Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 16:48:18

Başlık: Mk1 de Conta Vakkası :)
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 16:48:18
Evet arkadaşlar mk1 sahibi olan arkadaşlar özellikle 1500cc ve üzeri motoru olanlar soruyu cevaplasın.. Bugün ilginç bir olay geldi başıma ve bu olayda teknik arkadaş aracımın contasının yanık olduğunu söyledi..

Hadi bakalım bir mk1 motorunda contanın yanık olduğunu nerden anlaşılır..
Başlık: Ynt: 10 puanlık mk1 sorusu..
Gönderen: GolfMk1Diesel - 11 Haziran 2010, 16:49:26
Harareti hemen yükselirse ? :)
Gönderen: nizam - 11 Haziran 2010, 16:52:30
su yag karısımı ?
Gönderen: GolfMk1Diesel - 11 Haziran 2010, 16:54:02
su yag karısımı ?

Yağ olsa beyaz dumanda atardı abi.. :D
Gönderen: braveheart53 - 11 Haziran 2010, 17:09:03
radyatörden su kabarcıkları çıkar bu bir,,, eksozdan motor ısınsa bile su damlar bu da 2. su eksiltir sürekli bu da 3.
Gönderen: GolfMk1Diesel - 11 Haziran 2010, 17:11:10
radyatörden su kabarcıkları çıkar bu bir,,, eksozdan motor ısınsa bile su damlar bu da 2. su eksiltir sürekli bu da 3.

Abi bunları bi yerde anlarsın, Orasıda Hararet ibresi.. ;D :D :tamamdir
Gönderen: braveheart53 - 11 Haziran 2010, 17:14:38
edit suya yağ karışır ve buji ıslatır......
Gönderen: GolfMk1Diesel - 11 Haziran 2010, 17:15:34
Erşan abi hadi merakta bıraktın bizi söyle hemen.. :D ;)
Gönderen: Atay - 11 Haziran 2010, 17:16:15
Çok hafif hararet yapar birde su eksiltir diye biliyorum.
Gönderen: braveheart53 - 11 Haziran 2010, 17:17:19
erşan abi doğru cevap çıktı mı ?
Gönderen: mami6848 - 11 Haziran 2010, 17:31:52
Yedek du haznesinde su çogalır basınc olur ordan tahliye ile atar tabi hararet olur bilmiyom öle biliyom :) Valla çok merak ettim..
Gönderen: braveheart53 - 11 Haziran 2010, 17:54:48
suya yağ karışır ve buji ıslatır...... benimkiler. .. doğru cevap ta buji ıslanmadır bence :D :D
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 18:04:59
Motor normal sıcaklığında hararet ibresi 75 te sabit fan açtırana kadar gaz veriyor 80 den sonra fan açılıyor kısa sürede duruyor.. Motor çalışırken Su dolum kapağını açıyor radyatörden gelen ince borudan hafif hafif devirdaim oluyor üsttnen doldukça alttan motora devirdaim yapıyor su o sırada haliyle su devirdaim yaparken kapak açık çok hafif taşma yapıyor ama su kapağa kadar full dolu bende.. Kaynatma yok hararet yok, Yağ eksiltme yok, Aylarca suyuna yağına bakmadan kullanıyorum...

Conta yanık deniyor bana çok ilginç geldi sizce..

Eksozdan motor ısındıktan sonra su kesinlikle yok

Su eksiltme yok.

Suya yağ yada yağa su karışmada yok..

Bujilerim 2 yıldır takılı tık yok..
Gönderen: R-Line - 11 Haziran 2010, 18:32:41
conta yanıksa su eksiltir (başka bir kaçak yoksa şayet)
sıkıştırmaya gelmez, hararet fırlamaya hazır bir şekilde bekler.  :D

