Anket
Soru:
katkılı otogaz mı katkısız otogaz mı tercih ediyorsunuz?
Seçenek 1: katkılı
oylar: 12
Seçenek 2: katkısız
oylar: 13
Seçenek 3: farketmez
oylar: 12
arkadaÅlar hepinize mehaba. aranıza yeni katılıyorum. geçen ay 2003 otomatik vites 58 000 km'de trendline gıolf aldım. ve arabama brc marka tüp taktırdım. yetkili servisinde btün bakımları yaptırdıktan sonra hafta sonu uzun yola çıktım. yaklaÅık 33 litre alan gaz deposunu doldurdum ancak 205 km sonra yakıtın bittiÄini gördüm. hız ortalama 180-190 dı acaba bu yüzden mi bu kadar çabuk bitmiÅtir ya da baÅka bir nedeni olabilir mi? lpg taktırmıŠotomatik vites kullanıcıları varsa onların da tüketimini almak isterim. bana bi anormallik var gibi geldi. kazasız sürüÅler hepinize.
O kadar hızla o tüketim normaldir. Bende 35 litre tüp ile 400 km uzun yol geliyorum. Ortalama hız 100.
hızdan dolayı o tüketim, normal kullanımla uzun yolda lpg ile 13-14 km/ lt tüketiyo..
peki bu 8 valf olanlarla ilgili bilginiz var mı acaba?
Alıntı yapılan: ozkan_misirli - 29 Mart 2010, 10:26:19
O kadar hızla o tüketim normaldir. Bende 35 litre tüp ile 400 km uzun yol geliyorum. Ortalama hız 100.
400 km biraz abartılı gibi geldi. benimki 35 litrelik tüple 300 ü pek geçmez. ama tabi sizinki gibi devamlı yol gitmiyorum bu 1 hafta içinde kullanıyorum.
Alıntı yapılan: maminci - 29 Mart 2010, 15:51:54
hızdan dolayı o tüketim, normal kullanımla uzun yolda lpg ile 13-14 km/ lt tüketiyo..
13-14 lt mi :o :o bu arada benzine bakrsanız 180-190 km/h bile 30 lt yakıt tüketiyormu ya bu nerden baksanız yarım depo demek bana çok geldi :-\
Alıntı yapılan: car wolf - 29 Mart 2010, 16:56:38
13-14 lt mi :o :o bu arada benzine bakrsanız 180-190 km/h bile 30 lt yakıt tüketiyormu ya bu nerden baksanız yarım depo demek bana çok geldi :-\
13-14 km de 1 litre demek istiyor
Tabi ki 13 km de 1 litre ;D
benim aracımında enjektör bakımları yeni yapıldı.2001 golf 8 valf zavoli marka tüp takılı.uzun yolda 90-100 km ile 165 krÅ yakıyordu bende bu çok diyodum demekki sizin dediklerinize göre normal.otogaz ipragaz almıÅtım 1.97. Åimdide aygaz aldım her ne kadar enjektörlere zarar verdiÄini söyleselerde arabanın çekiÅini ve sesini deÄiÅtiriyor.Åimdide aygaz ile deniyorum.bana kalırsa daha fazla km yapcam gibi geliyor.
Alıntı yapılan: thebad - 29 Mart 2010, 19:23:23
benim aracımında enjektör bakımları yeni yapıldı.2001 golf 8 valf zavoli marka tüp takılı.uzun yolda 90-100 km ile 165 krÅ yakıyordu bende bu çok diyodum demekki sizin dediklerinize göre normal.otogaz ipragaz almıÅtım 1.97. Åimdide aygaz aldım her ne kadar enjektörlere zarar verdiÄini söyleselerde arabanın çekiÅini ve sesini deÄiÅtiriyor.Åimdide aygaz ile deniyorum.bana kalırsa daha fazla km yapcam gibi geliyor.
Enjektörlere zarar vermesi bilgisi bilimsel mi yoksa dedikodu mu? Ben hep aygaz alıyorum dediÄin gibi çekiÅ ve ses hemen farkediliyo :)
benim enjektörlerin hiç bakımı yapılmamıÅtı ve hiç lpg bakım ve ayarı yapılmadan 3,5 sene bindim.Åimdi sorun çıkmaya baÅladı aygaz otogaz kullanmama baÄladılar.3 ay falan bunlarla uÄraÅtım Åimdi yeni yeni ayarını düzelttim.bende hep aygaz alırdım Åimdi deniyorum bakalım hangisinde memnun kalırsam o otogazı tercih eecem.
bu seferde lpg ve enjektör ayarından sonra aracın yakıtı arttı gibime geldi ama çekiÅide daha iyi gibi oldu arabanın.sizinlerin yakıt durumunu görünce normal gibi geldi.
3,5 yıldır bakım yapılmadı dedin, otogaz filtresi 5 bin-10 bin km arası tıkanıp araçta performans düÅüklüÄü , silkeleme , gaz yememe gibi sorunlara yol açar,(en azından ben defalarca yaÅadım) filtreyi de mi deÄiÅtirmeden 3,5 yıl kullandın, yoksa sadece enjektörlere mi bakılmadı bu sürede?
26 lt gazla 300km yaptım. 100 km si daÄ yolu(50 yi geçemiyorum, 2-3. vitesler). uzun yolda 30-33 lt gazla rahat 400 yapar gibi geldi. :tamamdir
Alıntı yapılan: yellow_driver - 29 Mart 2010, 19:57:51
26 lt gazla 300km yaptım. 100 km si daÄ yolu(50 yi geçemiyorum, 2-3. vitesler). uzun yolda 30-33 lt gazla rahat 400 yapar gibi geldi. :tamamdir
Ãyle, ben 36 lt ile 450 km yi rahat görüyorum, birkaç kez test ettim hem de :)
o zaman bende bi sorun var. benzinde 350 yakıyordu. gazı yeni taktırdım. 60 tl lik gaz almıÅtım 250 km olmuÅ halen biniyorum ama sanmıyorum ki 300 km yi bulsun. benim arabada mı bi sorun var acaba. daha yeni takıldı tüp ve bu ilk depom.
lpg ile ilgili hiçbirÅey yaptırmadım filitrede dahil. bütün bunlar benim enjektörlerimin birinin deÄiÅmesine ve diÄerlerinide tamir takımının deÄimesine neden oldu.
Benzinde 350 tl, ayda 1000 km, yılda 4000 tl >:( >:( >:( >:( Gelde lpg taktırma
Alıntı yapılan: thebad - 29 Mart 2010, 20:13:35
lpg ile ilgili hiçbirÅey yaptırmadım filitrede dahil. bütün bunlar benim enjektörlerimin birinin deÄiÅmesine ve diÄerlerinide tamir takımının deÄimesine neden oldu.
KeÅke düzenli baktırsaydın, ben 15 bin de bir çaÄırdıkları halde 7-8 bin km de bir gidip otogaz filtresini deÄiÅtiriyorum, 30 tl maliyeti var, zaten yakıttan mı neden bilmem ama 7-8 bin km olunca çekiÅte düÅme baÅlıyo, hele de hava soÄuksa >:(
iÅin doÄrusu ben aracın LPG bakımı olacaÄını bilmiyordum :))))
artık daha çok dikkat ediyorum.
Yapma thebad her makine bakım ister :)
Lpg tankı 10 yıl, boru- elektrik tesisatı 4 yıl , filtre 15 bin km (ama bence en fazla 10 bin km) aralarla bakılmalı gerekirse deÄiÅtirilmeli diyo tüm lpg klavuzlarında..
ben aslında çok titizim bu konularda ama gerçekten LPG filitresinin deÄiÅeceÄini enjektörlerde sorun çıkmaya baÅlayınca öÄrendim.
dediÄin gibi zaten ilk olarak araba rölantide hafif hafif sallamaya baÅladı.sonrada sorunlar devam etti.
herÅeyi tecrübe etmek lazımmıÅ.
Hepimiz öyle, ya duyarak ya yaÅayarak öÄreniyoruz..Sen düzenli bakım yaptır, lpgye geçtiÄini bile hissetmeyeceksin bir süre sonra.
benimki atiker 35 lik tank ile ortalama hız 90 100 ile 350 km de sonra kırmızı sinyal veriyor kırmızda pek kullanamadım uzun yolda Åehir içide 280 300 ile degÅiyor yakıt tüketimi bencede normal 180 190 hızla 205 km gitmesi aracın
yorumlarınızı okudum sanki biraz daha fazla gitmem gerekiyormuÅ gibi geldi bana da. bu arada 200 ü geçemedim gazla gittiÄim için mi dersiniz arabada iki kiÅiydik.
gazla 200 iyi bile basmıÅsınız. LPG ne marka
valla sabit süratten çok yol bilgisayarını kontrol ederek kullanmak daha mantıklı gibi geliyor bana.surekli 90-100 giderek ilerdeki rampada aracı boÄacaÄıma devirli bir Åekilde 120 ile giderim rampayı o devirle gaza az basarak çıkarım sonra yine aynı Åekil devam ederim, uzun yolda anlık tuketimle çok oynarım ben, 8buçuÄu gördümmü hemen bir figür yapmam lazım, düÅürmem lazım :) bir de gaza surekli bas çek yapmak uzun yolda biraz artırıyor sanırım, bu konuda fikri olan var mı?
arkadaslar aracımı aldıgımda tüp taktırmıstım markası brc.onceleri tüp taktırdıgım halde yakıtın fazla oldugunu düÅünüyordum. ama hızım da hiçbir zaman 90 100 arası deÄildi. ama aracı 90 100 hızında ve devir aralıgınıda 3000 gecmemek kosulu ile sabit tuttugumda yakıtın inanılmaz derece düÅtüÄüne sahit oldum.konuyu acan arkadasımızda biraz daha hız yerine sabit hızlarla gitmeyi denerse sanırım yakıtı düÅecektir.en son uzun yolda denizli fethiye ve oradan mugla istikametini kullandım 110 tl lik gazla 650 km falan gitti depom bu arada stepne nin oldugu yerde yani simit tank tahmini 35 37 arası bi gaz haznesi var. 170 krurÅ civarında biÅey yaktı. fena deÄil diye düÅünüyorum.ayrıca aracımı aldıgımdan bu yana hiçbir zaman katkılı otogaz kullanmadım katkılı otogazın enjektörleri daha cabuk tıkadıgını ogrendim. cok fazla markaya dikkat etmem fiyat olarak hangi gAZ ucuzsa onu tercih ederim su an sheel ve opettte mugla ilindeki otogaz 2.06 ama denizliden gelirken 1.88 krÅ gaz aldık ve farkettiÄini cok fazla düÅünmüyorum. hepinize saygılar...
tüpün markası brc hafif bir meyilde 200 ü de geçti araba. bu arada yakıt tüketiminin o hızla fazla olacaÄını biliyordum ancak bu kadar olacaÄını tahmin etmiyordum sadece.
