Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: Golf_ld - 15 Mayıs 2010, 16:03:45
-
merhaba arkadaşlar mk3 ünde kapılarda hoparlör uygulaması yapan arkadaş varmı yaptı iseniz hangi marka ürün kullandınız teşekkürler
-
Abi Doğu bank'a git Müzik sistemisine 2. katta, JBL ön Compenat,Ovel veya Mid takımlarına bak.. ;)
-
işte benim konum her kez yorum yazsın serhan karar wersin :)
-
Birkan ve Okan kardeşim teşekkürler bekliyorum fikirleri ;D uygulamaya geçmek için 2 tane tweeter var sadece arabada tiz sesler sinir ediyo :)
-
MTX marka hoparlör var benim önlerde. Pionerın 16 cm den daha güzel baslı ve yuksek ses veriyor. Bu bahsettiklerim mid değiller yanlız. Mid olarak Sansui vardı. ÇOk kaliteli birşeye benziyordu bayagı derin bir kolondu, gotu göbegi filan buyyuktu bayagı ama arkada ses vermiyordu. Zannedersem biraz yalıtım falan yapmak gerekiyor mid koyabilmek için birde hacim az geliyor olabilir.
-
MTX marka hoparlör var benim önlerde. Pionerın 16 cm den daha güzel baslı ve yuksek ses veriyor. Bu bahsettiklerim mid değiller yanlız. Mid olarak Sansui vardı. ÇOk kaliteli birşeye benziyordu bayagı derin bir kolondu, gotu göbegi filan buyyuktu bayagı ama arkada ses vermiyordu. Zannedersem biraz yalıtım falan yapmak gerekiyor mid koyabilmek için birde hacim az geliyor olabilir.
mtx i biliyorum taa 94 yılından kaliteli ürünleri vardı daha o zamanlar, ve hacim konusuna katılıyorum aynı zamanda frekans ve dB çok önemli bunlara bakıpta tercih etmek iztiyorum çünkü özelliklede kapılarda zırıltı sesine tahammül edemiyorum ses tok çıkmalı cihaz uyumuda cabası tabi bakalım ne olucak ana ünite olarak bir kaç seçeneğim var şu an kenwood un perdeli ilk çıkan masklarından kullanıyorum memnunum ama profesyonel deck bir alpine veya dsp üniteli bir sony üst düzey cihazım var bunlarda kararsızlık yaşıyorum bakalım ne olucak uygun bir hoparlörle deniyecem her birini heralde öyle gözüküyo gerçi dsp cihazı kullanırsam aracın arkasına da bir uygulama yapmam lazım ama arkaya birşey düşünmüyorum bakalım olmıyacak dediği bile oluyo bazen insanın :)
-
mtx i biliyorum taa 94 yılından kaliteli ürünleri vardı daha o zamanlar, ve hacim konusuna katılıyorum aynı zamanda frekans ve dB çok önemli bunlara bakıpta tercih etmek iztiyorum çünkü özelliklede kapılarda zırıltı sesine tahammül edemiyorum ses tok çıkmalı cihaz uyumuda cabası tabi bakalım ne olucak ana ünite olarak bir kaç seçeneğim var şu an kenwood un perdeli ilk çıkan masklarından kullanıyorum memnunum ama profesyonel deck bir alpine veya dsp üniteli bir sony üst düzey cihazım var bunlarda kararsızlık yaşıyorum bakalım ne olucak uygun bir hoparlörle deniyecem her birini heralde öyle gözüküyo gerçi dsp cihazı kullanırsam aracın arkasına da bir uygulama yapmam lazım ama arkaya birşey düşünmüyorum bakalım olmıyacak dediği bile oluyo bazen insanın :)
Sen tesisatı araban önce ayarlayanlardansın.:) geçen benim golfe bir tesisat uydurmaya çalıştım.. arka kapı hoparlör yerleri boştu arabanınn üzerinde şu BETA yazan b.ktan kasetçaları var... 4 tane JVC kolon ve Jamerson diye bir cd çalar (kullananlar baya memnun) 300 tl civarı bir fiyat çıktı..ama ben beklemedeyim. arabayı isteyenler var heran gidebilir.