peki conta nın yanık olduğunu nasıl anlamış  ;)
Gönderen: alpers3 - 11 Haziran 2010, 19:15:40
conta yanıksa yedek su deposınun kapagını acın we gaza basın ıseme olayı duzelnıyse sorun yoktur ama hawa we su gelıosa conta yanıktır en ıyı buradan ogrenırsınız arkadaslar gerı kalan yorumlarda kesınlıkle conta denemez kazasız surusler...
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 11 Haziran 2010, 20:49:57
Bence arkadaşın kafadan atmış  :D
Gönderen: car wolf - 11 Haziran 2010, 20:57:53
kıskanmış senin arabayı abi çamur atıyo boşver conta yaksa belli olur zaten :)
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 21:35:17
 Şuakadar diyeyim DX verelim dedim sana One dedi MK1 GTI fanatiği ark? 1800cc GTI dedim 1800cc GTI varmı dedi..  ;D ;D
Gönderen: panik - 11 Haziran 2010, 21:38:36
sedat, bahsettiğim beni arayacak olan, aramayan ilginç abi bu,
BAZARdaki ARTİZİ Erşan abiyle ben bulmuş olduk, kendime şaşırmıyorum da, erşan abi nasıl buldu onu anlamadım... ;D ;D ;D
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 22:00:34
Ben bulmadım çağlar o buldu valla.. PERT çıktı benim arabam haberin olsun :D ..  Kız gibi mk1 GTI bulursa telaffuz ettiği rakamlara banada haber versin.. Seninkinide dibe vuracak ona göre muhabbetin geçti..
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 22:07:26
kıskanmış senin arabayı abi çamur atıyo boşver conta yaksa belli olur zaten :)

Yav sedat ben bu arabayla yol gidemem diyor pişkin pişkin ben arabamla hiç korkmadan her yola gidiyorum yollarda sıkıştırıyorum kaldıki bugün şehir içinde sürüyoruz aracı o hararet ibresi 90 ı görmüyor durduğu yerde yükleniyor arabaya fan açsammı açmasammı diyor araba.. Dedim sana nekadara yarar bu 5 bin vereyim dedi hımmmm 5Bin e verince araba 800km yolu gidiyor ama gerçek fiyatı verince gitmiyor.. :D :D
Gönderen: cery - 11 Haziran 2010, 22:32:00
o adam ölücüydü abi :D aklı sıra seni kandırıcak.
ama mk1 konusunda en sağlam adama denk geldiğini bilmio ki  ;D
Gönderen: panik - 11 Haziran 2010, 22:33:48
Ben bulmadım çağlar o buldu valla.. PERT çıktı benim arabam haberin olsun :D ..  Kız gibi mk1 GTI bulursa telaffuz ettiği rakamlara banada haber versin.. Seninkinide dibe vuracak ona göre muhabbetin geçti..
he yau o bizi buldu di mi? valla ben bişey demiyorum artık insanlara, anlamak imkansız valla milleti...
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 23:02:15
o adam ölücüydü abi :D aklı sıra seni kandırıcak.
ama mk1 konusunda en sağlam adama denk geldiğini bilmio ki  ;D

Yav mk1 ci doğulmuyor tecrübe ile bişeyler otururyor.. Öğrendiklerimizi birbirimize sunuyoruz ama piayasa böyle simsarlarla dolu.. Tamam adam belki uzun yol geldi araca bakmak için ama bizim araçlar normal değil hoby arabası artık zevk için alınacak arabalar..  Ben herkeze diyorum mk1 alıp restorasyon yapıcaksan gitin 1000 le 3500tl ye alın ona yoğunlaşın gelipte üzerine emek verilmiş masraf yapılmış araca komik rakamlar teklif etmeyin..
Gönderen: taha_jetta80 - 11 Haziran 2010, 23:13:50
sana yine 5 bin vermişler. bana 2 bin teklif ettiler :D :D :D  bi bu kadar daha gülsek azdır valla....
Gönderen: car wolf - 11 Haziran 2010, 23:30:53
5 binmi  ;D abi  deseydin aracın arka kısmını vereyim motor yeri bende kalsın  >:D
Gönderen: Mk1GTI - 11 Haziran 2010, 23:34:35
motoru söksem satsan 2000 yapar dimi ya :D :D :D Full çalışan K-Jette 1000 etse :D :D  3000 tl şimdiden yaptı.. Kaldıki şuan k-jet sistemim çok düzgün rolentim bile 850 de bir milim oynamıyor..

