Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: hakkut - 17 Haziran 2010, 18:57:20
-
Merhabalar,
Görterge tablosunun ordaki boşlukta bir sürü toz birikmiş durumda. Önünde bulunan plastik cam nasıl sökülür.
Teşekkürler.
-
cam gösterge sökülmeden sökülmez.
-
O kesme hava basıncı tutun bütün tozlar gider arkadaslar birde camınızda çizikler varsa polish uygulayabilirsiniz ben geçen gün uyguladım cam ilk günki gibi pırıl pırıl :)
-
Bu polishi biraz aciklayabilir misin? Nasıl bir polish. Nereden alınır bu?
-
pasta uygulamak çözüm oluyor.
-
Hava tabancası ile hava sıktım. Tozlar gitmedi. oradaki saat ayarı düğmesi ve km ayar düğmesi çıkıyor mu? Çıkarsa ancak hava tabancası etkili olabilir.
-
Farketmez bir pasta alıp fazla bastırmadan iyice yedir çizikler azalır aşındırıcı derecesine baglı kimi tamamen yok eder kimi azaltır :)
-
Hava tabancası ile hava sıktım. Tozlar gitmedi. oradaki saat ayarı düğmesi ve km ayar düğmesi çıkıyor mu? Çıkarsa ancak hava tabancası etkili olabilir.
arkadaşım çıkmaz onlar çıkmaz. ne cam çıkar ne de o düğmeler. göstergeyi sökmen lazım. göstergeyi sökmek için direksiyon körüğünün kadranın altına girdiği yeri tırnaklarından kurtararak çıkaracaksın. o bölgede 2 tane T vida var onları düşürmeden sök. direksiyonu en aşağıya indir ve kendine doğru çek göstergeyi yavaşça çıkar gösterge gelir. daha sonra göstergenin arkasından camı tutan vidalar olması lazım onlarla çıkar yanlış hatırlamıyorsam.
-
Gösterge t10 ya da t20 tornavida ile sökülür, ön camla beraber gelir, çıkarınca camı sökmeden arka tarftan silebilrsin. Sökmeden basınçlı hava tutma sakın, kadranları bozarsın :t
-
Gösterge t10 ya da t20 tornavida ile sökülür, ön camla beraber gelir, çıkarınca camı sökmeden arka tarftan silebilrsin. Sökmeden basınçlı hava tutma sakın, kadranları bozarsın :t
Ben tutuyorum hiç birşey olmuyor :) Senelerden beri tutan tanıdıklarımda var bir sıkıntı yok :)
-
Bugün oto boyacısı olan enişteme gidip biraz bana pasta verirmisin camlar için ve gösterge camı için kullanacağımı söyledim. Bir ton laf yedim. Pastanın camı daha cok çizeceğini bozacağını söyledi. Ama arkadaşlar yapıyormuş diyince bana işimimi öğreteceksin dedi. Sizin yaptığınız işlem nedir biraz detay verirmisiniz diye soruyorum siz bana pasta diyorsunuz. Ne pastası kullanıyorsunuz. Yaş pastası mı ??
Bunun bir ismi yok mu? markası var mıdır? Derecesi ayarı varmıdır?
-
O bir ton laf söyleyecek yer arıyormuş :) Eniştene gösterebilirim cama uygulanan polisajlara farlara kadar uygulanır. ;)
Msn adresimi ekle oradan sana daha detaylı anlatırım müsait bir zamanda
-
Ben tutuyorum hiç birşey olmuyor :) Senelerden beri tutan tanıdıklarımda var bir sıkıntı yok :)
4 yıl önce benim arabaya tutmuş yıkamacı benden habersiz, hız saati 30 kmye saplandı kaldı, ne aşağı ne yukarı! Benim henüz basınçlı hava tutulduğundan haberim yok, sanayide dolaşıp duruyorum, her usta farklı birşey diyo iyice canım sıkıldı, neyse geldik yıkamacıya utana sıkıla ben senin göstergeye hava tuutum deyince anlaşıldı iş. Bu arada ben sanayide çözüm araken bir tanesi demesin mi 'bunun ustası ne Ankara'da ne İstanbul'da, Tokat Zile'de! ;D ;D Vizonteledeki deli emin gibi bir tip var, ne kadar elektronik varsa hepsinden anlıyo' gülelim mi ağlayalım mı? ;D ;D ;D İşte bu yaşadığıma dayanarak asla tutmayın derim..
-
Allah bilir nasıl tuttu ne kadar mesafeden tuttu ezbere laf söylenmez
-
4 yıl önce benim arabaya tutmuş yıkamacı benden habersiz, hız saati 30 kmye saplandı kaldı, ne aşağı ne yukarı! Benim henüz basınçlı hava tutulduğundan haberim yok, sanayide dolaşıp duruyorum, her usta farklı birşey diyo iyice canım sıkıldı, neyse geldik yıkamacıya utana sıkıla ben senin göstergeye hava tuutum deyince anlaşıldı iş. Bu arada ben sanayide çözüm araken bir tanesi demesin mi 'bunun ustası ne Ankara'da ne İstanbul'da, Tokat Zile'de! ;D ;D Vizonteledeki deli emin gibi bir tip var, ne kadar elektronik varsa hepsinden anlıyo' gülelim mi ağlayalım mı? ;D ;D ;D İşte bu yaşadığıma dayanarak asla tutmayın derim..
haha süper ya :D :D :D :D :D
-
Evet pasta bir çok matlaşmış plastiği parlatıp eskisine en yakın haline getirir(siyah renkli olanlara tavsiye etmem).Bununla beraber bildiğim kadarıyla içindeki partiküllerle ilgili olarak aşındırıcılıkları değişiyor bu tip bir uygulama için en az aşındırıcı özellikte olanını tercih etmek lazım.Referanslarımı sayacak olursam ..
Cep telefonu ekranı (çok çok kötü halde ise işe yarıyor ama ince cizikleri kapatması hayaline kapılmayın).Sert plastik yüzeylerin temizlenmesinde işe yarıyor.Şimdiye kadar bir çok kez üzerine benzin döküldüğü için matlaşmış jeneratör voltmetrelerini(ekranları şeffaf ve plastikdir)eski haline döndürdüm.En son olarak en çok kullandığım aslında 404'ün metal parlatmak için küçük tüplerde satılan pastası var tavsiye ederim arabın yağı misali her yere sürebilirsiniz :) :tamamdir
-
Menzaman 203 S işinizi görür arkadaşlar Yurt dışından sipariş verebilirsiniz.
-
Evet hala yapamadım nasıl çözebilirsiniz?
-
:)