Herkese iyi günler.
Aranıza konyadan katılıyorum ve Golf hakkında çok bilgiye sahip deÄilim, birçok sorum var. yardımlarınızıı bekliyorum.
Araç Ãzellikleri
1. 1992 model
2. Otomatik Vites
3. 1.8 motor benzinli + lpg
4. MK3 - GL Serisi
Sorularım
1. Bu vites olayına çok takıldım kimse tavsiye etmiyor bir sürü biÅeyler anlatıyorlar. Yani bunun arızası çok sıkmı olur durduk yere arıza çıkarırmı. Arıza durumunda çokmu para gider.
2. Sanayici bir tanıdıÄım Otomatik viteslerin arızasının tamiri çok pahalı olur. EÄer arızalanırsa tamirat yerine manuel taktırırız dedi. Bu ne kadar saÄlıklı olur eskisinden dahamı iyi olur ve vizeden geçermi. BildiÄim kadarıyla eÄer onların kayıtlarında araba otomatik görünüyorsa kabul etmiyorlar bu konuda bilgisi olan varmı.
2. Otomatik vitesin düzgün bir Åekilde çalıÅması ve arıza yapmaması için nasıl kullanılmalıdır.
3. Birde bunun Åanzıman yaÄı varmıŠbiterse ne olur ne sıklıkla kontrol deilmeli.
4. 1,8 motor Åehir içinde km. de ne kadar yakıt tüketir. ( LPG ' de )
Åimdilik bu kadar yardımcı olacak arkadaÅlara Åimdiden teÅekkür ederim.
1- Vites olayına çok takılma.. eÄer alacaÄın arabanın vitesi iyi durumda ise bir sorun çıkmaz..daha önceki sahibine arabayı alırken birkaç soru sor. mesela "ben bu otomatiklerin nasıl kullanıldıÄını bilmiyorum siz bana öÄretirmisiniz? bu vitesin son bakımını ne zaman yaptınız bekımda neler yapıldı?" bu sorularına eÄer Åu yanıtları veriyorsa arabayı korkmadan alabilirsin
birinci sorunun cevabı (satıcının aÄzından)
- Tabii ne demek sürücü koltuÄuna geç..arabayı "P" konumunda frene basarak çalıÅtır. yine ayaÄını frenden çekmeden hareket etmek için "D" konumuna getir. vitesin doldurmasını bekle gaza basmadan frenden ayaÄını çek ve hareket et. araça hareket halinde iken BOÅA "N" konumuna alma sadece ıÅılarda uzun süreli trafik içi beklemelerde mutlaka arabayı boÅa al hem yakıt hemde vites ömrü için yararlıdır. ve en önemlisi araba durmadan D'den R'ye R'den P'ye D'den P'ye geçirme:)
ikinci soru:
- 10.000 km önce yaptım her 40.000 de bir yaÄını ve filtresini deÄiÅtidim.
2- evet otomatik viteslerin tamiratı çok pahalı olur. Åanzımanın inmesi bile bir olay. otomatik yerine manuel takmak çok uzun hikaye:)
3-Åanzıman yaÄı kolay kolay bitmez biterse Åayet s..çtın
4-1.8 motor tek nokta enjeksiyonlu olması lazım ve çok yaktıÄını biliyorum.
Yardımın için teÅekkür ederim. birçok konuda bilgi sahibi olduk en azından. Ãzellikle otomatik vitesi kullanma konusunda çok Åeyler öÄrendim.
Son olarak bu modelin fiyatları ne durumda yani araç temiz ise kaça alınmalı.
