Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: kemalvw78 - 04 Haziran 2010, 00:24:51

Başlık: aşırı yakıtın sebebi???
Gönderen: kemalvw78 - 04 Haziran 2010, 00:24:51
aracım volkswagen golf 1.6 gls automatic  bir depo benzin ile 280 km yol gidiyor biraz fazla yakıyor gibi nedenleri ne olabilir?yardımlarınızı bekliyorum ...
Başlık: Ynt: aşırı yakıtın sebebi???
Gönderen: Mk1GTI - 04 Haziran 2010, 15:54:37
 Uhhh one öyle yahu..  Herşey olabilir iyi bir usataya göstermen gerek..
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 04 Haziran 2010, 15:59:57
Karbüratör ayarı olabilir ama aracın karbüratörlümü ve kaç model?Otomatik araçlar düz vitesli araçlara oranla %10 daha fazla yakıt tüketirler.Ama 1 depo ile 280 km çok az.enjeksiyonluysa enjeksiyon memelerini bir kontrol ettirmende fayda var.Karbüratörlüyse dediğim gibi iyi bir karbüratörcüye ayarlattır.Hatta karbüratör tamir takımı mk1 lerin 25 tl civarında.Değiştir derim.Ben yeni aldım daha.Bunların dışında lastik durumu,lastik basınçları önemli bir faktördür yakıt için araçlarda.
Gönderen: Han - 04 Haziran 2010, 22:26:05
egzost tada sorun olabilir birçok yerden kaynaklanıyor olabilir iyi bir ustaya götür bir kontrol etsin

Benimki 1.5 gls 100 km de 4.5 yada 5.0 litre yakıyor :D
Gönderen: kemalvw78 - 05 Haziran 2010, 22:19:23
egzozda bi problem olacağını tahmin etmiyorum manifolttan değiştirmiştim komple hala fazla yakıtın sebebini bulmuş değilim....
Gönderen: koldas - 07 Haziran 2010, 23:17:30
depo deliktir
Gönderen: Mk1GTI - 16 Temmuz 2010, 19:42:03
depo deliktir

;D ;D ;D

Bugün 230 Km yol yaptım 50TL kuru depoyu doldurdum gene ve hava hem aşırı sıcak hemde rüzgarlı idi bende hiç bu sıcakta atraksyon yapmak istemedim ve 100km hız sabit depoyu bitiremedim.. Göstergeme göre tahmini daha 30km gidecek yakıt var içinde.. Forever K-Jetronic..

Ercüüüüü yakında seni geçecem ekonomide..

Gönderen: mk1gti09 - 16 Temmuz 2010, 20:37:24
depo deliktir
gülmekten yarıldım vallahi  ;D ;D ;D ;D

Şu an burda birşey dememiz mümkü değil sen en iyisi bir ustaya baktır
Gönderen: halilom - 16 Temmuz 2010, 20:40:47
gülmekten yarıldım vallahi  ;D ;D ;D ;D

Şu an burda birşey dememiz mümkü değil sen en iyisi bir ustaya baktır
:tamamdir
Gönderen: htmetin - 17 Temmuz 2010, 11:54:35
bir depo 180-200 tlye doluyor.. senin araban nereden baksan 65-70 krş gibi yakıyor km'de  :-[ yani VR6 bile anca o kadar yakar oda basarsan ;D kaldıki senin araban 1.6 gls. Bence bu rpoblemi biran önce çözmelisin :-\

Aracın otomatik vites olduğu için tork konvertörün sıyırmış olabilir :-X motor boşa dönüyordur buda yakıtını arttırabilir ::)
Gönderen: Han - 24 Temmuz 2010, 22:25:43
;D ;D ;D

Bugün 230 Km yol yaptım 50TL kuru depoyu doldurdum gene ve hava hem aşırı sıcak hemde rüzgarlı idi bende hiç bu sıcakta atraksyon yapmak istemedim ve 100km hız sabit depoyu bitiremedim.. Göstergeme göre tahmini daha 30km gidecek yakıt var içinde.. Forever K-Jetronic..

Ercüüüüü yakında seni geçecem ekonomide..

abi enjkeksiyonlu araçla kıyaslamam benim karbüratörlüyü bir sıfır yenik başlarım oyle yaparsam :D
bu aaralar 5.25i ile takılıyorum yakmıyor sanki araba sakin giderken anlatamam 100 kmde 4 ltreye kadar düşürüyorum yol bilgiysarı oyle diyor :D basarsam ama 100 kmde 20 ltre belki fazlasını yakar alman :D
Gönderen: Mk1GTI - 24 Temmuz 2010, 23:20:02
5,25 ile 100km de 4 litre bence hayal o MFA kafayı yemiştir ama otobanda 50 ile gidiyosan olabilir.. 5,20 -5,40 te MFA da ben 6 litrenin altını göremedim hiç..
Gönderen: Han - 28 Temmuz 2010, 14:28:04
3 litrelere bile düştü abi ama kilometre 170 di
5.25i abi bilirsin enjeksiyon artı kasaya uyugun motor.
senin kullandığın otomatik 5.20 idi yanlış hatırlamıyorsam.
hem 2000 motor o kasaya ufak kalıyor hemdse otomatik düşük litreeler görememen normal abi
5.25i bambaşka kalıyor 5.20 nin yanında :D
Gönderen: halilom - 28 Temmuz 2010, 19:06:30
şimdi altta kapıda eniştemin 5,23i duruyo  3 hafta burdalar deli yakıyo makine ya 30 LT ile 200 km gittik :D
Gönderen: Han - 28 Temmuz 2010, 20:44:52
zaten standart 100kmde 10 litre kasmadan rahat rahat binersin kasarsan dahada az yakar kullanımdan kullanıma değişir ya yüksek devirli kullanıp sıkıştıracaksın  yada büyük vites akıtacaksın :D
Gönderen: Mk1GTI - 28 Temmuz 2010, 23:44:04
şimdi altta kapıda eniştemin 5,23i duruyo  3 hafta burdalar deli yakıyo makine ya 30 LT ile 200 km gittik :D

