol arkadaşından ziyade taşıma aracı olarak görüyor. ona da saygım sonsuz. hani kimse de "parası buna yetiyor herhalde" durumuna getirmesin mk1e döktüğü parayla sıfır mk6 alabilecek kişiler de var forumumuzda.

benim tercihim mk1>mk4>mk6>mk2>mk3>>>>>>>>mk5 (mk5'i yazmak dahi istemedim ama vw üzerinde golf armasıyla ürettiği için mecburen klasmana tabi kalıyor)

MK5' te sonradan sevdiriyor kendini. İlk başta göze güzel gözükmüyor ama hele siyah renkte ise ve birazda yere bastıysan görüntü güzel.. Ses yalıtımıda güzel golf 5'in
Gönderen: rene - 09 Temmuz 2012, 20:51:24
evet Golf 5 basınca 17 jantla falan güzel oluyor katılıyorum ama 4 ü basıp 17 takınca dahada güzel oluyor :) .Golf 5 standart haliyle fazla yüksek ve sevimli.
Gönderen: GTİ MEHMET - 09 Temmuz 2012, 23:24:45
Alıntı yapılan: freegane - 05 Ocak 2012, 17:16:41
Benimde kendi açımdan sahip olmak istediğim maddi durumum iyi olsaydı da kendi garajımda koleksiyonluk dursaydı dediğim araçlar:

1- Golf Mk2 GTI
2- Golf Mk4 R32
3- Golf Mk3 Vr6 Snycro
4- Golf Mk1 GTI
5- Golf Mk5 R32
6- Golf Mk6 R20 (malesef bu araba diğerleri kadar özel olmadı)

Bu arabalar bana göre VW'in ürettiği en özel Golf'ler,bu listede olmasa da benim için en özel araçların başında da Golf Mk3 gelir. Kalite,kullanım keyfi,sağlamlık ve donanımın optimum noktası Mk3'dür. Ufak dokunuşlarla çok güzelleşen bir kasası,ne Mk2 kadar oldschool duran ne de Mk4 kadar modern duran kendine has bir görüntüsü var. Sağlamlık olarak ise kasa olarak Mk2 ile en önde gelirken iç aksamda en sağlam kasa Mk3'dür  ;)
sana hayranım gani abii :) saygılar
Gönderen: metalteo - 16 Temmuz 2012, 23:47:26
Kendi düşüncem ve çevremdekilerin söykedşkleri en güzel kasa 4 ikinci ise 6 diyorlar..
Gönderen: L0pht - 18 Temmuz 2012, 19:35:45
bende oyumu 4 den yana kullanıyorum.
Gönderen: ArudA - 03 Ağustos 2012, 01:50:19
20 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen hala güncel araçlar arasında kalabilen tek araçtır golf 3
teknolojisiyle aerodinamiğiyle konforuyla günümüz araçlarından pek bir geri kalır yanı yok
yaşına göre hala orta direk bir araç
tüm markalar içinde yaşına göre güncel kalabilen tek marka ve modeldir
:sevgi:golf mk3
Gönderen: htmetin - 23 Ağustos 2012, 19:36:33
Golf 3 sahibiyim çok şükür. :)
Başlık: Ynt: Ynt: GOLF 6 EN GÜZEL KASA
Gönderen: barut - 23 Ağustos 2012, 20:16:47
Çok şükür çoookkkk 8)
Gönderen: SeyitE - 23 Ağustos 2012, 22:43:36
bide tdi modelini doğru dürüst bulabilsek 3 kasanın.
Gönderen: golfüçyüs - 23 Ağustos 2012, 23:29:00
görüntü olarak mk1 gti  :sevgi: üstüne tanımam bence çağının ötesine taşınmöış bi araç. birde KR :D bu iki arabayı kesinlikle garajıma koyucam zamanı gelince.
Gönderen: ismailtunca81 - 24 Ağustos 2012, 23:07:04
değerli arkadaşlar  ben bu golfün hastasıyım
1 kasaya  2 kasaya 3 kasaya  ve dört kasaya bindim biniyorum her  üst sınıfta golf gittikçe güzelleşiyor sarıyor sarmalıyor 1  2  ve 3 kasanın yeri ap ayrı  lakin seneler  98  haziranı gösterdiğinde mühendisler  çığır  aşıyor  çünkü  o zamanın  teknolojisi çizimi ile  şu andaki araba  kıyaslanıyorsa  vardır bir hikmeti
ben objektifim şu anda  tek idealim mk 6  sahibi  olmak  ama  şu var  99  bir mk 4  ün karşısına geçtiğiniz de halen o bakışların senemize  uyum sağladığını  görüyorsunuz içine bindiğinizde  halen mk 6 da  aynı çigilerin olduğunun farkına varıyorsunuz
allah herkese  sıfır golf nasip etsin ve   muhakkakherkes  dört  kasaya  binsin :)