Üzerindeki krom tamponlar 250€ cuk şuan almaya kalksan almanyadan, yan bakalitleri bile para rakamları görünce uhh dedim allahtan 1 takım yedek var onlarda :D :D Jantları lasitklerle 800 desek ohohoh şimdiden devirdi 4bin tl yi valla satmaya kalksak parça parça daha karlı :D :D
Gönderen: car wolf - 11 Haziran 2010, 23:38:26
motoru söksem satsan 2000 yapar dimi ya :D :D :D Full çalışan K-Jette 1000 etse :D :D  3000 tl şimdiden yaptı.. Kaldıki şuan k-jet sistmeim çok düzgün rolentim bile 850 de bir milim oynamıyor..
ats ler lastikler var :D rengi yeter kırmızı olsun 3 lira fazla olsun :)  saymakla bitmez o amcaya döküntü mk1 vermek lazım önüne gti logosunu takıcan çakacan ona gti diye anlamaz  :melek: ;D
Gönderen: taha_jetta80 - 11 Haziran 2010, 23:41:35
aynen öyle çakacan o adama  :D
Gönderen: car wolf - 11 Haziran 2010, 23:45:05
aynen öyle çakacan o adama  :D

1.1 motor filen olcak öyle küçük şeyli takıcan 100 tl ye göstergeyi birde logo al sana yan sanayi gti dayı daha dx ne onu bilmiyo  ;D ruhsata bakıncada yanlış yazılmış zmannda dicen vergi düşük olsun diye ozaman hoşunada gider 20 tl az ödücek ya ;D :D ;D  ozamanda dicen gel daı 5 lira ver  acba 2 liralım mk1 alıp o adama mı satsak  :melek:
Gönderen: Han - 12 Haziran 2010, 00:03:33
Ben msnden cevapladım :D  :tavkiss:  ;D
Gönderen: Mk1GTI - 12 Haziran 2010, 00:06:08

;D ;D ;D ;D ;D ;D
Gönderen: car wolf - 12 Haziran 2010, 00:08:10
hani bize bizde duyalım katınmı 10 puan  ;D ::)
Gönderen: Han - 12 Haziran 2010, 00:09:24
 :tavkiss:
Gönderen: car wolf - 12 Haziran 2010, 00:13:41
:tavkiss:
:saskin: :melek:
Gönderen: Mk1GTI - 12 Haziran 2010, 00:19:36
Bide şu su kabındaki su fokurdama olayına geleyim.. Radaytörden gelen tahliye borusunun girişi çok dardır ve zamanla tıkanıklık yapar burası görevini az yada tam yerine getiremesse fokur foruk kaynar orda su ve direk teşhis koyulur conta yanık.. Oraya bir telle temizlik yapılır ve herşey yoluna girer çok nalet biyeridir sırf o yüzden vw motorlarında çok kişi conta değiştirir. Ve bide benim gibi yapan çok dikkat etmeyip azına kadar su koyarsınız aslında doğrusu o bidonun yarısına kadardır ama full yaparsan kapağı açınca fokurdama yapar.. İşi bilen biraz kurnaz usta veya alıcı hemen buradan yola çıkar conta yanık.. Sende yersen gider conta değiştirirsin.. O tahliye ağzı aklınızda olsun senede 1 kere şişleyin orayı.. Özellikle dizeller hararet sorununa bile çözüm olur..
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 12 Haziran 2010, 10:03:32
radyatörün kapağını açtığında suyu taşırıyorsa,hararet aniden yükseliyorsa,motor yağında su veya radyatör içindeki suda yağ karışımı varsa contan yanıktır.contası yanık araç egzostan su falan atmaz arkadaşlar yakıt ayarları iyi olan araç ilk çalıştırmada egzostan su atar.Erşan dediğin gibi radyatör tahliye borusunun ve radyatörün senede bir kere şişlenmesinde çok fayda var.
Gönderen: braveheart53 - 12 Haziran 2010, 22:08:08
radyatörün kapağını açtığında suyu taşırıyorsa,hararet aniden yükseliyorsa,motor yağında su veya radyatör içindeki suda yağ karışımı varsa contan yanıktır.contası yanık araç egzostan su falan atmaz arkadaşlar yakıt ayarları iyi olan araç ilk çalıştırmada egzostan su atar.Erşan dediğin gibi radyatör tahliye borusunun ve radyatörün senede bir kere şişlenmesinde çok fayda var.
o kadar emin olma yanık conta motor bloğu içindeki suyu eksoz manifoltu ile karıştırır. haa her zaman doğru olacak diye bir durum söz konusu değildir ama yanık contanın habercisi de olur... her motor soğukken eksozdan su atar buna kimsenin bişe dediği yok :tamamdir
Gönderen: Mk1GTI - 13 Haziran 2010, 18:31:11
Bidonun suyunu normal seviyesine indirdikten sonra motor sıcaklığı normalindeyken(75c) ifak bir test videosu.. :) :) Resme tıklayın videoya yönlenicek  :tamamdir