ArkadaÅlar 100 km nin üzerindeki hızlarda her 1 km için tüketim %1 artar, aracın 200 km hız yaparken, o hıza çıkmak için rüzgar direnci, sürtünme, kendi aÄırlıÄı, yolcu, yük vb güçlere karÅı ne kadar uÄraÅtıÄı ortada, böyle bir durumda az tüketmesi diye birÅey sözkonusu olamaz.. Katkılı otogazın enjektörleri daha çabuk tıkaması ile ilgili olarak, bu neye göre söyleniyo, doÄruysa ciddi bir iddia, bilimsel açıklaması nedir?Bizim hep duyduÄumuz propan oranı hava sıcaklıÄına göre ayarlanmıÅ, katkıları ile de piston ve silindirleri, kurumlanmayı temizleme özelliÄi olan katkılı otogazların daha verimli, saÄlıklı ve kaliteli olduÄu. Lütfen, katkılı otogaz enjektörleri nasıl tıkıyo açıklar mısınız?
katkılı otogazı beÄeniyorum ben Åuan birkaç markayı denedim ona göre karar verecem. gerekirse 350 tl verip enjejtörleri yenilerim ama performans olarak AYGAZ'dan ÅaÅmam.
arkadaÅlar ben 3,5 sene hiç lpg bakımına ve ayarına gitmeden aracıma bindim.benim enjektörler 3,5 yılda arıza vermiÅse bu çok normaldir. gazımı sürekli olarak AYGAZ'dan almam benim LPG'nin bakıma bile gitmeden uzun süre kullanılmasını saÄlamıÅtır bana kalırsa.
ayrıca sürekli gaz deÄiÅtirmeyi doÄru bulmuyorum.bu bana kalırsa araca ve enjektörlere daha çok zarar verir.
Alıntı yapılan: thebad - 30 Mart 2010, 17:00:48
katkılı otogazı beÄeniyorum ben Åuan birkaç markayı denedim ona göre karar verecem. gerekirse 350 tl verip enjejtörleri yenilerim ama performans olarak AYGAZ'dan ÅaÅmam.
arkadaÅlar ben 3,5 sene hiç lpg bakımına ve ayarına gitmeden aracıma bindim.benim enjektörler 3,5 yılda arıza vermiÅse bu çok normaldir. gazımı sürekli olarak AYGAZ'dan almam benim LPG'nin bakıma bile gitmeden uzun süre kullanılmasını saÄlamıÅtır bana kalırsa.
ayrıca sürekli gaz deÄiÅtirmeyi doÄru bulmuyorum.bu bana kalırsa araca ve enjektörlere daha çok zarar verir.
regülatör üstünde yaÄlanmaya sebep oluyormuÅ, pek de mantıklı olmadıÄı söyleniyor hocam, araÅtırdım brz almıyorum ben katkılı
Ahmet Ãelik
Katkılı LPG araca zarar mı veriyor?
02 Aralık 2009 ÃarÅamba, 12:38
Ãlkemizde Åu sıralarda yaklaÅık 2 milyon araçta LPG dönüÅümü mevcut. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. İŠböyle olunca LPG otogaz sektöründe de rekabet büyüyor. Artık her akaryakıt firmasının bir de LPG pompası bulunuyor. Akaryakıt rekabetinde katkılı benzin veya dizel tüketiciyi olumlu yönde etkileyince katkılı LPG de gündeme geldi. Ancak bu rekabete sadece Aygaz katkılı LPG otogaz ürünüyle girdi. DiÄer firmaların benzer ürünlerine rastlanılmadı. Ancak bu ürün çıktıÄı günden itibaren özellikle forum sitelerinde tartıÅılır oldu. Bu ürünü kullanan ve aracında ciddi hasarlar olduÄu iddia eden önemli bir grup ürünü yerden yere vuruyor. Åikayetleri dile getiriyor. Daha sonra bu üründen alınan bir numune ile alınan Petrol Ãrünleri Analizleri Deney Raporunda ise âNumunenin BuharlaÅma kalıntısı deÄeri TS EN 589 kriterine uygun deÄildir. Numunede yüzde 0,13 oranında bilinmeyen madde tesbit edilmiÅtirâ raporunun alınması da bu Åikeyetleri haklı çıkartmıŠdurumda. Katkılı LPG konusundaki genel Åikayetlere gelince: âNormalde filitre yüzeyinde biriken yaÄların reçineleÅerek filitreyi gaz geçirmez haline getiriyor. Araçlarda 4000 deviri geçmeme silkeleme ve güç kaybı gibi sonuçlar doÄuruyor. Daha da ileride ne zararlar vereceÄini kimse bilmiyor. Katkılı LPG bu kadar yararlı da niye Avrupaâda hiçbir firma kullanmıyor.â Bu Åikayetler uzayıp gidiyor. Gerek rapor sonuçları, gerek katkılı otogaz kullanan araçlardaki parçaların fotoÄrafları durumun pek de iç acıcı olmadıÄını gösteriyor. İÅin bir baÅka boyutu da katkılı LPG otogaz kullanan araçlarda meydana gelen arızaların garanti kapsamı dıÅına alınması. Bu çok büyük bir sorun. Aracına LPG taktıran ve her hangi bir sorunda firmasına giden tükecisi eÄer katkılı LPG kullandıysa garantisi de yanabiliyor. İÅte bu nedenlerle LPGâli araç kullanan tüketicilerin katkılı LPG konusunda çok hassas olması gerekiyor. Konuyu daha yakından takip etmek isteyen okuyucular için bu tartıÅmaların yapıldıÄı forum linkini paylaÅmak istiyorum: http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php?threadid=4903
"ALINTIDIR"
dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama AYGAZ gibi bir marka elbette ürünü ile ilgili Åikayetleri ve memnuniyetleri dinlemektedir.bu kadar sorunlu bir ürün olsa neden hala üretimine devam ediyor?
birde LPG markaları aracın tüpünde sorun olsa hemen ya arabaya ya da kullandıÄımız otogaza bahane bulurlar.ben LPG markalarına iÅin açıkçası çok güvenmiyorum.Tüp takılıncaya kadar heÅey çok güzel iÅ servise gelince bahane çok.....
boralp arkadaÅımın alıntı yaptıÄı yerden baÅka bir görüÅ.
Sayın 2A Mühendislik yetkilileri;
Bu konu aslında çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu.
Hem BRC gibi bir markanın Türkiye distribütörü, hem de kendi geliÅtirdiÄiniz sistemler üzerinde Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan uzman bir firma olarak bu konu hakkındaki fikir ve yorumlarınızı bizlerle paylaÅmanızı bir kullanıcı olarak önemle rica ederim.
Kanuni açıdan Åu markayı alın, bunu almayın Åeklinde bir yorum yapamayacaÄınızı biliyorum fakat; katkılı otogazın LPG sistemli araçlar üzerinde oluÅturacaÄı olumlu ve olumsuz etkileri, uzun vadede siteme bir zarar verip vermeyeceÄini, vaat edilen yakıt sarfiyatındaki düÅüÅün gerçekçi olup olmadıÄını kullanıcılarla paylaÅmalısınız.
Sonuçta, Aygaz Lpg iÅinde sektörünün öncü firması ve onlar da yeni bir ürünü piyasaya sürmeden önce yıllarca Ar-Ge faaliyetlerinde bulunuyorlar. Binlerce araç Aygaz'dan Lpg alıyor ve sanırım tamamına yakını performans ve tüketim açısından gayet memnun. Ayrıca, Aygaz Euro Lpg plus'un piyasaya sürülmesini müteakip diÄer otogaz markaları da birer birer katkılı otogaza geçmeye baÅladılar. Sanırım Åu an sadece Milangaz "katkıya ihtiyacı olmayan otogaz" sloganıyla buna direniyor. Ama sanırım bu rekabet Åartları altında tüm markalar zamanla katkılı otogaza geçmiÅ olacaktır.
http://www.2a-lpg.com/forum/aygaz-plus-t4773.html linkinde “aygaz plus ?” konu baÅlıÄını açan ve ürün hakkındaki Åüphelerini, olumsuz fikirlerini belirten, BRC 2A Bostancı bayisi sahibi Makine Mühendisi Gürkan Topuzlar televizyon ve gazatelerde yer alan açıklamalarında, "Hangi istasyondan yakıt almalıyız?" sorusuna aÅaÄıdaki kriterleri göstererek cevap vermiÅtir:
1- Otogaz aldıÄınız daÄıtım Åirketi ülkenin her ilinde daÄıtım yapıyor mu?
2- Bu daÄıtım Åirketi ev tüpleri ile de sizlere hizmet veriyor mu?
3- En az 20 yıldır, ana iÅi LPG olarak sizlere hizmet veriyor mu?
4- Araçları, elemanları hizmet binaları bakımlı ve temiz mi?
5- Dispanserleri yeni, bakımlı ve emniyetli, titiz dolum yapılıyor mu?
6- Gaz ikmal firmasını LPG ile ilgili müÅteri Åikayet servisleri var mı?
7- İkmal sonu yazarkasa fiÅi veriyor mu?
8- Hep aynı elemanlar mı?
Bu soruların tamamının yanıtı “evet” ise çekinmeden ikmal yapabilirsiniz.
Bu sorular dikkate alındıÄında Aygaz firması tüm sorular için Evet cevabı almaktadır. Hatta sorular sanki Aygaz'ı iÅaret etmektedir. Sonuç olarak tüm bu sorulara evet cevabı verilen bir firmanın, araÅtırıp geliÅtirerek tüketicilere ulaÅtırdıÄı yeni bir ürünü de gönül rahatlıÄıyla kullanmak biz kullanıcılar için gayet doÄaldır.