TeÅekkür Ederim
1,8 ise 12.000 den fazla verme. eÄer 1.6 sportline bulursan ve temizse daha fazla eder.
bendede MK3 94 otomatik var kullanıyorum otomatik araba kullanmak biraz nazik davranmak gerek ben manuelden otomatik araça geçince elim hep vitesteydı ayakta frende Åimdi sol ayagımı saklıyorum mesela alıÅtım:) yukardada yazıldıÄı gibi arac durmadan D den P ye Pden R ye atmak sıkıntı ve bildiÄim kadarıyla yolda giderken vitesle fazla oynama yokuslarda 3-2-1 yapabilirsin o da dik yokuÅlarda 2-1 kullan bence...aldıysan hayırlı olsun ...
merhaba konyadayım mk3 konusunda her türlü yardımcı olurum 506 687 87 70 mehmet koçak
Konu hortlamıÅken bende yazayım yine. Benim arabayı konyalı birinden almıÅtım:)
Alıntı yapılan: htmetin - 01 Haziran 2010, 15:58:53
1,8 ise 12.000 den fazla verme. eÄer 1.6 sportline bulursan ve temizse daha fazla eder.
öncelikle benim araç 14750 gördü vermedim aracına göre deÄiÅir o nedenle
motor seçeneÄine gelince alacaÄın aracın kliması var ise LPG var ise bi de zaten otomatik diyosun kesinlikle diÄerlerinin çekiÅinden memnun kalmayacaÄın için 1.8 al derim son zamlardan sonra kilometrede 22 kuruÅ yaktıÄını bunuda çok olmadıÄını düÅünüyorum ama tercih senin elbette buarada bende 22 kuruÅsa sende rahat 20 ve altı olacaktır çünkü ben asla tın tın gidemem ;D hatta ben gibi 2.aracın var yada az km yapıyosan GTI al derim ben bidahakine öyle yapıcam çünkü :halazn:
ben satıyorum gti ama araç 280 kuruÅ filan yakıyor gazda Åehir içi :D
AZ YAKIYORMUÅ :-X
Heheh ufkks yakında sakın bir baÅlık açma aracım neden çok yakıyor diye :) yakıyor iÅte bu meretler 100 metre gitsem gazlıyorum napim :P
vallaha yakıyor kardesım bayramda arabayı mutlu ettik iÅte göremediÄi gazı benzini gördü ::)
Hele bide otomatik geçen bir sportline olan arkadaÅla konuÅtuk ayak üstü otomaitkmiÅ gazda 300 ü buluyor demiÅti :O
bu araçları köklemiceksin o zaman incir aÄacının tepesine çıkartıyor bu arada kardes bizim bu arabaların piysası nedir herkes kaptırıyo bir rakam çözemedim 10 dan baÅlıyor 15 bıle cıkıyor bu mk3 ler 94 96 kadar 14 araca bakıyorum birde 11 lık araca arada hıc fark yok aksine 11 lik arac hem km hemde orjınalık bakımından daha iyi nedir bu iniÅli çıkıÅlı grafik anlamadım ....ama Åunu biliyorum bu araclar 9-10 piyasada yok gibi bu rakamların üstünde gidiyor geliyor
dıÅtan öyle olabilir ama kimse masraf edip bakım yaptıÄı aracı ucuza satmak istemez.iyasa diye birÅey yok hele sahibinden.coma bakarak piyasayı zor tutturursun.
peki bu araçların sence piyasası nedir ?
bilmemki temizliÄine baÄlı bak baki abininkine 15 e yakın veren olmuÅ gerçi artıları nedir bilemem ama en düÅük 10-12 arasıdır diyorum.
tamammen duygusal herkes sahibinden.com a bakıyor x in arabası 13 se benim ki 15 eder diyor onu gören vay bu kadar edermi diyip 15500 yazıyor filan deÄiÅiyor
13000 yazsan derler piyasası 11000
11000 yazarsın neden 11000 kazası mı var diye baÅlarlar
Aynen nizamın deiÄi gibi benim araba aslında 9 lira ben 17 yazdım ehuhuhu :D
o zaman düz hesap soran olursa paran yetmez deriz :saygılar o da ne kadarki der bizde 20 deriz hehehehe :bekleriz: