Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: SCORPIONMAN2005 - 01 Nisan 2010, 19:48:03

Başlık: GÜNEY AFRİKADAN SIFIR MK1 NASIL TÜRKİYEYE GETİRTİLİR?
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 01 Nisan 2010, 19:48:03
Arkadaşlar güney afrikada üretilen MK1 lerden Türkiyeye nasıl getirtebilirim?Böyle bir imkan varmı varsa nasıl bir yol izlemek lazım?Kendim kullanmak için bir tane mk1 getirmek istiyorum afrikaya gidip alması kolay aracı hem fiyat olarak ucuzlar ama Türkiyeye nasıl sokacağız?Vergilerle birlikte kaça mal olur bir araç için bu kadar teferruata girmeye değermi?30000 tl ye kadar yolu var toplam maliyeti 30000 i geçer mi?Hatta bu iş için bir firma kurup afrikadan ithal etsek araçları parayı vururmuyuz  >:D ciddi ciddi kendime bir tane sıfır mk1 istiyorum ama nasıl olacak onu bilmiyorum?uçtum yine ama olursa harika olacak ya  :sevgi:
Başlık: Ynt: GÜNEY AFRİKADAN SIFIR MK1 NASIL TÜRKİYEYE GETİRTİLİR?
Gönderen: lostys - 01 Nisan 2010, 19:54:37
ordakiler tam mk1 değil usta. biraz incelersen ön camurlukların mk2 camurlugu oldugunu farkedersin. karışık yani :D bosver bırak das original larla takıl daha iyi :)
Gönderen: Mk1GTI - 01 Nisan 2010, 19:58:39
30bin ini gözden çıkardıysan 2 tane mk1 sıfır yaparsın uğraşmaya değmez...

Ver elindeki mk1 i istanbulda bir restorasyon garajına ellerinede 10bin TL sen bile inanamassın benim aracım bumu diye..
Gönderen: GolfMk1Diesel - 01 Nisan 2010, 19:59:39
en iyisi murat abi, valla en iysi 0 km mk 1  ;)
Gönderen: panik - 01 Nisan 2010, 20:00:56
ben saf saf gidip sormuştum doğuşa vergileriyle en üst seçenek, o zaman -geçen sene, cédric'i almadan evvel- 70 lirayı buluyordu, sadece araba30 lira filandı. bi de onu sağdan sola çevirmece var tabi, bi sürü sıkıntı...
Gönderen: Mk1GTI - 01 Nisan 2010, 20:05:33
ben saf saf gidip sormuştum doğuşa vergileriyle en üst seçenek, o zaman -geçen sene, cédric'i almadan evvel- 70 lirayı buluyordu, sadece araba30 lira filandı. bi de onu sağdan sola çevirmece var tabi, bi sürü sıkıntı...

Doğuş alsın o mk1 i binsin :P

Direksiyon değişimi 1 günlük iş o sorun değilde bende çok düşünmüştüm ama orjinal mk1 ile citi arasında çok dağlar var.. Karoser kalitesi orj mk1 den düşük ve nekadar ucuz malzeme varsa kaktırmışlar içine polo aksesuarlarını bile çok görmüşler gariplere.. Ön taraf desen panel çamurluk hep mk2 nin..
Gönderen: panik - 01 Nisan 2010, 20:09:15
Doğuş alsın o mk1 i binsin :P