Bu konunun öncelikle sizlerin yorumları baÅta olmak üzere, tüm yetkili servisleriniz ve kullanıcılar tarafından tartıÅmaya açılması gerektiÄini düÅünüyorum.
Saygılarımla..
boralp arkadaÅımın dediÄi yerleri okuyunca kafam karıÅtı doÄrusu.
arkadaÅalar benaygazdan baÅka ipragaz ve total de kullandım ama aynı sürüŠzevkini vermiyorlar.siz ne kullanuyorsunuz ve tavsiyeleriniz.
Alıntı yapılan: thebad - 30 Mart 2010, 17:00:48
Aynen katılıyorum :tamamdir
valla bilemedim gitti zaten nerden alacaÄımı ÅaÅırdım.Usta milleti katkılıdan uzak durun diyor, duruyorum.Karınca kararınca kendi çapımda boykot ettiÄim için shell ve totalden su bile almıyorum,mümkün mertebe yerli olsun istiyorum, po dan alıyorum o da milangaz çoÄu Åubesinde.En kötü yakıt milangaz diye duymuÅtum bir ara ama ben nezmn milangaz dıÅında lpg alsam direk "abgas wertstatt" :) Åans iÅi, kısmet iÅi, sallamıyorum artık fazla, 1.80 altı gördüÄüm yere giriyorum
Kesinlikle haklısın, aygaz dıÅında aldıÄım her otogazda , ya performans düÅtü, ya ses arttı ya da silkeleme yaptı, defalarca test ettim ve mümkün olduÄunca aygazdan baÅka birÅey kullanmıyorum(euro lpg) yaklaÅık 4 yıldır. Bu iÅin bir de Åu boyutu var, birkaç hafta önce bir otomobil dergisinde vw markasının fabrika çıkıÅı otogazlı araç üreteceÄini okumuÅtum, yine aynı yayından takip ettiÄim bir bilgi,vw markasının 2018 yılında dünya lideri olmayı planladıÄı, hepimizin kullandıÄı araçalarımızın üretim kalitesi ortadayken, yakın gelecekte lider olmayı dÅünen bir marka neden otogazda bu kadar Åüphe varsa risk alıp otogazlı araç üretmeyi düÅünsün? Tabi diÄer taraftan sorun yaÅayan arkadaÅların sorunun adını iyi koymaları gerek:malesef bizde sattıktan sonra kimse malını sahiplenmiyo, alıcı yediÄi kazıkla kalıyo, kullanıcı hatası deyip çıkıyo satıcı da, örneÄin ben brc markasının bulunduÄum ildeki bayisinden hiç memnun deÄilim ben, çünkü kendi kataloglarında yazan yakıt tanı Åu kmde,elektirk tesisatı Åu kmde bakılıp deÄiÅtirilmeli gibi önerileri kendilerine hatırlattıÄımda 'GEREK YOK'deyip geçiÅtirebiliyolar, bence bu sorumsuzluk, bu araçlar bırakın yakıtı falan herÅeyden önce can taÅıyo, her parçanın önce güvenlik açısından denetlenmesi ve bakımlarının yapılması gerekli..
Alıntı yapılan: boralp - 30 Mart 2010, 17:55:21
valla bilemedim gitti zaten nerden alacaÄımı ÅaÅırdım.Usta milleti katkılıdan uzak durun diyor, duruyorum.Karınca kararınca kendi çapımda boykot ettiÄim için shell ve totalden su bile almıyorum,mümkün mertebe yerli olsun istiyorum, po dan alıyorum o da milangaz çoÄu Åubesinde.En kötü yakıt milangaz diye duymuÅtum bir ara ama ben nezmn milangaz dıÅında lpg alsam direk "abgas wertstatt" :) Åans iÅi, kısmet iÅi, sallamıyorum artık fazla, 1.80 altı gördüÄüm yere giriyorum
Bende yabancı markalardan almıyorum :) Tabi önce güvenlik ama sözkonusu golf4, baÅka bir arabam alsa uÄrayacaÄı zarar canımısıkar ama golf4 olunca üzülürüm hem de çok..
Yav bu arada o siteyi bende okudum neymiÅte bizim haberimiz yokmuÅ, ben 65 bin km dir kullanıyorum bu mereti >:(
Belkide benim arabanın filtre deÄiÅimi sonrası 7-8 bin kmde silkelemeye baÅlama sebebi de oydu >:( >:( >:( >:( >:(
nimble sen bu konunun adını deÄiÅtir bence, tartıÅma otogaz kalitesine kaydı :)
ebn 5 sayfa boyunca okudum o siteyi. anladıÄım katkılı gaz zararlı. bu arada benim usta da katgısız gaz al demiÅti. ilk 2 depo opetten almıÅtım, son 2 depoyu po dan aldım(katjısız)
O konu netleÅene kadar ben de artık katkısız alacaÄım.
Peki ben diÄer arkadaÅlara soruyorum, katkısız otogaz alanlar bu sorunların hiçbirini yaÅamıyor musunuz?
evet ya konu nasıl deÄiÅiyodu ;D Åimdi ne yapacaz arkadaÅlar katkısız lpg mi alalım aygaza devam mı edelim?
konu nerden nereye gelmiÅ ???
Ben artık katkısız alacam, ama herkes özellikle de katkısız kullananlar buraya deneyimlerini yazarsa daha rahat karar veririz.
Alıntı yapılan: maminci - 30 Mart 2010, 20:33:58
Ben artık katkısız alacam, ama herkes özellikle de katkısız kullananlar buraya deneyimlerini yazarsa daha rahat karar veririz.
valla daha öncede dedim po dan alıyorum ya da bazı po lar milangaz kullanıyor ondan alıyorum.30bin km boyunca filtre deÄiÅtirmedim taa ki geçen gün bakıma girdikten sonra filtreyi söktük çok az bi pislenme vardı, zaten filtre almıÅtım diye taktım yoksa gerek bile yoktu, katkısız otogazın bu baÄlamda bi zararı yok, yani filtreye...lpgnin diÄer etkileyebileceÄi parçalar (regülator vs.) konusunda bi fikrim yok, performansı da bana yetiyor, F1 pilotu deÄilim, bence gayet iyi
konu katkılı otogaz katkısız otogaza kayınca ben de anket düzenleyim dedim :) bakalım golf 4cüler ne tercih ediyorlar
ArkadaÅlar rakamı abartmyorum. iki defa yaptım,Ankara yolunu Hatta 430 km gitti de abartı olsun diye söylemiyorum. ;D. Bu yolu gelenller bilirler Ankara'dan aldıÄım gazla Erbaa'ya kadar gittim. Hala bitmemiÅti Tekrar takviye yaptım.
55 TL gazla 300 km gitti. ilk defa tüp deneyimim. Åehir içi ve dıÅı karıÅık.Åehir dıÅında da 120 ortalama süratle en az. anlamadıÄım yol bilgisayarında 300 km için 2. hafızada ortalama 34km/h hız ve 9.5 yakıt tüketimi yazıyordu.
Alıntı yapılan: golge - 01 Nisan 2010, 18:57:52
55 TL gazla 300 km gitti. ilk defa tüp deneyimim. Åehir içi ve dıÅı karıÅık.Åehir dıÅında da 120 ortalama süratle en az. anlamadıÄım yol bilgisayarında 300 km için 2. hafızada ortalama 34km/h hız ve 9.5 yakıt tüketimi yazıyordu.
Biliyosun 2. numaralı yol bilgisayarı kullanıcı sıfırlayıncaya kadar geçmiÅte ne yapılmıÅsa onu gösterir, 34km/h ve 9,5 lt gösteriyorsa bu aÄırlıklı olarak Åehir içinde kullanıldıÄını gösteriyo. En saÄlıklı ölçüm için yakıtı doldurup, 2. hafızayı sıfırlayıp, yakıt bittiÄi andaki verileri deÄerlendirmek, ben her yakıt aldıÄımda 2. hafızayı sıfırlıyorum, bir de otogaz yakıt göstergeleri basit bir mekanik mantıkla çalıÅıyo hatta bazıları çalıÅmıyo yanlıŠgösteriyo(en azından benim Åamandıranın ayarı bozuk ;D), ben gittiÄim km den ne kadar daha gidebileceÄimi tahmin edebiliyorum.
ben de öyle yaparım hep. 100 liralık benzinde aynı kullanımla 280km giderdi. 55 lirayla 300 gitti. iyi deÄil mi?
Ãok iyi, benzinin yarısı hemen hemen..
1.83 ten katkılı aygaz aldım 30 liralık ve çoÄunluÄu Åehiriçinde olmak üzere 160 km gittim. sanırım bu rakamın da daha altı olmaz.
Alıntı yapılan: nimble - 02 Nisan 2010, 15:59:52
1.83 ten katkılı aygaz aldım 30 liralık ve çoÄunluÄu Åehiriçinde olmak üzere 160 km gittim. sanırım bu rakamın da daha altı olmaz.
litresi 1.83 nerde ya. burda 2,06. ayrıca normal yakıtınız tam benimki gibi
ankarada 1.83 aygaz en azında dikmende öyle. baÅka yerleri bilmiyorum ama dikmende 1.83. gerçi opet ankara içinde gazda sabit fiyat uygular sanırım. semt farketmez o yüzden.
ben microsoft excel de ufak bi program yaptım. yakıtı aldıkça yazıyorum ve kendisi otomatik olarak kmye kaç kuruÅ yaktıÄını hesaplıyor.
Åu anki deÄer 23krÅ/km görünüyor. 700 liralık lpg almıÅım 3000 km olmuÅ henüz. en son aldıÄım yakıt da daha 100 km felan götürür. (buarada aldıÄım benzin hesaplamaya dahil deÄil) 100 liralık felan da benzin aldım. bu arada bu deÄerler Å. içi Å. arası karıÅık deÄerler. Åehirler arası da yaklaÅık 180-200 arası yakıyor.
Katkılı otogaz meselesini bugün brc servisindeki ustayla görüÅtüm, kesinlikle katkılı ALMA dedi, bu depo bitsin enjektörleri söküp bakıcam çünkü ben tam bir yıldır hiç baÅka otogaz almadım..
