Volkswagen Türkiye

Otomobil Forumu => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: merdogane - 06 Mayıs 2010, 20:20:16

Başlık: polo ve city hangisi
Gönderen: merdogane - 06 Mayıs 2010, 20:20:16
arkadaşlar 2005 yeni kkasa 1.4 confortline benzinli  polom var  2008 city elite otomatik ile değişmek istiyorum değerli fikirlerinizi bekliyorum
Başlık: Ynt: polo ve city hangisi
Gönderen: serhat - 06 Mayıs 2010, 20:28:11
genel değerlendrme olarak motor performans city üstün 98hp diye biliyorum dış görünüm polo iç mekan genişliği yakıt ekonomisi honda
Gönderen: merdogane - 06 Mayıs 2010, 20:44:20
eşekkür ederim  diğer yorumları da bekliyorum
Gönderen: mustklc - 06 Mayıs 2010, 22:52:45
city yakıt ekonomisinde ödüllü bir araba ama tipi çok kötü yau  :saskin:
Gönderen: merdogane - 06 Mayıs 2010, 23:04:02
ya aslında benim city  çok hoşuma gidiyo sanırım polo mu satıp city alıcam  polo çok kemikli sağlam geliyo bana ama  honda da çok şık görünümlü ekonomik ve  görünümü özellikle iç görünümü çok hoşuma gidiyo sanırım kendime destekçi arıyorum  ama tabi  kötü bir özellik duymazsam
Gönderen: al_pacino - 07 Mayıs 2010, 08:55:15
Yeni City ler sanki bir segmente kaydı gibi. Cok hos duruyor gercekten eski city gibi değiller
Gönderen: nizam - 07 Mayıs 2010, 10:16:54
yeni city olabilir ama eskisini sevemedim ördek kıçlı
Gönderen: OffLineR - 07 Mayıs 2010, 10:32:58
Golf City değil di mi bu  :D :D
Gönderen: merdogane - 07 Mayıs 2010, 10:33:05
evet eskisi biraz ördeğe benziyo eski city nin önden görünüş ve iç tasarımı çok daha hoş geldi bana ama yeni city nin ön dış görünümü güzel ama arka görünüş  çok götü geldi bana
Gönderen: merdogane - 07 Mayıs 2010, 10:33:56

hayır polo ile honda city
Gönderen: cahitarsal - 07 Mayıs 2010, 11:37:11
Honda cıty al kafan rahat olsun serı aractır cok az yakar bıraz kasası tuhaf oda yenı kasadan cok gzl yaptırlar parcalarıda uygundur
Gönderen: Emre Can - 07 Mayıs 2010, 12:54:37
Yeni Honda City'ler görünüş bakımından benimde hoşuma gidiyor.Bencede al derim.
Gönderen: Mk1GTI - 07 Mayıs 2010, 13:07:46

Golf city olsa hemen onu al derdik koray zaten.. TR de tek olurdu valla :D
Gönderen: ismailtunca81 - 07 Mayıs 2010, 14:02:52
yeni  city  nin dış görünüşü konfor ve yakıtı  çok iyi ama piyasası  yok satarken zarar  edeceksiniz  zira hastasını  bulamassanız 

yeni polo  çok daha mantıklı  yeni  cityden  golf  gibi  araba nerdeyse
Gönderen: merdogane - 07 Mayıs 2010, 14:08:54
açıkcası  en az 4 sene binmeyi planlıyorum o yüzden  karı zararı o kadar önemli değil birde zannedersem bana sedan  araç lazım siğamıyouz arabaya  çoluk çocuk
Gönderen: serhat - 08 Mayıs 2010, 10:27:57
peki neden city yerine civic bakmıyosunuz oturaklı arabalar değiller pek yani polodan inip ona binince anlarsınız bunu yol tutuş falan poloyla o konuda ölçülemez 2.el alcaksan civic bak bence
Gönderen: merdogane - 08 Mayıs 2010, 11:24:50
civic in yeni kasalarını çok beğeniyorum ama aldınmı da elegance otomatik alacan düzgün bi elegance otomatik temizleri 32 den az değil yakıt da  ona göre tabi  şu anda düzgün bi  city elit otomatik 2008  30.000 km civarı 23.000 lira
Gönderen: 06onur - 08 Mayıs 2010, 12:54:28
City nin yeni kasası çok güzel. B segmentinde alınacak ve pişman olunmayacak 2araç var Polo  ve city. polo güvenlik açısından  daha sağlamdır ve yolu daha  iyi tutar. City çok güzel çizilmiş içide şık. Motoru şanzumanı sağlam araçtır. Darbe dayanımı, güvenlik,yol tutuş  polo kadar iyi değildir. Ama sedan olduğundan bagaj avantajı vardır.