-
Sen tesisatı araban önce ayarlayanlardansın.:) geçen benim golfe bir tesisat uydurmaya çalıştım.. arka kapı hoparlör yerleri boştu arabanınn üzerinde şu BETA yazan b.ktan kasetçaları var... 4 tane JVC kolon ve Jamerson diye bir cd çalar (kullananlar baya memnun) 300 tl civarı bir fiyat çıktı..ama ben beklemedeyim. arabayı isteyenler var heran gidebilir.
benimde keşke arka kapılarda hoparlor yeri olsa malesef yok harika bir ses sistemi yapılırdı vento alıcaktım onda vardı ama araba iyi değildi kısmet :)
-
Bende infiniti mid takım var pioneerden iyi ses verdiğini söyleyebilirim. Ben geçen sene almıştm 16 cm 90rms 220 tl civarı almıştım yanlış hatırlamıyorsam.Tavsiye ederim.
-
arkadaşlar slm herkeze ....... yazacaklarımı büyük bir zevkle okusanız golf 3 lerde ses sistemi hakkında biraz bilgi werebilirim sizlere ....
ilk konu hangi model daha iyi .....
teyp = alpinee -pioneer - clarion- kenwodd
mid takım = focal -rackford fosgate -infinity kappa -hert hsk 165
amfi = audison - rackford fosgate -jbl
subwofer rackford fosgate - D.D. - JBL
sonuç olarak böle özetlerim we gecerim spl sitemler hariç
şimdi gelelim asıl konuyaa mk3 de en güzel sesi
pionner 6000 seri üst teyplerde başlaman lazım
mid secimin de infinity giriş için iyi bir secim
amfi we suwwofer takacaksanız kablolara çok dikkat ediniz 0 yada 2 awg kablolar olmalı bence güç için ...
amfi we suwwofer takmayacaksana söle bir sistem öneririm
pionner teyp bir takım infinity mid takımı arka pandizotada pionner yada jbl dekade öneririm çok da güzel ses alırsın .......
-
Midler amfisiz pek hos ses vermiyor yanlız.
-
:tamamdir okan süper tarif etmişsin bakalım daha neler yapıcaz araca bazen düşünüyorum temiz ses versin içerde sesin en ince tınısını bile duyayım istiyorum o yüzdende ana ünite olarak md( mini disc )te düşünüyorum
-
evet mid takımları aman amfisiz iyi ses wermez ama aradaki kroswerleri ortadan kalırırsak teyp onu sallarr :D
denemesi bedavaa slp ci arkimden bir deep nott
-
Okan'a katılıyorum ,bir şey ilave etmek isterim filtreden sadece basları çıkartıp teybe bağlamalı tizleri ise ya filtre ile yada kondansatör yardımı ile sesteki yırtılmalara karşı korumaya almalı diye düşünüyorum
-
müzik zevki kulağa göre değişir..anladığım kadarıyla parlak çalan tweeterlardan pek hoşlanmıyorsunuz o halde şöyle bi sistem kurulabilir...
ana ünite:alpine 9853-9855-9887-9885 gayet soft çalan kaliteli cihazlardan 9885 harici 3 yol aktif işlemciyi içerisinde barındıran kaliteli cihazlar...
compenant:morel pulse 6 yada tempo 6 giriş seviyesi için çok iyi olacaktır..
4 kanal bi ampli lazım buda audison lrx 4.300 olabilir sesi çok güzel gelmiştir kulağıma audisonun..
subwoofer olarakta küçük bişey olursa tepkimesi daha iyi olacağı için mesela focal 30a1 giriş seviyesi için ideal bence.
-
:tamamdir süper
-
ccc_mk1 dedigin sistem kaliteli ama sonuç güzel ama doyurmaz bizi önerdigin sistem ile daha güzlü bir sistem yapılabilir..... benim dediklerim ideal we güzel .........