ArkadaÅlar bazılarınızın bildiÄi gibi bende brc sıralı otogaz var, yaklaÅık 65 bin km dir otogaz kullanıyorum, son bir yıldır da aralıksız, katkılı ve koruyucu olduÄu kataloÄunda belirtildiÄinden katkılı otogaz alıyorum, baÅka hiçbir otogaz almadım yaklaÅık 15 bin km den beri..Bugün brc servisine gittim, filtre ve enjektörlere baktırmak istediÄimi belirttim, beni tanıdıkları için daha filtre deÄiÅeli 4 bin km oldu gerek yok dediler, ben durumu anlattım, ısrar ettim ve filtre sökülmesinin yeterli olacaÄını, enjektörlere gerek olmadıÄını söylediler, neyse otogaz filtresini söktüler ve gözlerine inanamadılar, aracın filtresi sanki 30-40 bin km dir deÄiÅmiyormuÅ gibi yaÄlı ve kirliydi, bu görüntü üzerine bundan sonraki 5000 km boyunca katkısız otogaz almaya karar verdim, ayrıca planım Åu: sürekli katkısız otogaz alıp 5000 km de onun da filtresini söküp bakıcam, iÅte o zaman katkılı ve katkısız farkıni gerçekten gözlerimle görücem..
Alıntı yapılan: maminci - 06 Nisan 2010, 16:29:33
ArkadaÅlar bazılarınızın bildiÄi gibi bende brc sıralı otogaz var, yaklaÅık 65 bin km dir otogaz kullanıyorum, son bir yıldır da aralıksız, katkılı ve koruyucu olduÄu kataloÄunda belirtildiÄinden katkılı otogaz alıyorum, baÅka hiçbir otogaz almadım yaklaÅık 15 bin km den beri..Bugün brc servisine gittim, filtre ve enjektörlere baktırmak istediÄimi belirttim, beni tanıdıkları için daha filtre deÄiÅeli 4 bin km oldu gerek yok dediler, ben durumu anlattım, ısrar ettim ve filtre sökülmesinin yeterli olacaÄını, enjektörlere gerek olmadıÄını söylediler, neyse otogaz filtresini söktüler ve gözlerine inanamadılar, aracın filtresi sanki 30-40 bin km dir deÄiÅmiyormuÅ gibi yaÄlı ve kirliydi, bu görüntü üzerine bundan sonraki 5000 km boyunca katkısız otogaz almaya karar verdim, ayrıca planım Åu: sürekli katkısız otogaz alıp 5000 km de onun da filtresini söküp bakıcam, iÅte o zaman katkılı ve katkısız farkıni gerçekten gözlerimle görücem..
titizliÄin faydaları :D peki enjektörler ne alemdeydi ?
:) :) Usta enjektörleri sökmeye gerek yok, zaten olan pisliÄi bu süzüyo dedi, onları sökmedi anlayacaÄın..
Bu arada ben eski filtreyi aldım, sabırla saklayıp sonraki 5000 kmdeki filtreyle karÅılaÅtıracam.
Alıntı yapılan: maminci - 06 Nisan 2010, 16:35:09
Bu arada ben eski filtreyi aldım, sabırla saklayıp sonraki 5000 kmdeki filtreyle karÅılaÅtıracam.
koleksiyon :D
Ya da azim :D
Alıntı yapılan: maminci - 06 Nisan 2010, 16:45:03
Ya da azim :D
arabayı satarsan alacak adamın önüne koyarsın filitreleri :D >:D :D
Zaten müÅterisi var ama ben kıyamıyorum satmaya :D
Fiyat önemli deÄil sen bunu bana ver diyen bir deli sürekli istiyo aracı, bir baÅkası 99 dizel golfuyla takas istiyo bir yıldır, vs vs Nasıl satayım gıcır gıcır tornado kırmızı :)
Alıntı yapılan: maminci - 06 Nisan 2010, 18:08:07
Fiyat önemli deÄil sen bunu bana ver diyen bir deli sürekli istiyo aracı, bir baÅkası 99 dizel golfuyla takas istiyo bir yıldır, vs vs Nasıl satayım gıcır gıcır tornado kırmızı :)
bi deli de benim aracı soruyomuÅ bizim bakkala aldıÄımdan beri. bakkal yeni aldı satmaz demiÅ ama kaça aldıysa 1000 fazlasını verecem diyomuÅ. o derece deli bizimkisi..
DELİ ÃOK EN BAÅTADA GOLF SÃZKONUSU OLUNCA BEN ;D
Slm. Bendeki 2001 golf e 94.000 km de tartarini tüp takılmıÅ.114.000 km de satın aldım.AldıÄım kiÅi gaz filtresi falan deÄiÅmedi sordum. Depoyu katkılı otogaz ile fulleyip uzun yola çıktım ortalama 100 km hız ile 280 km yol gittiÄimde (zigana ve kop daÄını 4. 5. vites de 80 km hızı düÅmeden çıktı) yakıt bitmediÄi halde tekrar depoyu 48 TL ye fulledim. Milangaz aldım araç sanki benzinde gibi gidiyor performansı bence katkılı yani eurolpg ye göre çok iyi.Ve Åimdi 410 km de gittiÄim toplam km 4 ıÅıktan 3 ü yanıyor tüp göstergesinin.DönüÅte toplam km ve TL yi yazarım. Ama tartarini çok kalite.
katkılı otogaz %3 - 4 oranında daha az gidiyor. haberiniz ola.
ArkadaÅlar toplam 850 km yol yaptım 100-120 km ortalama hız ile gittim. Rampaları 4. vites ortalama 70-80 km ile tırmandım.HesapladıÄımda toplam 140 TL lpg koymuÅum (lpg 2.100 TL). Sanırım km de 165 KrÅ
selam arkadaslar...yaklasık 7 ay once golfüme tartarını marka lpg taktırdım ilk bır hafta ayar problemı yasadım ama sonrasında arabam lpg demı yoksa benzındemı gıdıyor anlayamaz oldum..superdı yanı..ama son bır aydır aracda hafif tıtreme ve 2.vıtes dusuk devırde gaz yememe sorunu basladı.22000 km yol yapmıstım bu sure zarfında.ne filtre deÄiÅtirdım nede bakım yaptım ve sureklı bılınen markadan katkılı gaz kullandım.(kımseyı ya da fırmayı tohmet altında bırakmamak ıcın marka ısmı yazmıyorum) bugun servıse gıttım filtrelerı soktuler ve gorduÄum manzara benı dehÅete düÅürdü....sanki filtreyi yaÄın içine batırıp çıkarmıÅlar gibi...inanamadım..ustamda sitem etti..hem 10000 km de gitmediÄim için hem de katkılı kullandıÄım için...Åimdi katkısız kullanmaya baÅladım po gaz aldım ve 10000 km sonra söktürecem filtreyi tekrar bakıcam...gördüklerimi sizinlede paylaÅacam arkadaÅlar..kazasız belasız güvenli sürüÅler dilerim hepinize...
Alıntı yapılan: LF313 - 14 Nisan 2010, 12:52:07
selam arkadaslar...yaklasık 7 ay once golfüme tartarını marka lpg taktırdım ilk bır hafta ayar problemı yasadım ama sonrasında arabam lpg demı yoksa benzındemı gıdıyor anlayamaz oldum..superdı yanı..ama son bır aydır aracda hafif tıtreme ve 2.vıtes dusuk devırde gaz yememe sorunu basladı.22000 km yol yapmıstım bu sure zarfında.ne filtre deÄiÅtirdım nede bakım yaptım ve sureklı bılınen markadan katkılı gaz kullandım.(kımseyı ya da fırmayı tohmet altında bırakmamak ıcın marka ısmı yazmıyorum) bugun servıse gıttım filtrelerı soktuler ve gorduÄum manzara benı dehÅete düÅürdü....sanki filtreyi yaÄın içine batırıp çıkarmıÅlar gibi...inanamadım..ustamda sitem etti..hem 10000 km de gitmediÄim için hem de katkılı kullandıÄım için...Åimdi katkısız kullanmaya baÅladım po gaz aldım ve 10000 km sonra söktürecem filtreyi tekrar bakıcam...gördüklerimi sizinlede paylaÅacam arkadaÅlar..kazasız belasız güvenli sürüÅler dilerim hepinize...
bekliyoruz paylaÅımını. ben de lpg de yeniyim ve bu iÅ iyice aydınlanıncaya kadar da katkılı otogazdan uzak durmaya karar verdim. ayrıca ben bi fark hissetmiyorum desem inanırmısınız bilmem. ve benzinle gaz arasında da bariz bir fark yok. aynı sürati yapıyor ama ilk sollamalarda fırlarken benzin seriliÄinden çok az düÅük o da deÄmez lafını etmeye. benim lpg mi takan ustanın iÅçiliÄine hayran kaldım. ki taktıran herkes hayran.
Alıntı yapılan: LF313 - 14 Nisan 2010, 12:52:07
GeçmiÅ olsun, benimkine benzer sorun yaÅamıÅsın ama senin bakıma gitmemek gibi bir hatan olmuÅ :), ben 4000 km de filtreyi sötüÄümde görmüÅtüm aynı manzarayı, katkısız alıyorum artık, bakacam yine 4000 km olunca..
Bu arada filtre deÄiÅimi sonrası 1000 km ye yakın kullandım -Åi+Åd karıÅık- yani iki depo lpg bitirdim, ort yakıt 10,8 'lerden 9,8'e falan düÅtü, benzinden tüpe geçiÅteki silkeleme kayboldu :)
benzinden tüpe geçerken bende de silkeleme oluyor.Bunun sebebi filterinden mi kaynaklanıyor?
Alıntı yapılan: ozkan_misirli - 19 Nisan 2010, 10:34:27
benzinden tüpe geçerken bende de silkeleme oluyor.Bunun sebebi filterinden mi kaynaklanıyor?
Büyük olasılıkla otogaz filtresi kirlenmiÅtir, deÄiÅtirince geçer..
en son yakıt durumunu bildiriyorum arkadaÅlar....
25,310 lt *1,891=47,86 320 km yani km ye tl olarak 0,149 kr yakıyor lt hesabı olarak ta 100 km de 7,9 lt..bence harika..bu kullandıÄım 3. depo katkısız olarak..
Alıntı yapılan: LF313 - 20 Nisan 2010, 15:02:42
en son yakıt durumunu bildiriyorum arkadaÅlar....
25,310 lt *1,891=47,86 320 km yani km ye tl olarak 0,149 kr yakıyor lt hesabı olarak ta 100 km de 7,9 lt..bence harika..bu kullandıÄım 3. depo katkısız olarak..
