Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: pdk54 - 31 Mayıs 2010, 19:48:00

Başlık: polo su eksiltme
Gönderen: pdk54 - 31 Mayıs 2010, 19:48:00
Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık 4 ay kadar önce 99 polo otomatik vitesli aracıma zavoli lpg kiti taktırdım ve o günden sonra problem başladı. ARacım su eksiltiyordu. İlk günlerde otoyolda giderken haharet göstergesi yandı ama hararet göstermesi 90 derecede sabit duruyordu.Aracı özel servise götürdüm ve aracın kalorifer hortumlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Servisde bu hortumlar değişti, sonra devirdaim değişti, sonra termostat yuvasıyla birlikte değişti, sonra ön göğüsün içinde bulunan küçük bir kalorifer vardı o da değişti.bunlar 120.000km bakımında değişenler. sonra problemim düzelmedi otobanda 140 km hızla giderken bu sefer haharet göstergesi 100-110 derece civarına geldi ve gazdan ayağımı çekince düşüyordu. Dünde devirdaimle termostat veya emme manifoldumu tam anlamadım ordaki hortum değişti. Bugün otobanda giderken hararet göstergesi 95 civarına gelip yükselmeden sabit kalıyordu.Kaputu açıp baktığımda su eksiltmemişti (ama motor sıcaktı) bunlar için yaklaşık 700 tl para harcadım kafayı yiyecem ya.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Sevgiler.
Başlık: Ynt: polo su eksiltme
Gönderen: cemdermen - 31 Mayıs 2010, 20:02:46
araç test cihazına bağlandı mı? test cihazı herhangi bir arıza ya da uyarı verdi mi ?

sonuçta arabanız 11 yaşında, yaşından kaynaklanan problemler...

hangi ilde ikamet ediyorsunuz ?

Gönderen: pdk54 - 31 Mayıs 2010, 20:13:19
hayır bu arızalardan sonra cihaza bağlatmadım. bölge adana.
Gönderen: polo35 - 31 Mayıs 2010, 20:55:48
valla devirdaim den çıkmıştı bende sorun bi baktır ona istersen
Gönderen: ozmo - 31 Mayıs 2010, 21:05:39
lpg li araçlarda lpg takılırken su soğutma için bir yerlere T takılıyordu genellikle suyu ordan eksiltiyor forumda gözüme çarpmıştı istersen o T yi kontrol ettir muhtemelen ordan eksiltiyordur.
Gönderen: yigitorhan - 31 Mayıs 2010, 22:01:15
merhaba;

Yedek su deposu mavi kapağını değiştirip denermisin? Bende 1500 liradan fazla para harcadım, su eksiltmesinden dolayı. Su aslında eksiltmiyor, O mavi kapagın içinde bir mekanizma var o ısıyı gördükce  deforme olunca kapıgın üstüne yapışıyor. Ben artık bagajda 1 tane yedek taşıyorum  :) ne olur ne olmaz diye. 20 lira civarında o kapak, değiştirip deneyebilirsin. Büyük ihtimalle düzelecektir sorunun.

Not: Yedek su deposunda mavi kapağı çıkartıp sallayın içersinde tıkır tıkır ses gelmiyorsa. Kesinlikle değiştirin kapağı.

Kazasız sürüşler.
Gönderen: yeni polocu - 01 Haziran 2010, 19:32:23
slm benim polonda da aynı sorun vardı  motor ısındığında durunca yedek su deposunun kapağının üstünden su atıyodu contsına baktım kapatırken cont a kenara kaymış tam kapanmıyomuş bi kontrol et
Gönderen: mustklc - 01 Haziran 2010, 21:47:13
kapak contası değişecek
Gönderen: pdk54 - 01 Haziran 2010, 21:57:28
kapak contası derken neyi nereyi kastediyorsunuz. Birde yedek su deposu demişler bu conta su koyduğumuz yerdeki mavi kapak mı?
Gönderen: yigitorhan - 01 Haziran 2010, 23:56:42
slm benim polonda da aynı sorun vardı  motor ısındığında durunca yedek su deposunun kapağının üstünden su atıyodu contsına baktım kapatırken cont a kenara kaymış tam kapanmıyomuş bi kontrol et

Yedek su depo kapağını açıp sallayın içersinden tıkırtı gelmiyorsa, kapağı değiştirin sorunuz çözülecektir.

kapak contası derken neyi nereyi kastediyorsunuz. Birde yedek su deposu demişler bu conta su koyduğumuz yerdeki mavi kapak mı?

evet yedek su deposundaki kapağı değiştirip deneyin.
Gönderen: mustklc - 02 Haziran 2010, 11:13:51
mavi kapaklı kısım. cam suyu değil, motor suyu
Gönderen: necii - 03 Kasım 2011, 11:53:41
benim polo 1.4 2055 model arbamdada su eksiltme var.bugün götürüp baktırcam bakalım.antifiriz önerisi olan varmı?POLO LAR İÇİN DEĞİŞİK ANTİFİRİZ FELAN VARMI YOKSA NORMAL YOKSAK OLURMU?
Gönderen: Kursat - 05 Kasım 2011, 14:01:06
Pembe olan antifrizden koyabilirsiniz hocam.
Gönderen: necii - 17 Kasım 2011, 08:54:37
servise götürdüm pembe antifiriz koydular, su eksiltiyor dediğimde ise su bidonunu felan değiştirmediler,lpgciye götür dediler.aradan 10 gün felan geçti baktığımda yine eksilme oluyor antifirizde.bu eksiltmeyi tüpcü çözermi sizce??
Gönderen: west_55 - 17 Kasım 2011, 22:45:42
LPG kiti araca montaj edilirken su hortumları kesilip regülatör için bağlantı yapılıyor. Servisin söylediği mantıklı.
Gönderen: necii - 22 Kasım 2011, 12:42:00
tüpcüye gitmek gerekiyor yani o zaman..inşalah çözülür.bidon delik felan olsa bence kompile bitmesi lazım değilmi.başka bi şey olduğu beli...
Gönderen: necii - 16 Mart 2012, 15:24:58
tüpçüye gittim baktı hortumlara birşey yok dedi. başka çözüm yolu bilen varmı??radyotör felan olabilirmi
Gönderen: polokolo - 16 Mart 2012, 17:38:29
benim polo da eksiltiyor
Gönderen: west_55 - 16 Mart 2012, 17:49:15
Radyatöre toz şeklinde bişey koyuyorlar, ilaç falan diyorlar ondan bilginiz var mı?
Gönderen: polokolo - 16 Mart 2012, 17:57:06
arkadaş senin polo km kaç lira yakıyor gazda
konuyla alakası yok ama
çevrimiçi olduğun için sordum
Gönderen: west_55 - 16 Mart 2012, 18:02:28
Her zaman ölçüm yapmıyorum, ama ortalama değerler;

Ş.İçi:300 kuruş
Ş.Dışı: 220 Kuruş
Gönderen: polokolo - 16 Mart 2012, 18:05:37
teşekkür ederim. hayırlı akşamlar...
Gönderen: dj_burak - 17 Mart 2012, 11:45:18
Aynısı şu aralar benimde başımda var motoru açınca orada 1 2 3 4 numaralı vidalar var onları sökünce komple çıkıyor zaten orası altta boğaz kelebeği kalıyor hemen kenarda bir T var oradan kaçırıyormuş benim hortumu ucundan kesip tekrar yaptı benim tüpçü bakalım eksiltecek mi gelişmeleri paylaşırım buradan ama zannetmiyorum bundan sonra