-
1994 lü yıllarda bir pıoneer servisinde takılıyordum 1994 model sıfır gümüş renkli bir golf geldi benzinli arabaya bir tesisat yapıldı akılllara zarar o zaman göre dehşetti kullanılan malzeme sırası ile şunlar arkadaşlar bazılarının model numaralarını hatırlamıyorum ama az çok anlaşılır anlatmak istediğim
ana ünite keh-m9500
amfi earthquake 2 adet biri en büyük boyu diğeri orta boydu arka koltuk altına uzunlamasına konuldu
torpidoya 10cm çapında tweeterli bir hoparlor o zaman için çok pahalı bir hoparlordü legacy marka idi sanırım
kapılara ön ve arkaya kenwood marka 2 yollu hoparlor takıldı
arka panzota yılmaz pandizotta yapılan gömme malzemeye 3 adet ts-w 301 ve 2 adet tw 47 pyramıd tweeter
arka koltuk arkasına yine yılmaz pandizotta yapılan pandizota 3 adet ts-w 301 konuldu
torpido gözünede 6 lı cd changer kondu
arabanın aküsü değişti şarz dinamosu da değişti
önce koltuk altında kalan amfiler ısınmadan ötürü kesme yaptı ve bilgisayar fanlarının yaklaşık 3 katı büyüklüğünde koltuğun altında devir daim yapması için 4 adet fan takıldı o yıllara göre çok güzel bir sistemdi
-
Bizim sportline'ların araka kapılarda hoparlör yerleri boş acaba tesisat çekilmiş haldemidir yoksa yeni tesisatmı çekmek gerekir bilgisi olan varmı?
-
Bizim sportline'ların araka kapılarda hoparlör yerleri boş acaba tesisat çekilmiş haldemidir yoksa yeni tesisatmı çekmek gerekir bilgisi olan varmı?
hkmetin hoparlor yeri varsa kablosuda vardır kapak çok kolay çıkıyo bir bak istersen kenarından hafifçe kanırt kapak hemen çıkıyo burayada yaz da bilelim ;D
-
kapağı sökmekte birşey yok 50 kere söktüm ama döşemeyi sökmem gerekiyor.. ama saplamalar kırılacak diye açıp bakamıyorum:))
-
abi hoparlor kapagı sök elini at içeri karıstır. Dosemeyi sokmene gerek yok tesisat varsa kapının içinde eline gelır kablo zaten. Yoksa da sökmeden de halldersin hoparlor deliğinden
-
abi hoparlor kapagı sök elini at içeri karıstır. Dosemeyi sokmene gerek yok tesisat varsa kapının içinde eline gelır kablo zaten. Yoksa da sökmeden de halldersin hoparlor deliğinden
döşemeyi sökmeden nasıl halledebilirim..?
-
el girmiyorki neresini karıştırayım
-
bunun bir yolu da eğer arabada bu kablolar döşeli ise teybini çıkarta bilirsen ıso bağlantı soketine bak hoparlor için olan bölüme siyah olandı galiba kahve olanda elektrik ve diğer kablolar olması lazım eğer ortadaki 4 pabuç dolu ise arkada tesisat yok eğer pabuçtaki 8 tane soket te dolu ise tesisat vardır o zaman döşemeyi söküp kabloyu ortaya çıkarman gereke bilir :tamamdir
-
met,n sen boludamıydın haftayaaa ordayım şimdi ist dayım yrdıncı olurum sanaa
-
Ön ve arka kapılara Alpine Coaxial bağladım, fakat aracımın orjinal kapaklarını takamadım. O yüzden hoperlörlerin kendi kapaklarını taktım, kapaklar biraz çıkıntılı durdu ama hoş oldu.. 2 vidayla çapraz şekilde hoperlörü taktım, kapağı takmak için de biraz daha uzun 2 vidayla diğer vida yerlerine taktım, görüntü çok güzel oldu.. Yine Edison 804 amfi ve 12" alpine bass taktım, orjinal tweeterlarım da aktif halde, ses son derece akustik, ne tizler kulak tırmalıyo nede bas kafa ağrıtıyo, tabi bu biraz senin ayarlarınla da ilgili... tek eksiğim arka kapılardaki orjinal yerlerine bi çift kaliteli tweeter takmak, ozaman ses benim için mükemmel olucak ki şu hali de çok güzel
-