Sehir ici mi bu?
Åi-Åd karıÅık+80 km si daÄ yolu olmak üzere 230 km de 15 lt. yani 31 tl. bence gerçekten çok iyi. bunun 50 km kadarında da klima da açıktı
Otogaz ucuz arkadaÅlar, bugün litresini 1860 kuruÅtan aldım, benzinse 3800 olmuÅ, bu fiyata araba ne yapsın >:( >:( >:(
Alıntı yapılan: yellow_driver - 21 Nisan 2010, 18:53:34
Åi-Åd karıÅık+80 km si daÄ yolu olmak üzere 230 km de 15 lt. yani 31 tl. bence gerçekten çok iyi. bunun 50 km kadarında da klima da açıktı
cok iyi
arkadaÅlar ben klima hiç kapanmadan 30 tl gazla 184 km yaptım atiker ile normalmi sizce? bu arada ayagım gaza deydi deymedi gittim hep 90 100 110 arası dur kalk ta yaptık biraz?
2001 comfort otomatiÄim var,o da sıralı diye düÅünerek atiker taktırmıÅtım,Åehir içi 320,uzun yolda 225 yakıyodu,3 defa ölçtüm,onu söktürüp daha önce denemiÅ olduÄum landi renzo taktırdım,yalnız diÄer markalarla rekabet için çıkarılan blue modelini deÄil,depoyu fulledim,Åu an 250 de,inÅallah 400 ü görecek,amacım atikeri kötülemek deÄil,bence performans açısından bu tür arabalar için zayıf kalıyo.
bu arada arkadaÅları yanıltmıyim,depoyu fulledim derken.depom 40 lık,38 lt. alıyo,400 ü görecek gibi
Alıntı yapılan: mÅamil - 23 Nisan 2010, 23:37:40
bu arada arkadaÅları yanıltmıyim,depoyu fulledim derken.depom 40 lık,38 lt. alıyo,400 ü görecek gibi
40'lık depoya 38 lt almamalısın, en fazla 32 alabilirsin, %20 güvenlik payı bırakman Åart, aksi halde özellikle de sıcak havada gaz genleÅir ve tehlikesi çok..
Alıntı yapılan: oktay02 - 23 Nisan 2010, 22:49:04
arkadaÅlar ben klima hiç kapanmadan 30 tl gazla 184 km yaptım atiker ile normalmi sizce? bu arada ayagım gaza deydi deymedi gittim hep 90 100 110 arası dur kalk ta yaptık biraz?
Az gitmiÅ, en az 250-300 arası götürmeliydi, 1 lt ile 6 km eder, 15lt/100 km yakıt anlamına gelir, klima yüksek hızda yakıtı %3-4 gibi bir oranda -yani çok az - etklier, 150-160 km/h hız da yapmamıÅsın, yani nereden bakarsan bak çok az gitmiÅ.
Alıntı yapılan: maminci - 24 Nisan 2010, 15:02:20
Az gitmiÅ, en az 250 götürmeliydi, nereden bakarsan bak az gitmiÅ.
tl ise normal, litreyse fazla
maminci yalnız 30 tl ile diyor buda km de 163 krÅ gayet normal gibime geliyor.tabiki gazın Åehirlere görede lt fiyatı deÄiÅiyor.benim aracımda 90-100 km hız ile 160-165 krÅ arası yakıyor.bizim burda gazın lt fiyatı 1.97 krÅ.
Alıntı yapılan: thebad - 24 Nisan 2010, 15:43:55
maminci yalnız 30 tl ile diyor buda km de 163 krÅ gayet normal gibime geliyor.tabiki gazın Åehirlere görede lt fiyatı deÄiÅiyor.benim aracımda 90-100 km hız ile 160-165 krÅ arası yakıyor.bizim burda gazın lt fiyatı 1.97 krÅ.
Ben her ay aldıÄım yakıt ve gittiÄim yolu düzenli olarak kaydediyorum, havanın sıcaklıÄına ve soÄukluÄuna göre hafif deÄiÅmekle birlikte kayıtlar Åehir içi ve Åehir dıÅı için kendi içinde tutarlı gidiyo, eÄer ortalama deÄerden fazla bir sonuç olursa ya sürüŠtarzı, ya yakıt türü ya da aracın bakımında sorun var anlamına geleceÄinden, bunlardan ilk ikisi de hep aynı olduÄundan aracı bakıma götürüyorum. Lafı çok uzatmadan son 3 depo bilgilerimi vereyim:Alınan yakıt36 lt (benim depo 45'lik), gidilen yol 405 km (145 Åd + gerisi Åi): alınan yakıt 35 lt, gidilen yol 415 km (180 Åd + gerisi Åi), alınan yakıt:36 lt, gidilen yol 418 km (1050 Åd+ gerisi Åi)..Tabiki bunun içinde benzinde var, ama havalar ısındıÄı için 300-400 metre gitmeden benzinden otogaza geçiyo araba, yani benzin kısmı çok az bir yer tutuyo. Ort: 1 lt ile 11,5 km gidiyo, para hesabi yerine göre deÄiÅir, otogazı 1850 kuruÅa veren de var, 2010 kuruÅa verende, ama lt hesabı her zaman geçerlidir. ArkadaÅın aracı 30 lt ile 184 gitmiÅ, ort:1 lt ile 6 km eder, ben 65 000 kmdir sıralı otogaz kullanan birisi olarak bu birikim, deneyim, kayıtlarım ve hesaplara dayanarak fazla olduÄunu söylüyorum, dediÄim gibi o araçta ya sürüÅ, (yanlıŠanlamayın lütfen sadece olasılıkları belirtiyorum :)) ya yakıt ya aracın bakımı ya da hepsinde bir sorun var..
Ynt: uzun yol yakıt tüketimi
Yanıtla #86 : Nisan 23, 2010, 09:49:04 ÃS
--------------------------------------------------------------------------------
bu arkadaÅ sadece tl demiÅ dostum.
Pardon ben tlyi lt görmüÅüm ;D o zaman normal tabi, neyse bu arada istatiklerimi de vermiÅ oldum :)
senin arabanın yakıtıda gayet iyi bu arada.
Åehir içi bencede 160 tl cok cok iyi uzun yoda 130 kurusunda altına iner o zaman
Alıntı yapılan: thebad - 24 Nisan 2010, 17:16:09
senin arabanın yakıtıda gayet iyi bu arada.
Daha da mı iyi olmasın, toz konsa yıkamacıya, çıt ses gelse sanayiye koÅuyorum ;D
Alıntı yapılan: mogunaydin - 24 Nisan 2010, 17:17:34
Åehir içi bencede 160 tl cok cok iyi uzun yoda 130 kurusunda altına iner o zaman
:tamamdir
benim araç Åehir içi 200-230 krÅ arası yakıyor normal mi?
BAKALIM BENİM DENEYİMİMİ NASIL BULCAKSINIZ ARKADAÅLAR.2004 PACAFİC 16 V'İM VAR.TÃP KULLANMIYORUM ARABAMA ACIRIM.
GEÃEN GÃN EGEDEN AKDENİZE GİDİCEM.DEPOYU FULLEDİM ARKADAÅLAR TAM 60 LİTRE ALDI.SAATDE 90 KM İLE YOL ALDIM ARABAYI Hİà KASMADIM VE SIKIÅTIRMADAIM BAKALIM FULL DEPO İLE UZUN YOLDA KAà KM GİDECEK DEDİM.
TAM 1296 KM GİTTİ ARKADAÅLAR.
HESAP YAPARSAK
KURÅUNSUZ 97 ALDIM.60 LİTRESİ İÃİN ÃDEDİÄİM PARA : 226.20 TL'DİR.
YAPTIGIM KM'Yİ ALDIGIM BENZİNE BÃLDÃÄÃMÃZDE KM BAÅINA ÃIKAN RAKAM 174 KURUÅDUR.VE UZUN YOLDA 1 LİTRE BENZİNLE 21 KM'RE YOL YAPMIÅIM.
ARABAMI SEVİYORUM BEN YA....
ya arkadaÅlar yazıları okudum çok moralim bozuldu benim araç Å.içi dıÅı fark etmiyo 0,20 ile 0,25 arasında gidiyo tafsiye edeceÄiniz birÅey var mı :(
Alıntı yapılan: tevafuk7 - 30 Nisan 2010, 12:02:28
ya arkadaÅlar yazıları okudum çok moralim bozuldu benim araç Å.içi dıÅı fark etmiyo 0,20 ile 0,25 arasında gidiyo tafsiye edeceÄiniz birÅey var mı :(
kardeÅ 20-25 çok normal. moralini bozma. ben Å.içi-dıÅı karıÅık 23krÅ yakıyo. haftada 200km Å.dıÅı yol yapıyorum. Å.içi 25-28 arası çok normal.
Zaten aracın Å.dıÅı yakıtını ölçmek istiyorsan Å.dıÅı olarak en az 1000km yol katetmelisin. 100-200km yola Å.dıÅı denmez. o zaman senn araç da 20krÅ un altında yakar.
Alıntı yapılan: ttanriken - 29 Nisan 2010, 23:00:37
BAKALIM BENİM DENEYİMİMİ NASIL BULCAKSINIZ ARKADAÅLAR.2004 PACAFİC 16 V'İM VAR.TÃP KULLANMIYORUM ARABAMA ACIRIM.
GEÃEN GÃN EGEDEN AKDENİZE GİDİCEM.DEPOYU FULLEDİM ARKADAÅLAR TAM 60 LİTRE ALDI.SAATDE 90 KM İLE YOL ALDIM ARABAYI Hİà KASMADIM VE SIKIÅTIRMADAIM BAKALIM FULL DEPO İLE UZUN YOLDA KAà KM GİDECEK DEDİM.
HESAP YAPARSAK
YAPTIGIM KM'Yİ ALDIGIM BENZİNE BÃLDÃÄÃMÃZDE KM BAÅINA ÃIKAN RAKAM 174 KURUÅDUR.VE UZUN YOLDA 1 LİTRE BENZİNLE 21 KM'RE YOL YAPMIÅIM.
Güzel kullanmıÅsın :tamamdir
Alıntı yapılan: tevafuk7 - 30 Nisan 2010, 12:02:28
Normal.
HESAP YAPARSAK
Ttanrıken bu rakamlar inanılmaz. Acaba sen yokken arabana biri benzin doldurmuÅ olabilir mi. Bu rakamları ancak lpg ile görebiliyoruz biz. Bir yanlıÅlık olmalı!!!
Kasarsan gider! Bir lt benzinle 21 km yapmıÅ, olmayacak bir rakam deÄil, ben bu kadar uzun bir yolda deÄil ama 220 kmlik bir yolda ort:1 lt ile 20 km yapmıÅtım geçen yıl :D
Alıntı yapılan: hakkut - 30 Nisan 2010, 21:35:58
Ttanrıken bu rakamlar inanılmaz. Acaba sen yokken arabana biri benzin doldurmuÅ olabilir mi. Bu rakamları ancak lpg ile görebiliyoruz biz. Bir yanlıÅlık olmalı!!!
Ben Ankara'dan İzmite 330 km lik yolu 60 lira benzinle gittim araba full dolu bagajda dolu :) Km baÅına 183 kuruÅ felan yaktı artı yolun bazı kesimlerinde klimayı açtım :)
Demek istemem Åu ki eger isterseniz çok tasarruflu kullanabilirsiniz illede 130-140 gitmeye gerek yok
Alıntı yapılan: fosilci - 30 Nisan 2010, 22:22:33
Ben Ankara'dan İzmite 330 km lik yolu 60 lira benzinle gittim araba full dolu bagajda dolu :) Km baÅına 183 kuruÅ felan yaktı artı yolun bazı kesimlerinde klimayı açtım :)
Demek istemem Åu ki eger isterseniz çok tasarruflu kullanabilirsiniz illede 130-140 gitmeye gerek yok
aracın ya jantları orjinal deÄil, ya lastikleri yada km saati bozuktur. bu dediÄim 3 deÄer de aracın yaptıÄı km nin eksik veya fazla çıkmasına neden olur. benim araç motor ve yürüyen aksam olarak full bakımlı. 175/80/14 lastik var(trendline donanım) yani tekerlek büyüklüÄü(çapı) aynı ancak lastik orjinal pasifiÄe göre lastik baÅına 3 cm dar. kısacası daha az yakması lazım ama kaç kere denediysem uzun yolda 90-100 arası gaza dokunmakla dokunmamak arasında gittim. depo aÄzına kadar dolu 850-900 arası her seferinde. bizim tanklar 55 lt, siz hava boÅluÄunu da doldurtmuÅsunuz(genleÅme payı denen yer). benzinciler ona bilmediklerinden yedek depo diyor ;). 5 lt fazla almıÅsınız ki oda uzun yolda 80 km kadar götürse, 100 km de 16v oluÅundan 100 km fazla götürse ki 0.2 lt dir fark benim 8v e göre, oda ful depoda ancak 1-1.5 lt eder. yani tüm hesapları lehinize çevirsem gene de 200-220 km fark kalıyor. kullandıÄım yolda düz ve otoban. rize-samsun-kayseri-mersin. bor felan farklı birÅeyler kullanıyormusunuz?
Benim araca 50 bin km önce bor katkısı eklendi..1 lt ile 20 km rahat yapılıyo ama dediÄim gibi kasarak, ikide ayaÄını gazdan çekip yakıt keserek falan iÅte..
Alıntı yapılan: maminci - 30 Nisan 2010, 22:33:50
Benim araca 50 bin km önce bor katkısı eklendi..1 lt ile 20 km rahat yapılıyo ama dediÄim gibi kasarak, ikide ayaÄını gazdan çekip yakıt keserek falan iÅte..
50 bin mi :D ondan sonra yaÄ degiÅtmedin mi hiç :)
Tabi ki yaÄ deÄiÅti ama bor katkılarının en az 150 bin km boyunca kalıcı olduÄu yazıyo kataloÄunda kardeÅ..
Ben sanmıyorum 150 bin km gittigine sonuta motora ekleniyor ve yag degiÅiminde akıp gidiyor nerede kalıyor bu katkı motora yapıÅıyor desen ne kadarı yapısır :( Bor katkısını bende koydurmayı düÅünüyorum motor çalıÅması felan oldukca sessizleÅiyor diyorlar ama bilmiyorum her kulakdan bir ses çıkıyor insan kararsız kalıyor :)
Ben çok araÅtırmıÅtım, olur olmaz herÅeyi asla uygulatmam arabama, makine mühendisi arkadaÅım da öneriyo, kılcal çatlakları kapayıp kayganlıÄı artırıyomuÅ, bence faydası oldu.
Maminci, ben de bor katkısı uygulamak istiyorum. YaÄımı 4 bin km önce deÄiÅtirttim. Bir sorun olur mu? Hangi bor katkısını kullanmamı önerirsiniz? Fiyatlar hangi seviyede kendim de yapabilir miyim? TeÅekkürler.
KardeÅ benim araca 90 bin bakımında yaÄ deÄiÅtikten hemen sonra ekledim, Motor silk koymuÅtum, 90 tl ydi o zaman, yani 2008 eylül ayı, ve 50 bin km önce.. Yapabilirsin tabi , ama ustaya yaptır bence.
Alıntı yapılan: yellow_driver - 30 Nisan 2010, 22:28:48
aracın ya jantları orjinal deÄil, ya lastikleri yada km saati bozuktur. bu dediÄim 3 deÄer de aracın yaptıÄı km nin eksik veya fazla çıkmasına neden olur. benim araç motor ve yürüyen aksam olarak full bakımlı. 175/80/14 lastik var(trendline donanım) yani tekerlek büyüklüÄü(çapı) aynı ancak lastik orjinal pasifiÄe göre lastik baÅına 3 cm dar. kısacası daha az yakması lazım ama kaç kere denediysem uzun yolda 90-100 arası gaza dokunmakla dokunmamak arasında gittim. depo aÄzına kadar dolu 850-900 arası her seferinde. bizim tanklar 55 lt, siz hava boÅluÄunu da doldurtmuÅsunuz(genleÅme payı denen yer). benzinciler ona bilmediklerinden yedek depo diyor ;). 5 lt fazla almıÅsınız ki oda uzun yolda 80 km kadar götürse, 100 km de 16v oluÅundan 100 km fazla götürse ki 0.2 lt dir fark benim 8v e göre, oda ful depoda ancak 1-1.5 lt eder. yani tüm hesapları lehinize çevirsem gene de 200-220 km fark kalıyor. kullandıÄım yolda düz ve otoban. rize-samsun-kayseri-mersin. bor felan farklı birÅeyler kullanıyormusunuz?
yellow_driver BU YAZDIKLARINI BANA KARÅILIK OLARAKMI YAZDIN ?
CÃMLELERİNİNN BAÅINDA ''aracın ya jantları orjinal deÄil, ya lastikleri yada km saati bozuktur'' DEMİÅSİN.EÄER BANA DEDİYSEN HATA YAPARSIN.ARACI2004 YILINDA SIFIR ALDIM VE HER ÅEYİ ORJINAL.1296 KM YAPTI DİYORSAM İNAN BUNA.İNANMAYAN VARSA RUHSATINA İDDAA YA GİRERİM :)
1 LT BENZİNLE 21 KM YAPTIM.
O ZAMAN ÅUNA Hİà İNANMASSINIZ 106 GTI VARDI BENDE BİRDE.AYNI YOLDA 106 GTI İLE GİTMİÅTİM VE 106 GTI İLE 1 LT BENZİNLE 27 KM YAPMIÅTIM.
Alıntı yapılan: hakkut - 01 Mayıs 2010, 19:33:33
Maminci, ben de bor katkısı uygulamak istiyorum. YaÄımı 4 bin km önce deÄiÅtirttim. Bir sorun olur mu? Hangi bor katkısını kullanmamı önerirsiniz? Fiyatlar hangi seviyede kendim de yapabilir miyim? TeÅekkürler.
YaÄı deÄiÅtirmen gerekli, 4000 km yapmıÅsın olmaz artık.
Ben olabilir diyorum.Beim eski araçta fazla deÄil ama maks. Borpower ın %5civarı etkisi oluyordu. Boru ilk yaÄda kurallara göre koymek lazım. Ben Poloya koyduktan sonra 2.vits 88di 90 oldu. Satarken 75hp polom 76Hp çıktı
Alıntı yapılan: ttanriken - 01 Mayıs 2010, 20:03:00
yellow_driver BU YAZDIKLARINI BANA KARÅILIK OLARAKMI YAZDIN ?
CÃMLELERİNİNN BAÅINDA ''aracın ya jantları orjinal deÄil, ya lastikleri yada km saati bozuktur'' DEMİÅSİN.EÄER BANA DEDİYSEN HATA YAPARSIN.ARACI2004 YILINDA SIFIR ALDIM VE HER ÅEYİ ORJINAL.1296 KM YAPTI DİYORSAM İNAN BUNA.İNANMAYAN VARSA RUHSATINA İDDAA YA GİRERİM :)
1 LT BENZİNLE 21 KM YAPTIM.
O ZAMAN ÅUNA Hİà İNANMASSINIZ 106 GTI VARDI BENDE BİRDE.AYNI YOLDA 106 GTI İLE GİTMİÅTİM VE 106 GTI İLE 1 LT BENZİNLE 27 KM YAPMIÅTIM.
o zaman senden sürüŠdersi almak lazım. bende gaza dokunarak gittiÄim halde, lastiklerde ince seninkine göre 900 km civarında yaptım. o zaman bizim araçta biÅey mi var acaba.
onda +7litre genleÅme boÅluÄuda var. 55+7litre= 59litre
Alıntı yapılan: 06onur - 02 Mayıs 2010, 13:07:38
onda +7litre genleÅme boÅluÄuda var. 55+7litre= 59litre
62 ;)
doÄru 7litre Polo 6n2 de budaha fazladır :)
Alıntı yapılan: 06onur - 01 Mayıs 2010, 20:06:10
Ben olabilir diyorum.Beim eski araçta fazla deÄil ama maks. Borpower ın %5civarı etkisi oluyordu. Boru ilk yaÄda kurallara göre koymek lazım. Ben Poloya koyduktan sonra 2.vits 88di 90 oldu. Satarken 75hp polom 76Hp çıktı
Ama kataloÄunda yaÄ deÄiÅiminden hemen sonra ekleyin diyordu.