Sonrasında bir taklama gelmeye başladı bi anda beynimde şimşekler çaktı sanki yataklar vuruyormuş gibi sonradan anladımki benim egzost gene kelepçeyi salıvermiş ödüm çıtladı valla gittim arkadan kelepçeyi taktım bıktım bunu koparmasından nekadar adiler yav :D :D :D

(http://i382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/th_Resim.jpg) (http://s382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/?action=view&current=Resim.mp4)
Gönderen: car wolf - 13 Haziran 2010, 18:34:26
harbi ses adamı korkutur :D ne kadar benziyor ya iyi fark ettin abi
Gönderen: Mk1GTI - 13 Haziran 2010, 18:44:43
harbi ses adamı korkutur :D ne kadar benziyor ya iyi fark ettin abi

Yok zaten bi anda başladı jeton başka türlü düşmeyecekti tıkır tıkır sayarken birden bi taklama geldi yuh dedim şansa bak! sonra dedim olamaz bianda kamerayı kapadım gittim egzosta bi tekme attım geldim baktım ses gitmiş.. En sonunda oraya başka bi zavazingo bulacam 2-3 ayda bi kopartıyor..
Gönderen: mk1gti09 - 26 Haziran 2010, 21:49:11
O olay benim başımdada geçti fokurdama olayı..Bugün radyatörü değiştirdim ve boruların hepsi kontrolden geçti..Şu an için gayet güzel normalde..Ama hiç aklıma gelmedi contanın yanmış olacağına..Dedim mk1 gti kolay kolay conta yakmaz dedim ;)Hararete sona dayadım ama tab o andai normal seviyesini getirmek için kurtarmalar yaptım..Ve yinede conta yanmadı :)
Gönderen: mk1gti09 - 23 Temmuz 2010, 14:44:39
O olay benim başımdada geçti fokurdama olayı..Bugün radyatörü değiştirdim ve boruların hepsi kontrolden geçti..Şu an için gayet güzel normalde..Ama hiç aklıma gelmedi contanın yanmış olacağına..Dedim mk1 gti kolay kolay conta yakmaz dedim ;)Hararete sona dayadım ama tab o andai normal seviyesini getirmek için kurtarmalar yaptım..Ve yinede conta yanmadı :)
Çontam büyük ihtimalle orda gitti...Yolda giderken,gerginin vidası kırılmış ve kayış boşta kalmış..Brz geç farkettim hemen sağa çektim..Kaputu açtım eyvah dedim..Her neyse su vardı suya döküyorum yemiyo,çünkü devirdaim olmuyodu hemen stop ettim motoru..Düşündüm napabilirim diye hızlıca ayakkabamın bağcıklarını söktüm gerginin çubundan emme manifolda doğru ipe sıkaca kastırdım..Kayış sıkılaştı,direk marşa bastım tak diye fan devreye girdi su ilave ettim..Neyseki harareti normale düşürdüm..Direk sanayiye gittim vidayla eski durumunu getirdim..Neyseki bür süre öle bindim..Herşey normaldi..Yağ-su karşımı yok..Hararet yok vs..Sadece su eksiltmesi vardı onuda radyatör gidikti kireçlenme başlamıştı dışında ordan kaçırıyodu sanıyordum..eğer orda çonta gittiyse 1 sene öle kullandım..Hiç bir şekilde zarar vermemiş motoru..Kapağa kaldırdığımızda sadece pistonun üzerinde pislikler vardı o kadar  :sevgi: ...Burda şunu çıkarabilir miyiz?Mk1 gti çonta yaktığında sadece eksilmesi yapar diyebilirmiyiz?Yağ-su karımı yapmaz?Bence diyebilirz çünkü adamlar onu bile düşünmüşler bence...VW abi bu aşk bu :D :D ..Kalite..O bir halk arabası  :sevgi: :sevgi: :sevgi:
Gönderen: Mk1GTI - 23 Temmuz 2010, 18:16:05