Otomatik alırsan elindeki araç manuel ise yakıtın düşmeyecek aratacak. Ama yeni city lerde sizdeki kasanın 101hp liğinin muadili var performanslı araçlar.

Serilikte(manuel polo 75hpye göre 2sn.den fazla geriyegideceksiniz 0-100 14.5sn) ve tüketimde kazancınız olmayacak, güvenlikte kaybınız olacak.

Son hız(172 177olur),bagaj(civicten bile büyük bagajı 506lt polo 280lt) iç tasarım artılarınız olur. Aracınız 101 hp ise son hızda da kaybınız olur

Yakıt göze alırnırsa otomatiğe değer
Gönderen: 06onur - 08 Mayıs 2010, 13:01:04
Yol tutuşta City Polodan zayıfıtır.
Civic golf/jettadan bayağı zayıftır
Gönderen: al_pacino - 08 Mayıs 2010, 18:09:38
Önden duruşu süper yeni Citynin bence düz vites al yakıtın düşük olur ve rahat satarsın satarkende.
Gönderen: Ouzoo - 11 Mayıs 2010, 20:01:04
2005 yılında üretimdeki cityler 5 para etmez.
Yenilerini kullandım ve inceledim konfor olarak çok iyi sayılmaz ancak iç mekanı tatminkar.
Yakıt/ performans çok öte değil polodan pek farkı olmaz.
Üstüne üstlük Hondanın yedek parçası inanılmaz pahalıdır, eski citylerin parçası honda'ya nazaran uygun fakat bu son kasanın civicten farkı yok.
Örneğin ön camı değişimi 900 liraya mal oluyor işçilik (70 Tl) dahil, veya bi kapısı 700-800 TL ön tamponu 500 TL civarı.Honda nın en ucuz klipsi 4 TL civarında ayrıca. Ve şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Honda city polodan kalite ve sağlamlık olarak 1 gömlek aşağıda bi araba.
Sonuç olarak polo diyorum.Konsol teknolojisi, bagaj ve arka diz mesafesi dışında her konuda üstün.
Gönderen: serhat - 11 Mayıs 2010, 20:29:04
seat cordoba  tdi al kullanıp binmedim fakat sedan artı alman teknolojisine sahip ispanyolda olsa
Gönderen: al_pacino - 12 Mayıs 2010, 10:18:36
Evet cordoba da çok hoş araba. Vw motoru var sonucta hemde benzinli fiyatına  vw tdi.
Gönderen: serhat - 12 Mayıs 2010, 19:00:33
hemde sedan beklentinizi karşılayacak biçimde bir araba
Gönderen: 06onur - 08 Haziran 2010, 00:14:36
2005 yılında üretimdeki cityler 5 para etmez.
Yenilerini kullandım ve inceledim konfor olarak çok iyi sayılmaz ancak iç mekanı tatminkar.
Yakıt/ performans çok öte değil polodan pek farkı olmaz.
Üstüne üstlük Hondanın yedek parçası inanılmaz pahalıdır, eski citylerin parçası honda'ya nazaran uygun fakat bu son kasanın civicten farkı yok.
Örneğin ön camı değişimi 900 liraya mal oluyor işçilik (70 Tl) dahil, veya bi kapısı 700-800 TL ön tamponu 500 TL civarı.Honda nın en ucuz klipsi 4 TL civarında ayrıca. Ve şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Honda city polodan kalite ve sağlamlık olarak 1 gömlek aşağıda bi araba.
Sonuç olarak polo diyorum.Konsol teknolojisi, bagaj ve arka diz mesafesi dışında her konuda üstün.

Söylediklerinizin tamamına katılırım. Ama pahalılıkta VW ile aralarında 50-100oynuyor sadece. Ha VW ile diğer gerçek avrupalarda aşağı yukarı aynı.