Alıntı yapılan: yellow_driver - 02 Mayıs 2010, 12:36:34
o zaman senden sürüŠdersi almak lazım. bende gaza dokunarak gittiÄim halde, lastiklerde ince seninkine göre 900 km civarında yaptım. o zaman bizim araçta biÅey mi var acaba.
sürüŠdersi ! estafurullah dostum.benim arabalar demikki tam saÄlıklı durumdaki bu kadar kilometre yaptım.
kazasız belasız keyifle nice km ler o zaman ;)
ArkaÅlar merhaba bende de 2001 otomatik golf var Atiker marka tüp taktırdım 90 km hızla az eÄimli uzun yolda yakıt tüketimini 7 lt/ 100 km ye kadar düÅürdüm ancak gidilen yola göre deÄiÅiyor örneÄin İzmir Ankara arasında İzmirden Ankaraya giderken dönüŠyolculuÄuna göre daha fazla gaz yakıyor bunun sebebini de yokuÅ tırmanmaya baÄlıyorum kazasız sürüÅler..
iyimiÅÅÅ
arkadaÅlar 19 mayıs 2010 tarihi itaibarıyla lpg 2.03 tl. 400 km yol yaptım. 65 tl. yaktı. bu da km baÅına 16,2 kuruÅ yapıyor... bence gayet normal bir fiyat..
yol bilgisayarı oranları pek doÄru gibi gelmedi bana. Åehir içi dıÅı ekonomik kullanımda 7 litre ortalamayı tutturuyorum 9.5 ekonomik olmayan kullanımla arasında çok deÄiÅme olmuyor. sanki yol bilgisayarındaki veriler tamamen tahmini gibi birÅey. yada en azından bana öyle geliyor.
HESAP YAPARSAK
çok iyi gerçekten bu km yaptı mı 1000 km bile yapsa mukemmel soylenecek söz yok yani :tamamdir
SeCeo DOSTUM EMİN OLABİLİRİSİN.GECEN HAFTA YİNE ÅEHİR DIÅI YAPTIM BİR DEPO İLE 1185 KM GÃRDÃM IÅIK YANDI TÃH DEDİM :) 1200 GÃRMEDİ DEDİM KENDİ KENDİME. :)
ÃZMEDEN KULLANDIKTAN SONRA VE MOTORU SAÄLIKLI OLAN HER GOLF IV 1200'Ã GÃRÃR...
arkadaslar suan lpg litresi 2,00 TL ortalama ile ordu-istanbul ve aynı Åekilde dönüŠolarak uzun bir yolculuk yaptım.tabiki çok deÄiÅken rakamlar çıktı ama ortalama km de 160-165 kuruÅ bazen de 150-155 kuruÅa kadar düÅtü. Åehiriçi de yaklaÅık 180-185 kuruÅ civarında yakıt var.
bu arada ayrı bir not otobanda giderken 180 km hıza çıktım yokuÅ aÅaÄı da boÅta bir bırakmıÅım ki tam 11,5 km yol gittim o Åekilde:) hatta boÅta audi bile solladım:)):)
diyeceÄim Åu ki, boÅta gittiÄim o dönemde yakıt tüketimim ortalama 145 kuruÅtu. hep sorardım acaba boÅta gitmek mantıklımı diye bu sanırım biraz ölçü oldu bize:)
boÅta gitmek cebe bakarsan iyi canına bakarsın hiç iyi deÄil ? o hızda kitlenmiÅ bir otomobilde olmak istemem hiç
Enjektörlü arabalar boÅta olsa bile yina aynı yakıtı tüketiyor diye biliyorum :) BoÅta gitmenin hiç bir faydası yok yani :)
yozgatta 1.75 lira 30tl otogaz ile yaklaÅık 130km yol yapıyorum Åehir içinde
Alıntı yapılan: ahmetbegen - 01 Temmuz 2010, 20:02:07
yozgatta 1.75 lira 30tl otogaz ile yaklaÅık 130km yol yapıyorum Åehir içinde
Ãok fazla ben Åehir içi benzinli aracım ile 30 milyon benzine 100 km yol yapıyorum :) bazen 5-10 daha fazla :)
Arabada jant felan varmı ?
Alıntı yapılan: fosilci - 01 Temmuz 2010, 19:51:10
Enjektörlü arabalar boÅta olsa bile yina aynı yakıtı tüketiyor diye biliyorum :) BoÅta gitmenin hiç bir faydası yok yani :)
Ben 1 depo ile bizzat boÅa atarak denedim bir de atmadan tam 200 km fark etti bence yakıtta çok fark ediyor tabi çok yokuÅlarda boÅa atmamak gerekiyor:).Zaten teknik açıdan da boÅa atmak devir saatinden ve motor dan da anlaÅılacaÄı gibi silindirler dakika da 800 devir yapıyor.100 km hızla 5. viteste 2000-2500 devir de gidiyor bu da enjektörlere dakika da bir o kadar yakıt pompalamak demek :tamamdir
SeCeo valla ben bu söylediklerimi servisden duydum ve sitelerdede okumuÅtum biraz araÅtırmak gerekli o halde :)
SeCeo Åuda var arabanda yol bilgisayarı varmı bilmiyorum ama gaza basmadıgın sürece zaten yol bilgisayarında yakıt tüketimini sıfır gösteriyor devir saatin 3000 de olsa sıfır yani motorun yüküyle gidiyor.
Bu siteyi bir okuyun isterim arkadaÅlar gerekli açıklamalarda var zaten :)
.:TÃBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi:. (http://www.biltek.tubitak.gov.tr/tekno_tezgah/tekno_tezgah.php?proje_id=328)
Kısacası yokuÅ aÅagı giderken dahi vitesde gitmek daha tasarruf saglıyor ve dururken motor kompresöründe durmak daha fazla yakıt tasarrufu saglıyor. Benim yaptıgım gibi Åu anda Åehir içinde 300 kuruÅ yakıyorum benzinle
Fosilci ben 20 kuruÅ yakıyorum Åehir içinde gaz ile. Ayrıca senin verdiÄin rakam 3 TL :))
Alıntı yapılan: hakkut - 02 Temmuz 2010, 17:31:29
Fosilci ben 20 kuruÅ yakıyorum Åehir içinde gaz ile. Ayrıca senin verdiÄin rakam 3 TL :))
30 KuruŠyani onuda bir zahmet anlayıver. :) 3 TL olmadıgını burada herkes biliyor 3 TL diye yazman abest yani
25 haziranda polatlı yalova geldim.375 km 53 km de Åehir içi kullandım gaz bitti.toplam 428 km .tank 32 lik.rir depo ile ayrıca 410 km nin altına hiç düÅmedim uzun yolda.tamamen Åehiriçi olursa 275-280 arası.
ArkadaÅlar benim polo var ama Åunu söyleyeyim arasında % 100 fark olmaz.Benim araç 75 Bg Hb 1.6 Polo.22.5 lt ile 300-330 km uzun yol yapıyor hız 95-100.Hadi golf de aynı yolu 280-310 yapsın.Ama bu araçlar 110 u geçti mi kuduruyor.Bu yüzden bence 180-190 o yakıt az bile bence.33 lt ile Polo'da 450 Km giderse golf de hadi 420 gitsin ama bence tamamen hızdan.Kimse hızlı gidene yolunu kısaltmıyor.Lütfen sadece kendimizin deÄil çarpabileceÄimiz diÄer araçlardaki insanların da hayatını düÅünün ve hız yapmayın.Zira bütün otoriteler 120 Km/s hızda hiçbir otomobilin güvenli olmadıÄını kabul ediyorlar.1.5 yıl olce 90 km hızla efendi efendi yolumuzda giderken bir anda neye uÄradıÄımızı ÅaÅırdık ve sonradan bir audinin 180 km hızla arka sol köÅeden bindirdiÄini öÄrendik.Araçta hamile eÅim,babam ve ben vardık.Ãok Åükür dördümüze de(Kızım annesinin karnında güvendeydi :) )hiçbirÅey olmadı ama travmasını ben 2,5 ayda atabildim.Lütfen trafik kurallarına uyalım.Bu forumda herhalde %90 ımızın eÅi,çocuÄu veya bekleyen anası babası vardır.Kİmseye ne evlat acısı ne anne baba acısı yaÅatmayalım.DoÄrucu memet deÄilim ama çeken bilir.Saygılarımla.
Lütfen trafik teröristi olmayalım.Sözüm bundan sonrası için. ;D
KürÅat çok güzel konuÅmussun tebrikler :)
1999 model golfüm var ama sıralı sistem var atiker remus egsoz var arkadaÅla 1km var yada yok kapıÅtık 2 ıÅık yanıyodu bi baktım dur dum kırmızı yandı 100 km 45 tl yakı sizce fazlamı arkadaÅlar var 30 tl 120 gidiÅ 120 geliÅ yapıyorlar ama 15 tl tüp aldım 120 km gitim bende anlamadım nasıl oldu gitigim yol düz yol
Alıntı yapılan: yilmaz80 - 15 Temmuz 2010, 20:19:07
1999 model golfüm var ama sıralı sistem var atiker remus egsoz var arkadaÅla 1km var yada yok kapıÅtık 2 ıÅık yanıyodu bi baktım dur dum kırmızı yandı 100 km 45 tl yakı sizce fazlamı arkadaÅlar var 30 tl 120 gidiÅ 120 geliÅ yapıyorlar ama 15 tl tüp aldım 120 km gitim bende anlamadım nasıl oldu gitigim yol düz yol
125krÅ yakıyo normalinde altında zaten gazın litresi ne kadar ona göre kıyas yapmak lazım ben van'dan ankara'ya yaklaÅık 1300km civarı 200 lira yaktım egsoz yok açık hava filitresi var nerdeyse yolun yasrısınıda rapma çıktık
1300 km de 200 lira gazla tam benim deÄer. ben de ölçtüm öyle gidiyo. gaz ortalama 1.90 yada 2 diyelim
55-50 litre ile 700-800 km.benzinli Åehir dıÅı :D
Alıntı yapılan: EMRE_61 - 16 Temmuz 2010, 12:10:13
55-50 litre ile 700-800 km.benzinli Åehir dıÅı :D
Emre çok yakıyor senin araba neden öyle >:(
Ben Åehir içi 750 km yapıyorum bir depo benzinle :)
Uzun yolda 1100 km yakın yapıyorum :)
Alıntı yapılan: fosilci - 16 Temmuz 2010, 12:31:06
Emre çok yakıyor senin araba neden öyle >:(
Ben Åehir içi 750 km yapıyorum bir depo benzinle :)
Uzun yolda 1100 km yakın yapıyorum :)
yakamazsın abi o kadar imkansız.benzinden bahsediyoz dimi :D
Åimdi 50 55 litre benzin 50*3,66=183 tl gibi bi rakama tekabül ediyo.