Valla bende şüphelenmeye başladım contadan bak bugünde 200km nin üzerinde yol yaptım hava sıcak geçen su kalmamıştı hararet yükselmişti aracın bugün özellikle çıkarken baktım suyuna yağına gittiğim yerde baktım su aynı duruyor yağda karışımı yok ama yolda arabanın motoru 2800-3200 devirleride böyle aslan kükremesi gibi ses yapmaya başladı işte bu sesten sonra şüphelenmeye başladım contadan en kısa zamanda söküp bakıcam hem güzel bi temizlikte olur..  Hararet hiç yükselmiyor su eksiltmesi yok ama conta kaçırıyor bu nasıl bir teknolojidir demi AY LAV YUU MK1 :D
Gönderen: mk1gti09 - 23 Temmuz 2010, 18:23:29
vallahi bence şüpheli yada şüphesiz üst kapağı açtırr..Çonta 30-40lira birşey ztn gerisi işçilik..Açarsın güzel olur..Temizlersin güzelce üst kapak çonta takımı alırsın komple kendine gelir canavar..Allah seni inandırsın bir pislik çıktı görmelisin..Ne yapsam temizleyemezdim..Pislikleri görünce sevindim aslında yani açtığıımııza herşekilde deydi bu yüzden sevdim..Alla Alla Hararetin yükselmesi garip anlayamadım..Bende çonta gidikken bile yükselmiyodu..Antifiriz var mı?Yada uzun süre antifirizsiz bindin mi?Başka durumlardanda olabilir bence
Gönderen: Mk1GTI - 23 Temmuz 2010, 18:37:13
 Yok yok geçen aynı yola giderken suyuna bakmamıştım aracın dönüşte hararet ibresi alışık olmadığım bi konuma geldi baktım su yok arabada ama insan nasıl olur diye düşünüyor geçen su yok olmuş, bugün gittim geldim su duruyor.. Bi cinlik var ama hadi hayırlısı..
Gönderen: mk1gti09 - 24 Temmuz 2010, 15:55:21
Yok yok geçen aynı yola giderken suyuna bakmamıştım aracın dönüşte hararet ibresi alışık olmadığım bi konuma geldi baktım su yok arabada ama insan nasıl olur diye düşünüyor geçen su yok olmuş, bugün gittim geldim su duruyor.. Bi cinlik var ama hadi hayırlısı..
Cok garip  :(  Aynı sorun bendede vardı ibre alışık olmadığı duruma geliyodu..bence Devir daimde sorun olabilir..Neyse ki o sorunuda hallettik..Üst kapağı açtığımızda bloktaki bazı su kanalları tıkanmış..Kapağı açtığımızda neyseki onlarıda güzelce temizledik..İşte radyatör gidik olduğunda antifiriz kullanamadım..Hep su kanallarını tıkanmış..Su neden kafasına göre azaltma yapıyor anlayamadım..Su kaçağı yok diyosun..Termostat ne durumda yada radyatör ne durumda?Bu arada birşey sorcam mercedes benzin pompalarını uyuyı demiştiniz..Mersonun hangi modelleri,bar farkı etkiler mi?Bizimkiler kaç bar?
Gönderen: Mk1GTI - 24 Temmuz 2010, 21:21:44
Valla üzerindeki part number a göre bakıyolar diyolar yüksek basınç haaa mersolarınkinden diyolar veriyolar parçacılar yada çıkmacılar..  Sıfırını ben burcana sormuştum geçen sene 140TL fiyat vermişti..

Bizim arçlarda TR de yüksek basınç demek gerekiyor pompa ve regulatör için anlamıyolar barından marından.. Ben almanyadan regulatör sormuştum ordada 2 çeşit var demişlerdi ilk defa duydum elin almanıda düşükmü yüksek basınçımı diye sorduğunu..
Gönderen: mk1gti09 - 26 Temmuz 2010, 00:46:56
Valla üzerindeki part number a göre bakıyolar diyolar yüksek basınç haaa mersolarınkinden diyolar veriyolar parçacılar yada çıkmacılar..  Sıfırını ben burcana sormuştum geçen sene 140TL fiyat vermişti..