Direksiyon değişimi 1 günlük iş o sorun değilde bende çok düşünmüştüm ama orjinal mk1 ile citi arasında çok dağlar var.. Karoser kalitesi orj mk1 den düşük ve nekadar ucuz malzeme varsa kaktırmışlar içine polo aksesuarlarını bile çok görmüşler gariplere.. Ön taraf desen panel çamurluk hep mk2 nin..
evet abi, bi de öyle bir durum var, ön ve arka tasarım bence mk1 için belirleyici bir unsur. ben cédric'e verdiğim parayla mk2 de alabilirdim mesela. ama bu kasayla uzaklatığı bir sürü nokta var.
Gönderen: burak.akın - 01 Nisan 2010, 20:34:01
fiyat uygun olsa güzel aslında
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 01 Nisan 2010, 21:08:01
Arkadaşlar Türkiyede satılan sıfır km araçlar çok mu kaliteli allah aşkına.Yüzde doksanının parçaları çinde üretiliyor italyanın,almanyanın,türkiyenin vb.ülkelerdeki bilmem ne kentinde fabrikasına geliyor takılıyor üstüne.made in german oluyor.made in italy oluyor.made in japan oluyor.Çin de baktı tüm dünyada üretilen otomobillerin çoğu parçasını kendi yapıyor bu otomobilleri ben kendim yapar satarım dedi ve mercedesten tutun bmv nin x5 ine kadar envayi çeşit otomobili çok ufak değişikliklerle ismini değiştirip sundu piyasaya.yer yerinden oynadı otomotiv sektöründe.man marka son teknoloji otobüsü çekiciyi tıpatıp aynen üretmişler ismini değiştirip sundular.man dava açtı çine bir şey tutturamadı davada.Türkiyedeki 30000 tl ya satılan otomobiller kadar kalitelidir afrika mk1 leri diye düşünüyorum.en azından zenciler yapmış çekik gözlü kopyacı çinliler değil  ;D ;D ;D ;D
Gönderen: panik - 01 Nisan 2010, 21:16:58
Arkadaşlar Türkiyede satılan sıfır km araçlar çok mu kaliteli allah aşkına.Yüzde doksanının parçaları çinde üretiliyor italyanın,almanyanın,türkiyenin vb.ülkelerdeki bilmem ne kentinde fabrikasına geliyor takılıyor üstüne.made in german oluyor.made in italy oluyor.made in japan oluyor.Çin de baktı tüm dünyada üretilen otomobillerin çoğu parçasını kendi yapıyor bu otomobilleri ben kendim yapar satarım dedi ve mercedesten tutun bmv nin x5 ine kadar envayi çeşit otomobili çok ufak değişikliklerle ismini değiştirip sundu piyasaya.yer yerinden oynadı otomotiv sektöründe.man marka son teknoloji otobüsü çekiciyi tıpatıp aynen üretmişler ismini değiştirip sundular.man dava açtı çine bir şey tutturamadı davada.Türkiyedeki 30000 tl ya satılan otomobiller kadar kalitelidir afrika mk1 leri diye düşünüyorum.en azından zenciler yapmış çekik gözlü kopyacı çinliler değil  ;D ;D ;D ;D
:tamamdir
+1 de benden, ama ben dizaynından haz etmedim.
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 01 Nisan 2010, 21:40:15
tabiki böcük benim için sıfır otomobil kadar değerli.onu ev haricinde kolay kolay gözden çıkarmaya niyetim yok ama 79 model bir mk1 ile 2009-2010 model mk1 i aynı kefeye koymak yanlış olur diye düşünüyorum.yeni her zaman yenidir.lanet olsun içimdeki şu mk1 sevgisine birer tane de sıfır mk1 miz olsa her birimizin aynı kasa model fena mı olur  ;D ;D ;D
ben mk1 ime binip sürücü koltuğuna oturduğum zaman mutlu oluyorum,o ön konsolum,önümde tek gözlü km saatim,elimin altında vites topuzum,camdan baktığımda her bir noktasını görebildiğim ön kaputum,aynama baktığımda gördüğüm arka camım,yolda giderken yan aynadan baktığım yan çıtalarım adrenalimi yükseltiyor benim.vücudumun mutluluk hormonu salgıladığını hissedebiliyorum.ben otomobilde mk1 kasasına aşığım ahanda başka görmüyor gözüm.hele 3 gündür havaların ısınmasıyla yan camı açıp kolumuda yaslamıyormuyum demeyin keyfime yolda  :sevgi:
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 01 Nisan 2010, 22:02:47
70000 mi???? o kadarda değil ya babam valla vurur beni ahanda öküz oğlum benim 70000 tl bu araca mı verdin alsaydın ya kendine bir passat die hiç acımaz sıkar valla  ;D ;D ;D
Gönderen: Mk1GTI - 01 Nisan 2010, 22:53:14
Çin arabsı ile ilgili hiçbişey yazmayacam link gerekli açıklamayı yapıyor isterse uzay aracı yapsınlar Telekomünikasyon İletiÅŸim BaÅŸkanlığı (http://www.youtube.com/watch?v=g5SRyG6UR2A)
Gönderen: crank - 02 Nisan 2010, 00:04:30
biraz sabredin turkiye avrupa birligine girsin bulgaristana giden butun golfleri turkiyeye getirecegiz :D :D :D
Gönderen: nizam - 02 Nisan 2010, 10:15:26
biraz sabredin turkiye avrupa birligine girsin bulgaristana giden butun golfleri turkiyeye getirecegiz :D :D :D