1100 km 183 tl ise
100km x tl :D buradan x=16.6 tl burada km baÅına 166 kuruÅ yakıyorsun diye bi deÄer gelir buda imkansız ??? ben 800 km gidiyorum oda 230 kuruÅa geliyo.daha ne zaten basmadan bu kadar yakıyo.100 kmde 6.3 lt yakıyom :D
1300 harbi imkansız ya.ne yani paso saldınmı arabayı.hiçmi rampa yok :D
benim 99 golf var 50 liralık gazla 280 km gidiyor brc takılı 400 km giden arkadaÅ senin tüpün markası ne ne yaptımsa düÅüremedim
Alıntı yapılan: EMRE_61 - 16 Temmuz 2010, 13:54:09
yakamazsın abi o kadar imkansız.benzinden bahsediyoz dimi :D
Åimdi 50 55 litre benzin 50*3,66=183 tl gibi bi rakama tekabül ediyo.
1100 km 183 tl ise
100km x tl :D buradan x=16.6 tl burada km baÅına 166 kuruÅ yakıyorsun diye bi deÄer gelir buda imkansız ??? ben 800 km gidiyorum oda 230 kuruÅa geliyo.daha ne zaten basmadan bu kadar yakıyo.100 kmde 6.3 lt yakıyom :D
Emre 1 depo benzinde 220 lira civarı alıyor yani ortalama 60 litre felan alıyor benzin
1 litre benzin 3.66 * 60 =219.6 tutuyor 220 LİRA diyelim düz hesap. 1 depoyla ortalama 1100 km civarında yol gidiyorum ;)
ortalama Åehir dıÅında 180 KrÅ ile 200 KrÅ arası yakıyor. benzin 3.400 lerdeyken izmite 60 TL ile gittim 330 km yol 181. KrÅ yaktı :)
Emre senin bahsettigin o degerleri ben sehir içinde yakalıyorum fazla olmasada depoyu fulledigimde direk göstergeyi sıfırlıyorum :D
yav arkadaÅlar inanmayın Åöyle giderim böyle giderim diyenlere. belli iÅte araçların ne yaktıÄı. ben inanmıyorum Åahsen. 50 litrelik gazla 400 km uzun yolda ne kadar kasssan da gitmezzzzz. 1 depo benzinle 1100 km gitmeezzzzzz. gitmezzzz.
Alıntı yapılan: golge - 17 Temmuz 2010, 22:04:28
yav arkadaÅlar inanmayın Åöyle giderim böyle giderim diyenlere. belli iÅte araçların ne yaktıÄı. ben inanmıyorum Åahsen. 50 litrelik gazla 400 km uzun yolda ne kadar kasssan da gitmezzzzz. 1 depo benzinle 1100 km gitmeezzzzzz. gitmezzzz.
gitmez gitmez derken ben yalancıyım o zaman onu mu demek istiyorsun ? :)
Gitmek isteyen varsa kendine güvenen varsa koysun benzini depoya 1100 km yol yapmaya hazırım hesaplarla bunu anlatdım anlamak isteyen anlar anlamak istemeyende iÅine geldigi gibi anlar ;)
Alıntı yapılan: fosilci - 17 Temmuz 2010, 22:46:49
Gitmek isteyen varsa kendine güvenen varsa koysun benzini depoya 1100 km yol yapmaya hazırım hesaplarla bunu anlatdım anlamak isteyen anlar anlamak istemeyende iÅine geldigi gibi anlar ;)
doÄrudur tartıÅacak deÄilim. ben inanmıyorum. inanmak zorunda da deÄilim.
Hee onu bileydin ;)
Fosilci kardeÅ yalan söylemeyeceÄini biliyorum ama senin dediÄin rakamları biz gaz ile yakalıyoruz. Litresi 1.88 TL den gaz aldıÄımda Åehir içi 20 kuruÅ sehir dıÅı 160 kuruÅ yakıyorum.
TeÅekkür ederim hakan abi. Ben sonuçta size burada yalan söylesem benim açımdan bir faydası varmı yok... Olsa bilede söylemem zaten. En son depomu doldurdugumda 59 litre ile doldu ve az daha benzin vardı arabada 60 litre dersek buna Åehir içinde 700-750 km yol yaptım. Uzun yolda ise denedigimde Ankara'dan İzmite gittigimde 330 km yol yaptım İzmit'de benzinlige girip depo fullendiginde ödedigim rakam 60 liraydı.
İzmite giderken bazen klimayı açtım ortalama hızımda 90-110 arasıydı 110 üstüne hiç çıkmadım.
Arabadaki degere göre bakarsak yani ;
Zaten Åunu düÅünün araba ortalama 60 litre yakıt alıyor uzun yolda yol bilgisayarında benim degerler 5 litre ile 5.5 litre arasında degiÅiyor En kötüsü 5.5 Litre diyorum 100 km de yakan yakıt. Bunu 10 ile çarptıgında 55 litre gibi bir rakam yapıyor ve aldıgın yol 1000 km yapıyor ve arabada halan benzin oluyor.4-5 litre daha onunlada 70-80 km daha yol yapabilirsin.
Ãok gaz çok fren yaparsak 10 litrede yakar yada 140-160 km hızlara çıkarsak.
Unutmayalım ki hız felakettir.
arabayı seri hızlandırmıycan 2500- 3000dd yi geçme bu çok yakıyo denen golf yakmaz 100liralık benzinle 400km yol yapıyo bizim peder Åehir içi.bu forumda yazılanlara inanmayan inanmayabilir ama iÄneleyici biçimde fikirlerin söylenmesi yanlıŠ;)
90 100 ile gidilirse bence 1100 gidilebilir.
[IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1208/dsc00420z.jpg[/img]
110bg diesel...
Alıntı yapılan: Bugia35 - 27 Temmuz 2010, 12:37:22
[IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1208/dsc00420z.jpg[/img]
110bg diesel...
Bugia35 kardeÅimin aracıyla aynı motora sahibiz.Yedekli full depo ile kmyi sıfırladım ve 980 km yol yaptım + çeyrek depo daha yakıtım vardı.Åöyleki aracın bagajında herzaman 2-3 adet fazladan hava filtresi bulundururum.Uzun yolda daima en uzak noktayı takip ederim.Ona göre freni çok nadir kullanıp,ani kalkıŠve manevra yapmam.100-120 km hızı aÅmam.KullandıÄım yere göre yani tozlu yerde isem hava filtresini 1500-2000 kmde bir deÄiÅtiririm.Hava filtre haznesini hep temiz tutarım.Würth mazot katkısı kullanırım.(Her full depoya 1 adet atarım.)YaklaÅık 7000-8000 km de yaÄ,yaÄ filtresi ve mazot filtresini deÄiÅtiririm.Bununla ilgili masraftan asla kaçmam. :sevgi:
bakımların gayet guzel, meslegım TIR soforu uzun yol yanı..bu degerler her zaman olmaz yolun durumu, hava sartları, psıkolojı,bakım bunlar yakıtı etkıleyen unsurlar.
Bugia35 gibi bu degerleri görebiliriz yokuÅ aÅagı gaza basmayın o zaman düÅer yol bilgisayarındaki veri ben en son 3.7 ye düÅmüÅtüm otobanda :)
bu deger 50km duz yol 10km sahıl kenarı ınıslı cıkıslı keskın vırajlı olmak uzere yaptım..demek senın ınıs bıraz kısa olmus yada cıkısın cok yakmıs? ;)
Åehir dıÅı 5,5 lt ortalamayı bende görüyorum
deponun 55lt olduÄu düÅünülürse, bir depoyla 1000km yapılamayacak bir menzil deÄil.
Okan'ım Eyüp abinin araç diesel ;)
olay frenleme, diz ve ayak aÄrılarının olup olmaması ( eyüp abide sanmıyorum yıllardır tır üstünde ) sıcaklık ve uyku bunları minimize et o deÄerler kolay
Alıntı yapılan: Bugia35 - 02 Ağustos 2010, 23:58:16
bu deger 50km duz yol 10km sahıl kenarı ınıslı cıkıslı keskın vırajlı olmak uzere yaptım..demek senın ınıs bıraz kısa olmus yada cıkısın cok yakmıs? ;)
benim düz yol degil yokuÅ aÅagı dizel olmasıda farkı yaratıyor zaten az tüketimiyle :)
Birolum bir dahaki araçlar dizel olacak inÅallah Allah nasip ederse :)
Bizim depo genleÅme olayı için boÅ bırakılan alan 7 litre felan alıyor toplamda 62 litre felan alıyor fakat doldurulması önerilmiyor kitapçıkdada yazıyor. ben uzun yola çııkarken doldurmuÅtum 61 litre felan olmuÅtu yeter dedim o sekilde çıktım yola :)
10.000 km'lik deneyimden sonra:
çok sakin ( dede gibi ) kullanımda : 8 lt/100 km LPG ( yol bilgisayarı 6,2 lt gösterdi benzin cinsinden )
hayvanca basarak da : 10.2 lt /100 km LPG ( yol bilgisayarı 7,4 lt gösterdi benzin cinsinden )
ortalama da : 9 lt / 100 km oldu 10.000 km. sonunda
Fazla olduÄunu düÅünüyorum, hedefim 8,5 lt /100 km civarına çekmek.
hayvanca basarak + dede gibi :D
istanbul-kocaeli toplam git gel mesafe ortalama 200 km.
Hız 140 altına hiç inmedi yakılan benzin 50TL. Nasıl? :)
Alıntı yapılan: dgncn_1907 - 14 Ağustos 2010, 12:51:19
istanbul-kocaeli toplam git gel mesafe ortalama 220 km.
Hız 140 altına hiç inmedi yakılan benzin 50TL. Nasıl? :)
Kabaca 7lt/100 km yakmıÅ, normal..
Alıntı yapılan: maminci - 14 Ağustos 2010, 17:03:06
Kabaca 7lt/100 km yakmıÅ, normal..
gayet güzel o hızda o yakıt :)