Bizim arçlarda TR de yüksek basınç demek gerekiyor pompa ve regulatör için anlamıyolar barından marından.. Ben almanyadan regulatör sormuştum ordada 2 çeşit var demişlerdi ilk defa duydum elin almanıda düşükmü yüksek basınçımı diye sorduğunu..
vallahi işte benim pompası o seri nosu silinmiş..Bir zahmet seninkinde yazıyosa bakıversene yada biliyosan..Bilmiyom benzin regülatörünü 2 çeşit olduğunu ama  benzin regületörünün o anki bar değerlerini bilsek gerisi yalan..Her türlü regületörle yapabiliriz..Ztn makinalara daha geniş püskürmeli injeksiyon taktıklarında regülatördeki barı değiştiriyorlar..Bildiğim pompa basar ama regülatörde barı ayarlar  :D
Gönderen: lostys - 26 Temmuz 2010, 16:49:24
su eskiltmesinin kaynağı kapak.. süt şişelerine yaptıkları gibi akıtmasın diye naylonla sıkıp kapattım, şimdilik bi şi yok gibi ?
Başlık: Ynt: Mk1 de Conta fakkası :)
Gönderen: Mk1GTI - 27 Temmuz 2010, 21:29:38
Yarın söküyorum makinayı kısmetse bakalım ne var ne yok öğrenecez.. İlk marşta motor pırlamaya başladı buda akla piston üstünde su olduğunu gösteriyor sanırım conta hakkaten gidik ve son demlerini yaşıyor.. 45TL conta Usatamada versem 100-150TL iş biter.. Açmışken silindir kapağınıda bi elden geçiririz bakarız yolumuza..
Gönderen: Han - 27 Temmuz 2010, 22:15:15
geçmiş olsun abi ufak mevla allahtan :(
Gönderen: Mk1GTI - 28 Temmuz 2010, 00:12:43
Valla havalar nemli bide sıcak biz bile conta yakıyoz araba bu ay içinde baya bi yol yaptı zaten şehir içi trafik rezalet nasıl su kaynatmasın :D
Gönderen: burak.akın - 28 Temmuz 2010, 00:54:27
yarın sabah tamirdeyiz radyatör değişicek bakalım bizim conta ne durumda...
Gönderen: mk1gti09 - 28 Temmuz 2010, 13:34:49
Hayırlısıyla açın kapağa çok güzel olacak..açmışken subab yağ lastiklerinide değiştir..Benim lastikler sertleşmiş..bana 260-70iye patladı..35 çonta 100 işcilik oda tanıdık ustam 125de kapakçıya gitti..Tabi yağı saymassak..İlk marşta o şekilde kafa sağlıyosa kesin dediğin pistonlara su gidebilir hadi hayırlısı...Sen şu seri nosu bakar mısn pompanın sana zahmet?Motoru açmışken benzin pompası seri nosunuda bakıver :D :D
Başlık: Ynt: Mk1 de Conta Vakkası :)
Gönderen: mk1gti09 - 02 Ağustos 2010, 16:00:54
Ne oldu ne bitti?Kapak açıldı mı?
Gönderen: Mk1GTI - 04 Ağustos 2010, 13:50:33
Çelik conta bakıyorum.. Durum güzel sorun yok 3. silindir ile su kanalı kaynamış.
Gönderen: mk1gti09 - 04 Ağustos 2010, 14:58:37
Çelik conta bakıyorum.. Durum güzel sorun yok 3. silindir ile su kanalı kaynamış.
Hayırlısı olsun artık..çelik çontayı bulabilcek misn?
Gönderen: Mk1GTI - 14 Ağustos 2010, 18:42:47
Contamızı bulduk orj alman malı güzel bir conta komple takım alındı. Yanlız işin tuhaf tarafı bizim aracın sorunu contadan çıkmadı. Conta silindire hafif kaçak yapmış ama bunun suçu conta değil üst kapak vidalarının gevşek olması idi. Herneyse kapağı açmadan sorunu bulamazdık zaten ama sökerken baya güldük usta ile, Murat ustamız naptın diyo üst kapağı senin çocuğa falanmı sıktırdın diye baya makaraya aldı beni  ;D ;D ;D.  Güzel bi temizlik oldu hem motora, 1 yıl boyunca çiğ benzinle kullandık sonuçta aracı baya kalın bir tortu olmuş pistonlarda ama genel itibari ile tertemiz bir motor çıktı karşımıza.  Üst kapak içinde durum aynı kötü bişeyler bekliyorduk ama üst kapakta sıfır ayarında çıktı nerdeyse, sanırım benden önceki sahibi motora baya bi yatırım yapmış. Supap ve shimlerinde bir gıram aşınma yok.