Gönderen: küçükkaranlık - 03 Ekim 2012, 16:31:49
arkadaşlar golflerin hepsi birbirinden güzel. Ancak mk1 den sonraki en büyük kasa değişikliği mk4 de. ve hatta şuda unutulmamalıdır ki mk4 avrupada satış rekoru kırdı ve hala o rakamın üzerine çıkan bir otomobil ol(a)madı. özellik olarak sorarsanız tabiki bu zamanın teknolojisi olduğu için mk6. ama kasa çekiciliğini sorarsanız tabiki mk4. (bu düşüncemde mk4 üm olduğu için değil hakikaten GOLF hastası olduğum için şahsi düşüncelerimdir.)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf#Golf_IV_.281997-2003.29

Gönderen: TEYOLOGY - 03 Ekim 2012, 16:36:16
Alıntı yapılan: küçükkaranlık - 03 Ekim 2012, 16:31:49
arkadaşlar golflerin hepsi birbirinden güzel. Ancak mk1 den sonraki en büyük kasa değişikliği mk4 de. ve hatta şuda unutulmamalıdır ki mk4 avrupada satış rekoru kırdı ve hala o rakamın üzerine çıkan bir otomobil ol(a)madı. özellik olarak sorarsanız tabiki bu zamanın teknolojisi olduğu için mk6. ama kasa çekiciliğini sorarsanız tabiki mk4. (bu düşüncemde mk4 üm olduğu için değil hakikaten GOLF hastası olduğum için şahsi düşüncelerimdir.)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf#Golf_IV_.281997-2003.29

kasa değişikliği noktasında katılıyorum. ancak golf serisi içinde dünyada en çok satılan model mk1'dir.
Gönderen: küçükkaranlık - 03 Ekim 2012, 17:09:43
ben vikipedi nin yalancısıyım. orada avrupada en çok satılan otomobil diye yazıyor...
Gönderen: GTİ MEHMET - 03 Ekim 2012, 20:00:45
yani şu demek oluyor.. golfü o kasası şu kasası diye ayırt etmemek gerek çünkü çıkarımların hepsi çoğunluk golf ü   gösteriyor.. marka ve sekment olarak.
Gönderen: ogretmen_ankara - 04 Ekim 2012, 14:16:05
En güzel kasa, en yenisi golf 7 de olacak...sportif, prestij, teknoloji, modern tasarım hepsi bi arada...
http://www.youtube.com/watch?v=K-rRgQyvs2g&feature=related

golf serilerinin podyuma çıkışı

http://www.youtube.com/watch?v=PvYmmy7KvgM&feature=related

Hepsi de çok güzel...
Gönderen: TEYOLOGY - 04 Ekim 2012, 21:08:49
Alıntı yapılan: küçükkaranlık - 03 Ekim 2012, 17:09:43
ben vikipedi nin yalancısıyım. orada avrupada en çok satılan otomobil diye yazıyor...

Estağfirullah. ben senin dediğini yalanlamadım zaten. mk4 de çok beğendiğim bir Golf kasası. ekleme yaptım sadece. mk4 Avrupada en çok satılansa mk1 tüm dünyada en çok satılan golf kasası hatta tüm zamanların en çok üretilen arabaları sırasında 2. sırada. bunu vurgulamak istedim sadece.  :tamamdir
Gönderen: oguz_kdz - 07 Ekim 2012, 14:21:28
golfün en tatlı kasası mk4 dür tabiki...O bir efsane...