arkadaÅlar selam bende 1.6 passat var 2004 trendline 1. sorun Åu aracım rölatideyken 800 devir sanırım sık sık durduÄu yerde stop edicek gibi düÅüyor geri kalkıyor 2.sorun vites deÄiÅimlerinde örnek 3000 devirde deÄiÅtircem gazı kesmiyor hatta üstüne artıyor 2-3 saniye sonra düÅüyor devir göstergesi.dıÅarda makineye baÄlattık fakir karıÅım aızası verdi. serviste baÄlattım sıfır arıza verdi.yani sinir bozucu bir durum debriyaja basıyorum devir saati yükseliyor geç iniyor.boÄaz kelebeÄi dediler temizlettim düzelmedi.ayara girdi düzelmedi.sonra lpg taktırdım aracıma aynı arıza devam ediyor bide lambda sensörü arızalı dediler ama lpg olduÄundan deÄiÅtirsende 2-3 ay sonra yine aynısını yapar dediler Åimdi ben deÄiÅtirsem sensörleri düzelirmi sorun yada baÅka ne yapabilirim sırf bu yüzden satıcam bu arabayı yoksa çözümü. tÅk sorunlar büyük olunca yazıda uzun oldu kusura bakmayın.
Bu dediÄin arızayı söyledikleri gibi boÄaz kelebeÄi yapar onun doÄru dürüst açılıp kapanmaması sonucunda olur bende de 11 sene içerisinde 3 kere oldu kırmızı ıÅıkta durduÄumda klimada devredeyse ibre aÅaÄı yukarı periyodik olarak oynardı. Sökülüp temizlenince normale dönerdi. Bu kelebekte temizliÄe baÄlı olmaksızın mekanik bir sorun olmasın? BaÅka bir tane ile deneme imkanı varsa dene derim. Kolay gelsin.
abicim boÄaz kelebeÄini söktürdüm temizlendi ayrıca yetkili serviste sprey sıkıldı ama yine düzelmedii bilmiyorum deÄiÅse kesin düzelirmi
yetkili servise gitmenizi öneririm. en azından onlar garanti verir yaptıÄı iÅe.
benzer sorunun hafiffi benim 2010 1.6 trendline'da da var, haftada 1 veya 2 defa kırmızı ısıkta dururken araö,ç rolantide 1500 civarında kalıyor cok hafif gaz verine normale donuyor. problem gaz pedalındadır takılı kalıyordur dediler bende onemsemedim cok sıkıntı olmuyor cunku bu arada bende de lpg var ancak arızanın lpg'den baÄımsız olduÄunu düÅünüyorum... bu arada bende arıza ıÅıÄı yanmıyor ancak bildiÄim kadarıyla birçok araçta (Sadece passat deÄil) lpg montajı sonrasında motor arıza ıÅıÄı yanıyor ve i sıkıntı da çıkartmıyor. vag com veya servisrten arızayı sildirt çok onemli bi durumyoksa ıÅık tekrar yanmayacaktır...
Alıntı yapılan: ShadowVW - 19 Nisan 2010, 23:44:34
benzer sorunun hafiffi benim 2010 1.6 trendline'da da var, haftada 1 veya 2 defa kırmızı ısıkta dururken araö,ç rolantide 1500 civarında kalıyor cok hafif gaz verine normale donuyor. problem gaz pedalındadır takılı kalıyordur dediler bende onemsemedim cok sıkıntı olmuyor cunku bu arada bende de lpg var ancak arızanın lpg'den baÄımsız olduÄunu düÅünüyorum... bu arada bende arıza ıÅıÄı yanmıyor ancak bildiÄim kadarıyla birçok araçta (Sadece passat deÄil) lpg montajı sonrasında motor arıza ıÅıÄı yanıyor ve i sıkıntı da çıkartmıyor. vag com veya servisrten arızayı sildirt çok onemli bi durumyoksa ıÅık tekrar yanmayacaktır...
lpg markanız nedir ve nerede taktırdınız?
aracımda MTM MARKA VAR FİRMA İSMİ VERMEYİM ÅİMDİ OLMAZ GİBİ GELİYOR BANA
Lovato marka bayisinde taktırdım....
arkadaÅlar egzos emisyon lambası yandı dediler arızalı oda pahalı bir parça içini boÅalttırsam aabaya yararı ve zarsrı ne olur sizce birde egzos emisyon zamanı geldiÄinde mayeneden geçermi araba ?_?
bu arada araç 2004 1.6 passat
Egzoz emisyon dediÄin katalizör olmasın kirli havayı süzen parçadır çoÄu araçtada dolduÄu artık deÄiÅme zamanı geldiÄinde arıza lambası yakat hatta Opel Vectralarda araba hiç çalıÅmıyor sadece katalizör arızası veriyormuÅ belkide senin problemlerinden biride budur rölentyde devirin inip yükselmesine ise CARBON CLEAR diye biÅey var bu tip arızaları çözdüÄünü duymuÅtum kendim uygulamadım ama çözüyordur heralde Allah sabır versin ;)