Tek dikkatimizi çeken contadaki su kanallarının yarısının kapalı çıkmış olması. Normalde yeni contada bu kanallar kapalı geliyor ve motordaki kanallara göre açılması gerekiyor ama üstünden çıkan contada bu kanalların yarısı kapalı idi.. Şimdi burda kafam karıştı biraz bunlar neden açılmamıştı...

Gönderen: Han - 14 Ağustos 2010, 19:00:04
Geçmiş olsun abi sonunda çöçzmüşsünüz  :melek:
Gönderen: yusa - 14 Ağustos 2010, 19:07:37
Benim önceki aracım da golf 1 di 1100 motordu radyatorden su eksilmesi sonucu uzun yoldayken cobta yakmıştım hararet saati de olmadıgından dolayı olmuştu bu problem harareti kontrol edemiyordum gerçi Civali hararet saati taktirmistim ama o da bozuldu neyse conta yandığında radyatördeki suda yağ oluyor ve hararet anında fırlıyor motor yahu beyaz ve daha koyü bı kıvamda oluyor araç çalışmakta çok fazla zorluk çekiyor hatta vurdutarak çalıştırmıştım ancak öyle çalışmıştı ki en onemlisi conta yandığında cekis tamamen düşüyor ve araç kesinlikle rolantide kalmıyor bildiklerim bunlar basıma gelen buydu usta conta yakmissin dedi ve haklıydı :)
Gönderen: Mk1GTI - 16 Ağustos 2010, 14:33:38
 Bu resimlerde ilk kapağı açtığımız zaman. Kurum ve çiğ benzin zamanla pistonlara nasıl yapışmış.. :) :) Sonra üst kapağı tinerle yumuşatma çalışmaları sonrası kontrole postalandı. Gözle görülür bi sorunu yoktu ama 4. silindirin su kanallarından birisi dışa doğru bi açılma yapmış belki ondan dolayı sorun yaşarız ileride diye kontrole gitti..

(http://i382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/HPIM0006.jpg)
(http://i382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/HPIM0004.jpg)
(http://i382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/HPIM0003.jpg)
(http://i382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/HPIM0007.jpg)
(http://i382.photobucket.com/albums/oo262/erci77/HPIM0008.jpg)
Gönderen: nizam - 16 Ağustos 2010, 15:07:59
çok pismiş :D çig yakıtı k-jet ayarsızlıgı zamanlarından kalma mı abi
Gönderen: Mk1GTI - 16 Ağustos 2010, 15:17:42
çok pismiş :D çig yakıtı k-jet ayarsızlıgı zamanlarından kalma mı abi

Aynen nizam biliyosun muhabbeti 1 yıl boyunca ek benzin reguletörümüz kapatmamış ek benzini paso çiğ benzin, arızayı bulmam ve düzeltmem daha 3-4 ay oldu, o yüzden makina kendini temizleyememiş, üstündeki kurumlar sakız gibi çıktı.. Allah razı olsun bu selilozik tineri keşfedenden sürer sürmez tertemiz yaptı makinayı..

Yanlız bide şu var gene ustaların yaptığı üçkağıtları keşfediyorsun çok üzülüyorsun.. Kapağı ustamla birlikte çıkardık. Şuanki murat ustam çok güvendiğim arabamın dilinden anlayan farettin ustamın yanında duran ustamızdı. Bilirsiniz yaza girmeden emme manifold contam gitmişti ozaman ona götürmüştüm aracı değiştirsin diye tabi başında durmadığımız için yapıldı sanıyorduk ama kapağı sökünce emmeyide söktük ama şerefsiz diyecem artık o contayı değiştirmemiş ve mastikle kapamış. Artık kimseye güvenim kalmadı gidiyorum murat ustaya beraber söküyoruz beraber yapıyoruz. Bu kazıkları atanlarıda şu mubarek aylarda allaha havale ediyorum yoksa elimden çok fena kaza çıkacak.