Ön ve arka kapılara Alpine Coaxial bağladım, fakat aracımın orjinal kapaklarını takamadım. O yüzden hoperlörlerin kendi kapaklarını taktım, kapaklar biraz çıkıntılı durdu ama hoş oldu.. 2 vidayla çapraz şekilde hoperlörü taktım, kapağı takmak için de biraz daha uzun 2 vidayla diğer vida yerlerine taktım, görüntü çok güzel oldu.. Yine Edison 804 amfi ve 12" alpine bass taktım, orjinal tweeterlarım da aktif halde, ses son derece akustik, ne tizler kulak tırmalıyo nede bas kafa ağrıtıyo, tabi bu biraz senin ayarlarınla da ilgili... tek eksiğim arka kapılardaki orjinal yerlerine bi çift kaliteli tweeter takmak, ozaman ses benim için mükemmel olucak ki şu hali de çok güzel
güzel bir sistem yapmışsın güle güle kullan kendine göre eksikleri tamamladınmı süper :tamamdir sadece ana ünite olatrak ne kullandığını merak ettim
-
aslında çok güzel bi Alpine takasım vardı araca ama Pioneer var... Görüntü bozulmasın istemiştim ilk aldığımda, orjinal teybini çıkartınca yeni teyp sırıtıcak die çekindim pioneer aldım.pioneer'ın kasası ve çerçevesi tam oturuyo çünkü ve görüntüsü orjinal görüntüyü hiç bomazdı... ama teyplerde önemli olan amfi çıkış voltajı oda snırsam 1,5volt böyle bir sistem için yeterli diye düşünüyorum
-
aslında çok güzel bi Alpine takasım vardı araca ama Pioneer var... Görüntü bozulmasın istemiştim ilk aldığımda, orjinal teybini çıkartınca yeni teyp sırıtıcak die çekindim pioneer aldım.pioneer'ın kasası ve çerçevesi tam oturuyo çünkü ve görüntüsü orjinal görüntüyü hiç bomazdı... ama teyplerde önemli olan amfi çıkış voltajı oda snırsam 1,5volt böyle bir sistem için yeterli diye düşünüyorum
pioneer in hangi modelini kullanıyorsun cihaz olarak merak ettim
-
met,n sen boludamıydın haftayaaa ordayım şimdi ist dayım yrdıncı olurum sanaa
Gel tabii bir yemeğimi ye
-
el girmiyorki neresini karıştırayım
Benim aracımda da arka hoperlörün yeri boştu fakat içinde kablo tesisatı yok malesef. kendin yapman gerekicek ama biraz zahmetli iş... kapı döşemesini çıkarıcaksın, iç direğin döşemesini çıkarıcaksın, arada sinir bozucu bi soket var kapı ile direk arasındaki hortumdan geçirmen lazım çünkü, o soketin iç tarafından kablo geçirmek için delik açıcaksın, iç etek sökülücek kabloyu teybe veya amfiye kadar götürüceksin....
ama dediğim gibi o aradaki soket sinir bozucu bişey orjinalliğini bozmadan delersen sıkıntı olmaz... kapı içindeki sünger döşemeye gelice açmana gerek yok, sadece hoperlörün olduğu yerden bi delik aç, kapıdaki hortum yerinden kabloyu sallandır kapı içine, süngerde açtığın delikten yakala kabloyu iş tamamdır... benim vallahi nerden baksan 4-5 saatimi aldı 2 kapı sökmek.. en çok dikkat etmen gereken şey ise kapı döşemesindeki sekmanlar.. kolay gelsin
-
pioneer in hangi modelini kullanıyorsun cihaz olarak merak ettim
2900 sanırım, çok da araştırıp almadım.. görüntü bozulmasın istedim dediğim gibi
-
arkadaslar daha once tipom vardi ona bilgisayar baglamistim 17" monitorle on tarafta guzel duruyordu ama yolda giderken mouse olayi biraz zahmetli onun haricinde super bir teknoloji ve bir okadarda havaliydi ancak daha bunu golfumde yapamadim en kisa zamanda yapicam mouse ve klavyesiz olacak bu sefer 13" dokunmatik ekranla bu ikisndende kurtulmus olacaim film muzik internet oyun hersey arabada mevcut olacak saygilar...