+1453
Gönderen: Mk1GTI - 02 Nisan 2010, 12:49:09
Bulgardan anca hurdası çıkar pek güvenmeyin.. Ben arkadaşa arattırdım orlarda mk1 gtı TR den farkı yok.. Düzgün mk1 istiyorsanız adresleri belli.. İlk ingiltere 2 fransa 3 almanya ve çevre ülkeleri.. Balkan ülkelerine gidenler çöpe giden araçlardır..
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 03 Nisan 2010, 00:59:00
kısa bir araştırma yaptım 14000-17000 dolar civarındaymış bunların yenisi orada.iç donanıma paralel olarak değişiyor fiyatları.ikinci elleri 2007 model falan bakılırsa 16000 e yazmışlar bir tanesine.e papua yenigine parası olabilirmi onu bilmiyorum işte :) vergisi kılı yünü bu araçtan bir tane Türkiyeye getirmek oldukça tuzlu bir iş gibi görünüyor.Birde direksiyonu sağa almak var tabi  :'( ama güney afrikada ucuz fiyatları yüzünden bilhassa gençler tarafından çok tutuluyorlarmış.Türkiyede 1 tane numune yokmu bunlardan?alacan bir tane 30 sene yağına suyuna bak yürü kıyak olurdu uygun fiyata getirebilsem.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 03 Nisan 2010, 20:25:21
kısa bir araştırma yaptım 14000-17000 dolar civarındaymış bunların yenisi orada.iç donanıma paralel olarak değişiyor fiyatları.ikinci elleri 2007 model falan bakılırsa 16000 e yazmışlar bir tanesine.e papua yenigine parası olabilirmi onu bilmiyorum işte :) vergisi kılı yünü bu araçtan bir tane Türkiyeye getirmek oldukça tuzlu bir iş gibi görünüyor.Birde direksiyonu sağa almak var tabi  :'( ama güney afrikada ucuz fiyatları yüzünden bilhassa gençler tarafından çok tutuluyorlarmış.Türkiyede 1 tane numune yokmu bunlardan?alacan bir tane 30 sene yağına suyuna bak yürü kıyak olurdu uygun fiyata getirebilsem.
Direksiyonu sola alalım dicektin heralde çaktırmadan sağdanmı kullanıyorsun yoksa  ;D Geçenler bi fişm vardı 2 tane genç çocuğu anlatıyordu çeteye katılıp araba hırsızlığı yapıyorlar aaa bide baktım kırmızı 5 kapı golf cii çalmışlar polisler arkalarından full gazla gelmelerine rağmen yardırarak kaçıyolardı polisleri atlatıp garaja girmişlerdi filmde gördüğüme göre bayağı iyi gidiyordu ee nede olsa 20 V ;)
Gönderen: SNCKTR - 03 Nisan 2010, 20:38:27
adı neydı fılmın gokan bakıyım bılıomuyum  :)
bıde alacakaranlık yenı ay'da golf mk1 vardı 5 dakka falan garajda motor tamır ederlerken
 :) :) :)
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 03 Nisan 2010, 20:45:40
adı neydı fılmın gokan bakıyım bılıomuyum  :)
bıde alacakaranlık yenı ay'da golf mk1 vardı 5 dakka falan garajda motor tamır ederlerken
 :) :) :)
Yok valla aga filmin ismini hatırlamıyorum  :-\ Ama çocuklar bayağı yardırıyolardı sanki GTI kullanıyolar kapışmak için Güney Afrikaya gitmeyi düşünmedim değil düşünsene bide yeniliyom ben arabasız dönüyom oraya gitmek için bi Golf Mk6 GTI parası veririz heralde  :o
Gönderen: GolfMk1Diesel - 07 Nisan 2010, 23:25:41
VWvortex Forums: My South African Project build thread (http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3669335)