:tamamdir :tamamdir :tamamdir
Gönderen: burak.akın - 29 Temmuz 2010, 00:05:16
hahaha :D güzel düşünce erşan abi :D yanlız 30 litre yazmış  arkadaş
Gönderen: Mk1GTI - 29 Temmuz 2010, 00:31:26
Hay bu TL ile LT nin kısaltmasına be..  ;D ;D ;D ;D
Gönderen: burak.akın - 29 Temmuz 2010, 02:43:28
Hay bu TL ile LT nin kısaltmasına be..  ;D ;D ;D ;D

:)  >:D
Gönderen: halilom - 30 Temmuz 2010, 14:33:24
:D:D:D aynen TL değil litre. 30 tl ile 200 km yol giden 2,5 motorlu bi araç varmı tüp atsan bile daha fazla yakar kanımca...
Gönderen: ercuz - 09 Ağustos 2010, 14:21:30
aynı sorun bendede var aracım K-Jet mercedes 300E ne yaptıysam düzen tutturamadım.Lütfen yardımcı olun.
Gönderen: Mk1GTI - 09 Ağustos 2010, 14:58:46
aynı sorun bendede var aracım K-Jet mercedes 300E ne yaptıysam düzen tutturamadım.Lütfen yardımcı olun.

Teknik detay ve tam ayarsızlık nedir bilgi verirmisin.
Gönderen: ercuz - 09 Ağustos 2010, 15:46:08
Hemen yazıyorum....
MB W124 300E
M103 Motor kodlu Ke-Jet.
200.00km otomatik.

Aracımı 6 ay kadar önce satın aldım,aldığımda üzerinde lpg vardı,vites değişmemesi arasıra patlatma ve aşırı performans düşüklüğü sebebiyle Lpg'yi söktürdüm.
Benzin tüketimim yani 22-25 litrelerde yükseldi (sakin şehiriçi kullanımda)
Uzun araştırmalarımdan sonra kelebek-dağıtıcı klepe v.s gibi K-Jet terimlerini öğrendim ve Klepenin lpg'den dolayı eğrildiğini keşfettim ve doğru ayarı mükemmel bir şekilde yaptım,yakıtım 16 litrelere düştü ve performansta gözle görülür artış oldu.Test makinesinde doğru hava/yakıt ayarını yaptırıp devam ettim.Kısa süre sonra sıcakken çalışmama problemim başladı.Test makinesine tekrar bağlattım,sorun yok denildi,forumlara yazdım sıcaklık sensorleri denildi.Termostat da dahil olmak üzere bütün sıcaklık ile ilgili sensorleri değiştirdim,kaçak olan ufak tefek yerleri kapattım.O-Ringlerin tamamını değiştirdim ancak sonuca varamadım.
Şimdilerde ise sorunum bu şekilde devam etmekte ve her marşa bastığımda araba ayrı bir karaktere bürünüyor,bazen gaz tepkisi çok çok iyi,bazen vasatında altında.
Ayrı test cihazlarında kontrol ettirdim ve ayarlattım ancak sorunum çözülmedi,bu arada her teste gittiğimde karışım son ayarlamaya göre biraz zengin yada biraz fakir çıkıyor,ki buda beni çıldırtan sebeplerden birisi.
Gönderen: Mk1GTI - 09 Ağustos 2010, 16:08:00
Benzin regulatörü veya benzin basıncı ölçümü yapıldımı araçta. Yazdıklarınızın arasında zor çalışma olarak yazmışsınız bu zor çalışma özellik ile motor sıcak ikenmi yapıyor eğer öyle ise benzin regülatöründe sorun var ve bu size fazla yakıt ve düzensiz bir ayar olarak arızasını bildirir.

BU küçük parçaya Jetronikten 2 adet benzin borusu gider giriş ve çıkış olmak üzere birde 12 volt girer, bu parçanın amacı motor soğuk iken daha zengin bir karışımı motora k-jet üzerinden yollamaktır. Alininyum bir kasaya sahiptir ve içinde bimetal genleşmesi ile yakıtı açıp kapatan bir valf vardır.. K-Jetronik sistemlerde temelde 2 parça sıkıntılıdır biri benzin pompası ve boru hattı ikinciside bu benzin regulatörüdür.

Sıfır fiyatı Bosh ta 560€ dur ama 2. el olarak 100-150tl ye bulunmakta. İlk önce bu parçanın sağlamlığını kontrol edin ve elektrik gelip gelmediğini kontrol edin.

BU parçanın arızasını gözlemelemek gerekirse araçta ilk sıkıntı aşırı tüketim, performans düşüşü, Her kontak basışında rolenti kaçırması ve motor sıcak iken marş almama.

Aşadaki başlığıda takip edersen bazı paylaşımlar yaptık k-jetronik hakkında belki faydalı olur.
K-Jetronik Bakım (http://www.vwtr.net/forum/golf-i/kjetronik-bakim-t16338.0.html)