;)
Gönderen: SCORPIONMAN2005 - 08 Nisan 2010, 13:43:43
VWvortex Forums: My South African Project build thread (http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3669335)

;)
yok böle bir şey bittim bir rüyadayım biri beni cimcirsin uyanayım :)))  :sevgi:
Gönderen: hddsheriff - 21 Nisan 2010, 21:58:35

3 yaşa kadar araç getirilebiliyor. arabanın TR plakalı olması için vergisini, gümrüğünü kılını  tüyünü topladıkların da oradan alacağın fiyat X3 oluyor :)  Kabaca Çağlar'a verdikleri fiyat çıkıyor karşımıza :)
Gönderen: hddsheriff - 21 Nisan 2010, 22:03:58

;)

Tanıdık bir şey buldum
(http://i159.photobucket.com/albums/t148/brutom/DSC01310.jpg)
Gönderen: OZGUR.K - 22 Nisan 2010, 11:04:54
   Sitesinde vw mk1'in  en bazı 89.000 Güney Afrika Rand ı yazıyor. Converter'a göre 12.000 US doları çıkıyor fiyat.
Gönderen: car wolf - 22 Nisan 2010, 11:35:28
yurt dışında okuyan ( yakın yer kıbrıs bulgaristan azerbeycan bakü vs. )  tanıdık var ise okul bitince dönüş yaparken  alsın mk1 mk2 vs. gelsin tr de kendi adına plaka ruhsat çıkarsın sonra size satış yapsın zamanında bu işten çok para kazanlar vardı yada iyice araştırmak lazım yakın ülkelerden misal bulgardan gidip alıcan tr ye sokucasın neyse vergisi vs. ödüceksin değişen birşey yok ama bu ikinci dediğimi araştırmak lazım hatta ben gümrükteki memurlara bi sorayım nedir ne değildir çünkü 5 yaşına kdar getirte biliyorsunuz öyle hak var oda gene vergisini alıyor devlet ama en iyi çözüm ilk dediğim olmadı başka bir çözümde var :D getirceksiniz yurt dışından  burda işine yarıcak parçaları sökücen  hatta silindir kapağı bulcan bitane kırık onu üstüne takıcan aga çekici ile gümrüğe terk ediceksin beklicen en az 1 yıl belki sürmez bile artık 3 - 6 olan arabalar bile satışa çıkıyor ihaleden alıcaksın  eski parçaları yerine taktımı al sana fıstık gibi golf  :sevgi:  bu arada sağ dan sola alma olayıda basit heleki elektronik olmayan bir araçta çoook daha iyi avantajlı oluyorsunuz
Gönderen: GolfMk1Diesel - 28 Temmuz 2010, 11:46:17
Goodbye Citi (http://www.goodbyeciti.co.za/#/Features)

Yararlı bişey buldum  ;)
Gönderen: mustafayns - 20 Nisan 2011, 21:22:33
Abi bunun bir resmi varmı?
Gönderen: mk1982 - 15 Ağustos 2011, 18:52:20
Ben şahsen iç dizaynını beğendim:):):) yakışmış

http://www.themotorreport.com.au/gallery/1708/volkswagen-citi-golf-mk-1/19311/2009volkswagenciti-golfsouth-africa04jpg
Gönderen: panik - 15 Ağustos 2011, 19:10:05
bu sevdaaaa bitmeeeez :melek: :melek:
Gönderen: nihilist_deniz - 16 Ağustos 2011, 11:14:55
MK1 kullanmadım bilmiyorum ama milleti baya kendine aşık ettirmiş.
Gönderen: nizam - 16 Ağustos 2011, 11:30:20
MK1 kullanmadım bilmiyorum ama milleti baya kendine aşık ettirmiş.

mk4 te ne  hissediyorsan aynıısı ama herşey manuel